Dr. Haydar Dümen Erkek hayal peşinde koşuyor
HABERİ PAYLAŞ

Erkek hayal peşinde koşuyor

Türk erkeklerinin derdi penis boyu. Bu bitmeyen sorun için türlü icatlar da yapılıyor. Büyütücü ve internette satılan cihazları alanlar derken liste uzuyor. Gençler, özellikle ergenlikte penis zaten doğal gelişim gösterir, öyle hayallere kapılıp boş şeylerin peşine düşmeyin.

Orgazm süresi ne kadardır?

24 yaşındayım. Kadınlarda orgazm nedir ve süresi ne kadardır?

CEVAP

Değerli okurum, orgazm yalnız başına yenen bir yemekse, etsiz kemiği dişler gibi bir olaydır. Eğer partnerle yaşanırsa ballı börek, kremalı çörek ve kaymaklı ekmek kadayıfına benzer. Önemli olan, bir çatal mı yenecek yoksa keyifli dakikalarda uzun bir zaman mı geçirilecek? İşte yakalanması gereken orgazm budur. Bunun adı da eşler arası uyumdur. Gerisi için ben ne söylesem boştur.

Haberin Devamı

Kan yoktu

20 yaşındayım. Beş aydır kız arkadaşım var. Birkaç sefer ilişkiye girdik. Kan gelmedi, kasıklarında ağrı oldu. Sevgilim “Kızlık zarım bozulmadı” diyor. Birkaç kez içine boşaldım ama hamile kalmadı. Olanlara anlam veremiyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, kızın kasıklarını ağrıtacak kadar ilişki sürmüşse daha ne arıyor, ne bekliyorsun? Olay oldu bitti. Zar esnedi, yerine çekildi. Kusura bakmayın, “Kanayamadım” diye de size veda etti.

Renk değiştirir mi?

Cinsel ilişki sonrası kadının iç dudaklarında renk değişimi olur mu? Bir de ilişki yaşandıktan 1 yıl ya da daha sonra cinsel ilişki yaşandığı belli olur mu?

CEVAP

Okurum, zarın yırtılması dışında bir genç kızın daha önce birleşme yapıp yapmadığı dışarıdan anlaşılmaz. Cinsel ilişki sonrası renk değişikliği olmaz. Böyle absürd bilgilere ulaşmak yerine daha donanımlı, hayatına yön verecek bilgiler edinmeni öneriyorum.

Hastaneye gideyim mi?

19 yaşındayım. Kız olup olmadığımdan emin değilim. Hastaneye gideyim mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bunu en iyi sen bilirsin. Bir ilişkin oldu, kan gelmediyse sen de daha önce ilişki yaşayıp kan görmediysen yüzde 100 ve düpedüz kızsın. Ya körsünüz göremiyorsunuz ya da sağırsınız kulaklarınız duymuyor. Panikleyip korkuya kapılıyorsunuz: Kızsın kız, ne hastanesi?

Cinsellikten soğudum

Kız arkadaşımla ilişkiye girerken yok yere tartıştık. Benim isteğim kaçtı, cinselliğe karşı soğudum. Bu sorunun içinden çıkamıyorum. Ne olur bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, 3 ay kendini yargılama. İşi oluruna bırak, zorlama. Umuyorum kız arkadaşını üzecek ekstra bir şey yapmadım. Yaptıysan organın seni cezalandırıyor.

Sevgilim kaçtı

21 yaşındayım. Penisim büyük. Bu yüzden kız arkadaşım benden kaçtı. O günden beri bana soğuk davranıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sevmeye devam. Bırak kız kaçsın. Korkutup hayatını zehir etme. Üzerine düşüp vicdanını da köreltme. Onun da bir hayatı var. Sen, seni kabul edebilecek biriyle ilişki kur. Ama bu ilişkilerini de vicdana ve yasalara uydur.

Kalınlığı normal mi?

25 yaşındayım. Penisim 15 santim. Her şey normal mi? Beni beğenmeyecekler diye ilişkiye girmek istemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum her şey normal ve yolunda.

Yanlışlıkla yırtılır mı?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla yüzeysel ilişkim oldu. Ben kızlık zarımın yanlışlıkla bozulmasından şüpheleniyorum. Hiç kanamam olmadı. Ama kanama olmadan da bozuluyor diye duydum.

CEVAP

Sevgili kızım, kızlık zarı yanlışlıkla bozulmaz. Kanama olmadığına göre esnek, bunu kafana takmamanı öneririm

Haberin Devamı

Büyüsün istiyorum

25 yaşındayım. 1.78 boyunda, 60 kiloyum. Cinsel organım 10 santim. Büyütmek ve kalınlaştırmak istiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Okurum, yapma çocuğum. Buna gerek var mı, yok mu buna sen değil, partnerin ya da eşin karar verir. Bu deneyimlerden bir geç. Ortaya bazı alternatifler de çıkabilir. Onları zamanı gelince biz söyleriz. Çok tedirginsen ürolog doktorun kapısını çal, fikrini soruver.

Gebe kalır mı?

Sevgilimle ilişkiye girdik. Birkaç damla meni içeri gitti diye düşünüyorum. Hamile kalma olasılığı var mı?

CEVAP

Okurum, bilemem. İhtimal hesaplarına göre binde 999 kız gebe değil. Geriye kalan binde 1 ihtimali artık sen şansına havale et.

Birkaç damla kan geldi

İki ay önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, benden 1-2 damla kan geldi. Sizce kızlık zarım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili kızım, bilmem. Belki kızlık zarın bozuldu, belki bozulmadı. Gel şunun ortasını bulalım. En azından zedelendi yavrum. Bari aklını ve kalanını koru.

Uyumuyor

Cinsel organım hiç uyumak bilmiyor. Uyumak için yatıyorum ama hep ereksiyon halinde. Uzun süre inmiyor. Bunun için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, ilaç alabilirsin. Ama o ilaç yalnız penisini değil, seni de uyuşturur. O zaman da çalışma enerjin azalır. İstersen gel anlaşalım. Ona fazla dokunma, sık sık soğuk suyla yıka ya da duş al. Ama kendini üşütme.

İlişkimiz çok düzensiz

35 yaşındayım, 4 yıllık evliyim ve 1 çocuğum var. Depresyona girdim. Eşimde erken boşalma başladı. İlişkimiz düzensizleşti. Çocuk olduktan sonra yine birlikteliğimiz kötü gidiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, uzman doktora gitmelisin. Tedavi edilebiliyor. Bu durumu dert etme.

BÖYLE SORU YOK!

Kocam yakamdan düşmüyor

30 yaşında, 2 çocuk annesiyim, 12 yıllık evliyim. Kocam her gece ilişkiye girmek istiyor. Tükendim artık, dayanacak gücüm kalmadı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, bunun adı kocan için tadı damağımda kaldı gibi bir şey. Birinci hata, evlilik yaşın erken olmuş. Çocukluğuna, gençliğine doyamamışsın. Eşin dört dörtlük bir ziyafete öylesine şartlanmış ki bağımlı gibi olmuş. İlk yıllar engel yokken iki de çocuk, her şey geceye programlanmış. Erkeğin tam bir baykuş. Ne yazık ki bu tempoyu sürdüreceğe benzer. Bu gidişle ya evlilik ya da hayatın bitecek gibi. Buradan eşine haykırayım: Ey kocaların kocası, iki çocuğun babası, karının ruhu tam takır kuru bakır. Akıllı ol okurum, kaçıverir elinden kadının.

GÜNÜN SORULARI

Performansım düştü

54 yaşında, 24 yıllık evliyim. Son 8 aydır performansımda düşme oldu. İsteğim de yok, sertleşme de olmuyor. Acaba ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, olacak böyle olaylar. Böyle olduğu için de sistem ve organlar kendi rollerini oynarlar. Günümüze göre yaşın genç sayılır. Organ yorgun, kadın durgun. Yıllar upuzun. Ömürler törpülene törpülene eridi gitti. Yemek, yorgan, yatak aynı. İlişkide duygusallık, neşeli renkler ve fanteziler yok. Bunlara bir de damar sertliği, şeker hastalığı eklenince kim akla gelir? Hocanız. Okurum, sorunu büyütmeden önle, doğru üroloğa.

O haplardan içeyim mi?

20 yaşındayım. Cinsel organım çok büyük. Sertleşme olmuyor. O meşhur haplardan kullansam işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, tulumba ne kadar su basarsa su o kadar akar. Penise pompalanarak gelen kanın hacmi ile, penisin alış kapasitesi arasındaki fark bu durumu yaratır. Büyük illa ki büyük olsun diye tepinenlere haber verelim. Bu büyüklük kadınlar için de olumsuzluklar yaratır. Ayrıca orta yaşlarda istenen ereksiyona kolay ulaşılmaz. Çünkü pompalanan kan yeterli olmaz. Senin telaşın şimdilik yersiz. Hele bir evlen, gerisine eşinle birlikte karar verirsiniz. İş sarpa sardığında o zaman çare ararsınız.

GÜNÜN SÖZÜ

Akla destek veren akıl yine aklın kösteğidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder