Dr. Haydar Dümen Çözümü el ele bulun
HABERİ PAYLAŞ

Çözümü el ele bulun

Cinsellik iki insanın paylaştığı en güzel duygulardan ama ilişki için hem ruhun hem de bedenin uyumu şart. Ruhunuzun uyum sağladığı ama teninizin istemediği biriyle birlikte olmak işkenceye dönüşebilir. Bu konuda çözüm üretmek size düşüyor ama kimseyi kırıp üzmeden.

BÖYLE SORU YOK!

Karım çok istekli 39 yaşındayım ve 9 yıllık evliyim. 1 yıldır karımla ilişkiye girdiğimde ereksiyon olamıyorum. Sevişmek işkence gibi. Karım her şeyin farkında ama yine de istekli. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, 30 yaşında eşinin koynuna daldın, beklediğin zevkleri aldın. Artık odan boya tutmaz olmuş, 9 yıllık aşınma duvardaki renkleri de soldurmuş. Oysa eşinin tam dişilik dönemi. Seni biraz zorluyor. Seninki de hiç zora gelmiyor. İşin çelişkisi seninkisi sahibini de, karısını da seviyor. Ama buradan bize sinyal veriyor: Her gün, her gün diyenler, 2 yıl sonra 3 günde 1’e inerler. 4 yılda sonra haftada 2’yle yetinirler ve 9 yıl sonra senin gibi “Yetti gari” derler. Her şey düzelecek, konu profesyonel yardımla tedavi edilecek.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

İlişkiden korkuyorum

42 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim. Çünkü çok korkuyorum. Korkumu nasıl yenebilirim?

Değerli okurum, artık büyüdün çocuğum. O korkular gerilerde kaldı. Senin saçlar kırlaştı. Hareketlerin ve enerjin gençliğe göre yavaşladı. Ama akıl ve irade yerine oturdu. Orada taht kurdu. Tahta ne gerek? Prenses ve nedimeler... Yani bir imparatorluk kuracak, bu dünyaya tohum atacaksın. Kadının nesinden, ürküyorsun? Bu işte kral galiba senin ufaklık. “Bana dokunma, ben halimden memnunum” diyor. Mastürbasyonu azalt, o zaman Hoca sana çare önerecek.

Sola doğru yatıyor

19 yaşındayım penisim sertleşmiş halde sola doğru yatıyor. Evlilikte sorun olur mu?

Değerli okurum, hiç el terazisi gördün mü? Bir taraf ağır gelince diğer tarafına da bir şey koyarsın. Ya dengeyi kurarsın ya da ağırlığı o tarafa basarsın. Hayat böyledir. Sende dengeler yamuk, beklentiler savruk. İşte formül: İster ağla ister gül. Sola eğikse sağa yatarsın. Usta futbolcu gibi voleli golü atarsın. Golleri atarken kaleci önemli rol oynar. O da sağını, solunu kollar. Çoğu kalenin ortasına demir atar. Senin kaleciyi bilmiyoruz. İyi kaleci olmasını diliyoruz. Ortada sorun görmüyoruz.

Haberin Devamı

Kız mıyım?

24 yaşındayım. Nişanlımla birlikte oldum ama ilişki sırasında kan gelmedi. Baktığımda kızlık zarımda zedelenme olmadığını gördüm. İlişki sırasında esnemiş olabilir mi? Mutlaka yırtılması mı gerekir?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Sanırım yırtılmayacak. Senin anlayışına göre kızsın. İlişkiye girmişsin, bunun sonuçlarını önceden düşünecektin, olan olduktan sonra da göğüsleyeceksin. Kolay gelsin.

Beni aldatıyor mu?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımın 2 yıldır doğum kontrol hapı kullandığını öğrendim. Beni aldattığını düşündüm. İlacı adet düzensizliği için kullanıyormuş. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın doğru söylüyor. O ilaçlar adet kanamasını düzenlesin diye de kullanılıyor.

Zararı olur mu?

23 yaşındayım, birkaç kez deneyimim oldu. Evlenmeme 4-5 yıl var, kendimi eşime saklamak istiyorum. Böyle yapmakla kendime zarar verir miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bence beklemek pek yararlı olmaz. Ama bunun karşıtı “Hadi git, birilerini bul” demek de bana uymaz. Bunlar öyle sorular ki bıyık- sakal gibi. Ama iç tepkilerinizle, zararsız dış ilişkiler bir uyum içinde doyuma ulaşırsa sanırım en doğrusu o olur.

Vajinismus muyum?

25 yaşında, 4 aydır evli kadınım. Eşimle severek evlendik ama ilişkiye giremiyoruz. Her şey normal ama iş oraya geldiği zaman çok korkuyorum. Vajinismus muyum?

CEVAP

Sevgili okurum, teşhisini koymuşsun. Eşine sevgi ve selamlarımı söyle. Asla gönlünü kırmasın. Biraz daha sabredin. Alışın birbirinize. Bu tarihten 2 ay sonra birleşme olmamışsa o zaman çözüm ararsınız.

İktidarsız mıyım?

19 yaşındayım. 6 yaşında testis ameliyatı geçirdim. İlk boşalmadan sonra vücudum kendini toparlayamıyor. Acaba ben iktidarsız mıyım? Ayrıca bazen meni gelmiyor. Sizce testislerde sorun mu var?

CEVAP

Değerli okurum, ilk cümleleri okurken insanın aklına sanki bir sorunun varmış gibi geliyor. Ama sonra normal olduğun anlaşılıyor. Çünkü boşalmayı sağlıyorsun ama ikinci boşalmada zorluk çekiyorsun. Bu pek çok kişide olabilir. 19 yaşındasın, gençsin. Yine de bu gibi konularda senin bir üroloji uzmanına giderek kesin tanı almanda yarar var. Çünkü bir bakıma ben de sorumluluk almış oluyorum.

Meni geliyor

23 yaşındayım. 1 aydır bir kızla çıkıyorum. Onunla baş başayken ve elini tutarken cinsellik düşünmediğim halde penisimden meni gelmesi. Bu bir sorun mu?

CEVAP

Değerli okurum, anlattığın şey meni değil. Halk arasında söylenen zevk suyu. O senin cinsel sağlığının işareti. Bu nedenle bunu kendine dert edinme.

1 dakika sürüyor

20 yaşındayım. Penisim sertleştikten sonra mastürbasyon yaparken 1 dakikaya yakın sürede boşalıyorum. Bu ilişkide de aynı sürede mi olur? Bu erken boşalma mı?

CEVAP

Değerli okurum, evlendikten ya da sürekli partnerin olduktan sonra erken boşalman tedavi edilir. Senin yapacağın mastürbasyon süreni durarak ve başka şeyler düşünerek uzatmaktır. Zamanla her şey yoluna girecektir.

Tenim uyuşmuyor

27 yaşında, 1 çocuk sahibi, 4 yıllık evli kadınım. Eşimle artık ilişkiye girmek istemiyorum. Aramızda ten uyuşmazlığı var. Zevk alamıyorum. İlişkimiz bir görevmiş gibi oluyor. Nasıl zevk alabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, zor yoldasın. Evlilikte fanteziler işe yarar ama yıllar sonra. Eşler birbirlerine alışmış, evlilik monotonlaşmıştır. Bu kurum yürüyecektir. Eee çoluk çocuk var, hayat zor. Hayal dünyası da dizginlenmediğine göre kadın da, erkek de yatağında istediğini düşünebilir. Mutluluk sağlanacaksa düşünseler de, bu ihanete girmez. Ten uyuşmazlığını çözmek elimizde değil. Bana göre evlilik büyük ölçüde bir deprem yaşıyor. Bina enkazının altında kalmamanın yollarını ara.

Hiç ilişkiye girmedim

18 yaşındayım. Ben şu ana kadar cinsel ilişki yaşamadım. Benim gibi olan çok arkadaşım var. Ne yapmamız gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapman gerektiğini ben bilemem. Ayrıca annen de, baban da, en yakınların da bilemez. Bunu bilecek tek kişi sensin. Sorularınız biraz daha kendinize ve bilime saygı içeriği taşısa sizler daha çok yararlanırsınız.

Nasıl büyütebilirim?

20 yaşındayım. Penisim yaşıma göre çok küçük; 10 santim. Bundan rahatsızım. Penisimi nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, şişmansan kasık yağların fazla ise onları yok edersen, penisin 1-2 santim daha boy kazanır. 10 santim penis için bütün uzmanlar “Yeterlidir” diyoruz. Penis ancak ameliyatla büyütülür. O da 1-2 santimi geçmez. Kaygılanacak hiçbir şey yok. Bunu benden duymuş olman yeterlidir. Keyfine bak.

Küçük buldu

19 yaşındayım. Kız arkadaşlarımla ilişkiye girmek istedim, beni reddetti. Çünkü cinsel organım kısaymış. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Hiçbir şey yapman gerekmez değerli okurum. Kız arkadaşına söyle, gitsin istediği gibi birini bulsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir savaşta, ön yargılı düşmanlarınız ne kadar çoksa sonunda sizin kazandığınız zafer de o kadar büyük olur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder