Dr. Haydar Dümen Derdinize çare arayın
HABERİ PAYLAŞ

Derdinize çare arayın

Erkek cinselliği seviyor, evleniyor, karısını mutlu etmenin hayallerini kuruyor ama erken boşalma yakasını bırakmıyor. Erkek ile kadın üzgün ve zaman geçiyor. Beyler, burada iş size düşüyor, derdinize çare arayın, gidip tedavi olun ve kimseyi mutsuz etmeyin.

Karım sitem ediyor

Beş yıllık evliyim, 33 yaşındayım. Çok erken boşalıyorum. Daha sonra isteksizlik oluyor ve ikinci kez ilişkiye giremiyorum. Eşim sitem ediyor. Hiç doktora gitmedim. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma tedavi edilir. Hangi şehirdesin bilemem. Erken boşalmanın tedavisi, alışkanlığı ve şartlanmayı değiştirmeye bağlı. Bu nedenle belki seni yorabilir. Araştır, soruştur, doğru doktoru bul.

Haberin Devamı

Utanıyorum

32 yaşında, 2 çocuk annesi kadınım. Benim sorunum ilişki sırasında gelen zevk suyunun çok olması, yatak bile ıslanıyor. Utandığım için doktora gidemiyorum. Normal mi?

CEVAP

Okurum, çok duyarlı bir kadınsın. Eşine ya da eşinin cinselliğine karşı da iştahlısın. Nasıl ki çok sevdiğimiz bir yemek ağzımızın suyunu akıtırsa bu da ona benziyor. Anlamadığım şey neden utandığın? O senin cinselliğinin, duyarlılığının referansı. Sistem iyi çalışıyor demektir. Arada kurularsın olur biter.

İlişkiye girmedim 2

2 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Cinsellik aklıma geldikçe penisimden sıvı ve şeffaf meni geliyor. İdrardan sonra kasık ve yumurtalıklarda ağrılar oluyor. Mastürbasyon yaparken çabuk boşalıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, anlattıkların olması gerekenler. Kasıklarındaki ağrı, sperm birikimi ve düz kasların kasılmasından kaynaklanıyor. Erken boşalman ve buna bağlı o zevk suyu zaten olmazsa olmaz gibi. Kuşkulanacağın bir şey yok. Soğukkanlı olmaya çalış ve karşı cinsle ilgili ilişkilerini geliştirmeye bak.

Kız mıyım, değil miyim?

21 yaşında kızım. Bir yıl önce eski sevgilimle birlikte oldum. Bir süre sonra o, beni terk etti. Benden kan gelmemişti. Kendime yeni hayat kurmak istiyorum. Kız mıyım, değil miyim? Evlendiğimiz zaman kocamı doktora götürebilir miyim? Doktor durumu anlar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, sen şimdi kızsın. Kızlık zarın esnek. Tabii ki göğsünü gere gere eşini doktora götürebilirsin. Kız olmalarına rağmen kız değil fikrine kapılan, şaşıran uzmanlar da var. Şaşırmaları zarın doğasından, yapısından kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

Üzerindeki milimlik çentikler vajina duvarına kadar inmişse yırtılmış imajı yaratabiliyor. Ama kızlığın kanıtını doktorla belgelemek bana çok abes geliyor. Bu senin kurtuluşun olacaksa eşine “Hadi gel, doktora gidelim” diyebilirsin.

Kanaması sürüyor

Kız arkadaşımla ilişki girdim, 1 hafta geçti, kızın kanaması halen devam ediyor. Bu durum bizi çok korkutuyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, korkulacak bir durum söz konusu değil gibi. Kanama durana kadar birleşme yapmayın. Ama bir kadın doğum uzmanının da fikrini alsanız iyi olur. Bu işler kapalı kutuya benzer. İçinden sürpriz çıkabilir.

Akıntım oluyor

Bir kızla 5 dakika konuşsam bende hemen bir ıslaklık oluyor. Bundan çok sıkılıyorum. Hiçbir temas olmamasına rağmen neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, sağlıklı olduğunun işareti. Limon görünce insanın ağzının sulanması gibi. Hiçbir sorun yok.

Haberin Devamı

Boşanmanın eşiğindeyiz

Beş yıllık evliyim. İlişkide kısa sürede boşalıyorum. İkincide penisim sertleşmiyor. Eşim hoşnut değil. Boşanmamın eşiğine geldik. 3 yıldır böyle devam ediyor. Geciktirici kullandım, bir işe yaramadı. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olacaksın. Bir uzmanın karşısına geçeceksin, çünkü bazı şeylerin ortaya çıkması gerekiyor. Tek bir ilaç verelim, her şey bitsin olmuyor. O zaman kimsede erken boşalma kalmazdı. Bu iş çözülüyor.

Niye boşanacaksınız? Kurulu bir düzen niye bozulsun? Bir kere doktora gitmek, bir reçete almak senin yarım saatine mal olur. Sonrasını bize bırakırsın olur biter.

İsteğim azalıyor

27 yaşındayım ve 5 ay sonra evleneceğim. Cinselliğe aşırı düşkünüm var. İlişkiye girer girmez boşalıyorum ve isteğim azalıyor. Acaba bu durum eşime rahatsızlık verir mi?

CEVAP

Okurum, şimdilik bir yere başvuracak sorunun yok. Evlendiğinde her şeye alışacaksın. Umuyorum, istediğin mutluluğa ulaşacaksın. Evlendikten birkaç ay sonra da erken boşalman devam ederse çare ararız, buluruz.

Şimdilik keyfine bak, o yangın ilk günler öyle yanar. Zamanla yavaş yavaş söner. Çok alevli ya da küllenmiş ateş de işe yaramaz. Orta tempoda 50 yıl seni yarı yolda koymaz.

Eğrilik var

38 yaşında, 12 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. Erken boşalma sorunum var. Birçok kez doktora gittim “Psikolojik” dediler. Son zamanlarda sertleşmeden boşalıyorum. Son 1 yıldır ilişkiye çok istekliyim ama penisim yok gibi duruyor, tam ortasında hafif bir ağrı var.

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi var. Birinci aşamayı hallettik. İkinci aşama düzenli cinsel yaşamın olmadığından cinselliğin zikzaklar çiziyor. Erken boşalman tedavi edilirse sistem kendini düzene sokar.

Zararı var mı?

Erken boşalıyorum. Ne ben ne de benimle ilişkiye giren ilişkiden zevk alıyor. Acaba geciktirici kullansam bir zararı var mı?

CEVAP

Okurum, deneyebilirsin. Yarar görmezsen bir hekime gitme zorunluluğun var.

Bozulmuş mudur?

20 yaşındayım. Erkek arkadaşımla ilişkide bulundum. Birkaç damla kan geldi. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Okurum, büyük olasılıkla bozuldu. Belki tam yırtılma olmadı ama bayağı bir zedelenme söz konusu. Yırtılan yer kaynamaz. Ama yeniden bir kanama şansı olabilir. Şu anda yapacağın bir şey yok. Beklemede kal.

BÖYLE SORU YOK!

Çok istekliyim

21 yaşındayım, çok istekliyim en ufak şeyde bile tahrik oluyorum. Sevgilimle en fazla 6 ayda bir görüşebiliyoruz. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kapı gıcırtısına göbek atmak bazılarımızın doğasında olduğu gibi, genç bir kadının ve delikanlının da doğasında cinsel iştah olur. O iştahı kararında bastırmak kişinin kendisine ait bir sorumluluk.

“Yok Haydar Hocam, ben iştahımı bastıramam” dersen, bir bakmışsın ki istek obezi olmuşsun ve sevgilin artık seni istemiyor. Anlaştık mı oğlum, silkelen kendine gel.

GÜNÜN SORULARI

Bu kadar zor mu?

Ben 24, kız arkadaşım 22 yaşında. İkimiz için ilk olacak. İlişkiye girmeyi, ikimiz de istiyoruz. Bir türlü kızlık zarını aşamıyoruz. Bunun delinmesi bu kadar zor mu? Biz mi yanlış yapıyoruz? Başkalarının bu kadar zorlanmadığını görüyoruz. 4-5 kere ben içeri doğru bastırmaya denedim, olmadı. Tavsiyeniz nedir?

CEVAP

Hop hop değerli okurum, düğün dernek olmadan, anne, baba izni almadan, yasallaşmadan bu deneme nereden çıktı? Önce ilişkinin tadına varayım, ballı şeftaliyse alayım, yok biraz kekremsi ise almadan kaçayım mı diyorsun?

Bre delikanlı, bu demir değil ki delesin. Ya da tahta değil ki istediğin gibi çivi çakasın. Anla işte, kızda istenmeyen kasılma var. Bir tür vajinismus yaşıyor kızımız. Tedavisi var ama bu koşullarda olmaz. Önce nikah sonra çözüm.

Çocuğum olur mu?

Penisim yamuk ama sanıyorum peyroni yok. Ağrım yok, çocuğum olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bu sorun için üroloji uzmanına gitmen gerekir. Neden mi? Penis eğriliğinin açısını ölçmek için. Vajinaya girişte bir sorun yok ise çocuğun da olur, eşini de mutlu edersin.

Tedirginliğini uzmana gittikten sonra atarsın. Ben bir sorun çıkmayacağına eminim okurum.

GÜNÜN SÖZÜ

Umut ışık gibidir. Karanlıkta kalmamak için düğmesini dengeli kullanın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder