Dr. Haydar Dümen Çözüme el ele gidin
HABERİ PAYLAŞ

Çözüme el ele gidin

Kadın ve erkek, birbiri olmadan yaşayamayan, ama çok da zor geçinen iki zıt kutup.

Yani ne seninle ne de sensiz hali. İkisinin de ömrü birbirini anlamaya çalışmakla geçiyor.

Kimi anlıyor, mutlu oluyor Kimiyse aynı evde iki yabancı oluyor, yatak odası savaş alanına dönüyor. Mutluluk için eşler çaba harcamalı.

BÖYLE SORU YOK!

Geneleve koştum 18 yaşıma dün girdim. Girer girmez de geneleve koştum ve iyi kötü işimi gördüm. Bugün vücudumun her yerinde sivilce çıktı. Acaba mikrop mu kaptım? Yardım edin.

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, kim kovaladı seni, ne bu acele? Bayram harçlıklarını annen elinden alır diye mi korktun? Neyse soruna gelelim: "İyi kötü işimi gördüm" dediğine göre sen zaten kadını beğenmemişsin. Bir şeylerden rahatsız olup bir an önce kurtulmak istemişsin. İşte bu sivilceler psikolojik evladım. İstemediğin bir eylemi zorla tamamlamaktan ötürü vücudun tepki vermesi. Yani korkacak bir durum yok, mikrop falan kapmadın.

GÜNÜN SORULARI

Cinsel organım küçük

31 yaşındayım. Cinsel organım küçük ve bekarım. İlişkiye girdim, erken boşalıyor, zevk alamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, küçük ölçü birimi değildir. İki cisim, nesne gibi şeylerde o bundan, bu şundan gibi tariflerle derdini anlatırsın da sadece küçük dediğinde görmeyen birine anlatmak zor olur. Küçük dediğinde aklıma sivilce kadar olduğu geldi.

Ne yapacağız? Patlatalım gitsin. “İlişkiye girdim” demen bu eylemin sayılı ve normalde kendini mastürbasyonla tatmin ettiğinin göstergesi. Mastürbasyonu azalt, kadınlara yönel. Unutma, her malın alıcısı olur, seninkini de beğenen çıkacaktır. Kendine güven.

Ne zaman olmalı?

20 yaşındayım. İlişkiye girdim, 1 saat sürdü, boşalmadım. Günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum, ondan mı? Bir dahaki deneyimim ne zaman olmalı, ne zaman gitmeliyim?

CEVAP

Değerli okurum, ilk denemelerde ereksiyon güçlüğü, boşalamama, erken boşalma hatta ilişki başlamadan boşalma olabilir. Bu insanın heyecanlı ve stresli yapısını gösterir. Kesinlikle kafana takıp büyütülecek bir durum değil. Mastürbasyonu kesinlikle azalt. Zamana gelirsek; ne zaman yemek yiyeyim diye soruyor musun?

Haberin Devamı

Zevk almıyorum

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca zevk almıyorum. Doktora gitmeye de utanıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, bu bünye sorunu. Altında psikolojik nedenler yatıyor olabilir. Ama bu sorunun başına dert açacağını sanmıyorum. Ayrıca üzerine gidip kendini zorlaman yarar sağlanmaz. Bence kızlarla ilişkini duygusal ve dostluk yönünde geliştir. Belki de psikolojik yaşın mastürbasyon sınırına gelmedi. Biraz bekleyelim, ama dert etmeyelim.

Ondan soğudum

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla beraber olduk. Bu olaydan sonra sevgilimden soğudum. Ayrılmayı bile düşünüyorum.

CEVAP

Değerli okurum, neyi zorluyorsun ki? Hem sana hem kıza yazık. Zaman kaybı, iş kaybı ve üzüntü. Sen derslerine çalış, işine bak.

Hastalık mı?

1 ay önce bir hayat kadını ile beraber oldum. O günden beri penisimden sıvı geliyor. Acaba bir hastalık mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, pek hastalık tarif etmiyorsun ama insanın dişi ağrıdığında diş doktoruna gitmezse oradaki iltihap dişi çürütür. Eğer bir mikrop kapmışsan, bunu hemen bir laboratuvarda tetkik ettir. İdrar ve meni tahlili yaptır. Bence iyi olur.

Haberin Devamı

Kaç gün kan gelir?

İlk birleşme sonrası kızdan gelen kan miktarı ne kadardır? Kanamanın 1-2 gün devam etme ihtimali var mı? Kız arkadaşım ilk geceden beri benden uzak duruyor, çünkü kan geliyormuş. Bu durum normal mi? Yoksa adet kanı mı?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın doğru olanı yapıyor. Birkaç gün bile sabredemiyorsan ben sana ne diyeyim? Kanamanın miktar ve zamanı kızdan kıza değişir. Kız arkadaşın doğru söylüyor. Adet kanı olduğunu sanmıyorum. Doğrusu sorduğun sorular da senin işine yarayan şeyler değil. Neyi merak ediyorsun, bunu da anlamıyorum.

İsteksizim

25 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. İlişkiye karşı çok isteksizim. Hiçbir zaman zevk alamadım. Eşim de bu yüzden çok huzursuz. İlişkiden kaçıyorum. Ne yapmam lazım? Kadın doğum uzmanı “Psikolojik” dedi. Beni aydınlatın.

CEVAP

Sevgili okurum, bu psikoloji konusunda herkes konuşuyor. Çünkü psikolojik demek kolay ve rahattır. “Psikolojik” der geçersin. Ama nasıl, çözümü nedir, bunlar örtülü kalır. Tabii ki psikolojik. Yemekleri yerken bile tercihimiz var. Bunlar da psikolojiktir. Burada eşinin ve senin bir uzman ile el ele gidip “Ne kurtarırsak o kârdır” diyerek çalışma yapmanız gerekiyor.

Çok pişmanım

19 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye girdik ve kızlığım bozuldu. Bir sürü sonra ayrıldık. Çok pişmanım. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, yapacağın hiçbir şey yok. Sessizliğe gömül. Bütün yaraların kabuk bağlaması zamanla ilgili. Zaman yani gelecek birçok şeye gebedir. Ne olursa olsun, ruh sağlığını bozmamaya, dik durmaya çalış. Bu olaydan şöyle ya da böyle ders almışsan lütfen tekrarlama. "Yarı gençlik yarı çocukluk hatasıydı" de, öyle teselli ol. Olan olduktan sonra suçluluk duygusuna kapılıp kendini kahretme.

İnanmıyor

22 yaşındayım. Nişanlımla ilişkiye girdik, kan gelmedi. Doktor bakire olduğumu söyledi. İkinci kez ilişkide de kan yoktu ama onu kimseyle birlikte olmadığıma inandıramadım. Vajinamın geniş olduğunu söyledi. Bu durum iri yapılı olmamdan kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, irilikle ya da ufaklıkla ilgili değil. Sadece yapı bu. Kimi insanın ağzı küçük, kiminin ise büyük olur. Doğaldır onun gibi. Ama biz buradan esnek esnek diye sürekli haykırıyoruz. Esnektir esnek diyoruz. Sevgilin inanmıyorsa bu yazıyı göster ona. Onun da kulaklarını çekiyoruz. Biraz da insaflı ve namuslu adamlar olsunlar diye.

Orgazm olamıyorum

25 yaşında, 5 aylık evliyim. Bir türlü orgazm olamıyorum. Mastürbasyonla orgazm oluyorum ama ilişkide olmuyor. Eşim erken boşalıyor. İkimiz de çok istekliyiz. İleride sorun çıkar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin erken boşalması tedavi edilecek. Bu size yüzde 50 avantaj sağlayacak. Senin orgazm sorununda da tekniğin önemi var. Ayrıntıları bir hekimle yüz yüze gelerek öğrenebilirsiniz. Ama iç güdüleriniz ve yetenekleriniz birçok şeyi halletmeye yeter. Kendinizi yargılamayın. İş o zaman daha çok zora girer. Zaman lehinize işleyecek, en azından ruhunuzu yormayın.

Boyu yeterli mi?

24 yaşındayım. Penisim 13 santim. Şimdiye kadar bir kere ilişkiye girdim. Kız arkadaşım boyu hakkında bir şey demedi. Ama evlenince sorun yaşar mıyım diye merak ediyorum. Penisimin boyu çocuk yapmaya ya da eşimi tatmin etmeye yeter mi?

CEVAP

Değerli okurum, ileride eşin bir şey demeyecek. Mutluluğunuz için ölçü tamdır. Ve tabii çocukların olacak, baba olarak onlara en iyi şekilde bakacaksın.

Bir süredir isteksizim

18 yaşındayım. 16 yaşından beri haftada 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Son 2 haftadır isteksizlik var. Neden böyle? Geceleri geç yatıyorum, bir de çok sigara içiyorum. Acaba nedeni bu mu?

CEVAP

Değerli okurum, işte tedavi için reçete. 1) Sigarayı hemen kes, hayatın boyunca rahat et. 2) Yatıp kalkma saatlerini, düzenini, ritmini koru. 3) Bir, iki hafta daha perhize gir. Bırak organ da, ruhun da dinlensin. Enerjin kümelensin. Bu sorunlar da kendi kendine yensin. Sen fazla karışma.

GÜNÜN SÖZÜ

Dalında gül her zaman koparılmış güllerden daha güzel ve canlıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder