Dr. Haydar Dümen Erkek dediğin sayıya bakmaz
HABERİ PAYLAŞ

Erkek dediğin sayıya bakmaz

Beyler, kadınlar için duygusallığın cinsellikten daha önemli olduğunu unutuyorsunuz. Erkek dediğin başkalarına kulak asmaz, sayı, santim peşine düşmez. Romantik olur, kadınını mutlu eder. Siz siz olun, kadınınızı sevin, sayın ki tadınız kaçmasın.

Canım çok yanıyor

34 yaşında, 1 yıldır evli kadınım. Sorunum cinsel ilişki sırasında canımın çok yanması. Canım yandığı için orgazm güçlüğü çekiyorum. Sizce ne yapmam gerekiyor? Eşimi de mutsuz etmek istemiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin penisi büyük değilse ve de sert ilişkiyi benimsememişse olayın ağrı ve sancıları senden kaynaklanıyor demektir. O zaman bir kadın doğum uzmanına gidersin. İltihap, akıntı, mantar, organik türü bir engel yoksa ağrılar vajina kaslarının kasılmasıyla ilgilidir. Bunun da çözümü var, biliyorsunuz.

Haberin Devamı

Kan gelmedi

19 yaşındayım. Kız arkadaşım da benden bir yaş küçük. Evlenmeyi düşünüyoruz. Cinsel ilişkiye girdik. Prezervatif kullandım. Gebe kalma şansı var mı? Kan gelmedi. Kızlık zarının esnek olduğunu düşündüm. Esnekse hiç kan gelmiyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, hiç kan gelmez. Zaten esnekliğin anlamı bu. Öte yandan kızın gebe kalma şansı çok çok zayıf. Yani bana göre gebe değil ama dikkat etmeniz gerekir. Gelelim benim şaşkınlığıma; Be yavrum bu yaşta evlenilmez. Bu yaşta hayal kurulur, aşk yaşanır. Ama evlilik hayali kurup evlenirseniz aşkınız hayatta ayaklarınıza dolaşır.

Hemen kuruladım

19 yaşındayım, sevgilim de 20 yaşında. Üzerimizde bir şey yokken seviştik ama birleşmedik. Bu sırada ben onun vajinasına boşaldım, hemen kuruladım. Acaba kız arkadaşım hamile kalır mı?

CEVAP

Kalmaz değerli okurum. Ama bir şey bilmeden de bu işlere kalkışmasanız.

Zararı var mı?

18 yaşındayım. Haftada 5-6 kere mastürbasyon yapıyorum, zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 3-4’e indiriver.

Severek evlendik

Sekiz aylık evli kadınım. Eşimle severek evlendik. Ancak evliliğimiz süresince ben hiç orgazm olmadım. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, birçok kadının sorununu yazmışsın. Yalnız sendeymiş gibi komplekse girip tedirgin olma. Kendini sorgulamadığın gibi o dakikalarda dikkatini orgazmdan çok, olayın akışına, ruhunun dalgalanmasına bırak. Zamanı gelince orgazm olacaksın. Ne kadar az düşünürsen, şansın o kadar çok artar.

Haberin Devamı

Boyu ne olmalı?

27 yaşındayım. Penisin boyutu mutlu bir ilişki için ne kadar olmalı? Benimki 7 santim. Sizce bu yeterli mi? Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, herhalde penisinin sönük hali 7 santim. Penis boyu ile mutluluğun bağlantısının oranı yüzde 10’nu geçmez. Ruhsal, psikolojik, duygusal bağlantıyla mutluluğun oranı ise buna cinsellik dahil yüzde 90’dir. Yine de bir üroloji ya da bu konuyla ilgili plastik cerrahi uzmanına danışmanda yarar var.

Krem alsam mı?

20 yaşındayım. İlişkiyi uzun tutmak istiyorum. Ne tür bir ilaç tavsiye edersiniz? İlaç mı iyi gelir yoksa krem mi almak lazım?

CEVAP

Değerli okurum, neden? İlaç niye? En iyi ilaç kendinsin. İraden ve aklın.

Zevk almıyorum

19 yaşında kızım. Sevgilimle 6 aydır ilişkiye giriyoruz ama ben hiçbir şey anlamıyorum. Erkek arkadaşım kendini kötü hissetmesin diye sesimi çıkartmıyorum. Bu durumda benim çocuğum olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, zevki senin alman, almaman önemli değil. Soruyu spermlere sormak gerekir. Çünkü çocuk sahibi olmak onlarla ilgili. Sağlıklı ve zıpkın gibiyseler, yolunu bulur, yumurtayı deler geçerler. İşte gebelik oluştu bile. Sevgilinle aranızdaki zevk konusunda karar vermek için erken. Bir yerde bunlar kadınların genel sorunları. İş ciddi noktaya geldiğinde düşünelim.

Erken boşalıyor

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 24 yaşında. Beraber olduk ama erkek arkadaşım erken boşalıyor. Başka biriyle ilişkiye girince sorun olmuyormuş. Bana mesafeli davranmaya başladı. “Üzülme geçer” diyorum, yine de beni dinlemiyor.

CEVAP

Sevgili okurum, tabii dinlemez. Zaten elinin altında biri var. Sendeki de maşallah ne mide! Sorun adamda ama kaygısı sende. Bu konuda bizim yerimiz nerede? Bulamadığım için kusura bakma.

Yanma ve kaşıntı var

18 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye giriyorum ama ilişki sonrası yanma ve kaşıntı oluyor. Bu beni çok rahatsız ediyor.

CEVAP

Sevgili okurum, bir kadın doğum ya da cildiye uzmanının seni görmesi gerekir. Bir mantar iltihabı olabileceğini düşünüyorum. Mutlaka tedavi edilsin, kronikleşmesin.

Gebe mi?

18 yaşındayım. Sevgilimle yüzeysel ilişkiye girdim. İkimizin de çamaşırları üzerindeydi. Ben boşaldım, meni ona bulaşmasın diye elimi koydum. Acaba hamile kalma ihtimali var mı? Ona göre yokmuş. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yardımcı olayım tabii. Dikkatli olun. Bu yaşta romantik ilişkiler içinde olmanız, flört etmeniz gerekiyor. İşi eteğe düşürmeyin. Çünkü sizler de ayağa düşersiniz. Birileri sizi çiğner geçer.

Uzun sürüyor

21 yaşındayım. İlk birleşme ve boşalmada bir sorun yok ama ikinci ilişkide bazen boşalamıyorum. Acaba yaşadığım sorun çok mu büyük? Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, ikinci birleşmeyi yapmayıverirsin. Bünyene saygı duy.

BÖYLE SORU YOK!

İstekleri bitmiyor

20 yaşında kızım. Sevgilimle aynı evde kalıyor, her gün ilişkiye giriyoruz. Sevgilim 32 yaşında ve cinsel istekleri bitmiyor. Bunu nasıl azaltabiirim?

CEVAP

Hiçbir şekilde azaltamazsın sevgili kızım. Adam bulmuş senin gibi çıtırı. İşi, parası yerinde, yaşı desen şahane. Ben bu ilişkiden güzel kokular almadım. Aklıma adamın evli olma ihtimali geliyor, seni kandırıyor diye düşünüyorum. Ne gariptir ki ilişki bitince aklına hep kendi özel işleri geliyor. Bir an önce yanından ayrılmak istiyor. Birlikteliğiniz de 3 saati geçmiyor. Güya iş için 2 telefon taşıyor. Lafla ikinizin peynir gemisi yürüyor. Yolun açık olsun. İleride havalar bozacak, sizin gemi sarsılacak, sevgilin biraz zorlanacak, sana enkazı bile kalmayacak.

GÜNÜN SORULARI

Kız arkadaşım hamile kalır mı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla 2 saat içinde 3 kez ilişkiye girdik. Korunmadık, geri çekilme yöntemi kullandım. Acaba hamile kalır mı?

Ah benim kanı deli akan gencim, acelen ne? Kaçan bir durum yok, sakın kendini, biraz sakın. Kızımız ne durumda? Onun halini hiç düşünmeden, bencilce kendini sele kaptırıp koyvermişsin. O anda “Bunun sonu ne olur?” diye düşünmemişsin. Kendine acımıyorsan bari kızımıza acısaydın. Kullandığın yöntemde en küçük içeri giriş bile kızı hamile bırakır. Değerli oğlum, işi şansa bırakmayalım, bir jinekolog ile görüşüp olası durumu değerlendirebilirsiniz.

Testisim yok

Testisimin biri yok. 25 yaşındayım. Ailem zamanında tedavi ettirmemiş. İleride sorun yaratır mı?

Değerli yavrum, aileler mutlaka cinsel eğitim almalı. Aslında çok basit olan bu durum çocukluğunda halledilebilirdi. Çünkü inmemiş bir yumurta çok basit indirilir, bugün böyle endişelerin olmazdı. Ama merak etme okurum, tek yumurta ile baba olabilirsin, evlenebilirsin. Sadece bir ürolog ile görüşmende fayda var. Bu mail umarım diğer aileler için de bilgilendirici olur. Böyle bir durum görüldüğünde hiç vakit kaybetmeden doktora gidilmeli. Sorun ortadan kalkar. Çünkü bu operasyon çocukken indirilir. Sağlıkla kal.

GÜNÜN SÖZÜ

Nefretin sevgiden fazlaysa hatayı kendinde aramalısın. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder