Dr. Haydar Dümen Erkek mutluluğu bulursa
HABERİ PAYLAŞ

Erkek mutluluğu bulursa

Evliliği yürütmek için her iki tarafın fedakarlık yapması şart. Burada kadına çok iş düşüyor; özverili, sakin, hoşgörülü ve sabırlı olursa, erkeği evdeyken mutlu etmenin yollarını bulursa işler yolunda gider. Cinsellik ve aşk doyasıya yaşanır, bu da hayatın her alanına yansır.

Zar kanadı mı?

19 yaşındayım. Kız arkadaşım son 2 ilişkide iç çamaşırında kan görmüş. Çok ileriye gitmiş olmaktan korkuyoruz. İki gündür kızın mide bulantısı var ve halsiz. Kız hamile mi? Kızlık zarı kanamadıysa yırtılma ihtimali var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarının kanadığını sanıyorum. Ama gebe olmadığı kesin. Uzaktan kumanda ile bu kadar oluyor. Sistem ve makineler sizin elinizde. Ona göre davranın. Çünkü hayat sizin hayatınız. Pişmanlıklar çare olmuyor.

Başaramadım

19 yaşındayım, 2 yıl önce bir hayat kadınıyla beraber olmaya çalıştığımda sertleşmedi ve boşalamadım. Evde mastürbasyon yaparken hiçbir sorunum yok. Neden böyle oldu? Bir daha denemedim çünkü çok korktum.

CEVAP

Okurum, yardıma filan ihtiyacın yok. Her gencin ilk denemelerinde böyle olur. Aynı şartlarda yeniden deneme yaparsan aynı sonuçlar alırsın. Uygun zamanda sevdiğin biriyle birlikte olursan başarı şansın artar. Bu başarısızlıklar kalıcı değildir. Üzülme.

Hamile mi?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, prezervatif kullandım. Ama prezervatif patlamış. Hamile kalmasın diye temizlendi, ertesi gün hapı aldı. Sizce hamile midir?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalma ihtimali elbette var. Burada tartışılan oranı yani yüzdesi bana göre zayıf. Beklemekten başka çare yok.

Çok pişmanım

25 yaşında kadınım. Pek çok kişiyle ilişkiye girdim. Bir yıldır isteğim duruldu. Şimdi çok pişmanım. Çünkü şu anda çok sevdiğim biri var, nişanlanacağız. Bunları ona anlatırsam kaybederim diye korkuyorum. Bana yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okurum, o sana bir şey sormuyor ki gidip anlatasın. Anlatırsan ortaya bir sorun yumağı atarsın. Dersini almış, pişman olmuşsun. Ne yaparsan yap, bu erkeğe bağlı. Yemin de etsen, gözyaşı da döksen inanmak istemeyen inanmaz. Onunla hayatını birleştirmeye bak.

Haberin Devamı

Kurduğun yuvada çocukların olsun. Edindiğin tecrübelerden hoşgörülü, bazı şeyleri sineye çekebilen ve erkeğini mutlu edebilen bir kadını ve iyi de bir anne ol. Bu özelliklerin karşısında diz çökmeyecek, şapka çıkarmayacak erkek yoktur. Geçmişi unut. Bir rüya gördün, bitti.

Kan geldi

Kız arkadaşımla ilişkiye girmeden birkaç gün önce vajinasına 5-6 defa parmağımı soktum, kanamadı. Ama ilişkide daha penisimin yarısı girmeden kan geldi. Bu yüzden güven sorunu yaşıyoruz. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, işin doğrusu ileri gitmişsiniz. Diyelim ki zar önce esnedi, sonra dayanamadı kanadı. Ne yapabiliriz ki? Bundan sonrasına dikkat edin. Belki ufak bir zedelenme olmuştur. Hayatta yapılan her şeyin bir bedeli vardır. Bu bedel ödenir.

Denemek istedim

23 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Denemek istedim ama cinsel organım sertleşmedi. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Uygun bir ortamda her şey istediğin gibi olacak. Sistem tıkır tıkır çalışacak. Kafaya takarsan sadece biraz zorlanırsın. Ortada bir sorun yok.

Haberin Devamı

Fantezilerden bıktım

18 yaşında kızım. Günde 2 defa mastürbasyon yapıyorum. Her geçen gün de isteğim artıyor. İleride sorun yaşar mıyım? Aklımdan cinselliği atamıyorum, fantezi kurmaktan bıktım. Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, biraz irade, biraz çalışma, iş, uğraşı. Dış dünyaya yönelme, arkadaşlarınla vakit geçirme, geleceğini ve Türkiye’nin sorunlarını düşünme, şiir ezberleme daha neler neler... Yeter ki sen elini o bölgeden çek. Daha yararlı yerlerde kullan. Örneğin bir şeyler yaz, bir şeyler işle.

Boşalamadım

Kız arkadaşımla gece ilişkiye girdik. Sabaha kadar seviştik, ben bir türlü boşalamadım. Ondan sonra mastürbasyon yaptığımda boşaldım. Ne olmuş olabilir. Sorunum nedir?

CEVAP

Okurum, mastürbasyona alışmışsın. Yani beynin mastürbasyona programlı. Kendini sıkma, zorlama. Evlilik koşulları oluştuğunda cinsel birleşmede boşalmaya alışırsın.

Durmak bilmiyor

18 yaşındayım. Hormonlarım tavan yaptı, günde 10 kez mastürbasyon yapsam da canım istiyor. Bu beni çok zorluyor. Doktora gidemiyor, utanıyorum. Ne olur bana bir ilaç ismi verin. Yoksa başım belaya girebilir.

CEVAP

Değerli okurum, uzaktan ilaç verilmez. Yasaktır. Ve de zararlı olur. Her ilaç her bünyeye uymaz. Doktor sorumluluk altına girer. Bunca yorgunluğun arasında böylesine cinsellik bana göre de hastalık. Ya tedavi ol ya da çelik gibi bir irade dizginini tak atının başına, çek yularını.

Her şey senin elinde. Bunlar uzaktan müdahale ile düzeltilmez. Bir de herkes senin gibi olsa bu işin sonu gelmez. Biraz akıl, irade ve gerektiğinde de yardım almak. Başka çaren yok.

İlişkiye girmek doğru mu?

21 yaşındayım. Gerdek gecesinde sadece kızın zarı bozulup bırakılmalı mı? Yoksa ilişkiye devam edilmeli mi?

CEVAP

Değerli yavrum, ilişkiye devam edebilirsiniz ama bunu eşin de isterse.

Hiç ilişkiye girmedim

24 yaşındayım. Benim sorunum kızlara hiç ilgi duymamam. Haftada 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. İleride bir sorun yaşar mıyım? Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim.

CEVAP

Değerli okurum, kızla ilişkiye girmemiş olabilirsin ama ilgi duymadan da olmaz. Sonra hayat boyu mastürbasyona mahkum olursun. Geç bile kalıyorsun. Estetik ve duygusal boyuttaki arkadaşlığa hemen başla.

BÖYLE SORU YOK!

İsteğim azalıyor

29 yaşındayım, normalde sürekli mastürbasyon yapar ve kız peşinde koşardım. Sanki bu istek azalıyor. Evlenmeyi düşünüyorum ve bu durum beni korkutuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, ne diyorsun yahu? Sürekli mastürbasyon yapmak, kız peşinde koşmak marifetmiş gibi yazmışsın bu maili. Yaşamın merdivenlerini tırmandıkça, başka hayat amaçlarını kovaladıkça, ergen gibi davranma alışkanlıklarını geride bırakmanız genç adamlardan beklenen, gelişimlerdir. Korkma, olgunluğun keyfini çıkarmaya bak. Çok vakit geçirmeden de evlen, baba ol, mutluluğu yuvanda bul.

GÜNÜN SORULARI

Dümdüz duruyor

Penisim sertleşmiş haldeyken yukarı doğru değil, dümdüz duruyor. Psikolojim bozuldu, sizce sıkntı var mı?

CEVAP

Sorun yok ki çözelim değerli okurum. Her şeyden önce ayakları yere basan biri olmalısın, ne güzel toprakla paralel gitmek. Niye psikolojin bozulsun yahu? İşlevi yerindeyse böyle önemsiz şeyleri dert etmeyin kendinize. Sürekli “Bu nasıl duruyor?” diye bakma organa. O yapacağını bilir, takma kafana. Yeter ki onu kullanmasını bil.

Bir dakika sürmedi

20 yaşındayım. İki gün önce ilk cinsel deneyimimi yaşayacaktım ama 1 dakika bile olmadan boşaldım, neden? Haftada 2-3 mastürbasyon yapardım, zararı oldu mu? Partnerim 27 yaşında. Ne faydası veya zararı olur?

CEVAP

Değerli okurum, ilk cinsel deneyimde heyecana yenik düşmek olağandır. Yemekte çatal kullanmaya alışmamış birini düşün. Zorluk çıkar ve üzerine döker o yemeği. Tabii ki fazla mastürbasyonun kadına transferde olumsuz etkileri vardır. Haftada 1-2 kere mastürbasyon normaldir. Rüştünü ispatlamış bireyler için cinselliğin yaşı olmaz. Yani demek isterim ki sana ne faydası ne de yararı vardır.

GÜNÜN SÖZÜ

Tebessüm kimi zaman yitirilen bir umudun habercisidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder