Dr. Haydar Dümen Erkeğinizi küstürmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğinizi küstürmeyin

Evliliklerde bazen ilişki zamana yenik düşüyor. Heyecanlar günden güne azalıyor, cinsellik monotonlaşıyor. Eşler sorunu çözmek yerine birbirinden uzaklaşıyor, yatak odasında sert rüzgarlar esiyor. Erkeği küstürmeyin. Kadın kendine bakmalı, eşinin ilgisini üzerinde tutmalı.

Canım çok yanıyor

35 yaşında, 3 yıldır evli kadınım. Benim sorunum cinsel ilişki sırasında canımın çok yanması. Canım yandığı için boşalma güçlüğü çekiyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor? Eşimi de mutsuz etmek istemiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin cinsel organı büyük değilse ve de sert ilişkiyi benimsememişse olayın ağrı ve sancıları senden kaynaklanıyor demektir. O zaman bir kadın doğum uzmanına gidersin. İltihap, akıntı, mantar, organik türü bir engel yoksa ağrılar vajina kaslarının kasılmasıyla ilgilidir. Bunun da çözümü var, biliyorsunuz.

Haberin Devamı

Kızlara ilgi duyuyorum

25 yaşındayım. İlk deneyimimi 22 yaşında genelevde yaşadım ama başarılı olamadım. Günde 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Kızlara ilgim var ama çekingenliğimden hiçbir şey yapamıyorum. Bu çekingenlikten nasıl kurtulmalıyım? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, şu genelev defterini kapat. Oradaki başarısızlık kural gibidir. Doğrusu da başarısız olmandır. O kötü ortamda başarılı olanlar, bu konularda daha katı, daha olayı içine sindirenlerdir. Mastürbasyonu haftada 3’e indir. Kızlarla cinsel değil, arkadaşça ve duygusal ilişkiler kur. Gerisi kendiliğinden gelecek. Bu kadar basit. Doğa da, psikoloji de, fizyoloji de her neyse. Pek fazla zaman yitirmeden onlara dost elini uzat.

Sevgilim sinirleniyor

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde erken boşalıyorum. Bu da kızın hoşuna gitmiyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, evlilik koşulları oluşunca bu konuda sana uzman hekimler sana yardımcı olur. Kız arkadaşının memnun olmaması çok doğaldır. Her hamlede yarıda kalmış bir zevk. Kadında düş kırıklığı yaratır. Sık sık yazıyorum ama bir kere daha yineleyeyim.

Ağustos sıcağında kız arkadaşın ya da eşin susamış, senin de elinde bir bardak buzlu limonata var. Burada beklenen mutlu sona giderken kız bardağı aldı. Doya doya sonuna kadar içti. İçindeki ateş söndü “Oh be” dedi. Ve mutlu oldu. Oysa erken boşalmalarda limonatayı önce veriyor sonra geri alıyorsun.

Haberin Devamı

İlgisini çekemiyorum

34 yaşında kadınım. Eşimin bana ilgisi çok azaldı. Her gün sırtını dönüp yatıyor. İlişkiye girmek istediğimde reddediyor. Dışarıda kadınlara bakıyor. Sadece bana böyle davranıyor? Kocamın ilgisini çekmek için ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ilişkinizin monotonlaştığını düşünüyorum. Renklendirmek senin elinde. Ancak dışarıya bakışla, sözle, davranışla olan ilgiyle cinsellikle yüzleşerek gerçekleştirilen ilgiler arasında büyük farklar var. Bazen ters teper, gerçeğinden kaçar, dışarıya böyle görüntüler verir erkekler.

Ancak gerçekten eşinin ciddi bir sorunu yoksa kocanı yeniden keşfetmek senin elinde. Haftada 1-2 kere mutlaka çok renkli, çok heyecanlı biraz süslü, biraz sevimli biraz erotik giysiler giy. Az müzik, loş oda, belki birkaç ayna. Hadi bakalım, kullan bunları, yine yaz, konuşalım.

Geneleve gitsem mi?

18 yaşındayım, geneleve gitmek istiyorum, acaba bir sakıncası var mı? Bir de 4 kez mastürbasyon yapıyorum, zararı olurmu?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, mastürbasyonun sakıncası yok. Geneleve gitmenin pek çok sakıncası olacak.

Çok az kan geldi

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, çok az kan geldi. Kızlığım bozulmamıştır düşüncesiyle doktora gittim. Doktor “Az bir yırtılma var. Zamanla ilişki yaşamazsan o yırtık bir ihtimal kapanır” dedi. Bu doğru mu? Bir de tam yırtılma olmadığına göre evlendiğimde kanama olur mu?

CEVAP

Yavrum, bu konu sana ve senin yapına bağlı değil. Biraz da erkeğin penisinin boyutuyla ilgili. O boyut esneklik sınırını aşmışsa elbette şakır şakır kanayabilir. Varsayalım ki hiçbir zedelenme olmadı. Penisin çapı da esnekliğin sınırını zorlamadı. Sende de kanama görülmedi. Ne yapacağız? Buradan erkeklere gönderme yapalım. Hep zarlara gözünüzü dikeceğinize biraz kendinize bakın.

Acı çekiyorum

29 yaşında kızım. İlk olduğu için zevk alamayacağımı biliyordum. İlişki çok acılı oldu. O geceyi takip eden gün kanamam devam etti. Erkek arkadaşım ikinci birleşmeyi yaparken “Bu acı normal” dedi. Acaba zorlandığım için mi kanamam uzun sürdü?

CEVAP

Sevgili okurum, zamanla acıların geçecek ve alışacaksın. Bu sevgilinle ilgili, biraz da teknik sorun. Birçok yöntemle acı ortadan kaldırılır. Birkaç ay sonra acılar sürüyorsa tedavisine bakılır. Cinselliğin zevkine alışacaksın. Bu konuda sonuç hemen olmuyor. Deneme-yanılma yöntemi işe yarıyor.

Ailem çarşaf istiyor

Sevgilim daha önce bekaretini kaybetmiş, bana anlattı. Benim için sorun yok ama ailem kanlı çarşaf görmek istiyor. Kızlık zarını diktirmek çok mu pahalı olur? Ya da ailemi zarının esnek olduğuna nasıl inandırabilirim?

CEVAP

Okurum, dört duvar arasından çıkmamış bir kız düşün. Eline erkek eli değmeyi bırak, bir erkek yüzü bile görmemiş birini hayal edelim. Onu da görücü usulü evlendirelim. Düğün günü gerdeğe girsin. Yapılan birleşmede kızlık zarı esnekse kanama olmayacak. Kapındaki bekçiler evlenmiyor o kızla. Kızlık zarı namusun, erdemin kanıtı değil. Kanatmadan da her şey olabillir. Ama bu kız sana hileli ve karanlık gelmemiş. Sana karşı dürüst olmuş.

Yeterince sertleşmiyor

23 yaşındayım. Tam ilişkiye başlayacakken penisimin yeterli oranda sertleşmedi. Ereksiyon halini kaybediyorum ve terliyorum. 2 kez aynı şey oldu. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, hHeyecan, korku ereksiyonu söndürür. Doğaldır. Hiçbir tedaviye ihtiyacın yok. Alışınca kendiliğinden düzelecek.

BÖYLE SORU YOK: Kocamdan daha istekliyim

2 yıllık evli kadınım. Kocamla haftada 4-5 kere birlikte oluyorum. Ne zaman film izlesem oradaki fantezileri istiyorum ama o fazla abarttığımı söylüyor. İstek arttırıcı aldım, kocamın yemeğine gizlice atıyorum, sakıncalı mı? RUMUZ: HAYAL DÜNYAM

CEVAP

Okurum, işi abartmışsın. Bu huyunda esneklik kazanmazsan iş daha da büyür. Hayalden gerçeğe dönüşür. Fantezilerin sınırı aşmış. İsteklerde sınırı aşarsan evliliğin 10’lu yıllardan sonra ne yapacaksınız? Ayrıca kendini ihbar ettin.

Bireylerin vücut dokunulmazlığı kapsamında eşinin haberi olmadan yani rızası dışında onun yiyeceğine, içeceğine attığın haplar suç oluşturur. Habersiz kullandığın her şey aşka, evliliğe, sevgiye, cinselliğe, birlikteliğe ihanettir. Ayrıca da bir işe yaramaz.

GÜNÜN SORULARI

Kan gelmedi, neden? 26 yaşındayım. Yeni evlendim. İlk gece eşimden kan gelmedi ama sabah kanama oldu. Öğleden sonra adet kanaması başladı. İlk gece anında kan gelmez mi? Veya sonrasında gelirse ilk ilişki anında penisime de bulaşmaz mıydı?

CEVAP

Değerli okurum, için rahat olsun, eşinin ilkisin. Her şey doğal ve sorun yok. Durumlar normal. Bu durum eşinin zarının yapısıyla ilgili. Evliliğini incitme, yaşamın tadını çıkarın. Üzerinde durmaya değmez. Atomu parçalarına ayırır gibi basamak basamak sorgulamaya gelmez. Üstelik kan, mürekkep değil ki sana da bulaşsın.

Canını yakar mıyım?

21 yaşındayım. Nişanlım ile cinsel ilişkiye girmek istiyoruz. İkimizde istekliyiz ama nişanlımın canını yakmaktan korkuyorum. Bir de benim cinsel organım 14 santim, acaba kurtarır mı?

CEVAP

Değerli okurum, çok naziksin öncelikle seni kutluyorum. Kendinden önce kızı düşünüyorsun. Cinsel ilişki can yakmanın tam tersi iki kişi arasındaki aşkın ve ateşin doruğa çıkmasıdır. Can yakmak ne yahu? Penis boyutun kurtarır da cinselliğe bakışın kurtarmıyor yavrum. Cinsel eğitim şart. Haa unutmadan bütün bu cinselliğe evlilik şart.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyninizi ya da ellerinizi kelepçeli olmaya zorlasak hanginizi seçerdiniz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder