Dr. Haydar Dümen Erkek çekimser kalıyor
HABERİ PAYLAŞ

Erkek çekimser kalıyor

Evlilik çocuk oyuncağı değil. Evlilik kararı da öyle çabuk verilmiyor. Hayata atıldıkları ilk yıllarda erkekler bu konuda tedirgin oluyor, birini çok sevseler de çekimser kalıyorlar. Kızlar ise erkeklere neredeyse psikolojik baskı yapıyor. Kızlar olayları akışına bırakıp erkeğe zaman tanıyın ki taşlar yerine otursun.

Dayanamıyorum

49 yaşında, 2 çocuklu erkeğim. 20 yıllık evliyim. Benim isteğimle haftada 1-2 kere ilişkiye giriyoruz. Ona kalsa hiç istemez. Ben de bu arzumu dışarıda gideriyorum ya da haftada 4-5 kez kendi kendimi tatmin ediyorum. Bu anormal mi? Kadınları gördüğüm zaman dayanamıyorum ve eşimi aldatıyorum. Yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, bu yaşlarda erkekler cinselliğin doruklarında yaşıyorlar. Kadınlar da çocuklarını evlendirme telaşına kapılıyor. Ya da kadınlar doğası ve yapısı gereği cinselliğe karşı biraz duyarsız ya da soğuk kalıyorlar. Oysa aynı yemekten yiye yiye artık iştahı kapanmak zorunda olan erkekte, bu monotonluğa bir de isteksiz ve cinsellikten kaçan kadın eklenince alarm zilleri çalıyor. Hanımın cinselliği kolay kolay değişmez. Ama seninki de yol değil.

Vazgeçemiyorum

Günde en az 3 defa mastürbasyon yapamazsam rahatlayamıyorum. Cinsel hayatım düzenli ama mastürbasyondan vazgeçemiyorum. Çok zayıfım, bu durum kilo alamamamla alakalı mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, bu işin kiloyla ilgisi yok. Kilo alma. Üstelik zayıf kal diye tavsiyede de bulunuyorum. Günde 3 mastürbasyon, arada bir de cinsel ilişki sana ileride şöyle bir fatura getirecek. Evlendiğinde karını uyuttuktan sonra bir köşeye çekilip mastürbasyon yapacaksın. Alışkanlıklar kolay terk edilmiyor. Neye alışmışsak beden ve ruh onu istediğinden, bizim için en korkulan şey mastürbasyona koşullanmak. Üç kuruşluk mastürbasyon zevki için bu kadar bedel ödemeye değer mi?

Kaybetmek istemiyorum

24 yaşındayım, 5 yıldır ilişkim var. Onu kazanmak için kıskandırdım, başkasına aşıkmış gibi yaptım. Beni sevmesi için çok bekledim ama şimdi bana kötü davranıyor. Ayrılmak istiyorum ama birlikte olduğumuz için yapamıyorum. Bu durum nasıl düzeltilebilir?

CEVAP

Sevgili okurum, aşktan dolayı gözü dönmüş yalnız sen değilsin. Seninkisi kadınca bir taktik. İlgi çekmek için yapmışsın. Ancak bir hatan var. Çok üzerine düşüyorsun. Çok gençsiniz. İnsanların hayatında yaşam dönemeçleri vardır. Örneğin okula başlama, meslek seçme, işe başlama, evlenme, emeklilik gibi sert ya da yumuşak dönemeçler. Bu dönemeçlerin virajına yumuşak girmek gerekir. Erkekler genellikle hayata tam hazırlanmadan evlilikte biraz çekimser davranırlar. İşte o aşamada siz kızlar biraz aceleci davranıp erkeği sıkıştırmak ya da baskı yapmak gibi yanlışlar yapıyorsunuz.

Haberin Devamı

İçim kıpır kıpır

18 yaşındayım. Benim sorunum fazla mastürbasyon isteği. Kendimi bir türlü tutamıyorum. İçim kıpır kıpır, sürekli boşalma isteği duyuyorum. Ama ben böyle olmak istemiyorum. Sizce bu bir sorun mudur? Nasıl çözebilirim?

CEVAP

Değerli yavrum, içinin coşkulu kıpır kıpır akışkan musluğu aşağı doğru. O musluğu kapat, kıpırtılar yukarı doğru aksın. Beynin kıpır kıpır olsun, kazan dolup patlar duruma geldiğinde arada da emniyet sübabını açar gibi aşağının musluğunu açıver. Bunu haftada 2-3 kere yaptığında zaten kıpırtılar da amacına ve yoluna kavuşacağından mis gibi bir delikanlı olacaksın. Beğenenin de çok olacak.

Haberin Devamı

Sertleşmiyor

Haftada 3 ya da 4 kez kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. Ama sorun şu: 4-5 aydan beri eskisi kadar dinç olamıyorum. Açıkçası eskisi gibi sertleşme olmuyor. Korkmaya başladım. Ne olur beni aydınlatın.

CEVAP

Değerli okurum, yoruyorsun kendini. Çalışan her canlı varlığın dinlenmeye gereksinimi vardır. Yani insanları köle gibi çalıştıran ya da esir kamplarında çile çektiren zorbalar gibi kendinize zorbalık yaratıyorsunuz. Tabii ki yorulacak, bedenin günün birinde isyan da edecek. Bunlar sana işaret. Azalt.

Mutlu eder miyim?

28 yaşındayım. Penisim 11 santim. Ben çok küçük olduğunu ve evlendiğim zaman kadınımı mutlu edemeyeceğimi düşünüyorum. Evleneceğim. Bunalımdayım. Ne olur bana cevap verin.

CEVAP

Değerli okurum, evlen. Bunalımda olacak bir durum yok. Doğanın yarattığı her şey kendi içinde ölçülü ve dengelidir. Tıp kitaplarına göre penis normal diye yorumlanır. Çünkü kadının vajinası 8 santim dolaylarındadır. Girişteki ilk 2-3 santimi duyarlıdır. Boyu değil, işlevi deyimi geçerlidir. İşlevi yerinde olan penisle mutlu da olursun, mutlu da edersin.

Bir yanım korkuyor

20 yaşında kadınım. Başımdan 3 aylık bir evlilik geçti, boşandım. Şu an ilişkim var. Evlenmeyi düşünüyoruz. Erkek arkadaşımın elini tutsam isteğim artıyor ama ilişkiye girmedik. Bir yanım korkuyor. Nedeni daha önce evlenip ayrılmam mı?

CEVAP

Sevgili kızım, önce boşanmanın izlerini silmelisin. Biraz ruhunun gelişmesine, bu olaylara hazır duruma gelmesine yani kendine zaman tanı. Önünde uzun, bitmez tükenmez yıllar var. Acele edersen birçok şey ters teper. Yani düş kırıklığına uğrarsın. Şimdilik böyle idare et.

Mikrop kaptım mı?

25 yaşındayım. Mart ayında geneleve gittim ve ilişkiye girdim. Acaba bana AIDS bulaşmış mıdır? Bu evlerde çalışanlar ne kadar güvenilir ve sağlıklı? Uykularım kaçıyor, moralim bozuluyor.

CEVAP

Değerli okurum, hastalık bulaşmamış olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü bu kadar ayda ortaya çıkardı. Ayrıca oradaki kadınların hepsi kontrol altında. İyi ki bu hastalık Türkiye’de salgın halinde değil. Ama kuşku ve evham seni yorar. Çok emin olmak için hemen test yaptırabilirsin. Sırf psikolojik olarak rahat etmen için söylüyorum.

Böyle soru yok!

Hemen hayal kuruyorum

20 yaşında, doyumsuz kızım. Ne zaman bir erkekle tanışsam kendimi onunla yatakta hayal ediyorum. Birçok kişiyle birlikte oldum. Kendime bir türlü hakim olamıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Yavrum, sen yolunu bulmuşsun, tam gaz gidiyorsun. Bu hızla menzile çabuk varacaksın. Amma velakin, o hıza motor dayanmaz, lastikler erirse ve sen de tam kendi enerjini, gücünü kullanacağın yaşta kaygan yolda direksiyon hakimiyetini kaybedersen?

Daha çok yazacağım ama kıyamadım sana. Hayat böyle geçmez güzel kızım, başın derde girer. Hızını kes, hızını kes, hızını kes. Biraz sonra viraj var. Daha sonra yol kaygan. Bir nokta var ki orası karanlık, orayı göremiyorum, bak oradan sorumlu değilim. Benim işim burada bitti. Hadi uğurlar ola.

Günün soruları

İkna edemiyorum

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girmek istiyorum ama onu ikna edemiyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Okurum, kızlarımıza ne oldu son yıllarda? Baskılara çıkarma yapıyor gibisiniz. Oysa dışarıdan bakınca peri gibisiniz. İçiniz oynuyor, işte bütün oyunları o bozuyor. Doğa kurallarını koyuyor. “Buna uyun” diye zorluyor. Aslında erkekler sizden daha fazlasını istiyor. Ama korku dağları sarmış, her kaya başında bir çete üyesi yerini almış. Yasak üzerine yasak konmuş. Bence sevgilin haklı. Kızım ileri gitme. Bu kurallara uy, karşılıklı el ele tutuşarak yollara koyul.

Acı çeker mi?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım ise 19 yaşında. İlişkiye girmek istiyor ama ben hamile kalır diye korkuyorum. Penisim 19.5 santim. Acaba kız çok acı çeker mi?

CEVAP

Okurum, kıza verdiğin o birleşme acısı gelir geçer. Bir süre sonra kız arkadaşın da unutur. Gene bir süre sonra alışır, acı da duymaz olur. Ama gebe kalırsa, işte o vereceğin acıyı sen ve kız arkadaşın omuzlarınıza alsanız taşıyamazsınız. Kızın ailesi ve senin ailenle bölüşseniz yine taşınmaz. Sen haklısın. Gençlik ateşine kapılma, iyi hesap kitap yap. Önünde uzun bir hayat var. İş çığırından çıkmadan hayatına bir yön ver, gerekirse ailene sığın.

Günün sözü

Yanlışında özür dilemek en büyük yüceliktir. Anılarda kara bir leke yerine, silinmiş bir iz, her zaman tercih edilir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder