Dr. Haydar Dümen Doğru zamanı bekleyin
HABERİ PAYLAŞ

Doğru zamanı bekleyin

Genç erkekler cinselliği yaşamak için heyecanlı. Bazıları kızları ilişkiye ikna edememekten yakınıyor. Beyler, ayıp ediyorsunuz. Kızları korkutup üzmeye hakkınız yok. Doğru zamanı bekleyin, iş güç sahibi olun. Aile kurduğunuzda işler yoluna girer.

Benden soğudu mu?

Ben kız arkadaşımla düzenli bir ilişki yaşıyorum. Birkaç ay önce ilişkiye girdik. Kız bana “Artık böyle şeyler yapmayalım. Bunları ileride yaşayalım” dedi. Acaba benden soğumuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız kendinden soğudu. Önce yalancı emzik gibi bir şey anlayamadı. Sonra tatsız tuzsuz sakız çiğner moduna girdi. Zaman kazanmak ve oyunu kuralına göre oynamak istiyor. Doğru yapıyor, zaten evleneceğiniz de nereden belli?

Haberin Devamı

Gebe kalır mı?

Biz kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Prezervatif kullandım. Ben takıntı hastasıyım. 35 yaşındayım, kız arkadaşım 37 yaşında. Acaba hamile kalır mı? Bu düşündüklerim kuruntu mu yoksa hamile olma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, bir düzeltme yapalım. 37 yaşındaki kız arkadaşın olsa olsa kadın arkadaşın olur. Ama yine siz bilirsiniz, ben fazla karışmam. Bu yaşta normal cinsel ilişkide bile gebelik şansı azalmış demektir. Oysa durumun havadan nem kapma dediğiniz duruma, yani senin de dediğin gibi takıntılara uyuyor. Olmayacak şeylere kafayı takma. Bu ömür sana armağan ve emanet edildi. Kendini yorma. Tıkandığın yerde bizi ara.

Dudaklarımı ısırıyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşım öpüşürken dudaklarımı ısırıyor. Bu normal mi acaba?

CEVAP

Değerli okurum, fazla coşku. Şimdilik çok sorun yok. İşi ilerletme. Bir başka durum ortaya çıkar da onu da ısırırverirse uyarmadı deme. Benim korkum ondan.

Sertleşme olmuyor

19 yaşındayım. Bende sertleşme olmuyor, isteğim de çok az. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım psikolojiktir. Ciddi bir konu. Buradan lafla teşhis ya da durumu düzeltme olmayacağına göre, ben de zaten sorumluluk almak istemem. Bir uzmana gidiver.

Unutmuşum

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Prezervatif takmayı unutmuşum. Sevgilim hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, bilmem ki. Kalır desem de doğru, kalmaz desem de doğru. Bunu eylem planından önce bir sorsaydınız vallahi doğruyu bir söylerdim ki sizi işkenceden kurtarır gibi kurtarırdım.

Haberin Devamı

Şeker hastasıyım

18 yaşındayım. Haftada 4-5 defa mastürbasyon yapıyorum. Artık ilişkiye girmek istiyorum ama ben şeker hastasıyım. Acaba ilişki sırasında şekerim düşer mi, bir sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Yavrum, şekerin düşer düşmez önemli değil. 18 yaşında sen bu kuruntuyla bir çukura düşersin ki kurtuluşun zor olur. Acelen ne? Önünde ciddi bir hastalık ve uzun bir yaşam var. Oyunu kuralına göre oynarsan her türlü nimet sofrana gelecek. Beslenmede nasıl rejim yapıyorsan, psikolojin için de cinsellikte rejime girip doğru hedeflere yöneleceksin.

Kız penisimden korktu

18 yaşındayım, kız arkadaşım var 3 senedir birlikteyiz. Biraz ileriye gitmeye karar verdik. Ama penisim büyük olduğu için kız korktu. Onu nasıl ikna ve mutlu edebilirim?

CEVAP

Okurum, ikna etmeyeceksin. Bu yaşta böyle sorumluluğun azabını ileri yaşlarda çok çekersin. 15-16 yaşında kızın kucağında sana “Babacığım” diye sarıldığı zaman içinden ‘Ben genç bir kızı zamanında katletmiştim’ diye vicdan azabı çekeceksin. Ben bu vicdan azabının ortağı olamam.

Haberin Devamı

Hiç ilişkiye girmedim

22 yaşındayım, hiçbir kızla cinsel ilişkiye girmedim, öpüşmedim bile. İleride evlenince, eşimle sorun olur mu? Sadece porno filmler ve mastürbasyonla kendimi tatmin ediyorum. Bazen “Yeter artık” dediğim oluyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, sen kararını vermişsin. ‘Sakla samanı gelir zamanı’ demişsin. Başkalarına göre turşusunu kurmuşsun. Ancak o turşunun da sunumu var. Tadından çok sunumu önemli. Az lezzetli bir yiyeceği çok iyi sunarsan bal börek olur. Çok lezzetli yiyeceği itici bir şekilde servis edersen, yer mi yemez mi bilmem. Yemezse ne sana ne ona yarar. Gerisi sana kalmış.

Hapa devam edeyim mi?

18 yaşındayım, yıllardır penis uzatıcı hap kullanıyorum ve mastürbasyon yapıyorum, etkisi olmuyor. Penisim 10 santim. Neden uzamıyor? Hapa devam edeyim mi?

CEVAP

Oğlum, hap map kullanma, karaciğerini boşuna yorma. Yapacağın şeyler onun uzamasına yardımcı olmaz. O zaten sana yetecek. Kendi haline bırak, derslerine çalış. Olgunluk yaşına geldiğinde yine yetersiz görürsen ona bir çözüm aranır.

Biter mi?

18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Fazla mastürbasyon yapmak spermleri bitirir mi? Yoksa spermler sürekli üretilir mi?

CEVAP

Okurum, spermler sürekli üretilir ama mastürbasyonun çoğu azaltmaz ya da çoğaltmaz. 10 santim penisle mutlu evlilik yapılır. Eğer kilon varsa, onları da eritirsen penis biraz daha görüntüye girer.

Hamile kalınır mı?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Zarından kan gelmedi. Penisin üzerinde kalan meniden gebe kalınır mı?

CEVAP

Oğlum, bacak arasına akan meniden kız hamile kalabilir. Meni oraya akmadıysa, sadece penisin dışında bir leke halinde kalmışsa hamilelik olasılığı yoktur. Ama idrar yolunda kalan bir damla meninin vajinaya akması gebeliği gerçekleştirir. Bunlar karmaşık bilmece gibidir.

BÖYLE SORU YOK!

Hangisini seçmeliyim?

19 yaşıma gireceğim. Cinsel ilişkiye girme isteğim çok yüksek. Hayat kadını ile ilişkiye girmeli miyim yoksa aşık olduğum insanı bekleyip onunla mı yaşamalıyım?

CEVAP

Yahu be genç okurum. Benim de iştahım çok açık bu aralar. Özellikle tatlıya dayanamıyorum. Sen kesin bilirsin, San Sebastian cheesecake denen o meşhur tatlı, 1 haftadır buzdolabının arkalarında duruyor. Acaba onu mu yesem yoksa biraz sabredip eşimin taze taze yapacağı mis gibi damla sakızlı sütlacı mı yesem? İrademe yenik düşersem biliyorum karın ağrısı, bağırsak guruldaması ve tuvalet nöbetleri cabası... Sen ne dersin bu işe? Vallahi mi? Sahi mi söylüyorsun? Peki madem ben sütlacı bekliyorum. Hadi öyleyse, sen de kendini olaylarını doğal akışına bırak, al sonunda ödülünü.

GÜNÜN SORULARI

Kıza söyleyemedim

19 yaşındayım. Bir kızı seviyorum, her gün birlikteyiz. Ama ilişkiye girmeden önce bunu arkadaşıma söyleyemedim. Şimdi ben ne yapacağım?

Değerli okurum, ortada batık geminin mallarını bulmuş gibi konuşuyorsun. Her gün ne ilişkisi be. Önce sevgi yani aşk. Sonra meşk. Şu kız arkadaşını aşkla, sevgiyle doyur. Sonra cinselliğini kayır. Sen ters yoldan başladın. Aya gitmek için dünyadan değil, aydan dünyaya geliş gibi bir yanlış yaptın. İster evlen, ister sev, ister birlikte ol. Ama delikanlı, yiğit ol. Kimsenin hakkına bakma. Arkanda gözyaşlarını bırakma.

Sevgilim bir şey anlamıyor

25 yaşındayım, penisimin boyu 10 santim. Kız arkadaşım hiçbir şey anlamıyormuş. Bu durum beni çok üzüyor. Ne olur bana yardım edin.

Değerli okurum, kız arkadaşının vajinal yapısı sinirsel donanım bakımından zayıf. Zevklenme olmuyorsa bu penis boyutuyla ilgili değildir. Önemli olan o duyarlılığı ve uyarımı senin partnerine verebilmendir. Bu konuda sen hep cinsel boyutta oynadın. Asla duygusal kartlarını ortaya atmadın. Sorunun kız arkadaşınla ilgili. Bu konuda onun bana yazıp yardım istemesi gerekiyor. Hiçbir zaman ruhu ete kurban etmeyelim değil mi okurum?

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkınız bir deprem merkez üssü yüreğinizde güm güm atıyorsa artçı dalgalar sizi dize getirecektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder