Dr. Haydar Dümen Erkekler de yorulabilir
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler de yorulabilir

Hayat şartları zor. Evlilik kadını ve erkeği yıpratıyor. Cinsellik zevk vermez oluyor, ilişkiden kaçış başlıyor. Böyle bir durumda kadınlar şaşkına dönüyorlar. Burada karşılıklı oturup konuşmak gerekiyor. Çünkü önünüzde yıllar var, yoksa hayat kabusa döner.

Yırtıldı mı, yırtılmadı mı?

İki kez ilişkiye girdim. Ama kanamam olmadı. Acaba kız mıyım yoksa değil miyim? İleride evlenirsem kızlık zarım kanar mı? Doktora gidemiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Penisin boyutlarıyla ilgili olarak evlendiğinde kanayabilir. Kanamama olasılığı yüzde 50 üzerinde.

Haberin Devamı

Canım yanıyor

20 yaşında kadınım. Nişanlımla ilişkiye girdik. Ama benden kan gelmedi. İlişkiye girdiğimizde canım yanıyor. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, zarın yırtılmadı. Acıma da kasılmadan. Uzun sürerse o ağrılar giderilmeli. Çünkü cinselliğin ana yapısı zevklenme zarar görmemeli.

Kız kaçıyor

Benim erken boşalma sorunum var. Kız arkadaşım durumdan çok şikayetçi, benden kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmayı geç boşalmaya transfer edeceksin. Yani şartlanmanı değiştireceksin.

Hiç deneyimim yok

40 yaşına geldim ama hala deneyimim yok. Benimkinin paslanmış olduğundan şüpheliyim. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, önce paslanır, sonra köşesine yaslanır. Sen yalvar yakar olursun ama iştah bitmiştir bir kere. Sofraya oturup yiyeceğin tadına bile bakmaz. Acemiliğe ve kandırılmaya alışmıştır bir kere. Neden şimdi? İşin başında aklın neredeydi? Onu yuvasına alıştıracaktın. Böylece insan soyunun üremesine katkıda bulunacaktın. Her neyse sorun senden çıkmış, yengenin sorunu haline gelmiş. Tıbbi yardım yani ilaç al. Olumlu koşullarda, güvenli bir ortamda kal. Panikleme, acele etme. Önüne konulan nimeti bir lokmada yutmaya kalkışma. Çünkü eylemin düğümü senin elinde değil. Ancak zamanla organ dize gelir, sabırlı olursan her şey düzelir.

Kocam şikayetçi

27 yaşında, 2 yıldır evli kadınım. Eşim vajinamın çok geniş olduğunu söylüyor. Oysa ben çocuk doğurmadım. Bu durum psikolojimi bozuyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, vajina belki geniştir ama kayganlıktan dolayı eşin genişmiş gibi algılayabilir. Doğumdan sonra dilerseniz bir daraltma ameliyatı yaptırabilirsiniz. Şimdilik böyle idare edin.

Karım çok istekli

30 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. Karım çok istekli bir kadın. Ama ben onun kadar istekli değilim. Bunu konuşmaktan çekiniyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, ateşli bir eşin var. Aslında istekli de isteksizi de aynı kapıya çıkar. İkisi de evliliğin cinsel yönünü sarsar. Çünkü cinsellik ve evlilik uyum demektir. Uçlarda oynamak her zaman sorun yaratır. Erkeklerin kapasitesi sınırlıdır. Bunu eşine anlat. Daha 50 yıl birlikte olacaksınız. Kadınlar sonsuz enerjiye sahiptir. Ama erkeklerde durum öyle değildir.

Hep yapıyorum

19 yaşındayım. Sürekli mastürbasyon yapıyorum. Çalışırken aklıma geliyor, geceleri kalkıp yapıyorum. Haftada birkaç kez de geneleve gidiyorum. Bu durumdan rahatsızım, ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, 10 yıl sonra senin erkekliğin kıvamını bulacak. Boy pos, tavır, biyolojik elektriklenme derken kızlardan biri seni takibe alacak ve nikah masasına oturtacak. 10’uncu, 20’nci ve sonraki gecelerde nedense senin hep tuvaletin gelecek. Haftada 1-2 başka amaçlarla oraya gideceksin. Yatağa için ezik, başın eğik döneceksin. Bu işe cici mama yeme derler. Sen kaşıklamaya başlamışsın. Umarım, mide fesadına uğramazsın. Düşmüşsün bir kuyuya, sarıl halada, tırman yukarıya.

Haberin Devamı

Zevk değişir mi?

30 yaşında, nişanlı kızım. Yakında düğünüm var. Mastürbasyon yaparken alınan zevk ile ilişkide yaşanan orgazm aynı mı? Yoksa ikisinden de farklı şekillerde mi zevk alınıyor?

CEVAP

Kızım, kişiden kişiye değişir. Ama şu kesin. Çoğu zaman klitoris orgazm özellikle genç kızlarda ya da cinselliğe hazır olmayan kadınlarda üstün gelir. İşin doğası vajinal orgazm yakalamak.

Nasıl yenerim?

Günde 2-3 kere ilişkiye giriyorum. Duş aldıktan sonra tekrar istiyorum, 5-6’yı buluyor. Doyumsuzluğum karşısında ne yapmam gerekiyor? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, perhiz denen bir şey var, hiç duymadın mı? İradeli ol, yavrum.

Çok sivilcem var

19 yaşındayım. Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Yüzümde çok sivilce çıktı. Arkadaşlarım bunun mastürbasyonla ilgili olduğunu söylüyor. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Okurum, bu konunun mastürbasyonla ilgisi yok. Belki de hiç yok. Günde 2 defa kremsiz sabunla yüzünü yıka. Birkaç kere pamuk üzerine kolonya ile yüzüne pansuman yap. Sivilceleri sıkma. Badem, ceviz, çikolata gibi yiyeceklerden uzak dur. Çok tedirginsen cilt hastalıkları uzmanına başvur. O seni en iyi şekilde yönlendirir, tedavi eder.

Yanma başladı

İki hafta önce bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Bir hafta sonra tuvalete gittiğimde yanma başladı. Bazen meni gibi beyaz bir sıvı geliyor. Acaba mikrop mu kaptım?

CEVAP

Okurum, idrar ve meni tahlili yaptır. Acele et, kronikleşmeden çaresine bakılmalı.

BÖYLE SORU YOK!

Kız arkadaşım dalga geçti

Penisimin sertleşmiş hali 8 santim. Ben 1.70 boyundayım ve 92 kiloyum. Kız arkadaşım “çok küçük” diye benimle dalga geçti. Çok kötü hissediyorum, bazen kendimden nefret ediyorum. Nasıl düzelecek?

CEVAP

Yavrum, küçük kuş değil, “benim kartalım” diyeceksin. Hadi yavrum, sen hemen spora ve diyete başla. Yağları, yürüyüşle, hareketle erit. Boya göre 22 kilo fazlan var. İlk işimiz fazla kiloları üzerimizden atmak olsun. Bunları ölçü alıp, kendinden nefret etmişsin. Yanındaki turnayı gözünden vurmak için hayaller kurmuşsun. Sen fazla kiloları vermeye bak, kendini normal ölçülerin içine at, o zaman gel konuşalım. Kız arkadaşına da aldırma şimdilik. Sorunları da bilimsel ve insani yollardan aşalım.

GÜNÜN SORULARI

Çok ilişkiye giriyorum

18 yaşındayım, çok fazla cinsel ilişkiye giriyorum. İlerideki yaşamımda sıkıntı çeker miyim?

Deli dünyanın, seks düşkünü küçük beyi diye sesleniyorum sana. Ne haber ya? Bu ne iştah yahu. Gençlik bu ama bünyeyi fazla zorlama. Vız vız çalış ama kendini yorma. Senin değnek nasıl bir şey? Söğütten mi, meşeden mi? Yani kökü, genetiği ne? Sen değneğin baktın mı hiç tadına? Bilirsin, insanları değnekle döverler. Sen sen ol sakın kimseye zarar verme, kızları da asla incitme.

Neden sertleşmiyor?

20 yaşındayım, 1-2 ay öncesine kadar hiçbir sıkıntım yoktu ama artık penisim sertleşemiyor. Acaba ne yapmalıyım?

Değerli oğlum, karnın ağrıyor diyelim. İlk günü, kıvranarak ayakta geçirdin. İkinci günü, annene nane limon kaynattırdın. Kıvranmanı yatağında tamamladın. Üçüncü gün, geçmiyor, inceden inceye sızlıyor. Ne yaparsın? Doktora gidersin değil mi? Sen istemesen, naz yapsan bile ailen kolundan tuttuğu gibi soluğu acilde alır. Doktor muayene eder, birkaç soru sorar ve gerekli ilaçları reçeteler. Gelelim sorununa; sertleşme güçlüğü yaşıyorsun. Bu yaşta normal değil. Stres, beslenme alışkanlığı, kullandığın ilaçlardan kaynaklı olabilir. Doğru teşhis ve tedavi için yapman gereken tek şey bir doktora görünmek. Sihirli değneğimiz yok ki, uzaktan tedavi edelim yavrum. Cinsel sağlık şakaya gelmez.

GÜNÜN SÖZÜ

Duygunun aşkla beslenmediği ortamlarda ilişkiler günü birlik çıkarlara dayalıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder