Dr. Haydar Dümen Doğru zaman, doğru insan
HABERİ PAYLAŞ

Doğru zaman, doğru insan

İlk cinsel ilişki hem kadının hem de erkeğin hayatında önemli bir yer tutar. Bunun için aceleci olmamak, sevdiğiniz biriyle ilk deneyimi yaşamak gerekir. Doğru yer ve doğru zamanı da ihmal etmeyin. Çünkü zamansız ve uygun olmayan kişiyle yapılan birleşmeler derin izler bırakır.

Utanıyorum

18 yaşındayım, kız arkadaşım var. Onunla evlenmeyi düşünüyorum. Her şey yolunda ama ben ilişkiye girmeye utanıyorum. Bu sorun evlendiğimde problem yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, evliliği düşünme yaşı, her gençte olduğu gibi bir çılgınlık haykırışı. Aşkın sesi bazen böyle çıkar. O duygularını birazcık dizginlemeye çalış. Gelelim utanmana; yabancı biriyle uygun olmayan koşullarda ve uygun olmayan zamanda, yerde yapılacak birleşmeler fiyaskoyla sonuçlanır. Ama evlendiğinde her şey rayına girer. O zaman gaza bastığın ayağını iyi ayarla. Nerede duracağını, nerede hız yapacağını ve nerede yavaşlayacağını öğren ki bir kazaya uğramayın.

Haberin Devamı

Sertliğini kaybediyor

25 yaşında kadınım, eşim ise 30 yaşında. 6 aylık evliyiz. Sorun 3 hafta önce başladı. İlişkide eşimin penisi yumuşuyor. İki haftadır ilişkiye girmiyoruz çünkü eşim başarısızlıktan korkuyor, benden utanıyor. Doktora gitmemiz gerektiğini söyledim. Ona nasıl yaklaşmalıyım? Sorun nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, gözünde büyüttüğün kadar bir sorun yok. Erkeklerde organik yapı, ereksiyon mekanizması kolay bozulmuyor. Ama bu mekanizma istem dışı sinir sistemine bağlı olduğundan çoğu zaman kendiliğinden ereksiyon sorunu çıkabilir.

Erkek bunu olumsuz yorumlar, kuşkuya kapılırsa, ön yargılı olarak ‘Acaba yine sertleşmemezse, yumuşarsa’ diye düşünürse, bu sertleşmemenin ve yumuşamanın nedeni olur. At arabası çamura saplanmışsa, ata iki kamçı gerekir. Düz yola çıkınca kamçıya gerek kalmaz. Belki o çok bilinen ilaçların faydası olabilir. Birkaç ay daha sorun devam ederse, bir üroloji veya psikiyatri uzmanına başvurun.

Kız hamile mi?

Kız arkadaşımla birlikte olurken penisim kondomun içinden çıktı. Spermler içine kaçtı, adeti 5 gün kadar geçti. Gebelik testi negatif çıkıyor. Huzursuzuz. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, 15 gün daha bekleyin, bir test daha yapın ya da hastanede yaptırın. Sonra durumu bana yazarsın.

Zarı bozuldu mu?

Ben ilişki sırasında kız arkadaşımın vajinasına yanlışlıkla girdim ve kan aktı. Önce adet gördüğünü sandık ama kanama sonraki gün de devam etti. Kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, artık ihtimaller üzerine oynuyorsun. Bu anlattıklarına ve o bir ihtimale göre gelen kan adet kanıdır. Eğer ikinci gün seks yaptınız ve kan gelmişse, o zaman kızlık zarı kanıdır. Sen şimdi iki iskambil kağıdı al. Birine kızlık ötekine adet yaz. Karıştır, birini çek. Hangisi çıkarsa bir teselli bulmaya çalış. Gidin, bir jinekolojik muayene olun.

Sık sık aklıma geliyor

25 yaşında kızım Sık mastürbasyon yapmak psikolojimi bozar mı? Aklıma gelince hemen yapmak istiyorum. Bakireyim, halim ne olacak?

CEVAP

Sevgili yavrum, sanırım evlenince son bulur. Ancak klitoris orgazmına alıştığın için vajinal orgazma geçişte zorlanabilirsin. Haftada 2-3 kez mastürbasyon yapabilirsin. Daha fazla yaparsan pek zararı olmaz ama her şey doğal olsa daha iyi. Bir erkek arkadaşın var mı? Evlilik konusunda harekete geçmeyi düşünüyor musunuz?

Haberin Devamı

Korkuyorum

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, biraz bekle, biraz alış. Kalbin yerinden çıkmaz ama ikinizin de sosyal ve psikolojik dengeleri bozulabilir. Keşke daha romantik ilişkiler yaşasanız. Bu sizler için çok daha iyi olur.

Benimki 7 santim

27 yaşındayım. Bu yaşta olmama rağmen penisim 7 santim. İnternette penis büyütücü, performans artırıcı birçok ilaç görüyorum. Bu ilaçların bir yararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, söylediklerinin hiçbirisinin bu konuda yararı yok. Kapılmayın, kanmayın ve yolunmayın diyorum. Penis 1-2 santim kadar ameliyatla büyütülür. Buna da gerek görüldüğünde konusunda uzman olan bir hekim bulursunuz, konuşursunuz. Her şey aklınıza yatarsa ameliyat olabilirsiniz. Buna hekim karar verir, hiç unutma.

Eksiklik mi?

19 yaşında kızım. Bugüne kadar hiç ilişkiye girmedim. Acaba bu bir eksiklik midir? İleride evlendiğimde bir sorun olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, nereden aklına getirdin böyle düşünceleri? O zaman birçok kız 25-26 yaşında evlendiğine göre hepsi deneyimden mi geçiyorlar? Her konuda tecrübe sahibi olunabilir. Bazılarında ters teper. Örneğin; ehliyetsiz araba kullanmak, birilerinin cebinden para aşırmak gibi tecrübeler insan ruhuna ve yasalara uygun değildir. Bunlar zarar sayfasında değerlendirilir. Bence hesaplı kitaplı ol bu konuda. Hiçbir şey kaybetmiş değilsin, eksiliklik nereden çıktı?

Evlenince kanar mı?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla kazara ilişkiye girdik, çok az kan geldi. Kızlığım bozulmamıştır düşüncesiyle doktora gittim. Doktor “Saat 6 yönünde az bir yırtılma var. Zamanla, hiçbir ilişki yaşamazsan o yırtık bir ihtimal kapanabilir” dedi. Bu doğru mu? Bir de tam yırtılma olmadığına göre evlendiğimde kanama olur mu?

CEVAP

Yavrum, bu konu sana ve senin yapına bağlı değil. Biraz da erkeğin boyutlarıyla ilgili. O boyut esneklik sınırını aşmışsa elbette kanayabilir. Varsayalım zedelenme olmadı. Penisin çapı da esnekliğin sınırını zorlamadı. Sen de de kanama olmadı. Ne yapacağız? Buradan erkeklere gönderme yapalım. Hep kızların zarlarına gözünüzü dikeceğinize biraz da kendinize bakın.

Böyle soru yok!

Eskisi gibi sertleşmiyor

Askerden geleli 1 ay oldu. Askerde penisim sağlamdı ve fırsat buldukça mastürbasyon yapıyordum. Askerden geldim, bir gün aşırı zorladım ve yanma hissi geldi. O günden beri sertleşme sorunu yaşıyorum. Libidom çok yüksek. Sabah ereksiyonu da yok. Eskisi gibi sertleşmiyor. Damarları mı yaktım?

CEVAP

Askerlikte düz yolda arabayı sorunsuz sürüyormuşsun okurum. Askerlik bitti, rahata kavuştun. Coştukça yokuş aşağı vurdun arabayı, hızını alamadın. Motoru zorladın da zorlandın. Şimdi yokuş yukarı yollar gözüktü, gözün korktu, acemilik baş gösterdi.

Yarım gaz, yarım debriyaj ite kaka yokuşta motoru tutmaya çalışıyorsun. Araba yerinden bir milim bile kıpırdamıyor. Yaktın, evet okurum balataları yaktın. O balatalar soğumadıkça araba yerinden oynamaz. Ara ver, sert kalkışlar yapma.

Günün soruları

Evlenmeyi istiyorum ama korkuyorum

Sevgilimle ilişkiye girdik, kürtaj oldum. Şimdi beni başka bir isteyen var. Avusturya’da yaşayan bir Türk. Biz muhafazakar bir aileyiz. Sanırım onlar da öyle. Çünkü babamla onun babası çocukluk arkadaşı. Ona bu durumu söylemem gerekiyor mu? Anlatmak istiyorum ancak kabul etmeyip ailesine söylemesinden korkuyorum. Ailesi aileme söyler mi? Söylemezsem doktora götürüp babamın kapısına bırakırlar diye endişeliyim. Nasıl davranmalıyım?

CEVAP

Kızım, cinsel ilişkiye girmişsin. Üstelik hamile de kalmışsın. Yetmemiş bir de kürtaj olmuşsun. Şimdi bana neyi soruyorsun? İşte buna karışmam, böyle kirli işlere de bulaşmam. İnsan olmak zor bir zanaattir. Buz üstünde kaymaya benzer. Düşüp bacağını kırmamaya bak, dürüstlük çerçevesi içinde.

Şahlanan at gibiydim

18 yaşındayım. Cinsel isteğim mi azaldı yoksa başka neden mi var bilmiyorum. Ama cinsel organım pek sertleşmiyor. Sertleşirse de pek dayanmıyor. Eskiden şahlanan at gibiydim. Ne oldu bu haldeyim? Yardımınıza ihtiyacım var.

CEVAP

Değerli genç adam, senin şahlanan o atın biraz tüyleri dökülmüş gibi geldi bana. Arada tımar etmek gerekir. Tabii bakım da ister. Çamurda, yağmurda sür sür sonra hiç ilgilenmeden yerine kapa elbette parlamaz tüyleri eskisi gibi. Yaş daha 18, hiç yakıştı mı ağzına “ah o eski günler” klişesi?

Günün sözü

Umut yıldızınız kaymışsa siz kaymadıysanız ya gökyüzü yıldızlarla dolu. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder