Dr. Haydar Dümen Denginizi bulursunuz
HABERİ PAYLAŞ

Denginizi bulursunuz

Erkeklerin cinsel organlarının boylarıyla ilgili soruları bitmiyor. Bazı deneyimleri sonucunda boy işinin erkeği ne kadar da zora soktuğunu fark ettiler. Çünkü kadın beklediğinden büyük bir organla karşılaşınca zorlanıyor, acı çekiyor. Herkesin beklentisi farklıdır, denginizi bulabilirsiniz.

Çok mu büyük?

19 yaşındayım, 1.77 boyundayım. Penisim ereksiyon halinde 18 santim. Çok mu büyük? Fazla büyükse ileride zorluk çeker miyim?

CEVAP

Değerli okurum, büyük yavrum. İdare et. Şimdi büyük de gözükse onu tercih edenler olabilir. Bu konuda sen seçen değil, seçilen durumunda olacağa benziyorsun. Hep deriz ya ‘Her şey dengi dengine’ diye. Takma kafana. Yaratan güç onun da çaresine bakmıştır. Bir alternatifini koymuştur. Bulacağından eminim.

Haberin Devamı

Kan nereden?

25 yaşında kızım. Mastürbasyon yaptım ve benden kan geldi. Ama vajinama bir şey sokmadım. Ertesi gün adet gördüm. O kan zarın kanı mıydı?

CEVAP

Adet kanıydı sevgili okurum. Kızlık zarın yerinde sağlam duruyor.

Her yerde sertleşiyor

18 yaşındayım. Problemim penisimin olduk olmadık her yerde sertleşmesi. Buna nasıl çare bulabilirim?

CEVAP

Çocuğum, ne çaresi arıyorsun? Bırak onu kendi haline ne halt ederse etsin sana ne. Yapılacak bir şey yok.

Nişanlımla ilişkiye girdik

Nişanlımla ilişkiye girdik. İlk başlarda o korunuyordu, sorun yoktu. Daha sonra ben doğum kontrol hapı kullanmaya başladım. İlişkiye girdik, vajinama boşaldı. Hamile olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, belki olabilir.

Hangimizden geldi?

24 yaşındayım. Sözlümle sürtünme yolu ile birlikte olduk ama üzerimizde kıyafet yoktu. İlişki sırasında bir sıvı geldi. Hangimizden geldiğini bilmiyoruz. Sözlümde kanama olmadı. Sizce hamile kalmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, hadi ben olmaz diyeyim de rahat edin. Ama bu konular genellikle mayınlı tarlalarla dolaşmaya benzer. Bin metrekarelik tarlada bir mayın olsa, onda da dolaşsan ne zaman o ayak izi büyüklüğündeki yere basarsın da patlar bunu kimse bilmez. Gebelik olayları da aynen bunun gibi. Ama korunma yöntemlerine biraz dikkat et, oku, öğren. Yüzde 70-80 sizi korur.

Haberin Devamı

Fena oluyorum

18 yaşındayım. Ne zaman cinsellikle ilgili bir haber ya da fotoğraf görsem hemen penisim sertleşiyor. Bunu nasıl engelleyebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, irade ve başka şey düşünerek. Biraz da durumumuza, ülkeye, iklim değişikliklerine, doğanın harap olmasına üzülerek, kimlik oluşumunu o alandan cinsellik konularına çekerek tabii ki orta çizgiye geleceksin. Daha hayatın sillesini yemedin. Okuyorsan bir de sınavların var. Dert çok tabii derman da çok. Senden ricam yemeğin tuzu gibi bu çarelere bir parça irade katıvermen.

İsteksizlik başladı

3 aylık evliyim. İlk 75 gün her gece ilişkiye girdim. Son 10 günde 5 kez birlikte olduk. Bende isteksizlik sorunu var, ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, karnını tıkabasa doyurmuşsun. Şimdi önüne bir tepsi kadın göbeği getirmişler, sen yiyememişsin. Yani yemek istememişsin. Ne olacaktı yani? Biraz bekle, acık. Yeniden otur sofranın başına. Açgözlü olma. Sonunda mide isyan ederse seni ben bile kurtaramam. Orta yolu izle.

Haberin Devamı

Boynunu büküyor

18 yaşındayım. Penisim hep ereksiyon halinde ama ne zaman ilişkiye girmek istesem kanatlanmıyor. Hep sert duran şey boynunu büküyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Okurlarım, sizlerin hiç mi derdi yok? Siz aşkı bilmez misiniz? Seksiz aşkı merak etmez misiniz? Bu ne iştah! Sanki kızlar lop yumurta. Uygarlık ve bilim alanında atı alan Üsküdar’ı geçsin, bizim gençler kıyıda araba vapuru beklesin. Sizlere yakışıyorsa ne ala. Size göre kız olsun da. İşi bu kadar basite indirgemeyin. Hep aynı haltı işlemeyin.

Kısır olur muyum?

19 yaşındayım. 3 yıl önce mastürbasyon yaparken etraf kirlenmesin diye penisimi sıktım. Sonra spermle birlikte kan geldiğini gördüm. Arkadaşlarım “Kısır olabilirsin” dedi. Acaba kısır olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, kısır mısır değilsin. Aslan gibi delikanlısın. Sıktığın zaman idrar ve meni yollarında kılcal damar kanaması oldu. Bünye onu bir gün içinde onardı. Olay da geçti gitti. Keyfine bak.

Çok tedirginim

25 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Evlenmeyi düşünüyorum ama ilişki konusunda çok tedirginim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, tecrübe en iyi hocadır. Yumuşak huylu, sevecen ama ailesine bağlı erkek de en iyi kocadır. Yapacağın işlerin şifresi genlerinden gizli. Biraz senden, biraz yengeden, el ele yürürsünüz bu yollarda. Oğlum, kazmayla toprak nasıl kazılır öğretilir. Ama bu işler başka. Çünkü herkesin kazması ve toprağı kendine özgü. Sevecen yaklaşım genellikle çözer aklındaki kördüğümü.

Korkuyorum

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye korkuyorum. Aklıma geldikçe kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor?

CEVAP

Oğlum, biraz bekle, alış. Kalbin yerinden çıkmaz ama kızın ve senin sosyal, psikolojik dengeleri yerinden fırlayabilir. Daha romantik ilişkiler düzeyinde kalsanız keşke. Çünkü ülkenin, ailelerin sosyal ve ekonomik yapısı erken yaşlarda cinsel birleşmeye daha hazır değil. Bu nedenle sorun yaşanır. Beni ilgilendiren sorun yaşamamanız.

BÖYLE SORU YOK!

Orgazm olamıyorum

20 yaşında kadınım. Uzun süredir ilişkiye giriyorum ama hiç orgazm olmadım. Mastürbasyon yaparken orgazm oluyorum ama cinsel ilişkide olmuyor kasılıyorum. Sorunum psikolojik mi? Üç aydır düzenli ilişkim var. Birlikte orgazm olalım istiyoruz, olmuyor. Sorun ne olabilir?

CEVAP

Sevgili yavrum, vajinal orgazm güçlüğü çekiyorsun. Çözümü pek olmayan, zor bir problem. O yüzden sadece ana yemek yerine, salata, ara sıcak, aperatifler, çorba son olarak da tatlıları eklediniz mi yemekten zevk alma süresini uzatmış, tatmin hissini artırmış olursunuz. 10 yıl sonrasını düşün, yine aynı tek tencere patates yemeği sürülüyor servise. Ne kadar arzulu, hangi zevkle yersiniz?

GÜNÜN SORULARI

Karım hep isteksiz

10 yıldır evliyim. Eşim bana cinsel istek duymadı. Hep ben istedim, ister diye oluruna bıraktım, bir şey değişmedi. Erken boşalıyorum. Bende de isteksizlik olur diye korkuyorum. Duygularım başka kadınlara kayıyor. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, önce erken boşalma sorununu çöz. Çözümü olan sorun, üstelik beklemen hata. Eşin bu yüzden isteksiz davranıyor olabilir. Onun da cinsel ilişkiden zevk aldığından, doyuma ulaştığından emin ol. Gözlerin bir yere kaymasın, kendi üzerine odaklansın. Erken boşalmayı çözdükten, iki tarafa da zevk verdiren cinsel ilişkiyi öğrendikten sonra da eşin yine isteksizse sorun sende değil artık.

O kan nereden?

Sevgilimin adeti 7 günde bitiyor ve biz 8’inci gün yani adet bittikten 20 saat sonra ilişkiye girdik. 2-3 tatlı kaşığı kan geldi. Adet kanı gibi pıhtılı değildi. Kız eve gittiğinde 2-4 gün ara ara kan gelmiş. Kan adetten mi, bekaretten mi?

CEVAP

Okurum, sorunu okumaya başladığım günün akşamı ikinci cümlenin üçüncü virgülünde ‘Ne diyor bu yahu?’ diye 4 kez içimden geçirdim. Daha sonrasındaki 1 ile 3 gün arasında sorun zaman zaman aklıma geldi. Bir şey soruyor mu, sormuyor mu diye merak ettim. İkilemim budur değerli okurum.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevilmeye çok alıştıysanız sevmeyi unutabilirsiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder