Dr. Haydar Dümen Duyguları yok saymayın
HABERİ PAYLAŞ

Duyguları yok saymayın

Eşler arasında tartışmalar yaşanıyor, bir taraf biraz kafasını dinlemek, olayları daha sakin değerlendirmek için evden uzaklaşıyor. Böyle durumlarda dikkatli olun. Eşinizin cinselliğine değil, duygularına önem verin. Sevin, kucaklayın, hataları beraber düzeltin ki sorun kalmasın.

İlişkiye devam edilir mi?

22 yaşındayım. Evlenince gerdek gecesi kızlık bozulduğu zaman kadının içine boşalma olur mu? O gece ilişkiye girilir mi yoksa zar bozulduğu için zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, vermez. Duruma göre ikinci ilişki yapılır ya da yapılmaz. İçine boşalman doğaldır. Kadına zarar vermez. Burada düşünülecek tek konu gebeliktir. Gerisi hikaye.

Haberin Devamı

Penisim çok büyük

Penisim çok büyük, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Kızları görünce tuhaf oluyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Okurum, ne yapabilirim ki? Küçültemiyoruz. İdareli kullanmanın dışında yapılacak bir şey yok. Tabii ki kızların üstüne gitmemek gerekir.

Kıza söyleyemedim

21 yaşındayım. İlk kez geçen hafta ilişkiye girdim. Daha önce mastürbasyon yapıp erotik filmler izliyordum. İlişkiye girdiğimde film izlemek istedim ama sevgilime söyleyemedim. Yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, sana sen yardımcı olacaksın. Erotik filmlerden bir an önce uzaklaşacaksın. Sevgine, duyguna konsantre olacaksın. Önünde gerçek obje ve yemek varken ne diye sanal objeler ya da vitrindeki yemeklere iştah duyduğunu araştır, kendini yargıla.

Tedavi olsam mı?

24 yaşındayım, 2 yıldır evliyim, geçer, düzelir diye bekledik ama erken boşalma bitmedi. Tedavi olsam geçer mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kendi kendine nasıl geçsin? Erken boşalmanın tedavisi var. Ama tedaviyi uzaktan veremiyoruz. Bence iki yıl uzun bir zaman. Evlilikten sonra birkaç ay içinde tedaviye geçilseydi daha iyi olur. Çünkü şartlanma oturmazdı. Yine de aksatmadan tedaviye başla. Karını mutlu etmeye bak.

Sivilce çıkıyor

Mastürbasyon yapmayı çok seviyorum ama yüzümde sivilce çıkıyor. Acaba mastürbasyon yüzünden mi yoksa ergenlikten mi kaynaklanıyor?

CEVAP

Okurum, ergenlik döneminden kaynaklanıyor. Yüzünü sık sık kremsiz sabunlarla yıka. Günde 2-3 defa kolonyaya batırılmış pamukla sil. Sivilceleri sıkma. Zaten bir süre sonra geçecektir.

Haberin Devamı

Bozulmuş mudur?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim, yalnız tam birleşme olmadı. Kız arkadaşım bana telefon edip kanaması olduğunu söyledi. Birkaç gün önce adet görüyormuş. Acaba adet kanı mıdır yoksa kızlığı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, şu anda yapacağın bir şey yok. Zayıf bir ihtimalle kızlığı zedelendi. Belki de adet kanıydı. Olayı kendi haline bırakın ve dikkat edin.

Soğukluk olur mu?

Dört yıldır evliyim, 1 yaşında oğlum var. Sekiz ay önce eşim evi terk etti. Artık çocuğumu 15 günde bir görebiliyorum. Ama ilişkimiz düzelme yolunda. Çok güzel bir cinsel hayatımız vardı. Sizce karım eve döndüğünde aramızda cinsel olarak bir soğukluk olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, sonuna kadar yardımcı olacağım. Önce sevgili karını bir eve getir. Acıkmış insanların yemeğe saldırması gibi gelir gelmez cinselliğine yönelme. Ruhunu ve duygularını hedefle. İyi davran. Aranızı bozan ve senden kaynaklanan sebepleri ortadan kaldırmaya çalış. Cinsel sorunlara sıra geldiği zaman mailini bekliyorum.

Haberin Devamı

Sertleşme oluyor

Ne zaman kız arkadaşımın elini tutsam cinsel organım sertleşiyor. Ben bunu hiç ilişkiye girmememe bağlıyordum ama ilişkiye de girdim, yine sertleşiyor. Bu durumdan çok utanıyorum, ne yapacağım?

CEVAP

Okurum, ya duruma katlan ya da tutma.

Üç kez kan geldi

22 yaşındayım, 2 yıllık ilişkim var. Geçenlerde kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Vajinasından 3 defa kan geldi. Acaba bunun nedeni nedir?

CEVAP

Okurum, ben kötü, olumsuz bir şey düşünmüyorum. Ama yavrum bilemem ki adet kanı da olabilir, içeriden zedelenme de olabilir. Kanamalar sürerse bir kadın doğum uzmanına gitmenizde yarar var.

Acı hissetmedim

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte olduk. Acı da dahil hiçbir şey hissetmedim. Ama çok kan geldi. İki gün sürdü. Kızlığım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, adet kanını anlatır gibi anlattın. Yüzde 50 bozuldu, yüzde 50 gelen kan adet kanıydı. Bu konuda uzman doktor görerek karar vermeli.

Prostat olur mu?

19 yaşındayım. Sorunum idrarımı yaparken zorlanmam. Bu yaşta prostat olur mu? Belirtisi var mıdır? Çok merak ediyorum.

CEVAP

Değerli okurum, hemen bir üroloji uzmanına gideceksin. Önce idrar tahlili ardından da ultrason incelemesinden geçtikten sonra teşhis konulacak. Sorunun çözülecek, korkma.

Gebe kalır mı?

Kız arkadaşım da bakire. Ama cinsel organına meni bulaştı. Hamile kalır mı? CEVAP Değerli okurum, bulaşmanın zamanına, yerine göre durum değişir. Ama ihtimal hesaplara vurduğumuzda gebe kalma şansı çok zayıf. Özellikle yukarılara bulaşmışsa hemen hiç yok. Hadi bakalım, keyfine bak, işini yap.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilim kız mı, değil mi?

18 yaşındayım. Bir kızı seviyorum. Ama başka bir kızla çıkıyorum. Birkaç kez ilişkiye girdik. Bana “Kızlık zarım geride” dedi. Sevgilim kız mı? Onu pek sevmiyorum. Bir de sevdiğim kızın peşinden koşayım mı?

CEVAP

Okurum, sevgi engin bir deniz gibidir. Seks de yaz yağmuru gibi. Ama sevgi her gün kendini yeniden yaratan nehirlerin, göllerin, denizleri beslemesi gibi duygularla anılarla, özverilerle beslenmesi gereken bir ummandır. Üzerinde sandalla dolaşırsın, su kayağı yaparsan, kıyısında oturup piknik yaparsın. Berrak suyundan içersin. Kız arkadaşın kız ya da değil sanane. Hem onunla evlenmeyi düşünmüyorsun hem de daha şimdiden sevdiğine ihanet ediyorsun. Bir de bana soruyorsun. Hadi yavrum yüreğin varsa dürüst, erdemli bir delikanlıysan git kıza sor. Başını da kolla.

GÜNÜN SORULARI

Nasıl erken boşalırım?

20 yaşındayım. Kızlarla ilişkiye giriyorum. İki yıldır boşalmam 45-60 dakikayı buluyor. Karşı taraf memnun ama ben bunaldım. Nasıl erken boşalırım?

Değerli okurum, demek ki 2 yıldır yani 18 yaşından bu yana geç boşalıyorsun. Erken boşalman için formül var da uygular mısın? Senin teklemeyen silah tek namlulu ise, ava çift namlulu av tüfeğiyle çık. Belki o zaman heyecandan erken boşalırsın. Ne diyelim? Şans bu, kimine kahve kaşığıyla kimine kepçeyle. Derim ki kızlardan birkaç ay uzak dur. Sonra dene. Hâlâ geç boşalırsan Allah kolaylık versin gelecekteki gelin kızıma.

Kızlardan utanıyorum

20 yaşındayım ve hiçbir kızla çıkmadım. Onlara hep cinsel yönden bakıyor, hiçbir kıza açılamıyorum. Çok utanıyorum. Günde 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Yol gösterin.

Okurum, kızlardan neden utanıyorsun? Cinselliğin ağdalanmış duygularını beyninden temizlesen, örtünün altında karşına çıkan insanlık boyutunu süslesen. Ve de konuşmayı öğrensen. Daha sen konuşmasını bilmiyorsun. Çünkü konuşan kazanır. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Ama her önüne gelende cinsel bir art niyet ararsan işte o zaman antipatiyi körüklersin. Mart ayındayız, aman yavrum başına mart karı yağmasın.

GÜNÜN SÖZÜ

Göze göre dağ yüce, insan cücedir. Ama o aklıyla dağları devirir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder