Dr. Haydar Dümen Duygular savaşıyor
HABERİ PAYLAŞ

Duygular savaşıyor

Doğum sonrası pek çok çiftin cinsel hayatı bozuluyor. Çünkü erkek, anne olan kadını, aşık olduğu kişi olarak görmüyor. Kocasının gözünde kadının yeri farklılaşıyor, duyguları karışıyor. Baba olan erkek cinselliği yaşamak istiyor ama bilinç altında da kendiyle hesaplaşıyor.

Eşim çok değişti

24 yaşında, evli kadınım. 4 ay önce doğum yaptım. Eşim benimle birlikte olmuyor. Her seferinde bahane buluyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, doğumdan sonra eşlerin bu tür reaksiyonlarına sık rastlıyoruz. Doğum erkeklerde ruhsal bir travma yaratıyor. İçeride duygular, olması gereken şeyi zorlarken, bilinç altında yatan itici, korkutucu ve belki de saygınlık duyguları arasında sanki bir savaş başlıyor. Bu savaşın sonucunda da isteksizlik karşımıza çıkıyor. Buna çare aramanın yollarına başvurun ki, yuvanız elden gitmesin.

Haberin Devamı

Kuruluk oluyor

24 yaşında nişanlı kızım. 2 yıldır nişanlımla birlikte oluyoruz. Uzun süre ilişkiye girmezsek, denediğimizde bende acı ve kuruluk oluyor. Orgazm olup olmadığımı anlayamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, cinselliğin kadından yana püf noktası evlilik ortamının düzeni ve güvenilir olmasında düğümleniyor. Evlilikte bile bu tür dengesizlikler cinselliğin dinamiğini bozuyor. Örneğin; erkeğin işi gereği her zaman kadının yanında olmaması gibi. Bildiğimiz yolda yürümek zorundasın. Sen mastürbasyon yap. Ama klitoris orgazmda saplanır kalırsan vajinal orgazma zor geçersin. Bunu da zaman belirleyecek. Şimdilik telaşlanma diyorum.

Beni aldatıyor mu?

42 yaşındayım. Karım da 35 yaşında. Eşim canlı, neşeli her girdiği yerde ilgiyi çeken biri. Ama son zamanlarda sanki hayatında biri varmış gibi hisse kapıldım. Sordum, kesinlikle reddetti. Çocuğumuz olmadı. Epey şüpheliyim, ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, bana göre karın sana ihanet etmiyor, etmez de. Bu tür havalı kadınlar, dışa dönük bir ruha sahiptirler. Yani karın bu işi kafasına koymuşsa, başka türlü yollardan hedefe ulaşırdı. Bence keyfini, mutluluğunu bozma, karının da neşesini kaçırma. Bir de çocuk sahibi olduktan sonra dünyanın kaç bucak olduğunu göreceksiniz. Hem de çok daha mutlu olacaksınız.

Haberin Devamı

Spermler dışarı çıkıyor

Vajinaya boşaldıktan sonra meni dışarı çıkıyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, vajina çıkmaz sokak gibidir. Meni depolamaz. Rahim yolundan giden birkaç tane sperm yumurtayı döller. Amaç sona erer. Çünkü kadın gebe kalır.

Kız hamile mi?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. İlişkiye girdiğimizde prezervatifle korunmuştum. Prezervatif vajinanın ağzında kaldı. Ben boşalmıştım, sevgilimin hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşının gebe kalması çok zayıf bir olasılık. Pencerenin altından geçerken kafasına saksı düşmesi gibi bir şey. Ama kafama saksı düşecek diye sokağa çıkmamak olmaz. Olan olmuş, biten bitmiş. Gebe kalmışsa, çaresine bakılır. Bana göre gebe falan değil. Neşeniz daim olsun. Kendinizi üzmeyin. Bu gençlik bir daha elinize geçmez.

Midesi bulanıyor

21 yaşındayım. 3 yıldır birlikteliğim var. Son 1 yıldır kız arkadaşımla ilişkiye girmeye başladık. Bu aralar kızın midesi bulanıyor. Ama ben hiç vajinasına boşalmadım. Acaba sevgilim hamile kalmış olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bacak arasına akan meniden kızlar gebe kalabilir. Oranı zayıftır ama dikkat etmek gerekir. Şu anda uzaktan karar vermek zor.

Gebelik ihtimali var mı?

24 yaşında, nişanlı kızım. Geçen gün nişanlımla sürtünme yoluyla seviştik. Ben adet görüyordum. Nişanlım bu sırada boşaldı. Spermler iç çamaşırıma geçmiş. Hamile kalmaktan çok korkuyorum. Kızlık zarı yırtılmadan hamile kalınmaz diyorlar. Acaba doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile değilsin. Ama nişanlının dediği de doğru değil. Kızlık zarı bozulmadan gebe kalınabilir. Cinsel birleşmeye göre ihtimali zayıf bile olsa, olacaksa olur. Yani bir sperm içeri koşar ve yumurtayı bulur. Dikkat edin. Şimdilik keyfine bak ve kendini üzme.

Kıza da geçer mi?

15 gün önce yabancı kadınla ilişkiye girdim. Bu ilişkiden bel soğukluğuna yakalandım. Kız arkadaşımla da birlikte oldum. Hastalığım sevgilime geçer mi?

CEVAP

Değerli okurum, eğer hastalık bulaşmışsa kız arkadaşına bulaştırma ihtimalin de büyük. Geçmiş olsun.

Geç boşalıyorum

Eşimle ilişkiye girdiğim zaman ön sevişmeyi uzun tutuyorum. Bu rağmen çok geç boşalıyorum. En az 45 dakika sürüyor. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, biraz fantezilere yüklen. Kafanı da takma. ‘Oluyor mu, olmuyor mu?’ diye kendini denetleme. Biraz da ön sevişmeyi kısaltarak dene. Sonucu görelim.

Anne olamayacakmışım

20 yaşında kızım. Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Bana evlendiğim zaman anne olamayacağımı söylediler. Acaba bu doğru mu? Yaptığım zararlı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, anne olacaksın. Bunun onunla ilgisi yok. Ama şeker kızım, mastürbasyona alışınca klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçemeyebilirsin. Bu nedenle evlilik sırasında sorun yaşabilirsin. Ayrıca 3 kez mastürbasyona zaman ayırmak da fazla lüks. Hadi şunu haftada 3’e indir de anlaşalım.

BÖYLE SORU YOK!

Kız arkadaşım çok ısrarcı

19 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. Kız sürekli ilişkiye girmek istiyor. Ben onu düşündüğüm için istemiyorum. Ama bunu anlamıyor. Sürekli cinsellik için ısrar ediyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, daha çok gençsin. Zamanı geldiğinde iyi seç eşini. Sık dişini ve sık dişini. Her iki anlamda söylüyorum. Arkadaşına uyma, evliliği de bu yaşta aklına koyma. Cinsellik önemli bir sınavdır. Kartını doğru oynayan kazanır. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Ama bu konudaki bir yanlışlıktan nice aileler söner. Genelde dönüşü zor bir yoldur. Hadi korkma uslu uslu oyna şu aşk oyununu. Kıza anlat durumu, “Hayır” diye diren, kimseye de uyma.

GÜNÜN SORULARI

Kalbim hızla çarpıyor

36 yaşındayım. İlişkide çok heyecanlanıyorum ve sertleşme olmuyor. Doktor ilaç yazdı. Bu durumu nasıl atlatırım?

Değerli okurum, her erkeğin başına gelir. Alışkanlık, monotonluk, ruhun yenilikler araması, beden yapısının bazı bölümlerinin iç açıcı olmaması gibi pek çok neden sayılabilir. Bir kez başarısızlık olsa tedirginlik bilinçaltına yer eder. Her ilişki çocuk için yapılan eylemdir. Derininde evrensel kuralları korumaya çalışır ama aynı oranda da değişikliğe göz kırpar. Çözüm ne sendedir ne de helvacının kızında tekerlemesi akla geliyor. Sakin ol ve zamanıdır evlenmeye bak.

Denedik, olmadı

28 yaşında ve 1.5 yıllık evliyim. 13 yaşımdan beri günde 2 kere mastürbasyon yaptım. Evlenince bıraktım. Çocuk için deneme yaptık, olmadı. Mastürbasyonun çokluğu çocuk için problem yaratmış mıdır?

Değerli okurum, mastürbasyon aç kurdun ağzına bir lokma atmak gibidir. Atanlara “Yanlış” deseniz de kurdun dediği olur. Kurt doymazsa aç kalacak, sistemler kendi içinde çelişkiye düşecektir. Çocuk için acelen ne gardaş? Çocuk sahibi olmak iştah ve emirle olmaz. Buğday bile zamanı gelmeden kızarmaz. Dengeler kurulur, eşle plan yapılır. Karınla paylaş sorunu, çözümü de birlikte arayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Şeytan babasına sormuş 'Bu kadar bilgiyi nereden edindin?' diye. Babasının yanıtı 'İnsanlardan' olmuş H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder