Dr. Haydar Dümen El ele yürüyebilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

El ele yürüyebilirsiniz

Cinsel ilişkide mutluluğu yakalamak için çiftlerin zamana ihtiyacı var. Tenleri uyum sağlayacak, birbirlerinin bedenini tanıyacaklar. Bu geçen sürede hem kadın hem de erkek sabırlı olmalı ki bu yolda el ele, hiç ayrılmadan yürüyebilin.

Haftaya yaysam mı?

24 yaşındayım. Sevgilimle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Gecede 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Sonra 2 hafta yapmıyorum. Zararı var mı? Haftaya mı yaymak gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, yararı da, zararı da yok. Ara veriyorsan ver. Ama başladığında skoru yukarıya vurma. Bir düzen kurarsan daha iyi. Bakire miyim? Erkek arkadaşımla 5 aydır ilişkiye giriyoruz. Ama yarım ilişki oluyor. Kızlığım hala bozulmadı. Çünkü ilişki sırasında vajinamın iç kısmı çok acıyor. Bu sancı kasıklarımı bile etkiliyor.

Haberin Devamı

Hâlâ kız mıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, esnek kızlık zarı nedeniyle zar duruyor. Ona baktığımızda kızsın. Ama cinsel birleşmeler yaptığın için kadınsın. Karındaki kasıklara vuran ağrı, erkeğin penis boyuyla ilgili de olabilir. Bunlara alışacaksın. Vajinanın penisle uyumu sağlanacak. Ama ağrı, varsa bunun da çaresine bakılacak.

Gebe miyim?

Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bacak arasına boşaldım, ertesi gün adet gördü. Bittikten 2 gün sonra pembe renkte kan gelmiş. Problem olabilir mi? Gebe kalma ihtimali var mı? Geceleri uyuyamaz oldum.

CEVAP

Değerli okurum, ne gebe kaldı ne de kızlığı bozuldu. Hadi bugün rahat bir uyku çek. Yarın da işinin başına geç.

Olgunları seviyorum

19 yaşındayım. Kendi yaşıtlarım yerine olgun kadınlara büyük bir ilgi duyuyorum. Olgun bir kadın gördüğümde hayal kurmaya başlıyorum. Bundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, hemen kendini suçlama. Bunun adı Oeidipus kompleksidir. Biz hekimler her şeyin kitaba göre olanını söyleriz. Biz ne dersek diyelim oluyor böyle şeyler. Bu işin iyi tarafı kadınlardan yana. Onlar için cansın.

Enerjik, nazlanmayan bir organın var. Dualarını alıyorsun ama sen yolda kalıyorsun. Atı alan Üsküdar’ı geçecek, 40 yaşına geldiğinde sana 60’lıklar düşecek. Hayırlı işler.

Zor orgazm olurdum

Haberin Devamı

55 yaşında kadınım, 20 yıldır eşimden ayrıyım. Yine cinselliği yaşamak istiyorum. Hep zor orgazm olurdum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, kadere bak. Yapacağın şey şu: Önce yaşı yaşına uygun, sıcak, nazik bir beyefendiyle tanış, konuş. Yani önce evlilik koşullarını oluştur. Güven, sevgi, zaman üçgeninde bir süre koşuştur. Ondan sonra çaresine bakarız, sana da kırmızı mutluluk kurdelasını takarız. Güzel haberlerini bekliyorum.

Hakim olamıyorum

18 yaşındayım. Penisim 24 santim. Yolda güzel kız gördüğümde, derse kalktığımda kızın eteği açıksa penisime hakim olamıyorum. Utanıyorum, yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak bir şey yok. Ruhun coşkulu. Penis de ameliyatla küçültülmüyor. Sen dersine devam. Kızların bacaklarına bakmayıver. Gerçekten ayıp olabilir. İyi not al ve iyi hayat kur. Ancak böyle beladan kurtulursun. Çünkü evlendiğinde eşin rahatsız olacak. Onu sevginle kucaklarsan bu eksiklikler ve rahatsızlıklar azalır.

Küçük diye korktum

19 yaşındayım. Penisim 10 santim. Küçük diye ilişkiye girmedim. Acaba büyür mü?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ameliyatla 1-2 santim büyür. Ama hiçbir doktor “Gel büyütelim” demez. Kız arkadaşlarınla duygusal ilişkiler kur. Ruhunu geliştir. İş ona kalsın. İleride o kendi yolunu bulur. Büyük ihtimalle mutlu da olur.

Mutlu olmak istiyorum

2 yıl sonra kız arkadaşımla evleneceğim. İkimizin de deneyimi yok. Kız arkadaşım ilk geceden korktuğunu söylüyor. İlk gece mutlu olmasını istiyorum, ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, ilk gece beklediğin hiçbir şeyi bulamayacaksın. İlk gecelerin yüzde 80- 90’ı böyle geçer. İlk geceye bu önem niye? 50 yıl senin yanında olacak kadın, 2-3 gece sonra olsa ne olacak? Kız korkularından kurtulsun. Sen aç kurtlar gibi üzerine atlama. İlk gün için yapacağın şey bu. Kadının hazır olduğu bir gün sıcak ve yumuşak yaklaş.

Çok ağrım oluyor

22 yaşındayım. Sevgilimle cinselliği yaşamaya çalışıyoruz ama ağrılarım yüzünden olmuyor, erkek arkadaşımın zevki gidiyor. Doktora gittik, “Kızlık zarın bozulmamış çok şanslısın” dedi. İlişkiye giremiyorum, bu hastalık mı?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım vajinismus. Vajina iradeye bağlı olmayan kaslarla çalışır. Kapısını kapatmışsa, açamazsın. Evlendiğinizde bu sorunu yaşarsanız tıp size çare bulur. Hele bir evlenin. Gözyaşlarını kesin, ruh ve bedeninizi incitmeden ilişkinize devam edin.

Hamile kalır mı?

21 yaşındayım, tam beraberlik yaşamadık. Kız arkadaşım da bakire. Ama cinsel organıma meni bulaştı. Acaba hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, bulaşmanın zamanına ve yerine göre değişir. Tam vajinanın ağzına bulaşmışsa, ‘Bir ihtimal daha var. Gebe kaldı mı?’ şarkısını söylemekten başka çare yok. Ama ihtimal hesaplara vurursak gebe kalma şansı çok zayıf. Özellikle yukarılara bulaşmışsa hiç yok. Keyfine bak, işini yap.

Zevk nedir bilmiyorum

7 aylık evliyim ama her ilişkiye girdiğimizde ağrı hissediyorum. Zevk denen şeyle hiç tanışmadım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, vajinanın jinekolojik tetkiki gerekir. İltihap ya da mantar var mı? Rahim ve onu bağlayan askılar, yumurtalıklar nasıl? Onlar sağlamsa, penis ve vajina arasında uyumda sorun olabilir. Yani penis, normalin üstündedir. Bunlar normalse ağrı çözülür.

BÖYLE SORU YOK!

İlişki 43 dakika sürdü

Yaşım 20, penisim 24 santim. En son ilişkim 43 dakika sürdü. Partnerim benden sıkılıp başka arayışlara giriyor. O orgazm oluyor ama ben boşalamıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, belli ki saati kurup partnerinle birlikte olmuşsun. Gözün saatte, dakikalar geçtikçe “Vay be ben neymişim” diye kendine övgüler yağdırmışsın. Aklın saatteyken bir türlü boşalamamış, partnerini de rahatsız etmişsin. Yani ‘eli işte gözü oynaşta’ bu iş olmaz yavrucuğum.

Halbuki dakikalarla yarış yapacağına partnerinle birbirinizi sevme yarışına girseydiniz ikiniz de mutlu olurdunuz. Şimdilik kal sağlıcakla. Yatak odasından saati çıkar, kafanı bunlarla yorma.

GÜNÜN SORULARI

Sanki boğuyorlar

Penisim tam sertleşmiyor, sertleşiyor ama 2 saniye içinde bitiyor. Bir de sertleşirken ortasını sanki iple sıkmışlar gibi oluyor. Ardından ortası da eşit oluyor. Kafayı yemek üzereyim, yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, biraz eksik olmuş. Yaşın kaç? Ne sıklıkla mastürbasyon yapıyorsun? Bunları da paylaşsaydın daha açıklayıcı olurdu. Ama tahminimce çok sık mastürbasyon yapyorsun ve muhtemelen biraz da penisi boğuyorsun. Bence önemli bir sorun yok. Dersen ki “Hocam, bu dediklerimi yapmıyorum.” O zaman bir üroloğa görün. En azından kafan rahat olsun, kal sağlıcakla.

Benimki inceldi

18 yaşında, 95 kiloyum ve 1.80 boyundayım. 1.5 yıldır günde 2, bazen de 5 kere mastürbasyon yapıyorum. Mastürbasyona başladığımdan beri penisim inceldi. Geç boşalıyordum, şimdi ise erken oluyor. Nedeni mastürbasyon mu?

CEVAP

Değerli okurum, önce çok yiyorsun. Kilon boyuna göre fazla. Biraz da bu yiyecekler seni azdırmış. Penisinle oynayıp onda kusur buluyorsun. Geç boşalırken erken boşalmaya dönüşmüş. Ya oraya demir atarsa ve evlendiğinde de eşin sana melul melul bakarsa sorun yaşarsın. Çözüm: İrade, sabır, hareket ve mastürbasyonu azaltmak.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutluluk siparişle alınmaz. İçinde kendi emeğinizin de bulunması gerekir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder