Dr. Haydar Dümen Erkeğin zorlu sınavı...
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğin zorlu sınavı...

Haberin Devamı

İlk geceden sadece kadınlar değil, erkekler de korkar. Hele bir de daha önce ilişkiye girmemiş, tecrübe edinmemiş bir erkek için o an kâbusa dönebilir. Çünkü heyecandan, korkudan sertleşme bozukluğu yaşanabilir, tıpkı kadın gibi erkek de kendini hazır hissetmeyebilir. Bekleyin, ısrarcı olmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Boyu uzun diye üzülüyorum

40 yaşındayım, 96 kilo, 1.93 boyundayım. Penisim uzun, ne mastürbasyon yapıyorum ne ilişkiye giriyorum. Yardım edin.

CEVAP

Vah benim aslanlar aslanı okurum, ne oldu sana böyle? Boylar poslar rekora gidiyorlar. Hele katma değer gibi üretime yatırım ırgatı var ya bilmem ne oldu da öyle oldu? Hesap kitap yapıyorum, ilk aklıma gelen elinin küçüklüğü. Bu değilse nazlı, keyfine uymadığı için onu red mi etti?

Bunu geçelim, ilişkide sorumlu ve suçlu arayalım. Önce yine boylar üzerinde duralım. Çünkü elimizde başka done yok. Sadece sayıları yazmışsın, mekanizma ile ilgili ayrıntı yok. Kadınlar korkuyor, haksızlar mı? Yardıma gelince; o da nesi? Giysili görüntüsü sanki mega penis efsanesi, net bilgi net yanıt için bir uzman seç, gerisini ondan dinle.

Hep erkekleri hayal ediyorum

22 yaşında kızım. Sürekli erkeklerin cinsel organına bakıp onlarla birlikte olmanın hayalini kuruyorum. Hiç ilişkiye girmedim. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Mümkünse evlenme sevgili okurum. Kaygan yollarda, taşlı tarlalarda dolaşıyorsun. Cinselliği de ruhtan ve sosyal yapıdan ayırarak organa entegre olmuşsun. Organ bir araç, diyelim ki kaldıraç. Ancak görevin de bir altyapısı ve gerekliliği vardır.

Bunlar önce kişinin yapısı sonra eğitim tapusudur yani hayat diploması. Kültürü sana uyar olmalı, bunlardan amaç ve sonuç genellikle ilişkiden önce düşünülmelidir.

Bu evlilik dışındaki ilişkiler mutlaka sorgulanır ve sorun yaratır. Çünkü kaçamak falan derken kadın gizli ya da açık kapanlara yakalanıverir. Bunlar da toplumumuzun yapısıdır. Geriye gemi, pusula ve kaptan kaldı. Kaptan sensin, ben sadece yön gösteririm.

Kocam benimle mutlu değil

40 yaşında kadınım. Kocam benimle mutlu değil sanırım. Çünkü sürekli mastürbasyon yapıyor. Gizli saklı yapsa da yakalıyorum. Benimle hiç birlikte olmuyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, sorulabilecek en zor soruyu sordun. Çünkü sorun eşinden kaynaklanıyor. Kaç yıllık evlisiniz? Çocuk var mı? Bunlar gelecek için önemli, tedavi için önemli değil. Bu şartlanmanın bir yöntemle değişmesi söz konusu olabilir. Yöntem gayet basit. İkiniz arasında bir uygulama. Cinsel ilişkinin dışında hiçbir zorluğu da olmayan bir uygulama. Hekim olarak bu tekniğin dışında psikolojik tedavilere de inanmıyorum.

Eşin tedaviye gider mi, gitmez mi onu da bilmiyorum. Ayrıca sonuç da belli değil. Böylece o kendi oyununu sürdürecektir. Bizim yöntemimiz oyun ve oyuncak değişmeden uygulanacaktır. Geriye ne kaldı? Tahmin edin, siz çözün, buradan bu kadar.


Boşalamıyorum

16 yaşındayım. Mastürbasyon yaptığım halde boşalamıyorum. Penisim arkadaşlara göre küçük. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Sevgili yavrum, normal koşullarda büyümen için sana şans ve iyi ortam dilerim. En az 2 yıl beklemeni öneririm. 2 yılın sonunda bu sorunlar çözülecek. Sanırım okurumuz da muradına erecek. Haydar Hoca da bu yardımlarından dolayı uzaktan uzağa sevinecek.

Artık sinirlerim bozuk

34 yaşındayım ve nişanlıyım. Tanıştığımızda haftada 1-2 kez ilişkiye giriyorduk. Son birkaç aydır ilişkiye giremiyoruz. O hep bahaneler uyduruyor. İlk adımı ben atıyorum. Sinirlerim bozuk, ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, önce nişanlınla konuş. Yapabilirsen evlilik sürecini biraz uzat. Ya o kendini toplar ya da sen duruma razı olursun. Belki de nişanlının evlilik konusunda bazı kararsızlıkları olabilir. Zamana ihtiyaç var diye düşünüyorum.

Bozulmuş mudur?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkide bulundum. Birkaç damla kan geldi. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, evet. Büyük olasılıkla bozuldu. Belki tam yırtılma olmadı ama bayağı bir zedelenme söz konusu. Yırtılan yer kaynamaz. Ama yeniden bir kanama şansı olabilir. Şu anda yapacağın bir şey yok. Beklemede kal.

İlişkiye giremiyoruz

5 aylık evliyim. Eşimle cinsel ilişkiye giremedik. İkimizde de isteksizlik var. Eşim ilişkiye gireceğimiz zaman acı hissettiğini anlatıyor. Doktor kızlık zarının kalın olduğunu söyledi. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, çok ciddi ve önemli bir konu. Yüzde 100 çözümü var. Bu tür şikayetler doğrudan zar kalınlığıyla ilgili değil. Vajina kaslarının kasılıp açılmaması, acı, korku ve tedirginlikler bunu yaratıyor.

Neden sertleşme olmadı?

24 yaşındayım. Kadınlara çok düşkünüm. Bir türlü kendime hakim olamıyorum. Sürekli geneleve gidiyorum. En son bir kadına girdiğimde sertleşme olmadı ve ben erken boşaldım. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bu konularda bir heyecan, iki tedirginlik 'Acaba yine mi sertleşmeyecek' korkusu etkili oluyor. Kuşkusuz genelev koşullarında da ruhsal doyum sağlanmıyor. Yani bir yemeği çok kötü bir ortamda yemek başka.

Aynı yemeği daha estetik bir sunumla, gözü gönlü doyuran bir yerde yemek başka. Yani burada midenin kalleşliği söz konusu değil. Hiçbir şeyin yok, tedirgin olma.

Kan yok diye beni terk etti

12 gün önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Benden kan gelmedi. Sevgilim “Seni doktora götüreceğim” diyor. Daha önce kimseyle ilişkiye girmedim. Yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığın bozulmadı. Esnek olduğu için kan gelmedi. Doktora gittiğin zaman o da aynen bunları söyleyecek. Ancak erkek arkadaşını inandırmak için belge sunar gibi bir uzmandan rapor almak bana hiç hoş gelmedi. Hayat senin, karar senin.

Cinsellikten soğudum

1 aylık evliyim. Karımla henüz ilişkiye giremedim. Bunun sebebi de penisim. Çünkü sertleşme olmuyor. Tam ilişkiye girecekken sönüyor. Cinsellikten soğudum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, birçok erkeğin başına gelir böyle şeyler. Heyecan, önyargılar bu olayı tetikler. Kadının korkusu da üzerine tuz biber eker. Birbirinizi kırmadan deneyin. Ama sonuç alamazsanız kesin çözümü var.

Acele ediyormuşum

24 yaşındayım ve 2 haftalık evli kadınım. Eşimle ilişkiye girerken hiç zevk almıyorum. Eşim “Bu işler öyle birden olmaz, zaman lazım, sabırlı ol” diyor. Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eşinin düşüncelerine katılıyorum. Neredeyse yüzde 50'lere varan bir oranda kadınların sorunu bu. Zamanla aşılacağını sanırım. Hep meraklı bir bekleyiş içinde olursan daha zor aşılır. ‘Acaba niye olmuyor?’ sorusu stres yaratır. Yine zamanla bir uzmandan da yardım alınır. Sorun çözülmeye çalışılır.

İstemeden sertleşiyor

17 yaşındayım. Penisim her yerde ereksiyona geçiyor. Okulda, evde, yürürken hatta yemek yerken bile istemeden sertleşiyor. İnsanların içinde zor durumda kalıyorum. Bu psikolojik bir sorun mu?

CEVAP

Değerli okurum, gençlik taşkınlığı. Ya da gençlik azgınlığı. Yani gençlik hormon fazlalığı. Onu disipline edememenin sıkıntısını yaşıyorsun. Çare kendinde. Başka şeyler düşün. Üzüntülü olaylar engeldir, falan filan.

GÜNÜN SÖZÜ

Kimi zaman ruh aklı devirir. Akıl ise ona hâlâ öğüt verir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder