Dr. Haydar Dümen Doğru zamanı bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Doğru zamanı bekleyin

Erkekler mektup yazıp ‘Kızları ilişkiye girmeye ikna edemiyorum’ diye yakınırdı. Şimdi bakıyorum da aynı soru kızlardan geliyor, erkeklere baskı yapıyorlar. Sorumluluk duyan bir genç adam çıkıp bu işi istemeyince kızlar yana yakıla bize yazıp akıl soruyorlar. Birbirinizin üzerine gitmeyin, doğru zamanı bekleyin.

Doğru mu söylüyor?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 ay önce ilişkiye girdik. Bana ikinci kez ilişkiye girdiğini söyledi. Vajinasının dudaklarının çok sarkık olduğunu fark ettim. Nedenini sordum, “Yapısı böyle” dedi. Dudakların bu kadar sarkık olması çok ilişkiye girdiğini göstermez mi? Sizce doğru mu söylüyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli oğlum, kız arkadaşın doğru söylüyor. Vajinanın dudaklarıyla cinsel ilişkinin hiçbir bağlantısı yok. Bu mantıkla gitseydik doğum yapan kadınların iç dudakları dışarda mı olacaktı? Küçük dudakların dışarıda olması biraz da kiloyla ilgili olup bünyeden de kaynaklanabilir. Ne hor görelim ne büyütelim. Doğal olanla yetinelim. Ama onu kullanmasını öğrenelim.

Kendimden geçiyorum

21 yaşındayım. Şu ana kadar hiç kız arkadaşım olmadı. Bu yüzden kızlarla aynı ortamda kalınca kendimden geçiyorum, hemen boşalıyorum. Ne olur beni kurtarın.

CEVAP

Değerli okurum, kurtarırım kurtarmasına da, boşalmak dediğin şey sanıyorum kaygan ve birkaç damla gelen sıvı. O meni değil. Bir kere bu konuda anlaşalım. Eğer böyleyse bırak koyuver gitsin. Ama o meni ise yani orgazm oluyorsan bu yüksek heyecan potansiyelini kızlarla buluştuğun zamanlarda bazı ilaçlar alarak frenlemen, kendini sakinleştirmeyi öğrenmen gerekir. Duruma göre bana yeniden yazarsın.

Sevgilim ikna olmuyor

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum ama onu ikna edemiyorum. Aslında istiyor ama başına bir şey gelecek diye korkuyor. Ne olur bana yardım edin. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Kızlarımıza ne oldu son yıllarda? Baskılara çıkarma yapıyor gibi başkaldırıyorsunuz. Oysa dışarıdan bakınca birer peri gibisiniz. İçiniz oynuyor, işte bütün oyunları o bozuyor. Sizler iki arada kalıyorsunuz. Aslında erkekler sizden daha fazlasını istiyor. Neler umut edip bekliyor. Bana göre sevgilin haklı. Birçok sorumluluğu var. Kendi ailesi, senin ailen. Çocuklar ve onların geleceği. Güzel kızım, ileri gitme. Bu kurallara uy, karşılıklı el ele tutuşarak yollara koyulun.

Haberin Devamı

Çok ağrıyor

19 yaşındayım. Sevgilimle hemen her gün sevişiyoruz. Sonra eve dönünce yumurtalıklarım çok ağrıyor. Dokununca daha kötü oluyor, yürüyemiyorum. Acaba bunun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım boşalmıyorsun. Bunlar istek ağrılarıdır. Spermler torbalarda ve yollarda gerilime neden oluyor. Ayrıca orası kanla dolup gevşeme sağlanmayınca acı hissediyorsun. Başka da bir olumsuzluk nedeni yoktur.

Orgazm olamıyorum

26 yaşında kızım. Bir yıldır düzenli süren bir ilişkim var. Ama orgazm olamıyorum ve zevk alamıyorum. Sevgilim çok anlayışlı ama bu beni çok rahatsız ediyor. Onu kaybetmeyi istemiyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım zamana ihtiyacın var. Geçmişte edindiğin bilgiler ve üzerindeki baskılardan arınman gerekir. Bir de sorumlulukların vardır. Bu nedenle de bedenin ve ruhun zevkin havuzuna dalamıyor. Bekle, kendini yargılama.

Haberin Devamı

Biraz kan geldi

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte oldum. Arkadaşımdan biraz kan geldi. Kızlığına bir şey olmuş mudur?

CEVAP

Evet, değerli okurum kız arkadaşının kızlık zarı bozulmuş olabilir.

Geneleve gitsem mi?

19 yaşındayım, inançlarım gereği kimseyle olmadı. Ama gencim vücut istiyor, bu yüzden arada bir mastürbasyon yapıyorum. Bu durum hiç hoşuma gitmiyor. Arkadaşlar ilk tecrübemde çok heyecanlanacağımı ve bir şey yapamayacağımı söylüyor. Evlendiğimde karıma rezil olmaktan korkuyorum. Bir kere geneleve gitsem mi? Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, genelev konusuna sıcak bakmıyorum. İnsan yaşamının çok önemli bir parçası olan, soyların sürmesinde işe yarayan, aile kurmanın temel ilkelerinden olan cinsellik önemli. Kendi doğal duygularını insancıl boyutlarda rötüş et. Yaşamın gereklerini de gözardı etmeden, orta çizgide gitmek hem senin hem de geleceğinin güvencesidir. Bugünlük dersimiz bu kadar.

Olumsuz etkisi var mı?

Sevgilimle ilişkiye girdik. İlk ilişkide sevgilimin vajinasından kan geldi. Bir hafta sonra yeniden ilişkiye girdik, yine kan geldi. Üstelik daha çoktu. Bunun olumsuz etkisi olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, olumsuz etki sizin yorumunuza bağlı. Kızlık zarının yırtılmış olması olumsuzsa olumsuz etki olmuş ve bitmiş. Ama bu yırtılma aranızda anlaşmalı ve doğal ise hiçbir olumsuz etki yok. Olay sizin kararınıza ve keyfinize kalmış.

Sertleşiyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla öpüşmeye başlayınca penisim hemen sertleşiyor ve ağrılar giriyor. Ben boşalmıyorum. Acaba boşalmam mı gerekiyor?

CEVAP

Okurum, tabii ki boşalmak gerekiyor. Ama bunun da kendine göre kuralları ve koşulları var. Ancak bu kuralları da belirleyen pek çok yaptırım vardır. Onları da gözardı etmeyin.

Zarı bozabilir miyim?

25 yaşındayım. Penisim 13 santim. Acaba uzatmak mümkün mü? Nişanlıyım, ilk gecede sorun yaşamak istemiyorum. Bu penisle kızlık zarını yırtabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organın normal. Penis ameliyatla büyür ama bu uzama 1-2 santim olur. Aklı başında hiçbir doktor da bu operasyona girmez. Kızlık zarı vajinanın tam girişindedir. Yani odaya girerken kapı neredeyse, o da oradadır.

BÖYLE SORU YOK: Hanım 3’üncüye isteksiz

Haftada üç kez sevişiyoruz. Karım üçüncüde isteksiz davranıyor. Kahvaltıda maydanoz, tahinli bal, pekmez muhakkak var. Sevişmek hayatın tadı tuzu. Aynı anda orgazm. Üçüncüye isteksizlik neden? Karım vitamin hapları alıyor, ondan mı? Yaşım 74.

CEVAP

Doydu okurum, doydu. Her erkek 74 yaşında senin gibi olmak ister. Kulağıma bu satırları okuyan kıskanç erkeklerin homurdanmaları geliyor. Sakın şımarıp azma. Sen motor jet hızında işliyor olabilir. Ama her insanın belirli sınırları vardır. Haftada 2 kere isteyerek ve zevk alarak “Evet” diyor işte kadın, minnettar ol. Sizin yaş grubu için haftada 1 ilişki normaldir. Gerekesiz şeker ve vitaminleri bırakın, yaşınızın tadını sağlıklı yaşayan. Ruhunuza alkış, anladın sanırım.

GÜNÜN SORULARI

İkincide kan geldi

İlk cinsel ilişkimde benden kan gelmedi. İkinci ilişkim ise farklı bir erkekle oldu ve kan geldi. Acaba sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, daldan dala koşup “Bu bal mı güzel yoksa bu mu?” dersen evin yolunu şaşırırsın. Sen iyi bir balla hayatını birleştir, mutlu mesut yaşa. Kızlık zarından kan gelmesi bozulduğunu işareti. Sana gelirsek; ilk ilişkide penetre olmamış yani penis vajinaya girmemiş. İkinci birleşmende ise penetre olmuş, kan gelmiş. Erkeklerin farklı olmasının sonucun üzerindeki etkisi sıfırdır güzel kızım.

4 dakikayı geçmiyor

33 yaşındayım. Nişanlımla yakında evleneceğiz. Biz 2 defa ilişkiye girdik ama erken boşalıyorum. İlişkimiz 4 dakikayı geçmiyor. Nasıl tedavi olabilirim? Ya da ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, önceden de erken boşalma sorunu yaşıyor muydun? Bu iki sefere özelse beklenti ve heyecanın yarattığı gerilimden kaynaklanabilir ve olağan şeylerdir. Canını sıkma, rahatlamaya çalış.

Kafanda büyüttükçe performans göstermen zorlaşır. Ön sevişme süreni uzun tut bir dahaki sefere. Evlendiğinde düzelecek bu sorun. Ayrıca tedavisi var. Keyfine bak, yolun aydınlık, vicdanın tertemiz olsun. Gerisi sana kalmış.

GÜNÜN SÖZÜ

Akla dayalı olmayan güce bağımlılık tutsaklığa yol açar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder