Dr. Haydar Dümen Dümen sizin elinizde
HABERİ PAYLAŞ

Dümen sizin elinizde

Haberin Devamı

Hayat sizin, nasıl isterseniz öyle yaşarsınız. Ama dikkatli olun. Hayat pusulanızı kaybetmeyin, insanlığınıza sahip çıkın. Ne kendinizi üzün ne başkasını incitin. Cinsellik hayatın merkezi değil ve unutmayın mutluluk santimlerle ölçülmez...

BÖYLE SORU YOK!

Dövme yaptırsam mı?

24 yaşındayım, kadınlar dövmeli, uzun saçlı erkekleri seviyor. Penisime dövme yaptırsam ilgiyi üzerimde toplayabilir miyim?

CEVAP

Toplarsın okurum da, sorun bir değil, beş değil. Önce dövmeden hoşlananı bulacaksın. Rastgele aldın birini, odanda uçtun havalara, birden organ çıktı ortaya. Kadın kahkahayı basarsa, organ suratını asarsa, bu birinci sorun. Sevdiğin kadına sürpriz yapmadan bunu anlatsan, aşkın da “Bu yılan dövmesini istemem, illa ki kartal olsun” derse? Bundan önce başka bir dert var. İlişki öncesi kadın illa ki “Görüp karar vereceğim” diye tutturursa? Sen transparan yani naylon külot giyeceksin!!!

Cinsel organım ağrıyor

30 yaşındayım. İlişkiye girdikten sonra penisimde hep ağrı oluyor. Acaba ileride sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bu konu sayfa komşum Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu’nun ilgi alanı. Yine de yardımcı olmaya çalışayım. İleri derecede sertleşme ya da penisin uzun süre ereksiyonda kalması bu ağrıyı yaratıyor olabilir. Penis içinde peyroni dediğimiz oluşumlardan da kaynaklanabilir. Organla ilgili ilişkiler kendi esneklik sınırı içinde olması gerekirken sert hamleler, zorlamalar bu ağrıları yaratır. Kız arkadaşının aşırı coşkusu varsa ve pasif rolünü aktife çeviriyorsa ağrı görülebilir. Ne var ki olayın adı bilimsel konulmalıdır.

Hayaller suya düşüyor

21 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken hayal ettiğim güzeller sonradan çok kötü geliyor. Bunun nedeni nedir? İlişkiye girince de aynı şey oluyor.

CEVAP

Gönül bu değerli okurum, ferman dinlemiyor. Ferman bir yana sahibine itaat etmiyor ve baş kaldırıyor!!! Bu başkaldırma iki yanlı.

1) Sosyal genetiğinden

2) Psikolojisinin denetim yetersizliğinden. Hayali güzeller bahçesine dalıyorsun, beğendiğini alıyorsun. Gözün, gönlün emrinde. Özgürlüğün hayal denizinde, gerçekler ise çok başka yerlerde. Kısaca gençlik rüyalarıyla işi ucuzundan hallediyorsun ve “Onu da koy sepete” diyorsun. Peki isyanın niye? İlişkiye kimlerle giriyorsun? Çünkü her şeyi onların yapısı ve ruhlarının kapısı ayarlar.


Süre ne kadar olmalı?

23 yaşındayım. Cinsel bir birleşmenin süresi ne kadar olmalı?

CEVAP

Değerli okurum, ortalama 5 ile 15 dakika kadının da doyumu açısından iyi bir süredir. Ama her şey iki kişinin karşılıklı uyumuyla olmalı, zaman ve beklentileri örtüşmeli. Bu sağlandığında kadın da doyuma ulaşıyorsa bazen 3 dakika bile yeter. Ama doyuma ulaşmıyorsa 30 dakika bile yetmeyebilir. Tam tersi işkence gibi algılanabilir. Bütün bunları partnerinizle, eşinizle zaman içinde alışıp öğreneceksiniz. Şimdilik bu koordinatlar verildi. Geminin rotasını mutluluğa doğru çevir.

Kızlık zarım yok mu?

22 yaşında kızım. Nişanlıyım. Nişanlımla birçok kez ilişkiye girdik. Benden kan gelmedi. Kızlık zarım bozulmadı mı yoksa bende kızlık zarı yok mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın bozulmadı. Birçok kızda olduğu gibi sen esnekler grubuna dahilsin. Ama zar orada duruyor.

Kafam çok karışıyor

25 yaşındayım. Son 2 yıldır kadınlar cinsellik için çevremde. Kendimi zor tutuyorum, kafam karışmıyor değil. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hayat pusulanını kaybetmişsen onu ben bulamam. Pusula, gemi senin. Bu gemiyi hayat okyanusunda sen yönetip kullanacaksın. Aklın bu iş için yeterli, ona göre programlanmış. Herkesin rotası ayrıdır. Bizim görevimiz dümeni doğru yolda nasıl kullanacağını öğretmek.

Eşim daha önce biriyle birlikte mi oldu?

28 yaşında, 6 aylık evliyim. Evlilik öncesi eşimle sürtünme yoluyla birlikte olduk. Ancak evlendikten sonra korktuğunu söyleyip erteledi. İlk ilişkide kan gelmedi. Ayrıca vajinası geniş. Bu onun daha önce biriyle birlikte olduğunu mu gösterir?

CEVAP

Değerli okurum, dokunun özelilğinden olabilir. Her insanın ağzı, burnu, gözü değişiktir. Kimi büyük, kimi küçük. Kimisinin dokusu porsuk, kimisininki esnektir. İçimdeki ses onun böyle bir ilişkide bulunmadığıydır. Düz mantıkla bulunsaydı seni ve kendini niye oyaladı ki?

Hap kullansak olur mu?

Kız arkadaşımla 20 gün önce korunmadan ilişkiye girdik. 1 haftadır mide bulantısı var. Gebeliği önlemek için hap alsak olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, hap kullanma şansınız geçti. Mide bulantısının kesinlikle gebelikle ilgisi yok. Ama binde bir ihtimalle gebe kalmış olabilir. Bekleme kalın ve rahat ol.

Sevgilimle ilişkiye girecektim ama

24 yaşındayım. Şimdiye kadar ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yaparak kendimi tatmin ediyorum. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istedim ama penisim sertleşmedi. Neden böyle oldu, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, uygun koşullarda sertleşecek. Olayı denemeli, aklına gelmeden üstesinden gelmesin. Çabaya gerek yok. O kendiliğinden olacak. Sorun, zaman ve ortam sorunudur. Aynı arkadaşınla birkaç gün birlikte kalabilseydiniz ben bu mektubu almamış olurdum.

Zevk alamıyorum

29 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlım hemen boşalıyor, zevk alamıyorum. Evlenmek üzereyiz. Bu sorun yaratır diye korkuyorum.

CEVAP

Sevgili kızım, evlenin. Evlendikten bir süre sonra durumda kendiliğinden bir değişme olabilir. Nişanlının erken boşalması var. Bu da tedavi edilebilen bir sorun olduğundan evliliğinize ve cinsel mutluluğunuza engel oluşturmayacaktır.

Doymuyorum

25 yaşındayım. Ben sabah-akşam seks yapıyorum. Yine de doymuyorum. Sürekli seks yapmak istiyorum. Ne olacak halim?

CEVAP


Değerli okurum, cinsel taşkınlığını frenlemezsen olmaz. Sanırım erken boşalman var. O tedavi edildiğinde sayısal değerlerin normale girer. Ama ipin ucu biraz da kendi ellerinde.

Nasıl engel olabilirim?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla öpüşünce hemen orgazm oluyoruz. Film izlerken bile orgazm oluyorum ve buna engel olamıyorum. Elini tutunca içim bir tuhaf oluyor. Onunla birlikte olmak istiyorum ama evlenmeden olmasına karşıyım. Kendime nasıl engel olabilirim?

CEVAP

Sevgili kızım, niye isyan ediyorsun? Ateşli bir mizaca sahipsin. Umarım şansına da kocan öyle çıkar, denge sağlanır. Her dakika ilişkiye girme düşünceni frenle. Ama evlenmeden önce ilişki konusunda o frene sıkı sıkı bas. Ve el frenini çek.

Spermlerimi bitirir mi?

17 yaşındayım, çok ilişkiye girip boşalmak spermlerin bitmesine neden olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, spermler sürekli üretildiğinden bitmez. Ama bitmiyor diye de bol kepçe kullanılmaz. Bunu böyle bil. Yolunu ona göre bulmaya çalış.

GÜNÜN SÖZÜ

En güvenilir sır küpü bilinçaltımızdır. Asla sahibine bile açılmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder