Dr. Haydar Dümen Çok hızlı yaşarsanız...
HABERİ PAYLAŞ

Çok hızlı yaşarsanız...

Haberin Devamı

Gençler ergenliğe girmenin telaşı, cinselliğin de merakıyla yaşıyor. Her fırsatı değerlendirmeye, doğru yanlış demeden deneme yapmaya çalışıyorlar. Doğru zamanı bekleyin, hızlı yaşarsanız bir süre sonra hiçbir şey tat vermez, herkese yazık olur...

BÖYLE SORU YOK!

Güzel kızlar benim olsa?

23 yaşındayım. Güzel kızları düşünüp mastürbasyon yapıyorum. Güzel kızlar benim olsun istiyorum. Onları nasıl elde ederim?

CEVAP

Kolay ama zahmetli değerli okurum. Bahçede gül, tarlada ürün yetiştirmek gibi kolay. Buna karşılık kimi zaman sarfedilen emek, ağır işçinin işi kadar zor bir olaydır. Gelelim tekniğe; önce tarla ekilecek, ekin biçilecek gibi sen kendi ürününü yani kimliğini geliştir. Doğacak çocukların ve eşin ekmek bekliyor. Bunun için bugünden çalış, çalış ve kazanım için emek vermeye alış. Neymiş güzel kızlar senin olsun istiyormuşsun! Alıp da kaçan mı? Oldu mu ya! Senin gibi delikanlıya yakıştı mı ya!

Hiçbir şey hissetmiyorum

24 yaşında kızım. Kasım’da düğünüm var. Nişanlımla yüzeysel de olsa sevişiyoruz ama ben bir şey hissetmiyorum. Nişanlım “Soğuksun” diyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, nişanlın önüne aslında içten içe memnun olduğu bir sitem tepsisi sunmuş. “Soğuksun” demek, acemisin anlamına da gelir. Ona vereceğin yanıt işte burada. “Sana ham, el değmemiş bir beden ve ruh sunuyorum. Ruh da sensin. Beni sen yaratacaksın, ister içimde bir anıt yap, ister bana uçuracağın bir kanat tak. Kırlarda, ormanlarda elimden tut, hayata beraber uçalım, birlikte koşalım. Biri oğlan, biri kızı iki de miras bırakalım. Bir sorun çıkarsa evlendiğimizde çare arayalım.”

Hastalıktan korkuyorum

33 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Nedeni titizliğim. Hastalık kapmaktan korkuyorum. Evlenmek istiyorum ama tecrübesizlik beni etkiler mi?

CEVAP

Korkma değerli okurum, seni ham etmez!!! Masum ve biraz da hüzünlü gibi öylece bekler. Yani av bekleyen yaban hayvanları gibi pusuda değildir. Sağ gösterip sol vurmaz. Tecrüben yok ama içgüdülerin var. Takıldığın yerde eşin devreye girer, zorluk çıkarsa Süperman’ler ne güne duruyor? Bir hanım hastam bana “İlk denemede acemilik çekmemiştim, daha önce yaşamış gibiydim” demişti. Tabii öyle olacak, içgüdüler binlerce yıllık donanımla devreye girecek. Hayvanların erkek yavruları ilişkiyi sanki biliyor gibi hareketler yaparlar. İçgüdülerine uy, yaya kalma.

Çıban gibi bir şey çıkıyor

21 yaşında kızım. Vajinamın üst kısmında sivilce çıkıyor, çıban şeklinde. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, bu durum cilt doktorlarının uzmanlık alanına giriyor. Her ne kadar korkulacak bir şey olmasa da yine de o mikropların orada mekan tutmasını, zamanla sivilcelerin artmasını ve oluşmasını önlemek için bir cilt doktoruna git.

Penisimde yanma oluyor

33 yaşındayım, evliyim. İlişkiye girdikten bazen penisimde yanma oluyor. Sanki kaynar su çıkıyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, idrar yollarında iltihaptan söz eder gibisin. Hemen laboratuvara gidip idrar ve meni tahlili yaptır. Ardından bir üroloji uzmanına raporlarını göster. O sana gereken reçeteyi yazar.

Hamile kaldıysam...

22 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla birlikte olduk, içime boşalmadı ama göbeğime boşaldı. Hamile kalabilirmişim. Çok zor durumdayım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu tür yüzeysel ilişkilerde gebe kalma şansı vardır ama oranı düşütür. Ortada fol yok, yumurta yokken neyin zor durumu? Rahat ol. Bence gebe değilsin. Bana inanmanı istiyorum. Ama doğanın sürprizleri vardır. O çok nadir ihtimal gerçekleşmişse de ondan sonraki durum senin tutumuna bağlı.

Yaşım geldi ama endişeliyim

20 yaşında, 1.80 boyunda, 70 kiloyum. Cinsel ilişkiye girme yaşımın geldiğini düşünüyorum. Hastalık kapmaktan korkuyorum. İlk cinsel ilişkimi ne zaman ve nerede yaşamalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, zamanını ben seçtim. Yerini ve kimin olacağını sen belirle. Hastalık kapma korkusu sende büyük izler bırakırsa, bu kez cinsel ilişkiden tümüyle soğuyabilirsin. Ayrıca bütün kızlar ve kadınlar hastalık yayıyor diye bir kural yok. Tabii ki bir yığın da korunma yöntemi var. Bunları da kullandığın zaman bu sınavdan sapasağlam çıkarsın.

Neden bende sürekli sertleşme oluyor?

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla gün içerisinde 3 kez ilişkiye girsem bile çok sık sertleşme oluyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Kız arkadaşınla ilişkiyi azaltacaksın. Beynini yoracaksın. Biraz yaşın gereği ciddi işlerle de ilgilenerek güzel ideallere koşacaksın.

Yapmadan olmuyor

2 yıldır çok mastürbasyon yapıyorum. Bilgisayarda porno sitelere giriyorum ve kendimi böyle tatmin ediyorum. Kendime hakim olamıyorum, ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, sana dua ediyorum. Bilgisayarın çöksün, içinde bazı yerleri iyice bozulsun. Yeni bir bilgisayar alana kadar yani 3-4 ay şöyle bir dünyayı anla ve hayata dön. Sanal alemden gerçek aleme geç. Kendine temiz bir yol seç. Oku, öğren. Sayısını dengede tutmak koşuluyla da cinselliğini de dışlama.

Ne zaman bir kadın görsem...

17 yaşında, ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yaparken hemen boşalıyorum. Bir kadın gördüm mü ilişkiye girmek istiyorum. Acaba ileride bana sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu biraz uzat. Konsanstrasyonunu başka yönlere kaydırmaya çalış. Başlarken biraz otur, dolaş tekrar otur. Zevklerin arasına üzüntü tohumları ek. Daha çok gençsin, kendini böyle kaptırma. Erken boşalman düzelmezse evlendikten sonra tedavisi var. Kadın için yaşın erken ama günün birinde fırsat doğarsa da sen bilirsin.

Acaba biter mi?

17 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bu durumda rahatsız oluyorum. Bir de çok mastürbasyon yapmak spermleri bitirir mi?

CEVAP

Değerli okurum, o penis seni idare eder. Haftada 2-3 mastürbasyonda yaparsın olur biter. Spermlere zarar vermez.

Eğrilik ilaçla geçmez mi?

21 yaşındayım. Penisim sola doğru eğik. Çok rahatsızım. İlaç tedavisi mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, ileride evlendiğin zaman eşin ve sen gerçekten bundan rahatsızlık duyarsanız ameliyatla düzeltilir.

Yatakta titriyorum

30 yaşındayım. 2 hafta önce bir kadınla ilişkiye girdim. Penisim sertleşmedi. Bu kadından çok hoşlanıyorum ama olmuyor. Yatağa girince titriyorum. 2 haftadır bunalımdayım, neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapma. Sevgilinle ilişkiye devam. Senin de dediğin gibi heyecandan kaynaklanıyor. Bu zorlukları geçeceksin. Adı bilinen 3 ilaçtan birini al. Olayın barajını aslanlar gibi aşacaksın.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayal ile gerçeklerin, eğriyle doğrularının kesiştikleri noktada tek hüner pusulayı şaşırmamaktır. H.D.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder