Dr. Haydar Dümen Erkeğin ilgisini çekmeye çalışın
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğin ilgisini çekmeye çalışın

Pek çok kadın, ‘Eşimle mutluyum ama kocam bazen beni reddediyor” diye dert yanıyor. Hanımlar, eşinizi zorlayarak ilişki yaşayamazsınız. Eşinizin ilgisini çekin, güzel giyinin, bakımlı olun ki cinsel yaşam renklensin, mutluluk sizi bulsun.

Bebeğe zarar verir mi?

22 yaşındayım. Eşim 3.5 aylık hamile. Doktorumuz düşük tehlikesi olduğunu söyledi. Biz ilişkiye giriyoruz. Bunun bir zararı olur mu? Doktora soramıyorum. Ara sıra eşimden kahverengi kan geliyor, neden? Eşim 3 ay önce ameliyat oldu, narkoz verildi. Ağrı kesici kullandı. Çocuğun engelli olma olasılığı var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli yavrum, eşinle yumuşak, derinlemesine olmayan ilişkilerde bulun. Eşin doktorun sıkı denetimi altındaysa merak etmene gerek yok. Doktorunuzun sözünü dinleyin, o size en doğruyu söyler.

Canı yanıyormuş

Üç senelik evliyiz. Eşim hiç boşalamıyor. Evlendiğimiz zaman 20 gün sonra beraber olabildik. Her zaman “Canım acıyor” diyor. Bunun etkisi var mıdır? Klitoris orgazmı biliyor. Ne yapmamız gerekli?

CEVAP

Değerli okurum, sizin mutlaka bir uzmana gitmeniz gerekiyor. Acılı temaslarda elbette eşin orgazm olamaz. Vajina dokusunun kasıldığını sanıyorum. Yani bir tür yarı vajinusmus diye düşünebiliriz.

Eşim hep yorgun

Eşimle 5 yıl önce evlendik. Ben eşimle her gün ilişkiye girmek istiyorum. Ama eşim bazen beni geçiştiriyor. İlişkiden ikimiz de zevk alıyoruz. Ama beni reddettiği zaman çok üzülüyorum. Sizce ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlar, erkekleri bitmek tükenmez enerji küpü sanıyor. Aç musluğu bardak bardak iç, kapat. Kadınlar bitmez, tükenmez enerjiye sahiptir. Ama erkek için bu olay bazen büyük bir karabasana dönüşür. Çünkü onun söz dinlemeyen bir organı var. Erkeğin üzerine çok gitme. Güzel kızım, şunu haftada 3’e indirseniz ne olacak?

Artık isteksizim

20 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Eşimle mutluyum. Bende bir süredir isteksizlik başladı. İki yaşında kızım var. Bu durum eşimle sorunlar yaratıyor. Ayrıca ilk zamanlarda eşimi çok istiyordum ama orgazm olamıyordum. Yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, kendini sorgulamadan, yargılamadan olayları oluruna bırak. Eşinin bu konudaki davranışı, istekleri ve ruhsal yakınlığı gibi bölümlerde bir sorun varsa eşinle konuşabilirsin. Ama mutlaka yatak odasına artı değerler koymak zorundasınız. Estetik fantezileri hatırlayın olur mu?

Haberin Devamı

Kan gelmedi

18 yaşındayım. Kız arkadaşım da 18 yaşında. İlişkiye girdik, kan gelmedi. Sevgilim 2 yıl önce bir darbe aldığını ve kanaması olduğunu söyledi. Acaba kızlık zarı o zaman patlamış olabilir mi?

CEVAP

Okurum, ne yapacaksın? Madem kız arkadaşının namusunu ya da zarını o kadar koruyacaktın, neden onunla yattın? Evlenecek misin bilemem. Evlenmeyeceksen bu kızla oynama. Üstelik de suçlama. Ortada bir suçlu varsa birincisi sensin. İkincisi de garip düşüncelerin.

Ağrı hissediyorum

Testislerimdeki damarlar çok belirgin. Sebebi nedir? Bir ay mastürbasyon yapmayınca testislerimde ağrı hissediyorum. Bunun damarların belirginliğiyle alakası olabilir mi?

CEVAP

Okurum, sorununun adı varikosel. Şu anda sana zararı yok. Evlenince çocuğun olmazsa sperm sayısı da tamsa varikosel ameliyatı olursun.

Haberin Devamı

İlişkiyi istemiyor

Eşimle 6 yıl önce severek evlendik. İlk günler seks yaşantımız iyiydi. Ama eşimde cinsel isteksizlik başladı. Ben istemediğim sürece ilişkiye girmiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Ancak ayda 1 kez birlikte oluyoruz. Çoğu zaman “Korkuyorum ya da acıyor” deyip kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sanıyorum eşin sana söyleyemediği nedenlerden ya da yeterince orgazm olamadığı için kaçıyor. Dediğin gibi yıllardır acı çekmekten ya da sana sevgisine karşın ruhun ya da heyecanların azalmasından birçok evlilikte görülen bir durumu yaşıyorsunuz. Eşine duygusal yaklaş. Genellikle dış etkiler ya da iş yorgunlukları bu sorunları yaratabilir. Bir psikiyatri uzmanına başvurursanız daha somut yardımlar alır, evliliğinizin geri kalan 50 yılını kurtarabilirsiniz.

Kızlığım bozulur mu?

18 yaşında kızım. Gün boyu sık sık mastürbasyon yapıyorum. Bu kızlığımın bozulmasına neden olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın mastürbasyonla bozulmaz. Ama bazı kızlarda dış dudaklarda sarkma, pürtükler oluşur. Merak ettiğim her gün neden bu kadar sık mastürbasyon yaptığın? Yarın, öbür gün evlendiğinde de aynı sıklıkla kocanı istersen adamı 6 ay sonra öbür dünyaya gönderirsin haberin olsun. İradene hakim ol, hiçbir işin yoksa bile bir yerde işe gir, dikkatin dağılsın. Bunun sonu seksomaniye gider.

Sertleşmiyor

27 yaşındayım. Sertleşme sorunu yaşıyorum. Kimseyle cinsel ilişkiye girmedim. İki yıldır bir kız arkadaşım var. Sürekli deniyoruz ama sertleşme olmuyor. Mastürbasyon yaparken sorun çıkmıyor. Yaza evleneceğim, bu sorunu nasıl giderebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, organik bozukluğun yok. Kadına karşı duyduğun korku, heyecan yanında mastürbasyonun alışkanlığının bir sonucu. Göğsünü gere gere evlen. Her evlilikte olduğu gibi birkaç gün ya da hafta sorun yaşanır. Bir tedinginlik yaşarsan zaten sorunun giderilmesi kolay ve mümkün.

Memnun edebilir miyim?

Penisim çok küçük. Ereksiyon hali 11-12 santim. 1.84 boyundayım, 80 kiloyum. 24 yaşındayım. Evlenirsem eşimi memnun edebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, evlenirsen hiçbir şey olmaz. Fazla kilo alma. Mutlu olacağına ben inanıyorum. Ama aklını biraz geliştir.

BÖYLE SORU YOK!

Yaşıtımı istiyorum

27 yaşında kadınım. Şimdiye kadar ilişkiye girdiğim erkeklerin hepsi benden küçüktü. Ben artık yaşıtım bir erkekle birlikte olmak istiyorum. Şimdiki partnerim de benden küçük ve bana yetmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Güzel kızım, ne etsek, ne eylesek? Yaşıtın erkekle olmak istediğini söylemişsin. Çocuk oyuncağı. Bu kadar kolay soru olmaz, bak bu konuda anlaşalım. Ancak yavrum, haklısın bunun da zor tarafı var. Önce ne istediğini bilmelisin. Yaşıtlarınla aynı olgunlukta mısın? Hayatın hangi aşamasındasın? Yaşıtın erkekle ilişkiyi yürütebilecek kadar ortak noktanız olacak mı? Yaşıtına duygusal ve tensel yönden yetebilecek misin? Tüm bu soruların cevaplarını kendine ver, tamam mı cancağızım? Yumuşak geçişler yap. Bak burada bir tomar senden küçük erkeklerin maili var; “O bizi istemiyorsa, biz onu hiç istemiyoruz” diyorlar.

GÜNÜN SORULARI

Korkuyorum

20 yaşındayım, 6 senedir günde 4 kere mastürbasyon yapıyorum. Ama yanlış yapmışım. Şimdi korkuyorum. Sağlıklı bir cinsel hayat yaşamak istiyorum. Yardım edin.

Ne diyelim okurum, mastürbasyonun çekici kuvvetine kendini kaptırmışsın. Cinsel istekler doyum ister. Ancak bazı kişiler, cinsel ilişki yoluyla bu doyuma ulaşamaz. Senin cinsel güdülerin 14 yaşındayken başlamış. Mastürbasyona başvurman normal. Yanlış olanı bu isteğini her seferinde doyurmuş olman. Enerjini başka yönlerde tüket. Spor başta gelir. Daha çok gençsin, kendini geliştirme yönünde çaba sarfetmelisin. Üniversite hayatın, toplumsal çalışmalar, sinema, müzik, tiyatro, kitap okumak zamanının büyük bir bölümünü alıyor olmalı, mastürbasyon değil. Yoksa bu alışkanlığın psikolojik ve fiziki yönden zararlı olacak boyutlara ulaşır.

Mastürbasyon yapıyorum gücüm azalır mı?

18 yaşındayım. Her akşam mastürbasyon yapıyorum. Acaba gücüm azalır mı?

Oy benim okurum, aslında bu yaptığına mahkumsun. Yer ırak, gök uzak. Issız adada gibisin. Yüzerek kurtul, gücün yetmez. Ne yapacaksın? Torunum, senin gücüne gelince, öyle sandığın, korktuğun şeyler pek olmayacak. Olmayacak dediysek, gemiyi azıya alıp yola devam da demedik. Şu anda araban daha çok yeni. Gaza sık sık basma. Motor da rahatlasın. Senin eline düştüğüne pişman olmasın.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendini çok akıllı sananlar en çok zarar görenlerdir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder