Dr. Haydar Dümen Duygusuz yaşanırsa tat vermez
HABERİ PAYLAŞ

Duygusuz yaşanırsa tat vermez

İnternet çağın en önemli bilgi kaynaklarından biri. Pek çok konuya kolayca ulaşıyor, bilgileniyorsunuz. Elbette böyle kullanıldığında son derece yararlı. Ancak sanal alemde aşk yaşamaya kalkmak ya da seks yapmak ne kadar akıllıca?

Kız evlenelim diyor

Kız arkadaşım beraber olalım diye beni zorladı. Onunla birlikte oldum. Şimdi beni evlilik için tehdit ediyor. Bana “Meni kalıntıları var. Doktora gidersem birlikte olduğumuz çıkar” diyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Çocuğum, ben sana ne diyem? Kız kurnaz, kız akıllı. Bu aklı olumlu yere kullanırsanız hayatınız olur yağlı ballı. Önemli olan niyet. Kız hem güçlü hem zayıf. Kızın lojistiği yetersiz, ardında yakınları yok. Bu bakımdan kimsesiz. Kendini savunmana gelince; her gencin başına gelebilir. Zarın yırtılmasının üzerinden 1 hafta-10 gün geçince ne zaman yırtıldığı anlaşılmaz. Kızı dışlama. Ters davranma. Ve vicdansız olma.

Haberin Devamı

İnternette seks yapıyorum

Ben korkudan erkeklere yaklaşamıyorum. Ama cinsel isteğim had safhada. İnternette seks yapıyorum. Bu durumu istemiyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, herkesin hayat yolu kendine aittir. İyisiyle de, kötüsüyle de insanlar yaptıklarını göğüslemek zorundadır. İnternet yoluyla zevklenme, mastürbasyon ya da orgazm, doğal yolun dışında psikolojik açıdan da önerilecek bir yöntem değil. Bu senin ruhunu da yozlaştırabilir. Çünkü kullanılan sözcükler önemli. Bu sözcükler estetik boyuttan dışarı çıkmamalı. Ama sana şunu yap ya da yapma deme durumunda değilim.

Artık zevk almıyorum

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz. Bir yıldır her gün ilişkiye giriyoruz. Başlarda çok zevkliydi. Ama günler geçtikçe bana acı ve ağrı vermeye başladı. Daha erken boşalıyorum. Ve boşaldıktan sonra ağrım oluyor. Bu bir hastalık belirtisi mi yoksa psikolojik mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu işler çok erken yaşlara inmeye başladı. Dengeleri bozduğunuz her yerde organlar isyan eder. Günde 5 kere yemek yersen miden isyan eder. Gereğinden fazla zorlar, koşarsan kalbin 150 atarak haber verir. Organlar kendilerini korumaya programlıdır. Siz hem psikolojik hem de bedensel zevklerinizin cılkını çıkarmışsınız. İkinize de yazık, ara verin. Yoksa ilerde cinsellikten soğuyabilirsin.

Haberin Devamı

Sevgilim hamile mi?

Sevgilimle sürtünme yoluyla sevişirken onun vajinasının üzerine boşaldım. Hemen sildik, sevgilim duş aldı. Hamile kalır mı? Bir de kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, şu anlattıklarına göre kız hamile değil. Bakirelerin gebe kalması her zaman söz konusudur. Biraz dikkatli davranırsanız iyi edersiniz.

Akıntı geliyor

35 yaşında, evli, 2 çocuk babasıyım. Bir haftadır idrara çıktığımda penisimden sperme benzer bir akıntı geliyor. Acaba soğuk havadan olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şeyden olmaz. Doğaldır. Pek çok insanda olur. O kayganlaştırıcı sıvı ayrıca sağlık işaretidir.

Kızlar cinsellik istiyor

18 yaşındayım. Penisimde eğrilik var, boyu 17 santim. Penisimin eğrilmesi beni ilişkiden soğutuyor. Birçok kız benimle ilişkiye girmek istiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, eğriliği kafana takma. Cinsel birleşmeye engel olabilecek durumda eğriyse operasyonla düzeltilebilir. İyi ki biraz eğriymiş. Yoksa birçok kızın kanına girecektin. Buna da denge diyelim.

Haberin Devamı

Korkuyorlar

Penisim çok büyük. Hangi kız arkadaşa göstersem çok korkuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, bilemem. Ona göre kendine uygun bir kadın bulursun. İkide bir ona buna göstermenin ne anlamı var anlayamadım. Tabii ki kızlar korkar. Günün birinde seninkisinin de meraklısı çıkabilir. Yılmak, depresyona girmek, boyun eğmek yok. Ama aklı ve iradeyi kullanmak şartıyla her önüne gelene de göstermek yok.

Yorulmak bilmiyor

Sevgilim ve ben 35 yaşındayız. Her buluştuğumuzda 3-4 saat birlikte oluyoruz. Sevgilim beni mutlu ediyor. Yorulmak nedir bilmiyor. Ama ben bu sayıdan fazlasına dayanamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili kızım, benden ne istiyorsun? Maşallah sevgiline alkış. Yani gem takıp enerji deposunu ben nasıl frenleyebilirim ki? Mübareğin freni yok ki frene basayım. Biraz nazlan, cilveni duygusallığa kaydır. Dünya böyledir. Kimi çokluktan kimi yokluktan yakınır. Hadi hayırlısı.

İlişkiden kaçıyorlar

19 yaşındayım. Penisim 18-19 santim. Hiç ilişkiye girmedim. Kız arkadaşım penisimi görünce “Ne kadar büyükmüş” dedi ve benimle ilişkiye girmekten vazgeçti. Bu tip sorunları sürekli yaşar mıyım?

CEVAP

Yaşamazsın okurum. Biraz büyük olmasına karşın abartılı değil. Günün birinde partnerin alışır. Her şeyde olduğu gibi zaman gerekir.

Eşimle ilişkiye giremiyoruz

Evleneli neredeyse bir yıl oluyor ama ilişkiye giremedik. Eşim kendini kasıyor. Ne yapmamız lazım?

CEVAP

Okurum, vajinismustan söz ediyorsun. Çözümü var. Ne kadar bekleyeceksiniz?

İkincisi olmuyor

19 yaşında, 1.65 boyundayım. Hiç cinsel deneyimim yok. Mastürbasyon yapıyorum. İkinci kez yapmak istersem sertleşmiyor. Cinsel organım 8 santim. İlişkide yetersiz kalır diye düşünüyorum. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, ereksiyon hali böyleyse bir üroloji uzmanına git. Çünkü ileriki yıllarda ‘Keşke gitseydik’ pişmanlıklarını yaşamamak için ve sağlığına sorumluluktan bu dediğimi yap. Ve bana göre babanı yanına al.

BÖYLE SORU YOK!

İlişki sonrası midem bulanıyor

İlişki sonrası mide bulantısı yaşıyorum. Bir de kocamı istememe rağmen çok çabuk yorulup hemen bitsin diye bekliyorum. Sizce bunlar neden olabilir?

CEVAP

Yavrum, seni geçmişe götüreceğim. Ayşe teyze, komşun, hatta akrabaların her türlü cinsel dürtü belirtilerini pis, ayıp ve edepsizlik sayıyordu. Annen, baban, senin yanında bir kere bile öpüşmüyordu. Bu olayın bilerek ya da bilmeyerek çoğu kez yanlış yorumlanması, isteğin ayıplanmasana yol açtı.

Yanlış yorumlara dayanan bu anlayış kadının cinsel istek duymasının bile büyük ayıp olduğunu sanacak kadar ileri gitmiştir. Bunun sonucu, toplum kural ve gelenekleri cinsel isteği alabildiğine sınırlayıcı nitelikte olmuştur. İsteği yaşam boyu baskı altına alınan kadının tiksinti duyması ve soğuk kalması bunların sonucudur.

GÜNÜN SORULARI

Kız arkadaşım beni aldattı

18 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye girmiştik, zarını bozmuştum. Onu çok seviyordum ama aldatıldım. Şimdi hayattan zevk almıyorum. Her şey anlamsız ve boş geliyor. Kimseye güvenemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sarsıldı değerli okurum. Nasıl sarsıldı? Yer yarıldı, bir şeyler içine girdi. Titre yavrum, titre, içindeki safrayı dışarı at. Şu dünyanın anlamsızlıklarını bir yana at. Zar işlerinin sonu belli olmaz. İnsan doğru yoldan saptı mı, sıradan şeyler boş gelmeye başlar.

Onu nasıl teselli ederim?

22 yaşındayım ve 2 senelik ciddi bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımla ilk kez ilişkiye girdik, kanamam olmadı. Erkek arkadaşım sorunun kendinde olduğunu, penisinin yeterince uzun olmadığını (boyu 13-14 santim) düşünüyor. Sizce zar bozulmuş mudur? Onu nasıl teselli edebilirim?

CEVAP

Yavrum, bu bilgisizlik akan sorun karşısında beni nasıl teselli edebilirsin, bunu anlat bana. İki genç, yaşlar 20’lerde, ancak daha anatomilerini bilmiyorlar. Kızlık zarı varlık amacı nedir? Nerededir? Penis boyunun kızlık zarıyla ilişki var mıdır? Önce bir bunları öğrenin, sonra ciddi ilişkiye yelken açın. Olayda tek bozulan şey; sinirlerimiz sevgili okurum. Esnektir, kanamamıştır. Olay da bundan ibarettir.

GÜNÜN SÖZÜ

Eğer sevgilinizle bir ağaç altında oturuyorsanız her bir yaprağı orkidelerden bile güzel görünür insanın gözüne. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder