Dr. Haydar Dümen Duygusuz olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Duygusuz olmuyor

Haberin Devamı

Cinsellik yaşanırken duygunun eksik olması mutsuzluk getirir. Çünkü kadınlar cinselliği yaşamadan önce duygusallık, şefkat arar. Karşısındakine güven duymak, anlaşılmak ve sevilmek ister. İlişkiyi görev olarak gören kadın erkeğinden nefret bile edebilir.

BÖYLE SORU YOK!

Yine sınıfta kaldım

Filmlerdeki senaryoyu kağıda yazdım, arada sırada baktım. Her şey sırasıyla giderken yine sınıfta kaldım. Kuş ötmedi. Ne yapayım?

CEVAP

Hangi filmler bunlar yaşı başı belli olmayan değerli okurum? Ülkede ne filmler çevriliyor da çoğu kapalı kapılar ardında olduğu için göremiyoruz. Senin filmin pornoya mı yatkın yoksa romantik aşkla giderken partnerinin uçuvermesi ya da birileri tarafından görülüp kanatlarının kesilivermesi türünden mi? Sen gerçekten filmlikmişsin be okurum! Elimi, ayağıma dolaştırdın. Örneğin; ruhla beslenip etli sofraya oturmak başkadır. Ruh karmaşık, sofra bulaşık ise bir başkadır. Sen onunla baş başa kaldığın an hayalini kurarsın, mutlu olursun.

Erkeklerden nefret ediyorum

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşım benimle birlikte olmak istiyor. Ama ben erkeklerden ve penislerinden nefret ediyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, nefret ettiğin yemek yenilmez. Nefret ettiğin kişiyle dostluk kurulmaz. Pazardan yiyemeyeceğin meyve de alınmaz. Ne kaldı geriye? Sonrası sözün bittiği yer. Öyleyse ne olacak? Yoluna devam edeceksin. Bu arada kendine bir süre tanıyacak, penisten nefret etsen de erkeklerden nefret etmeyeceksin. Onları beğenmeye, biraz güvenmeye ve arkadaşlıklarına alışacaksın. Çünkü gelecekte yaşamını onlarla paylaşacaksın. Ayrıca ortak üretimler devreye girecek, mutlu aile resmin çizilecek.

Gözlerim net görmüyor!

18 yaşındayım. Haftada 5-6 kez mastürbasyon yapıyorum, gözlerim net görmüyor. Haftada 3’e insem mi?

CEVAP

Değerli okurum, göz nire, organ nirede?! Arada göğüs, karın, ağız, burun gibi sıra dağlar var!!! Gözün net görmüyorsa, Avrupalı, Amerikalı göz doktorlarını aratmayan doktorlarımız var. Orta yaşı geçen herkes mutlaka konunun uzmanını boynunun borcu gibi ziyaret eder. Bulanık gören göz, yeniden doğmuş insanınkine döner. Neden bunları yazdım? Çünkü ben de böyle bir sınavdan geçtim, şimdi işler yolunda. Bilim sağımda, sizlere sevgim ve saygım solumda, benden selam olsun Bolu Beyi’ne. Okurum, 3 uğurlu rakamdır, iyi sayıdır, 6’ya çıkma, 1’ine de razı olma!!!

Bozuldu mu?

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ama tam birleşme olmadı. Onun cinsel organı sadece dokundu. Hamile olmadığımdan eminim. Acaba kızlık zarım bozuldu mu? Kan gelmedi ama yine de şüpheleniyorum.

CEVAP

Bozulmadı sevgili yavrum, bozulmadı, bozulmadı. Endişe etmeye gerek yok.

Hiç kız arkadaşım olmadı

20 yaşındayım ve hiç kız arkadaşım olmadı. Çok çekingen biriyim. Bu çekingenliğimi nasıl yenebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, bazı gençler içe dönük ve çekingen olur. Önce cinselliği geri plana at. Kızlarla arkadaş ol, onlarla dertleş. Erkek yani ağabey ol. Sonra ağabeyliği ikinci plana alırsın erkeklik ön plana gelir. Ortam oluşunca da doğa sizi mıknatıs gibi birbirinize çeker.

Kadınlar hep rüyamda

22 yaşındayım. Kendimden olgun kadınlardan hoşlanıyorum, haftada 2 gün geneleve gidiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, genelev bütün dengelerini bozacak haberin olsun. Her insan her istediğini bulsa dünya cennete dönerdi. Ama senin gibi doğru yoldan şaşanlar hayat yolunu aşamayanlar sapır sapır dökülüyorlar. Psikiyatrik yardım alabilirsin. Bence iradene ve kendine telkinde bulunarak yeni kapılar aç.

Süreyi nasıl kısaltabilirim?

25 yaşındayım. 45 dakikada ancak boşalıyorum. İlişkiye girdiğim kızlar kaç kere orgazm oluyor, ben ise bir kez boşalıyorum. Bu süreyi nasıl kısaltabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik böyle idare et, fazla üzerine düşme. Çünkü hemen yapılacak bir şey yok. İleride evlendiğin zaman, partnerin sana uyumlu olursa ikiniz de çok şanslı sayılırsınız. Belki evlendikten sonra bir çözüm arayışına girersin ama şimdi zorlama.

Sık sık kanaması oluyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girdikten sonra vajinasında şişme oluyor. Doktora gitmesini söylediğimde “Bekarım, gidemem” dedi. Bir de çok sık kanaması oluyor. Ne yapalım?

CEVAP

Değerli okurum, bir yumurtalık ya da rahim sorunundan söz ediyorsun. Ultrason denilen şey çıktıktan sonra cinsel organı görmeden bile teşhis koyabiliyorlar. Bence de doktora gitsin.

Neden pişman oluyor?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla yüzeysel sevişiyoruz. Bunları yaparken istekli ama sonra pişman oluyor. Neden böyle yapıyor?

CEVAP

Değerli okurum, kız aldığı eğitim, aile terbiyesi, biraz inançları ve korkularından dolayı pişman oluyor. Ve aslında yaptıklarınız hem yasal hem toplumsal onaylı değil. Kız arkadaşın sorumluluklarını bilen biri. Sen de onu biraz zorluyorsun. Çok zorlama, orta çizgiyi bulun.

Artık çok yoruldum

Eşim beni cinsel ilişkiye zorluyor. Hiç ilişkiye girmek istemiyorum ama eşim 24 saat boyunca istekli. Ne olur yardımcı olun. Boşanmak çözüm olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kocan seksomani dediğimiz bir tablo sergiliyor. Bu tür sık ilişkilerde iki şey egemendir. Biri erken boşalma, ikincisi duygudan yoksunluk. Oysa kadınlar duygu yoğunluğu içinde birleşme ister. Bunun ön hazırlığı vardır, havaya girmek gerekir. Ortam ve ayrıca da kadının o günkü ruhsal durumu, iç huzuru, güveni, acıkması gibi cinsel birleşmeyi istemesidir bunlar. Yani kadınlar organ değil, ruh arar.

Kız arkadaşım hamile mi?

19 yaşındayım. 3 ay önce sevgilimle ilişkiye girdik, vajinasına boşaldım. Kız arkadaşım adet gördü ama ben hamile olmasından endişe ediyorum. Yaklaşık 1 ay önce test yaptık, negatif çıktı. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, sevgilin hamile değil. Ben teste inanıyorum. Ama gidin bir test daha yaptırın. İçiniz rahat etsin.

Penisimden ses geliyor

Küçükken cinsel organımla oynarken üzerine sertçe bastırmıştım. Tıpkı parmaklardan gelen ses gibi penisimden de ses geldi. Şimdi ereksiyon halindeyken kırt diye bir ses geliyor. Bu normal mi yoksa bana bir zararı olur mu? CEVAP Değerli okurum, olabilir. Ama cinsel organı fazla zorlama be yavrum.

Neden kan geliyor?

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 ay önce ilişkiye girdik, 1-2 damla kan geldi. Erkek arkadaşım bir şey sormadı. Daha sonraki ilişkilerimde yine aynı şekilde kan gelmeye başladı. Neden böyle oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, 2 damla kan yeterlidir. Sonradan gelen kan olayını da kötüye yorumlamıyorum ama rahat etmek için bir kadın-doğum uzmanına gitmeni uygun buluyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayatınızın bir döneminde mutlaka bir nankörlükle karşılaşakcasınız. 'İyi ki böyle değilim' diye gururlanın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder