Dr. Haydar Dümen Erkek dediğin sayıya bakmaz
HABERİ PAYLAŞ

Erkek dediğin sayıya bakmaz

Beyler, kadınlar için duygusallığın cinsellikten daha önemli olduğunu unutuyorsunuz. Erkek dediğin kendi gibi olur, başkalarını umursamaz, sayı peşine düşmez. Romantik olur. Kadını mutlu eder, güven duyar. Kadını sevin, tadınız kaçmasın.

Çamaşırımda gördüm

21 yaşında kızım. Adetimden önce iç çamaşırımda kan gördüm. Beş gün sonra da adetim başladı. Acaba neden böyle oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, hormonal bir olay. Sorun yok. Olur böyle durumlar. Ama sürekli olduğunda bir kadın doğum uzmanına görünmende yarar var.

Açıklayamıyorum

18 yaşındayım. Bugüne kadar kimseyle çıkmadım. İyi huyluyum ama tekliflerim reddediliyor. Mastürbasyona alıştım, her gün yapıyorum. Kızlara duygularımı açıklayamıyorum. Ne yapacağım?

Haberin Devamı

CEVAP

Örnek oğlum, kızları görünce cinsellik kavramı sil. Sen ol yeter. Erkek arkadaşlarınla nasıl konuşuyorsan öyle ol. Güven sağla. Mutlaka birinin dikkatini çekeceksin. Mastürbasyonu azaltıver.

Bozulmuş mudur?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla beraber olduk. Herhangi bir cinsel ilişki yaşamadık. İkimizin de üzerinde kıyafetler vardı. Kız arkadaşımdan 1 saat sonra kan geldiğini öğrendim. Acaba kızlık zarı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı bozulmadı. Ama o bölgede ufak bir tahriş oldu. Belki de ufak bir zedelenme. Hepsi bu kadar.

Esnek mi?

22 yaşındayım. Kız arkadaşım benden bir yaş küçük. Biz evlenmeyi düşünüyoruz. Cinsel ilişkiye girdik. Prezervatif kullandım ama gebe kalma şansı var mı? Sevgilimden kan gelmedi. Kızlık zarının esnek olduğunu düşündüm. Esnek olunca kan gelmez mi?

CEVAP

Değerli okurum, evet esnekse hiç kan gelmez. Zaten esnekliğin anlamı bu. Öte yandan kız arkadaşının gebe kalma şansı çok çok zayıf. Yani bana göre gebe değil ama dikkat etmeniz gerekir. Gelelim şaşkınlığıma; yavrum bu yaşta evlenilmez. Bu bu yaşta hayal kurulur, aşk yaşanır. Ama evlilik hayali kurup evlenirseniz aşkınız ayaklarınıza dolaşır.

Kanama oluyor

22 yaşında kızım. Nişanlıyım. Bu yaz düğünüm olacak. Altı yıl önce vajinamda kaşıntı vardı. Kaşırken kan geldi. Kızlık zarımı bozmaktan korkuyorum. Nişanlımla sürtünme yoluyla ilişki yaşıyoruz.

CEVAP

Sevgili okurum, zar esnekse kanama olmayacak. İlk gördüğün kızlık zarı kanı değildi. Ama bir ihtimal kanama olmazsa kendini suçlama. Zar doğası gereği sağlamdır.

Haberin Devamı

Sancım çok

25 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Eşimle ilişkiye girdikten sonra çok fazla sancım oluyor ve midem bulanıyor. Büyük bir sorun mu yoksa geçici mi?

CEVAP

Sevgili okurum, istem dışı vajina kasların kasılıyor, acıyı o yüzden duyuyorsun. Mide bulantın da acı korkusundan, kendini bu işe hazırlayamamandan kaynaklanıyor. Beyin ya da beden kabul etmiyor, itiyor. Sanıyorum profesyonel yardım alman gerekecek. Unutma zaman lehine işleyecek.

Neden kan geliyor?

22 yaşındayım. Evleneli 27 gün oldu. Cinsel ilişkiden sonra kan geliyor ama her seferinde değil. Nedenini merak ediyorum.

CEVAP

Değerli okurum, ilişkiye 3’er, 4’er gün ara vererek devam edin. Sert tempolardan kaçının. Devam ederse doktora gidin.

Genelevi istemiyorum

21 yaşındayım. Kızları görünce dayanamıyorum. Cinsel isteğim artıyor. Kız arkadaşım yok. Ne olur bana yardım edin. Geneleve de gitmek istemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, bu yola aynen devam. Ama astarı yüzünden pahalıya gelmesin. Hayatınız kararmasın. Ama kızlarla sempatik ilişkilerini biraz daha geliştir. Keyif al, keyif ver. Mutlaka güvence yarat. Doğal olarak yavaş yavaş ilişki kurma zamanın da geliyor. Ama bu genelevde değil.

Haberin Devamı

Neden meni gelmiyor?

18 yaşındayım, 3 kez ilişkiye girdim. Benden meni gelmedi. Mastürbasyon yaparken sorun yok. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Okurum, alışamadın. Şartlanma böyle. Bir de kafana takıyorsun sanıyorum. Kendi haline bırak. Evlendiğinde düzelecek.

Utanıyorum

18 yaşındayım. 90 kiloyum. Penisimin boyutu 2.5-3 santim kadar. Ben bundan çok utanıyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Okurum, plastik cerrahi ile ilgilenen bir üroloji uzmanına gideceksin. Onunla konuşacaksın. Ne olup bittiğine hekim verecek. Hadi bakalım burada çekinme ya da utanma olmaz. Yaşam söz konusu. Neden boşu boşuna çile çekiyorsun ki?

Kan gelmedi

Ben ve sevgilim ilişkiye girdik. Ancak kan gelmedi. Bir gün sonra bana kan geldiğini söyledi. Böyle bir şey olabilir mi?

CEVAP

Olabilir değerli okurum, oysa mutlu olmalıydın. İşin tam ortasında kaldın, bir elinde vicdanın, bir elinde sorumluluk. Kura çek, hangisinden yana ağırlık basarsa ona oyna. Şu anda yapılacak başka bir şey yok.

Riskim var mı?

Kız arkadaşımla adeti bittikten 3 gün sonra ilişkiye girdik. Prezervatif kız arkadaşımın vajinasında kaldı. Boşaldım, birazı içeriye birazı dışarıya. Doktora gittik ve yumurtlama dönemi olmadığı için böyle bir riskin söz konusu olmadığını söyledi. Hâlâ korkuyoruz. Test yapalım mı yoksa bekleyelim mi?

CEVAP

Değerli okurum, merak etme, hiçbir şey olmayacak, doktor doğru söyledi. Teste falan gerek yok, keyfinize bakın, dikkatli olun. Dibini görmediğiniz suya da balıklama atlamayın.

BÖYLE SORU YOK!

Kilo yüzünden mi?

19 yaşındayım. Penisim 7 santim. Penisimi nasıl büyütebilirim? Kızlar benimle dalga geçiyor. 98 kiloyum, penisim kilo yüzünden mi küçük? Kız arkadaşım da çok istekli. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, ereksiyon hali mi, sönük hali mi? Kasıklarda biriken yağ 2-3 santim penisi yutuyor. Zayıfla. Merakım kız arkadaşların nerede ve nasıl görüyor bunu? Bana göre, dışarıdan kolay belli olmaz, göbeğin bir parça örtüyor onu. Üstelik kilolular dar pantolon giyemediğinde dış kapı gözlere kapalı.

Eğer olayı doğal olarak gösterme aşamasına gelmişsen ve yakaladığın kuşu avucundan kaçırıyorsan, tatlı dilden, güvenden, sevgiden bir ağ ör. Kızın dünyasını onunla sar ki senden kopamasın. Buna rağmen giderse arkadan el değil, beyaz mendil salla.

GÜNÜN SORULARI

Başım neden ağrıyor?

38 yaşında, 15 yıldır evli kadınım. Kocam 6 ay önce yakınını kaybetti, çok sarsıldı. Cinsel hayatımız bitti. Ben isteyince “Üzerine alınma, ölüm beni çok sarstı” diyor. Arkasını dönüp yatıyor. Bu yüzden başım çok ağrıyor. Baş ağrısı eşimle birlikte olamamaktan kaynaklanıyor olabilir mi?

CEVAP

Sevgili kızım, eşinin dediklerine inan. Olayın seninle ilgisi yok. İnsanız, eşinin yaşadığı olay onun beyin kimyasında bazı değişiklikler yarattı. Bunun adı stres, mutsuzluk, depresyon. Bu 3 sözcüğü bile idare etmek, beyinden salgılanan hormonlarla ilgili. Kocanın geçiş döneminde ona yardımcı ol. Sakın “Kocam beni sevmiyor” deme. Başının ağrıması stresten. Sonuçta senin de alıştığın bir düzenin var.

Pişman oluyorum

19 yaşındayım. İki yıl önce sevdiğim bir kız vardı, ilk deneyimim onunla oldu. Ondan sonra kimseyle ilişkiye giremedim. Kızları hep reddediyor, pişmanlık duyuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, önce pişman olma. İçeride meni birikiminin sana faydası yok. Zaman zaman dışarı atılmazsa zararı bile olur. Yani o işlere yol vermek gerekir. Öteki ilişkilerin de psikolojik yapından kaynaklanıyor. Aslında hayat değişimlere gebedir. Değişim olmazsa gemimiz denizin ortasında demir atar. Bu durağanlık insanı çileden çıkarır. Değişim lazım ama o da akla, vicdana uymalı. Zamanlama iyi yapılmalı.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzel söz yemeğin tuzudur. Yürek ısıtıcısı akıl ise sofraya konuş tarzıdır. Seks sadece lokmaları yutmaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder