Dr. Haydar Dümen Erkekler de ilgi bekliyor
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler de ilgi bekliyor

Bu köşeden çoğu zaman erkeklere sesleniyor, hanımların gönlünü alın, ruhunu okşayın yazıyorum. Ama bu demek değil ki erkekler hiçbir şey istemez, beklemez. Hanımlar, unutmayın beyler de ilginize muhtaç. Onlar da romantizm, sıcak, ilgili, cıvıl cıvıl bir eş bekliyorlar.

İlgisini nasıl çekerim?

33 yaşında kadınım. Eşimin bana karşı ilgisi çok azaldı. Her gün sırtını dönüp yatıyor. İlişkiye girmek istediğim zaman reddediyor. Gözü dışarıdaki kadınlarda, fark ediyorum. Kocamın ilgisini çekmek için ne yapmalıyım? Bana ne önerirsiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, ilişkinizin monotonlaştığını düşünüyorum. Renklendirmek elinde. Ancak dışarıya bakışla, davranışla, cinsellikle yüzleşerek gerçekleştirilen ilgiler arasında büyük farklar vardır. Bazen gerçeğinden kaçar, dışarıya böyle görüntüler verir erkekler.

Eşinin ciddi bir sorunu yoksa, kocanı yeniden keşfetmeye çalış. Adamın üzerine çok gitme, onu dinle. Ne söylüyor diye konuşmalarına dikkat et. Kendine bak, şık ol. Güzel yemekler hazırla. Haftada birkaç kez biraz süslü, sevimli erotik giysiler giy. Az müzik, loş odayla işe başla bakalım. Yardım gerekirse beni ara.

Korkum büyüyor

28 yaşındayım. Bugüne kadar çok sevgilim oldu ama hiçbiriyle ilişkiye girmedim. Sağlığım yerinde ama yapamıyorum, çok utanıyorum. Yaşım geçtikçe bu korku daha da büyüyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, biraz geç kaldın. Ergenlikten bu yana 15 yıl içerisinde büyük ölçüde mastürbasyona alıştın. Kendi tutukluğunu aşman gerekiyor. Kimse elinden tutup kızların ortamına sokmayacak. Sen, karşı cinsle ilişkilerinde cinsel ön yargıları atar, doğal olmayı öğrenirsen hem onlara alışacaksın hem de günün birinde uygun biriyle arkadaş olacaksın. Hele bir arkadaş ol bakalım. Gerisini düşünelim. Bu düzeni daha fazla uzatma. Harekete geç. Sonunda zorluk çekersin.

Tam sertleşmiyor

34 yaşındayım, evliyim. Düzenli bir seks hayatımız vardı ama son 2 aydır sertleşme tam olmuyor ve ilişki esnasında tamamen yumuşuyor. Lütfen bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, anlattığın sorun psikolojik kökenli gibi gözüküyor. Bir süre daha üstüne gitmeden, kendi haline bırak. Belki 1-2 ilaçla sonuca bakabilirsin. Ama sorun sürüyorsa, bu durumda penise gelen damarların ve oradan gelen kanın dönüş yolu üzerindeki sifonun çalışmalarındaki aksaklık ya da bozukluk var mı, yok mu bakmak gerekir. Tabii ki bu arada kanda şekerin de ölçülmesinde büyük yarar var. Kısacası 1-2 ay sürerse teşhis için doktorun yolunu tut.

Haberin Devamı

Doğru mu söylüyor?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ama penisi vajinama girmedi. Kan da gelmedi. Eve geldiğimde iç çamaşırımda bir et parçası vardı ve adet gördüm. Zarım bozulmuş mudur? Erkek arkadaşım bozulmayacağını söyledi. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, erkek arkadaşın doğru söylemiş. Bazen onlar doğruyu bilemiyorlar. Arada da bu kadar bilen birileri çıksın ki, karanlık koridorlarda kendinize yol aramayın. Ben de erkek arkadaşının düşüncesine katılıyorum. Ama sanıyorum baş bölümü girdi. Kızlık zarının esnek olma ihtimali de var. Şimdilik sen keyfine bak, dikkatli ol ve hesaplarını doğru yap.

Büyükleri seviyorum

21 yaşındayım. 25 yaşında bir kızla çıkıyorum. Sizce bu normal mi? Altı aydır birlikteyiz. 4-5 defa cinsel ilişkiye girdik, problem çıkmadı. Neden ben yaşıtlarımdan değil de olgun kadınlardan hoşlanıyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, zaten yaşıtın sayılır. 18 yaştan sonra uzun yıllar insanlar genç sayılır, birbirlerini dengeler. Yaş olayı, bir mezura gibi ölçüp biçilerek insan üzerine giydiği giysi değildir. Ama o giysiyi tam oturtursan, iyi de korursan ütüsü bile bozulmaz. Amma her şey yerinde de olsa, çarçur edersen, işin bitince askıya asmak yerine yere atarsan taş da olsa buna dayanmaz.

Gebe kalır mı?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. İkimiz de 19 yaşındayız. Üzerimizde pantolonlar vardı. Ben sevgilimin üzerine boşaldım. Şimdi kız arkadaşım çok tedirgin. Gebe kalmaktan korkuyor. Acaba böyle bir ihtimal var mı?

CEVAP

Değerli okurum, hiç yok, hiç yok.

Sertleşme olmuyor

42 yaşındayım, 3 çocuk babasıyım. Bir yıldır beri cinsel organım sertleşmiyor. Cinselliği çok seviyorum ama olmuyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bana mail at. Kilonu yaz ve hemen açlık kan şekerine baktır. Sonuçlarını bildir. Ben sana ne yapacağını uzaktan kumanda ile göstereceğim.

Yürüyemiyorum

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşım da 25 yaşında. Düzeyli bir ilişkimiz var. Erkek arkadaşım bir hap almış, gün boyu evden çıkmadık. İlişkiden sonra yürümekte zorluk çektim. Sizce bu kalıcı mı?

CEVAP

Sevgili kızım, ağrın sızın, yorgunluğu geçici de asıl sorun hapta. Şimdi sen gençlerin başına dert açtın. Herkes nasıl bir hapmış diye onu arayacak, işler sarpa saracak. Önerime geriden başlıyorum. Ne olursa hapsız olsun. Organlar da soluk alsın. Gelelim şu düzey işine; merak ettim, nasıl oluyormuş o düzeyli ilişki? Düz bir yerde olan ilişki mi? Yataksız, yorgansız ilişki mi? Yani fantezileri zayıf türden mi? Maşallah hepiniz birer cinsel uzmansınız.

Canım yanıyor

26 yaşında kadınım, üç yıllık evliyim. Üç aylık hamileyken kürtaj oldum. O günden beri çok akıntım oluyor ve kötü kokuyor. Ayrıca ilişkiye girerken canım acıyor. Sürtünerek orgazm oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, cinsel organların iç yapılarında iltihaplanma var. İltihabın olduğu yerde zedelenme yani acı söz konusu olur. Bunun tedavisi gerekiyor. Uzamış iltihaplanmalarda tedaviler biraz daha zaman alır ve zorlaşır. Sürtünme yani klitoris orgazmı yaşaman doğal ve normaldir.

BÖYLE SORU YOK!

Artık çabuk tükeniyorum

18 yaşındayım, bir ilişkim var. Sekste kontrolü ele alınca boşalmaya odaklanıyorum. Hızlı olmak istiyorum. Hızlanıyor ama erken boşalıyorum. Tatmin olamadığım için üst üste 3-4 defa boşalabiliyorum. İlk ilişkiye girdiğimde üst üste 5 kez yapmıştım. Artık 5 kere yapamıyorum. Çabuk tükeniyorum. Bu oran daha azalır mı? Erken boşalmanın önüne nasıl geçerim?

CEVAP

Süratli acemi, yatak odasında Micheal Schumacher’i oynayan okurum. Senin artık başka sahneye atanma zamanın. Bu iki kişilik oyunda hız yerine, dayanıklılık yeteneğini göstermen gerekli. Biliyorum zordur yavrum, bu işler insanı dara koyar. Aynı sahneyi üst üste 5 kere çektirir adama; yine de yönetmenin istediği gibi olmaz. Bol provayla ve özenle düzelir acemi, hiç merak etme, tek çekimle yürütürsün mükemmel sahneyi.

GÜNÜN SORULARI

Ne sıklıkta yapmak gerekiyor?

Sevgilimle ilişkiye girmeden önce çok mastürbasyon yapıyordum. O alışkanlığımı devam ettiriyorum ve mastürbasyondaki erken boşalmam ilişkimde de oluyor. Erken boşalmanın önüne nasıl geçebilirim? Ne sıklıkta mastürbasyon yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonda erken boşalma ya da başarısız olma gibi bir durum yoktur. Olursa olur, olmazsa olmazdır. Olay tam da budur. Başarılı olamama korkusunun yaratabileceği psikolojik travma olmadığından, acemilerin sığındığı güvenli limandır. Halbuki bilmezler kendi cinsellik kuyularını kazdıklarını. Evet, mastürbasyon olmalıdır ancak haftada 1-2 defa.

İlaçlar yardım eder mi?

Bir ay sonra evleneceğim, 25 yaşındayım ve deneyimim yok. Başarısız olmaktan korkuyorum. Penisimin de ufak olduğunu düşünüyorum. Bu kısa zamanda ilaçlar yardımcı olur mu? Yardım edin.

CEVAP

Hiç merak etme değerli okurum, hepimiz bu yollardan yürüdük, zamanla tecrübe kazandık. Ancak bu deneyimlerden sonra kendimizi bulduk. Sen yeter ki sağlam ve doğru tut direksiyonu, fazla da oynatma. Ah be yavrum, ne desem boş. Aç karnına ne yesen hoş. İşte hedefin, koş oğlum koş desem olmaz ki. Ne kadar dil döksem “penis boyutu ilaçla, kremle çözülmez ki” desem de hava civa. Kanmayın ve inanmayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi çiçek gibidir. Beslendikçe açılır, nefret katran gibidir, beslendikçe koyulaşır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder