Dr. Haydar Dümen Erteleyen de üzülüyor
HABERİ PAYLAŞ

Erteleyen de üzülüyor

Cinsellik zamanından önce yaşanırsa derin izler bırakıyor, tüm yaşamı etkileyebiliyor. Bir de çok geç kalanlar var. Yaşaması gerekenleri, edineceği tecrübeyi erteleyenler oluyor. Bu da normal değil. Her yaşın bir güzelliği ve yapılacakları var. Yılları boşa geçirip kendinizi üzmeyin.

Cinsel organı ideal mi?

22 yaşnda kızım. Erkek arkadaşımla birkaç ay sonra evleneceğiz. Penisinin 12 santim olduğunu söyledi. Sizce ideal midir?

CEVAP

Sevgili okurum, çok iyi derim. Allah birbirinize bağışlasın. Santimlerde mutluluk aramayın. Bir de iyi ruhlu, sevecen, anlayışlı biri çıkarsa gaza gelip 4 çocuk yapma. Çünkü coşkuyla ne olduğunu anlayamazsın. Tek sakıncası budur, bunu da bilesin.

Haberin Devamı

Kasıklarım ağrıyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ciddi düşünüyoruz. Her yakınlaşmamızdan sonra bende kasık ağrısı başlıyor, 30-40 dakika geçmiyor. Birlikte olduktan sonra da bu acıyı hisseder miyim? Sevgilimden soğumaktan korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, her erkekte görülür. Alt tarafta sperm ve kan toplanması dokularda, torbada, kesede gerilim yaratır. Ağrı ondandır. Umma ağrıları derler buna. Gençlerde çok görülür. Bak keyfine, ağrıdıkça ağrısın. Düşme onun hilesine.

Sevgilim mi bozdu?

18 yaşındayım, birkaç gün önce sevgilimle birlikte oldum. Yatakta kan vardı. Ertesi gün adet gördüm. Kızlığımı sevgilim mi bozdu?

CEVAP

Sevgili okurum, gördüğün kan adet kanamasıydı. Zar kanadığında anında haber verir. ‘Bana ne ettiniz, neylediniz?’ diye çığlık atar. İçten içe memnundur, ha. Neyse keyfine bak. Böyledir diye sen işin ucunu kaçırma.

Benden sperm geliyor

20 yaşındayım, ilişkim olmadı. Sadece mastürbasyon yapıyorum. Bu ara internette kızlarla sohbet ediyorum. Sperm geliyor, engel olamıyorum. Bende bir sorun mu var?

CEVAP

Değerli okurum, sperm falan değil. Gelen, bildiğiniz zevk suyu denilen kayganlaştırıcı sıvı. Zararı yok. O meni değil. Meni olmayınca içinde sperm olmaz.

Uykuda boşalıyorum

18 yaşındayım. Bazı geceler uykudayken boşalıyorum. Bunu sık sık yaşıyorum. Mastürbasyon yaparken de halsizlik hissediyorum. Bunun sebebi uykuda boşalmam olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, gece boşalmalarına fazla karışamayız. Mekanizma kendi düzenini kurmuş. Ama gündüz mastürbasyonlarında kendini neden zorluyorsun? "Yorgunluk duyuyorum" diyorsun. Bunun tek formülü: Çek ellerini onun üzerinden. Ve haftada 3'te karar kıl. Biraz mücadele et, kazanacaksın.

Engel olamıyorum

18 yaşındayım. Günde 2-3 kere mastürbasyon yapıyorum. Kendimi engelleyemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, senin araba hızlı. Frenle durması gereken nokta arasında diyelim ki 3 kilometre var. 2.2.5 kilometre sonra araban yine hareket halinde olacak. Ancak burada frenler araba freni gibi eskimeyecek, güçlenecek. Hedefe vardığında bir de bakacaksın ki haftada 2 mastürbasyon yetip de artacak. Herkeste görülen bir durumdur.

Doğru zaman mı?

20 yaşındayım. Penisim 14 santim. Bana çok kısa gibime geliyor. Boyum uzun olduğundan olabilir mi? Ve artık ilişkiye girmek istiyorum, zamanı mı?

CEVAP

Değerli okurum, ilişki zamanı gelmiş sayılır. Ancak uygun ortam olmalı. Boyundan gurur duymalı. Ama penisinden de mutlu olmalısın. Çünkü anatomik boya sahipsin.

Haberin Devamı

Cinsellik aklıma gelmiyor

26 yaşındayım, kız arkadaşım olmadı. 5-6 kere geneleve gittim. Ama 6-7 ay gitmesem hiç cinsel ilişki aramıyorum. Bundan da hiç rahatsızlık duymuyorum. Bir gariplik var mı?

CEVAP

Değerli okurum, gariplik mastürbasyona alışman. Tabii sık sık geneleve gitmen de doğru değil. İki arada bir derede kalmışsın. Genelevin olumsuz koşulları, mastürbasyonun tek yanlı aşk ve seks tablosu.

Biri senin ruhunu incitici, öteki alışkanlıklarını bağlayıcı nitelikte. Evlendiğinde, kadına geçişte zorluk çekersin. Bir an önce hareket geç. İşini, gücünü yerine oturt. Şartları hazırla, evlen, çocukların olsun.

Gebelik testi yapsam mı?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, içime boşalmadı. Adetim gecikti. Gebelik testi yapmalı mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, teste şimdilik gerek yok. Bir ayı aştıktan sonra ikinci ay adetini görmezsen onu bir araştırmak gerekir.

İstek 5 dakikada bitiyor

Kız arkadaşım ilişkiye girerken çok istekli oluyor ama 5 dakika sonra tüm isteği gidiyor. O ateşli başlangıç yerini sinir strese bırakıyor. Artık cinsellikten soğudum. Ne yapacağım?

CEVAP

Olabilir değerli okurum. Herkesin yapısı, umut kapısı ve beklentileri farklıdır. Partnerin bu konudaki deneyim ve psikolojisi de farklıdır. Ancak ilişkide sorun ve beceri erkektedir. 'Akıl işler, el övünür' kuralında olduğu gibi takım anahtarı işler, sahibi övünür, bu deneyim ister. Yani tecrübe olmazsa mutfak tenceresi havada kalır.

Ateşe zamanında konulmalıdır. Bu da yetmez. Yemek iyi pişerse tadından yenmez. Değilse, yiyenin bir daha yiyesi gelmez. Bana göre sen bu yemeği iyi pişirmedin. Ateş zayıftı, üfleyip tavayı pişirme kıvamına getiremedin. Belki de deli gibi karıştırdın ve yemeği tavaya alıştıramadın.

İlişkiden soğudum

24 yaşında, 9 yıllık evli kadınım. Eşimle görücü usulü evlendik. İki çocuğumuz var. Cinsellikten soğudum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zor soru. Sakal, bıyık olayı. Evliliklerin kimilerinde böyle oluyor. Biraz da bünye sorunu. Bilmem bana diyecek bir laf kalmadı gibi. Sadece riske girme.

GÜNÜN SÖZÜ

Bu isteğe nasıl dayanırız?

20 yaşında kızım. 3 yıllık ilişkim var. Sözlüm 24 yaşında. Her şeyi ilk geceye bıraktık. Okulum bitince evleneceğiz. Birbirimizi çok arzuluyoruz. Nasıl dayanalım?

CEVAP

Sevgili okurum, okulunu bırakma. Evlilik kararı senin yaşında erken olur. Sözlün 24 yaşında. 3 yıl beklerseniz 27 yaşında olacak. Ergenlikten beri 12-13 yıl cinselliğini mastürbasyonla geçirmiş. Buna bağlı sorunlar çıkıyor. Üç yıldır çıkıyorsunuz, 3 yıl da sonra, 6 yıl. Sevgi ve yakınlaşma var, cinsellik yok.

Bu şartlanma olarak beyne oturuyor. Evlilikte sevgilinize tapıyorsunuz ama cinselliğe sıcak bakamıyorsunuz. Ayrılmak olmaz, beklemeye psikolojiniz dayanmaz. Birlikteliğe aile ve toplum hoş bakmaz. Evliliğe de Hocanız ukalalık ediyor. Elim kolum bağlandı, siz bilirsiniz.

GÜNÜN SORULARI

Kaçırsam mı?

25 yaşındayım. 2.5 yıllık bir ilişkim var. Kızın ailesi beni istemiyor. Ne yapayım, son çare olarak kız arkadaşımı kaçırayım mı?

CEVAP

Değerli okurum, sakın ha. Yavaş olun. Bu işin sonu iyi bitecek diye umuyorum. Çözümün anahtarın senin ve kızın elinde. Ayaklarınız yere bassın. Duygusal değil ama ekonomik olarak aileden kopun. Sonra kendi yolunuzda yürüyün.

Aileler sonunda alışıyor, durumu kabul ediyorlar. Hele bir de torun olursa değmeyin keyiflerine. Kızı kaçırırsan nereye kaçıracaksın? Ya da nokta nokta yazamadığın eylemi yaparsan adın Niyazi olur.

Beni sevsin istiyorum

Kız arkadaşım var. Eski erkek arkadaşından ayrıldığını söylemişti. Sonra bana "O benim dostum" dedi. Beni sevsin istiyorum, ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, dostluklar arasında bireysel tercih olmaz. O da dosttur, sen de dostsun, daha on tane dostu olabilir. Bu ilişkiler cinsellikten arınmış düzeyde kaldığı sürece bu böyledir.

Anlaşılıyor ki kız arkadaşın ciddi, sanırım harekete geçmeyen, kendisinin ve ortamın hazır olması için iradesini ve beklentilerini ona göre ayarlayan biri. Saygı duy. Onu incitme, sev. Ve zamanla gönül eğlendirmeye değil, ciddi ilişkilere doğru adım at.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl bilgiyle doldukça ruh daha da seçici olur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder