Dr. Haydar Dümen Düşleriniz yıkılmasın
HABERİ PAYLAŞ

Düşleriniz yıkılmasın

Cinsellik önemli, evlilik kurumunun da olmazsa olmazı. Ama iki kişinin iyiyi, kötüyü paylaşmak, bir ömür geçirmek için bir araya geldiği, çocuk yetiştirdiği bu birliktelik sadece cinsel zevkler üzerine kurulur ya da öyle düşünülürse çok geçmeden tehlike çanları çalar, düş kırıklıkları birbirini izler.

BÖYLE SORU YOK!

Üçten fazlası olmuyor

Arkadaşım 14-15 kez ilişkiye giriyormuş. Benimki 3’te kalıyor. Acaba mümkün mü? RUMUZ: KAHVE SEVDALISI

CEVAP

Okurum, gel birlikte kahve içelim. Senin falına bakacağım. Demek günde 10-15 kere ilişkiye giremiyorsun ha? Ee bu memleketin meselelerinden, deprem sorunlarından daha büyük dert! Aslında 3 kere ilişki nerede, kiminle, nasıl? Bunları da boşverelim, her ilişkiye yarım saat ayıralım. 10 ilişki 5 saat, 15 olursa 7.5 saat. Ver fincanı bakayım falına. İçin hem kararmış hem kabarmış. Sana bir el uzanıyor, elin sahibi ak saçlı bir doktor. Senin kurtuluşun onun elinde. Diyor ki: "3 gramlık aklını şeker gibi eritmesin. Günde 3 ilişkiyi de 1'e indirsin. El alemle de ilgilenmesin."

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Etkisiz kalıyor

Erken boşalıyorum. İlk boşalmadan sonra sertleşme sona eriyor, penisim etkisiz kalıyor. İlerde cinsel hayatımda sorunlar yaşar mıyım?

Bu işler böyledir değerli okurum. Bir de tekerleme vardır; 'Bir yap, pir yap' derler. Sen şu yaşçağızını da yazıverseydin de dört başı mamur bir yanıt alsaydın. Hadi iyisin iyi. Boşalmadan sonra yumuşama doğaldır. Sürek avına çıkmış avcı gibi yorulup pusuverir. Bunun için yukarıdaki tekerlemeyi yazdım. Yolların aydın görünüyor, sen de gözünü iyi aç.

Kocama ne oldu?

25 yaşında kadınım. Yeni evliyiz. Sevgiliyken günde 3 kere boşalan adam şimdi öylece duruyor. Yardım edin.

Sevgili okurum, şansa bak. Çakı gibi, fişek gibi adamın sanki kara büyüye yakalanmış gibi kilitlenivermiş. Ne olmuş? Hadi fikir jimnastiği yapalım. Buldum. Erkek evlilikten korkuyormuş ama farkında değilmiş. Bunu bilinçaltına atmış ve unutmuş. Evlenince korku olarak fışkırmış (Nasıl teşhis ama. Biz psikiyatırlar böyleyizdir). Gelelim ikinci ihtimale. Eşin evlilikte bir şok yaşadı. Ya bir şeyler beklediği gibi çıkmadı. Ya da doğru yanlış bir şeyler duydu. Anlayacağın yuvaya bir parazit düştü. Bulup çıkarmalı. El ele verin, birlikte çözün.

Haberin Devamı

Kaybetmek istemiyorum

20 yaşında kızım. 1 yıldır sevgilim var. Sekse çok düşkün. Ama ben değilim, zevk almıyorum. Erkek arkadaşım da "Evlilikte nasıl olacak?" diyor. Onu kaybetmekten çok korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, evliliği cinsellik eksenine oturtuyorsan, zevk alsan da almasan da düş kırıklıkları yaşayacaksın. Çünkü cinsellik değişiktir, değişkendir. Zamana, zemine ve yıllara göre değişir. İnsanlar kendi içlerinde evrim geçirir ya da geriler. Bu yaşta cinsellikten zevk almaman doğal. Evlenecek, ve cinselliğe alışacaksın. O zaman cinsel kimliğin ortaya çıkacak. Unutmayın, cinsellik evlilikte önemli ama evlilik salt cinsel zevkler üzerine kurulacak bir kurum değildir.

Kan gördüm

23 yaşında, bekar kızım. 2 yıllık ilişkim var. 10 ay önce erkek arkadaşımla sevişiyorduk. Penisinin vajinama battığını hissettim. Canım yandı, kan gördüm. Sevgilim "Tam birleşme olmadı" dedi. Sonra ilişkiye girdik, kan gelmedi. Sizce 10 ay önce mi bekaretimi kaybettim yoksa zarım kalın ya da esnek mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, ilk birleşmede olan olmuş. Birincisi karambole gelmiş, kızlık zarı etkilenmiş. Bana göre zarar görmüş. Ama ikinciyi sen istemişsin. Bilinçli bir birleşmede zar esnek olsa ne yazar, kanamasa ne yazar.

Kocamı seviyorum

1.5 yıllık evliyim, eşimle severek evlendim. İlişki sırasında orgazm olamıyorum. Evlenmeden kendi kendime oluyordum. Şimdi ise eşimi sevmeme rağmen bir türlü orgazmı yaşayamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zamanla alışıp öğreneceksin. Eşinle ilgili sorunlar: Erken boşalma, acele etme, kötü kokular, seni cinsel obje gibi görmesi yani bencil davranması, hazırlığa önem vermemesi olabilir. Zamanla klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçişi öğreneceksin. Biraz sabırlı ol ve kendini eleştirme. Arada eşin klitoris yoluyla seni orgazma ulaştırsın. Hiç olmazsa o yol kapanmasın.

Duramıyorum

20 yaşındayım, sürekli mastürbasyon yapıyorum. Yoldan geçen kadınlar bile beni tahrik ediyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ruhsal sıkıntı içindesin. Bu seksmanisidir. Altında ciddi ruhsal bozukluklar yatıyor olabilir. Tetkik ve tedavi için bir psikiyatri uzmanına ya da kliniğine başvur. Derdini anlat, çözüm bulanacaktır. Çünkü bu tempoyla yaşam gitmez.

İkinci atışta kesiliyor

18 yaşındayım. Benim tüfek iki atıştan sonra kesiliyor. Hatta ikinci atışta biraz az geliyor. Bunu çözmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çözülecek sorun yok. Diyelim ki sen bir hamburger yiyor, doyuyorsun. Arkadaşın da 5 hamburger yiyor. Hanginiz hasta, hanginiz sağlıklı? Bunun gibi bir şey. Bana göre bir hamburgeri yiyen normal, 5 hamburgeri yiyen obur. Anladın mı çocuğum?

Sanki darbe yiyorum

19 yaşındayım. Sevgilimle öpüşünce cinsel organım sertleşiyor. Onu sevdiğim için ilişkiye girmiyorum. Sertleşme geçince penisime darbe yemiş gibi oluyorum. Bu sorunumu nasıl çözerim?

CEVAP

Değerli okurum, sorun yok ki çözelim. Penise kan doldu, gerildi. Sertleşme odur işte. Sonra gevşeyince acı duyuyorsun. Hani idrar yollarında acı duysan başka bir şey düşüneceğim ama bu durumda aklıma bir şey gelmiyor. Bir şey gelmeyince de ortada sorun yok demektir. Tempoyu aynen sürdür. İyi yoldasın.

Onu tatmin edemiyorum

27 yaşındayım. Mastürbasyon yaptığımda da, kız arkadaşımla beraber olduğumda da çok erken boşalıyorum. Kız arkadaşımı tatmin edemediğimi düşünüyorum. Çaresi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, tabii var. Evlilik koşulları oluştuğunda tedavi olacaksın o kadar.

Kız mıyım?

18 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye girdim ama zarım bozulmadı. Ben hâlâ kız mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, hâlâ kızsın. Hem cinsel yaşamı sürdüren hem de kızlık zarı yerinde duran anlam olarak kız değil, kadın olan ama zara göre kız olan bir varlıksın. İşte o sensin.

Bozuldu mu, esnek mi?

23 yaşındayım. Kız arkadaşım da 20 yaşında. 1.5 yıl önce ilişkiye girdik. Çok az kan geldi. Doktor “Sadece zedelenmiş” dedi. Başka bir doktor da aynı şeyi söyledi. İlişkim sürüyor ama kan yok. Bozuldu mu yoksa esnek mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarının kanaması ya da sağlam olup olmadığının ölçütü kan değil. Yırtılıp bir damla kan gelebilir. Zedelendikten sonra esneklik potansiyeli kazanmış olabilir. Bunları düşünmek boşuna. Ama şöyle ya da böyle sen bu kızın hayatına girdin. Zar esnek olsa da olmasa da girdin. Bana göre zarı sen zedeledin. Yani ilk birleşmeyi sen yaptın.

Hasta mıyım?

18 yaşındayım. Ne zaman aklıma cinsel ilişki gelse kalbim ağrıyor. Ancak mastürbasyon yaptığımda ağrı olmuyor. Çok mastürbasyon yaptığım için mi? Yoksa hasta mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, insanlar acıkınca midelerinde yanma olur. O yanma habercidir. Senin habercin de yüreğinden başlıyor. Yani sen içeride kendinle körebe oynuyorsun. Herhalde alıştırdın kendini, mastürbasyon yapmak için sana bahane. Kalbim ağrıyor, mastürbasyon yapayım şu ağrı geçsin diye bir düzen tutturmuşsun. Ciddi kalp ağrıları böyle olmaz, tam tersi olur, mastürbasyon yapacaksan yap ama kalp ağrılarının önünü kes.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder