Dr. Haydar Dümen Erkekler de yıpranıyor
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler de yıpranıyor

Kadınların kızlık zarı, ilk gece, hamile kalma gibi korkuları olur da erkekler bundan etkilenmez mi? Erkek artık evlidir. Bu kez de karşısına ilk geceden korkan ve kendini kasan kadın çıkar. Bunlar erkeğin psikolojisini bozar ve onu yıpratır.

Gelen kan neredendi?

19 yaşındayım. Geçen gün adetimin son günüydü ve hiç kan gelmedi. Mastürbasyon yapınca kan geldi. Acaba gelen kan adet kanı mıydı yoksa kızlık zarından mı geldi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarının kanı olmadığını sanıyorum. Tabii ki vajinanın içine bir şeyler itip sokmadıysan.

Haberin Devamı

Haftada 8-9 kez mastürbasyon yapıyorum

18 yaşındayım. Penisimin boyu 15 santim. Bu iyi mi yoksa kötü mü? Haftada 8-9 kez mastürbasyon yapıyorum. Zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, birinci iyi, ikinci kötü. Boyu iyi ama çalışması kötü. Onu öyle ağır işçi gibi kullanırsan günün birinde söz dinlemez ya da enerjisini tükeniverir.

Nişanlım garip davranıyor

22 yaşındayım. 2.5 yıllık ilişkim var. Sevgilimle birlikte olduk. Şimdi devamlı kıskançlık yapıyor. Benden kan gelmemişti. Şimdi sürekli “Senden kan gelmemişti” diyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, ben mantıktan yanayım. Bu adamdan sana yar olmaz. Bencil, kompleksli. Ona göre aşkın bittiği bir gün bencilliği nedeniyle seni kapının önüne bırakacak diye düşünüyorum. Bu düşüncem yanlış olabilir. Ama uzun yolculuğunda vicdan değil, akıl rehberin olmalı.

Nasıl uzatırım?

19 yaşındayım. 1.78 boyunda ve 87 kiloyum. Penisim 10 santim. Penisimin boyunu uzatmak için ne yapmam gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, bekle. Biraz kilo ver. Hâlâ o dertlerin sürerse evlendiğinde eşine sor. O da “Evet” derse 1-2 santim uzatılır. Ama onun da hiçbir yararı olmaz. Çünkü 10 santim penis yeterli ve normal sınırdadır.

Bozulmuş mudur?

İlk sevgilimle ilişkiye girdiğimde kanama olmadı. 3-4 hafta sonra adet gördüm. Sizce kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, bozulmadı. Çünkü esnekti.

Ereksiyon bitiyor

26 yaşındayım. 1 hafta önce tanıştığım biriyle birlikte olmaya karar verdik. Tam ilişki sırasında penisim sertleşmiyor ya da ereksiyon halini koruyamıyorum. Neden?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bütün gençlerin yaşadığı olayı yaşamışsın. Heyecan, korku ereksiyonu söndürür. Doğaldır. Hiçbir tedaviye ihtiyacın yok. Alışınca kendiliğinden düzelecek.

Zar dikilir mi?

24 yaşında kızım. 2 yıl önce biriyle birlikte oldum. İlk ilişkide kan geldi. Daha sonra ayrıldık. Şimdi hayatımda biri var. Onu çok seviyorum. Evleneceğiz. Ben kızlık zarının diktirildiğini duydum, doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, diktirirsen kan gelir. Ama onun inceliklerini ve ayrıntılarını bir kadın doğum uzmanı ile konuşman gerekiyor. Şimdiden bunları düşünmek erken. Zamanı gelince karar verirsin.

Pişman oluyorum

18 yaşındayım. Sürekli ilişkiye girmek istiyorum. Her girişimden sonra pişman oluyorum. Bu isteği söndürmem mi lazım yoksa ilişkiye girmem mi lazım?

CEVAP

Değerli okurum, büyü. Seks niye kötü olsun? Kötü olsa sen doğmazdın. İnsanlığın soyu kururdu. Ama her şeyin zamanı var. Mesela erkekleri 12 yaşında askere almazlar. Çünkü silah tutmasını bile bilmezler değil mi oğlum? Sabırlı ol. Kendi dünyanı oluştur. Aslan gibi bir erkek olma yaşına kavuşunca bu köşede sohbet için seni bekliyorum.

Haberin Devamı

Eşim acı çekmekten korkuyor

10 aylık evliyim. Sorunum cinsel ilişkiye girememek. Nedeni ise eşimin kızlık zarının yırtıldığında çok acı çekeceğinden korkması. Bunu ilk gününden beri sürekli deniyoruz ama başaramadık. Artık ben de ereksiyon olmakta zorlanıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, eşinle ilgili olan konuyu yani vajinismusu defalarca yazdım. Ama senin durumun da çok gördüğümüz bir tablo. Her birleşmeye niyetlenip sonuç alamadığınızda bir süre sonra penis psikolojik bir mekanizmayla sertliğini koruyamıyor. Bu şuna benzer: Karnınız aç. Elinize kaşığı aldınız, önünüze yemek sunuldu. Tam kaşıklayacağınız sırada yemek çekildi. Bu günlerce tekrar tekrar yapıldığında bir süre sonra siz kaşığı elinize almazsınız. Her şeyi çözümü var, dert etmeyin. El ele verin, yol arayın.

İlişkiden sonra ağrı başladı, neden?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla biraz yakınlaştık. İlişkiden sonra penisimin dip kısmı ağrımaya başladı. Ne yapmam gerekiyor? Doktora görünmeli miyim?

CEVAP

Değerli okurum, doktora gitmene gerek yok. Damarlar içeriden biraz zorlanmış, o basınç da ağrıya neden olmuş. Olabilir be oğlum. Gençlik bu.

BÖYLE SORU YOK!

Erkekler beni beğeniyor

20 yaşında, güzel, alımlı kızım. Erkeklerin beni beğendiğinin farkındayım. Bu hoşuma gidiyor. Bazen beğendiğimle iilişkiye giriyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Kızım, nereye koşuyorsun? Erkekler tabii ki seni beğenecek. Çünkü sadece onların algılayacağı bir koku salıyorsun. Erkeğin sırtında yumurta küfesi yok. Kızımız da iştah çok. Derken bir gün ayağın taşa takılacak. Ayılıp bayılacaksın. Sonunda gözlerini karanlık bir dünyaya açacaksın. Yediğin hurmalar, zamanı gelince malum yerini tırmalar. Bazı erkeğin de sırtında yumurta küfesi oluverir. Yumurtalar da senin yumurtanla buluşuverir. O zaman işler karışır, kızımız da anne olmaya alışır.

GÜNDE 3 KEZ İLİŞKİ ZARARLI MI?

Günde 3 kez ilişkiye giriyorum. Acaba sakıncası olur mu?

CEVAP

Neden olsun aslan okurum. Ormandaki yeleli aslanın erkeği 2 günde atamazsa 300 çentiği, kendini aslandan saymıyor, sürüyü bırakıp gidiyor. Sen ki bizim mahallenin aslanı, nereden buldun o dişi kaplanı? İşte sorun burada gizli. 3 ilişkiye zaman ne ara? Evli misin, bekar mısın, cebinde paran var mı paran? Yoksa aşk uğruna diye yutturuyor musun? Ayrıca ona “Karnın acıktı mı?” diye soruyor musun? 8 kelimelik bir maille beni de yoruyorsun. 3 ye, 5 ye, avantadan ye, beleş ye, mide senin, kaşık senin. Ben sadece yolunun yol olmadığına yemin ederim.

SEVGİLİM RAHATSIZ OLUYOR

19 yaşındayım, 2-3 dakikada boşalıyorum. Kız arkadaşım bundan çok rahatsız. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma bekarlıkta çok görüldüğü gibi bekarlık şartlarında da düzelmesi zor. Çünkü rahatlık, güven az, heyecan ve ön yargılar çoktur. Neden böyle diye bir ilişkiyi saat kadranı ile ölçmeye kalkarsanız işin püf noktalarına daha bugünden püf dersiniz.

Gençlik heyecanı, sistemin kontrolünü kazanmaması, deneyimsizlik, kale fetheden bir ruhla, sıradan bir ilişkiye bir de milli forma giyme hikayeleri eklenince beyniniz esir alınır. Bu kaygılar size çelme takar, onu güç potansiyeline sırtını dayamış bir organ olmaktan çıkartır. Tevatürlere bel bağlarsanız cinselliğinizi ağlatırsınız.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkta ilk sıcaklık gözlerden son durak soğukluk sözlerden gelir H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder