Dr. Haydar Dümen Dur diyen rahat eder
HABERİ PAYLAŞ

Dur diyen rahat eder

Mastürbasyon adeta bir hastalık halinde. Orta çizgide durmuyor, aşırıya kaçıyorsunuz. Ergenlikte başlayan bu alışkanlıktan kurtulmak kolay değil ama iradeli olun, dünyada olup bitenlerle ilgilenin. Cinselliğe odaklanırsanız ileride sıkıntılarını çeker ve mutsuz olursunuz.

Boşanmak üzereyiz

8 yıllık evliyim, erken boşalıyorum. İkinci kez olmuyor. Eşimle boşanmamın eşiğine geldik. 3 yıldır böyle sürüyor. Geciktirici kullandım, işe yaramadı. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olacaksın. Bir uzmanın karşısında bazı şeylerin ortaya çıkması gerekiyor. Tek ilaçla bu işler bitseydi kimsede erken boşalma kalmazdı. Niye boşanacaksınız? Kurulu bir düzen niye bozulsun? Bir kere doktora gitmek, bir reçete almak senin yarım saatine mal olur. Sonrasını da bize bırakırsın olur biter.

Haberin Devamı

Canım yanıyor, neden?

24 yaşında kadınım. Eşim ilişki sırasında ne kadar nazik davransa da ilişkiden sonra acı hissediyorum. Tedavisi var mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bir jinekolojik muayene şart. Orada hafif bir iltihap ya da mantar yoksa bu acının çaresi var. Önce bu bilgiyi edin, yeniden bize dön.

İsteğim bitmiyor

27 yaşındayım. Her gün 3-4 kez boşalma isteği duyuyorum. Boşalmadan uyuyamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, güzel yaştasın, evliliğe doğru yol alman gerekiyor. Erken boşalman tedavi edilecektir. Ancak mastürbasyon konusunda iradeli ol. Kendini oyalayacak başka şeyler bul. Spor olur, kitap okumak olur, arkadaşlarla buluşmak iyi gelir.

Beyninin frenine basmazsan ileride çok canın yanar. Altı ay içinde mastürbasyonu haftada 2-3’e indir. Dışardan yapılacak fazla bir şey yok.

Rol yapmaktan sıkıldım

12 yıllık evli kadınım ve eşimle birlikte olduğum zaman bir şey hissetmiyorum. Kocama rol yapıyorum. Kadın doğum uzmanı “Psikoloğa git” dedi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, sıkıntılı bir durum. Eşler birlikte doktora gitmeli, evlilik tedavi edilmeli. Uzaktan yapılacak bir şey yok. Tek başına doktora gitsen fazla bir yararı olacağını sanmıyorum. Ama hastalığa teslim olmana taraftar değilim. Rol yaptığını eşine söyleme. Bunu doktor uygun biçimde eşine anlatır.

Haberin Devamı

Neden şişiyor?

Mastürbasyon yaptığımda penisim şişiyor ve bu beni çok korkutuyor. Utandığım için doktora gidemiyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, zorlayarak mastürbasyon yapma. Sert hareketlerden kaçın. O tür şişmelerin fazla olumsuz anlamı yoktur. Ama için rahat etsin diye bir üroloğa danışabilirsin.

Penisim hareketsiz

21 yaşındayım. Bir aydır penisim hareketsiz duruyor. Acaba tedavisi nasıl olacak?

CEVAP

Değerli okurum, onu rahat bırak. Kuşkulu bakışlarını ve denetimini üstünden kaldır. Anlattıkların sorun değil ve yaratmayacak da. Zaman içerisinde her şey yoluna girecek. Sadece psikolojini yorma ve dengeli tut.

Azaltmak istiyorum

20 yaşındayım. Günde en az 1 kez mastürbasyon yapıyorum. Bu sayı bazen 2 oluyor. Zararlı biliyorum ama yapmamak elimde değil. Nasıl azaltabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, yarıya indirirsen olay her bakımdan iyi gelişir. Sana güveniyorum, gençsin, yiğitsin. Başaramadığında da kendini suçlamadan mücadeleye devam et. Haftada 4 kere yapma izin belgen benden.

Haberin Devamı

Doymuyorum

18 yaşında kızım. Günde 5 kere mastürbasyon yapıyorum ama doyamıyorum. Sizce evlensem bir yararı olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, sana uygun biri olursa seni doyuracak. Bıktıracak, usandıracak. Yani kusar dereceye kadar doyuracak, bundan yana kuşkun olmasın. İşin kötüsü buna alışacaksın.

Evlendiğinde erkeğine yaklaşamayacaksın bile. Yani bazı bedeller ödeyeceksin. Hadi yavrum, uslu ve akıllı ol. Herkesin gittiği yoldan git, işini, gücünü yap.

Kızlığı bozuldu mu?

Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye çalıştık. Penisim vajinasına temas etti. Aşırı kan geldi. O günden sonra 3-4 gün çok kan gelmiş. Kızlık zarının bozulma olasılığı ne kadardır?

CEVAP

Değerli okurum, yüzde 99.9 yırtılmadı. Geri kalan yüzde 1‘lik ihtimal göre yarı yırtılmış olabilir. Başka birleşmede kanayabilir.

Zar yırtılmış olabilir mi?

Erkek arkadaşımla yüzeysel olarak ilişkiye girdim ama kıyafetler üzerimizdeydi. Daha sonra benden kahverengi ve beyaz bir sıvı geldi. Adetim iki gün önce bitmişti. Acaba o yüzden mi yoksa zarıma zarar mı geldi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı kanı tam kırmızı ama koyu değil. Bazen de açık kırmızı gelir. Anlattığın ilişkilerden de zar kanamaz. Ortada bir sorun yok. Boş yere üzülme.

Kızdan kan geliyor

23 yaşındayım. Günde 2 kere sevgilimle ilişkiye giriyoruz. Kız arkadaşım her akşam kan geldiğini söylüyor. Bir sakıncası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, kan dediğinde elbette bir sorun var demektir. Bu sorun 3-5 kez olur ama 15-25 olmaz. Kız seviyorsan onu elinden tutup neden jinekoloğa götürmüyorsun? Kolayına geliyor değil mi maille çözüm bulmak. Oysa asıl sevgi ona sahip çıkmandır.

Normal mi?

19 yaşındayım. Penisim 13 santim. Partnerimi tatmin edemeyeceğimi düşünüyorum. Acaba doğru mu? Günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal. Mastürbasyonun fazla. Bu açıdan korkmadan göğsünü gere gere cinsel ilişkiye girebilirsin.

BÖYLE SORU YOK!

Kısırlık riski var mı?

19 yaşında delikanlıyım. Haftada 7-8 defa boşalıyorum. İleride kısırlık riski var mı?

CEVAP

Değerli okurum, şu delikanlılık nasıl bir şey? Tüm işi gücü, okulu, sınavı, aileyi, arkadaşları, yazın güzelliğini, baharın tadını ihmal et. Kapa kendini odaya, habire mastürbasyon yap. Yemeği ne ara yiyorsun? Tuvalet ihtiyacını bari ihmal etme ki ileride tıbbi sorun çıkmasın. Hani desen ki “Haftada 2-3 defa yapıyorum” vallahi görmezden geleceğim.

Bir de takıntılısın, “Kısırlık yapar mı?” diye soruyorsun. Neden kısırlık olsun? Sen organına benden selam söyle, “Hocamız sayıları azıcık azaltmalıyız diyor” de. Öyle hayali senaryolara kapılma. Zamanı gelince evlilik sana gerekeni öğretecektir.

GÜNÜN SORULARI

İkinciyi bulamadım

20 yaşındayım. Haftada en az 3 kere ilişkiye giriyorum. En son ilişkiye girdiğim kadında ikinciye ulaşamadım. Kadından tiksinmiştim. Artık seksten soğudum, neden?

CEVAP

Okurum, bu kadar kolay soğunacaksa sen hemen emekliliğini iste. Bir köşeye çekil, bak keyfine, yan gel yat. Sorduğun soruya bak. İkinciyi bulamamışmış!.. İkinciyi, üçüncüyü bulmak kural mı?

Sen tiksindiğin yemeği yemiyorsan bana ne soruyorsun? Yediğine dikkat et, mideni zorlama. Gerekirse yemeğine biraz sos kat, yani tatlı dil, güler yüz... Yüreğini yumuşat. Olursa olur, olmazsa ondan uzaklaşmaya bak.

Penisi kısaltsam mı?

Penisim 18.75 santim. Partnerim zevk mi alıyor yoksa acı mı çekiyor anlayamıyorum. Bu beni rahatsız ediyor. Penisimi kısaltmalı mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, vazgeç bu numaralardan. 18 santimi ölçtün. Şu 75’i unut. Desen 19 santim, ne kaybedersin ki? Kim gelip ölçecek? Okurlar gülüp geçerler. Bazıları da sana isimler takar.

Hepsi senin boynuna, bizden şans gitsin partnerine. Bu durumu sen sevecenlikle idare etmeye bak. Çünkü penis aynı boyda kalacak. Sen idareli kullanmaya alışacaksın, başka yolu yok.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanet yüzdesi yüksek erkeklerin aşk şerbeti gibidir. İçen bir daha bir daha içmek ister. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder