Dr. Haydar Dümen Duygularınızı canlı tutun
HABERİ PAYLAŞ

Duygularınızı canlı tutun

Gençlerin belli dönemlerde mastürbasyon yapması normal ama bu alışkanlığa dönüşürse kişi cinsel ilişkiye istek duymayabilir, duyguları körelebilir. İşte bu yüzden karşı cinsten birini beğenmek, ona ilgi duymak, flört etmek aşık olmak güzeldir, bunun tadını çıkarın.

Aklıma gelmiyor

26 yaşındayım ve hiç kız arkadaşım olmadı. 5-6 kere geneleve gittim. Ancak 6-7 ay gitmesem hiç cinsel ilişki aramıyorum. Bundan da hiç rahatsızlık duymuyorum. Sizce bende bir gariplik var mı?

CEVAP

Değerli okurum, gariplik mastürbasyona alışman. Tabii ki sık sık geneleve gitmen doğru değil. İki arada bir derede kalmış gibisin. Genelevin olumsuz koşulları, mastürbasyonun tek yanlı aşk ve seks tablosu. Biri senin ruhunu incitici, öteki alışkanlıklarını bağlayıcı nitelikte.

Haberin Devamı

Bu durumda evlendiğinde, kadına geçiş sürecinde zorluk çekersin. Seks hayatın için bir şey diyemem ama hiç olmazsa duyguların canlı kalsın diye duygusal aşk, beğeni, flört biçiminde bir arkadaşlık kur. Bu kanayan yaranın kanını biraz dindirir diye düşünüyorum.

Eşim isteksiz

43 yaşındayım. Eşim ise 42 yaşında. 20 senelik evliyim. 2-3 yıl öncesine kadar eşimle haftada bir, bazen de iki kez ilişkiye girerdik. Artık eşim istemiyor. Ben çok istekliyim. Bazen gün aşırı, bazen her gün mastürbasyon yapıyorum. Dışarıdaki kadınlara sıcak bakmıyorum. Karım tedaviyi istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, klasik bir aile tablosunun resmini çizdin. Bu erkeklerde görüldüğü zaman yani karısına karşı isteksizlik oluşmuşsa, erkek bunu bahane sayarak dışarıya yöneliyor. Ve orada alan memnun, satan memnun, düzen kendi döngüsünde sürüp gidiyor.

Çünkü evdeki kadının fazla yaptırım gücü yok. Aynı olay kadınların başına geldiğinde, erkekler gibi başka bir şans kapısını çalmıyorlar. Şu anda kaptan sensin. Daha önünüzde 40 yıl var. Bu gemi bundan sonra size daha çok lazım. Hadi ustam, birazcık dümenin başına otur bakalım.

Kisti var

20 yaşındayım. Kız arkadaşım 19 yaşında. Ara sıra sürtünme yoluyla ilişki yaşıyoruz, elbiselerimiz oluyor. Bir süre sonra kız arkadaşım kan geldiğini söyledi. 15 dakika arayla 2 defa daha kan geldi. Kızın yumurtalıklarında kist var. Bunun için doğum kontrol hapı kullanıyor, arada bir kanaması oluyor. Kızlığı bozuldu diye korkuyor. Ne yapmalıyız?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşını elinden tuttuğun gibi, her zaman gittiği kadındoğum uzmanına götür. Bana göre kızlık zarı kanamadı ama önemli olan yumurtalıklarındaki kistler. Böylesine ciddi konularda bile kanadı mı, kanamadı mı, 1 damla, 2 damla gibi laflar hiçbirimizin insanlık kimliğine yakışmıyor. Çünkü tıp diye bir bilim dalı var. Onun karşılığında da değerine paha biçilmez bir hayat. Her ikisine de saygı duyalım.

Nasıl uzatırım?

25 yaşındayım. Benimkinin boyu kısa. Cinsel ilişkiye girmeye çekiniyorum. Sertleşme problemi yok. Erken boşalıyorum. Boyunu nasıl uzatabilirim?

CEVAP

Oğlum, eline bir cetvel al, boyunu ölç. Bu ölçüm işi 15 saniyeni alır. Bulduğun ölçüyü bir yere not al. Hemen bilgisayarın başına geç ve bana mail at. Bize gönder ki bulanık suda balık avlamayalım. Ona göre yakalayacağın balığın da milimetresine kadar boyunu yani şansını sana söyleyelim ki ciddi ve bilimsel oynayalım.

Haberin Devamı

Arzularımı bastırıyorum

38 yaşında, bekar kızım. Cinselliğe meraklıyım. Mastürbasyonla rahatlamaya çalışıyorum. Erkek arkadaşım olsun istiyorum. Arzularımı bastırmaktan da sıkıldım. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, evlenmenden yanayım. Yaşamı bölüşecek bir hayat arkadaşı, tıp uygun görürse bir çocuğun olması çok gerekli. Kuşkusuz her insan bir elmanın yarısı gibi öteki parçasını arar. Doğa düzeni böyle kurulmuş. Bir erkek arkadaşınla nasıl ve nerede buluşup cinsel duygularını paylaşacaksın. O erkek arkadaşın sana ne kadar dürüst davranacak belli olmaz.

Bu durumda yaşayacağın düş kırıklığı ve isyan seni depresyona sürükler. Bütün bunların başında oyunu kuralına göre oynamakta geç kalmışsın. Önünde ortalama 50 yıl olduğuna göre hayata yeniden başlayabilirsin. Kolay gelsin diyorum.

Zevk almıyorum

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 21 yaşında. Düzenli cinsel ilişkiye giriyoruz. Ancak ben hiç zevk almıyorum. Bunu erkek arkadaşıma söyleyemiyorum. O da benden şüpheleniyor. Nişanlanmayı düşünüyoruz. Bize yardım edin.

CEVAP

Okurum, nişanlanmayı düşünüyorsun ama bana öyle geliyor ki erkek arkadaşın pek öyle düşünmüyor. Çünkü bir oyunda sonradan atılacak kartları daha oyunun başında kullanmışsın. Nitekim erkek arkadaşının sana güvenmemesi de bundan kaynaklanıyor. Bir ihtimal de hevesini aldı. Umarım ileride nişanlanırsınız, evlenirsiniz. Ondan sonra olay kendi doğrultusunda yürür gider. Zaman sana zevk konusunda yardımcı olabilir. Bekleyelim, görelim.

Bozulmuş mudur?

19 yaşında kızım. Bazen mastürbasyon yapıyorum. Bugün idrarımı yaparken çok az miktarda pıhtı şeklinde kan geldiğini gördüm. Bunun kızlık zarıyla bir alakası var mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir ilgisi yok.

Günde 1 normal mi?

18 yaşındayım, hiç mastürbasyon yapmadım. İleride evlenince sorun çıkar mı? Bir de günde bir kere mastürbasyon yapmak normal midir?

CEVAP

Okurum, hem mastürbasyon yapmıyorsun hem de günde 1 kere yapmanın sonuçlarını soruyorsun. Hangisi anlayamadım? Bir de evlenmekten söz ediyorsun. Önce şu mastürbasyona başla. Haftada 2-3 kez yap. Sistemler çalışsın. Senin de güvenin gelsin. 25 yaşına kadar büyü. Bu arada flörtlerin, arkadaşların olabilir. Kadınların, kızların ruhunu öğren. Gerisi kolay.

Böyle soru yok!

Kız ağlayarak gitti

18 yaşındayım, çok şey yaşadım. Kız arkadaşımla ne zaman ilişkiye girmek istesem bahane bulup uzaklaşıyor. Tam o noktaya geldik, ağladı, evden çıkıp gitti. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Okurum, 18 yaşındasın ve “Çok şey yaşadım” diyorsun. Ne yaşadın? Seni gören her kadın, kız şahinin güvercini kapması gibi içeri mi alıyor? Eline bir genç kız düşmüş. Kısa yoldan kızın duygularını, geleceğini düşünmeden onu cinsel birleşmenin eşiğine getirmişsin. O da insan. Buna hazır değilse elinden ağlayarak kaçacak. Ne olmasını bekliyordun?

Seviyorsan seviyorsun, sevmeye devam. Ama gencecik kızın hayallerini yıkma. Onu bırakıp yoluna devam edersen, o kızın hali hayatın boyunca vicdanına karabasan gibi oturur. Üç kuruşluk zevk için bu kadar ağır yüke değmez. Adam ol, kızları hırpalama, derslerine çok çalış.

Günün soruları

Üç kez denedim

22 yaşında kızım. Nişanlımla ilişkiye girdim. Penisi büyüktü, kan gelmedi. Doktor, zarın bozulmadığını söyledi. Üç kez denedim. Zardan ne kan geldi ne de yırtıldı. Kısır mıyım? Bu durum benim için iyi mi kötü mü?

CEVAP

Okurum, neyin peşindesin? Yeraltında petrol arar gibi kan arıyorsun. Deniyorsun, deniyorsun bir türlü kan yok. Bana da “Bu iyi mi, kötü mü” diyorsun? Ne iyi ne kötü. Ya da hem iyi hem kötü. Ama evlendiğin adam ille de kan diye tutturuyorsa, kan gelmeyince ne olur bilemem. Artık sen kanama bekleme. Doktor “Zarın bozulmadı” derken aslında şöyle demiş: Esnek zar, bozulmayacak. Şimdi sen düşün. İyi mi, kötü mü? Doktor da sensin, arabayı da kullanan sensin.

Bir şey hissetmiyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeden önce penisim sertleşiyor. Fakat ilişkide hiçbir şey hissetmiyorum. Bu yüzden kızla ayrılmak üzereyiz. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyona alışmışsın. Onun üzerine bir dünya kurmuşsun. Yeni bir dünyaya adım attığın zaman onun sana haz vermediğini görmüşsün. İkincisi, kızdan elektrik almamışsın. Üçüncüsü, çocukluğundan bu yana aldığın eğitimlerle oluşan kimliğin sende böyle bir tablo yaratmış. Doğrudan tedavi yerine kendini yargılamadan mastürbasyondan uzaklaşarak hayal dünyanı zenginleştir. Gerçek mutluluk yolunda yolculuğa çık. Sabırlı ol.

Günün sözü

Bana bir şey olmaz diyenler haklıdır. Çünkü bir şey olduğunda olanı görmeyecekler. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder