Dr. Haydar Dümen Dengeyi kurmak için el ele verin
HABERİ PAYLAŞ

Dengeyi kurmak için el ele verin

Evlilikte karşılıklı anlayış, özveri ile sorunlara birlikte göğüs germek gerekiyor. Cinsellik bu sırada bazen yara alıyor, eşlere zevk vermez hale geliyor. Kuşkular, tartışmalar, ilgisizlik dengeleri bozuyor. İlişkinizi kurtarmak için el ele verin, mutluluğu bulun.

Esnedi mi?

27 yaşında kızım. Nişanlımla birlikte oldum ve ilişki sırasında kan gelmedi. Daha sonra kızlık zarımda herhangi bir zedelenme olmadığını gördüm. İlişki sırasında esnemiş olabilir mi? Mutlaka yırtılması mı gerekir?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Sanıyorum yırtılmayacak. Senin deyimine ve anlayışına göre kızsın. İlişkiye girmişsin, bunun şöyle ya da böyle sonuçlarını daha önceden düşünecektin Olan olduktan sonra da sonuçları göğüsleyeceksin. Hadi bakalım kolay gelsin.

Haberin Devamı

Acıyla kıvranıyor

Dört aylık evliyim, 23 yaşındayım. İlk geceden beri haftada en az 5 gün eşimin vajinasında yanma oluyor. Bazen o kadar şiddetli oluyor ki acı içinde kıvranıyor. Hocam, sizce bunun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, vajinitis dediğimiz iltihabi bir durum veya mantardan kaynaklanan bir olaydan söz ediyorsun gibi geldi bana. Bir hastanede kadın doğum uzmanı bunu çözer. O yolu bir deneyin. Çünkü organik bir konu. Doğru yol budur.

Küçülür mü?

25 yaşındayım. Cinsel hayatım yok denecek kadar az. Her gün bir kez mastürbasyon yapıyorum. Bunun zararı var mı? Mastürbasyon penisi küçültüyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon penisi küçültmüyor. Ama ortalama 10 yıl yapılan mastürbasyon kadınlara karşı deneyim ve başarı oranını küçültüyor. Sonunda acemilik çekebilirsin. Mastürbasyon sayına pek bir şey demem ama azaltabilirsin. Daha önemlisi kadına transfer olman zamanın gelmiş ve geçiyor.

Kendime gelemiyorum

33 yaşında kadınım, 9 yıldır evliyim. Eşimle ilişkiye girmekten nefret ediyorum, ilişkiye girince kendimi günlerce toparlayamıyorum. Hiç orgazm olmadım ve ilişkide hep böyle hissettim. İki çocuğum var. Boşanmak da istemiyorum. Ne olacak benim halim?

CEVAP

Sevgili okurum, hayat böyle devam edeceğe benzer. Ama işin önemlisi çocuklar. Bu birliktelikten zarar görecekler. Çünkü gerilim bir biçimde onlara yansıyacak. Yüzünüzde farkına varmadığınız mimikler gibi. Bu durumda çocuklarınız olmasaydı boşanma en iyi yoldu. Ama kolay değil. Ekonomik ve kültürel bağımsızlık, yani ayaklarının yere basması, mesleğinin olması gibi. Bu nedenle yaşamda kızların meslek sahibi olmasını istiyoruz. Yollar uzun ve zor.

Haberin Devamı

İki aydır isteksizim

36 yaşında kadınım. Eşimle cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Bu durum 2 aydır devam ediyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, mailin fazla yüzeysel olmamış mı? Biraz detay versen iyi olurdu? Bu durum sadece 2 aydır mı böyle? Yani 2 ay öncesine kadar her şey yolunda mıydı? Haftada kaç kez ilişkiye giriyordunuz? Eşinin erken boşalması var mı? Ne oldu da ilişkiye girmeme kararı verdin?

Kuşkular, güvensizlik, kavga belki eşinin sana eskisi kadar değer vermediğine inanman gibi sorunlar var mı? Bu yolculuğunun sonunun olumlu biteceğine inanıyorum. Belki de bir profesyonel yardım sizi mutluluk tahtına oturmak için köprü kurabilir.

Kız arkadaşım kaçtı

21 yaşındayım. Penisim büyük olduğu için kız arkadaşım kaçıyor. İlişkiye girecekken penisimi gördü ve vazgeçti. Bana karşı çok soğuk davranıyor, ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapma. İlişkilerde zamanını bekle. Organ uyumunu sağladığın bir kızla bana göre evlilik koşullarını oluşturursan ileride gayet mutlu olursun.

İkna edemiyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor ama korkuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Onu bir türlü ikna edemiyorum. Nasıl bir taktik önerirsiniz?

CEVAP

Okurum, flörte, aşka şapka çıkarıyoruz. Ama yasalarla onaylanmamış bir ilişkinin de taktiğini vererek ileride ne olacağı belli olmayan bir maceraya çanak tutamam.

Gebe kalabilir mi?

19 yaşındayım. Yüzeysel sevişmelerde kızın üzerinde iç çamaşırı varsa hamile kalır mı? Ne olur bana cevap verir misiniz?

CEVAP

Okurum, sakin ol, kız hamile kalmaz.

Nasıl çözerim?

33 yaşında, 5 yıllık evliyim. Erken boşalıyorum. Doktora gittim, krem verdi. İlk zamanlar iyiydi ama şimdi işe yaramıyor. İnternetteki teknikleri de denedim, olmadı. Bu sorunu nasıl çözerim?

CEVAP

Değerli okurum, internetten doktorluk beklersen böyle olur. Bilimden ve uzmanından şaşmayın. Hem kanmayın hem paranızı boşa saçmayın. Tedavisi var. Ama her yiğidin de yoğurt yiyiş tarzı var. Doğru uzmanı araştır, rahata kavuş.

Kız beni reddetti

19 yaşındayım. Penisim 18 santim. Hiç ilişkiye girmedim. Kız penisimi görünce “Ne kadar büyükmüş” dedi ve çekip gitti. Bu tip sorunları hep yaşar mıyım?

CEVAP

Yaşamazsın değerli okurum. Biraz büyük olmasına karşın abartılı değil.

Hiç zevk almıyor

Penisim olup olmadık zamanlarda ereksiyon halinde. İlişkide 5 kez boşalıyorum. Ama partnerimi memnun edemiyorum, zevk almıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, her kadın zevk alamaz. Bu yaratılış olayı yani bünye. Kadının zamana ihtiyacı var. Bir de senin onu duygusal bakımdan hazırlamana. Umarım gerekli bilgileri alırsın da kızı rahat bırakırsın.

BÖYLE SORU YOK!

Korkumu nasıl yenerim?

22 yaşında kızım. Sevgilimin penisim 18 santimmiş. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor, korkuyorum. Korkumu yenmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Haydi gençler, toplanın etrafıma. Nice canlar yakacaksınız. Bakın bir genç ve çılgın okurum, dolaylı olarak sizlerin adınıza da bir çözüm istiyor. “Hoca, bu işlerin piri” diyor. Okurum ipin ucunu bir yakalasa, şöyle korkmadan bir sallansa, hop çocuğun yatağına ya da koynuna. Bak yavrum, Hoca’nın bu taraklarda bezi olmaz. Hocan aklını bilimle bozmuş. Böyle trollere pabuç bırakmaz. Hadi bakalım, doğru yoldan ayrılma küçük kadınım. Çünkü sizler canım ülkemizin ışığısınız.

GÜNÜN SORULARI

Eskiden böyle ötmezdi

40 yaşındayım. Gençlikte bu kadar hareketli bir cinsel yaşamım yoktu. Yani kuş böyle ötmezdi. Bunun yaşla ilgisi var mı? Son 6 aydır sürekli ötüyor. Ne yapmalıyım? Normal mi?

CEVAP

Ne yaştadır, ne başta değerli okurum. Senin kuş nasıl bir şey? Atmaca mı? Kartal mı? Yani genetiği ne? Neden kuş koydun adını? Bilirsin, bazı insanlara ‘kuş akıllı’ derler. Sakın sen de kuşun aklına uyma. Bünyeni fazla zorlama. Sonbaharını yaşıyorsun, aman göç etmesin senin kuş. Seviş ama kendini yorma. Endişelenecek bir şey yok. Bugünlerde aşka gelip, çok ötüyorsa kuşun, Hocan da, öyleyse ne olmuş yani diyor.

Kadın beni çok acemi buldu

19 yaşındayım, 2 kere ilişkiye girdim. Benden yaşça büyük bir kadınla birlikte oldum. Bana “Çok acemisin, mutlu olmadım” dedi. Ne yapacağım? Nasıl tecrübe edineceğim?

CEVAP

Çarpık kentleşmenin, çatlak kafaları, fakir dünyanın seks düşkünü ağaları. Yani senin hanım ağa, senin gibi ‘tüyü bitmemiş yetimi’, kuru soğana muhtaç olmamak için yanında çalıştırıyor. Sonunda da sana gelip gecenin raporunu veriyor. Sen de ağzın sulanarak onu dinliyorsun. Yavrum, tatlı garibim. Annen yaşındakilerinin peşine düşmekten vazgeç. Bu yaşta, bu tür ilişkiler açar başına nice işler. Okuluna, arkadaşlarına, kardeşlerine dön. Hayatına ver iyi bir yön.

GÜNÜN SÖZÜ

Gülümseme, yüreğin gözle görülen resmidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder