Dr. Haydar Dümen Eşinizden vazgeçmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Eşinizden vazgeçmeyin

Hamilelik zor bir dönem ve kadınlar bu süreçte daha duygusal, kırılgan oluyorlar. Erkekler ise eşlerini yüceltiyor, cinselliği yaşamaktan korkar oluyorlar. Birçoğu mastürbasyona sığınıyor. Doktor ilişkiyi yasaklamadıysa sorun yoktur, hemen eşinizden vazgeçmeyin kalbi kırılmasın.

Zarar verir miyim?

25 yaşındayım, eşim 4 aylık hamile. Gebe olduğu için onunla olmak istemiyorum. Sanki çocuğa bir şey olacakmış gibi geliyor. Hep mastürbasyonla idare ediyorum. Eşimle ne zamana kadar birlikte olabilirim? Bunun çocuğa bir zararı olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, iki sonuç çıkıyor karşıma. Sanki mastürbasyona yönelmek gibi bir bahane arıyormuşsun da onu bulmuşsun. İkincisi pek çok erkek de gördüğümüz gibi sende de anne kavramı kutsal. Ya da ‘Çocuğa zarar verir mi?’ korkusu sizleri eşlerinizden uzaklaştırıyor.

Doğuma 1.5 ay kalana kadar ilişkiye devam edebilirsiniz. Zaten eşin kadındoğum uzmanının denetimindedir. O sakınca görürse haber verir. Doğumdan sonra da 1.5 aylık perhiz süreci var. Evliliklerde perhiz süreci her doğum için 3 aydır. Bu da bir şey değil be okurum.

Zevk almıyorum

23 yaşında kadınım, bir kızım var. Kocamı çok sevmeme rağmen ilişkiye girerken zevk alamıyorum. Evli olduğum halde mastürbasyon yaparak tatmin oluyorum. Doğum yaptıktan sonra kendimi beğenmemeye başladım, çok kilo verdim. Eşim kilo almam için baskı yapıyor, çok üzülüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, tüm sorunların çözümü var. Biraz kilo alacaksın. Mastürbasyonla orgazm olduğuna göre orgazm potansiyelin var. Ama klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş süresini profesyonel bir yardımla gerçekleştireceksin. Komplekslerden de kurtulman gerekir. Kolay gelsin. Biraz sabır.

Eşime söylemiyorum

24 yaşındayım ve 8 aydır evliyim. Eşime söyleyemiyorum ama ilişkiden hiç zevk almıyorum. Bundan başka problem yok. Sebebi daha önce yaptığım mastürbasyon olabilir mi? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, tabii olabilir. Çünkü klitoris orgazma şartlanmışsın. Bunu da eşinle el ele vererek çözebilirsin. Teknik bilgi yardımı alabilirsiniz. Daha yolunuz uzun. Her şey düzene girecek, bundan kuşkunuz olmasın.

Haberin Devamı

Acı veriyor

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra başım ağrıyor. Hep olmuyor ama arada bir olsa da çok acı veriyor. Yardım edin.

CEVAP

Çocuğum, anlarsan işaret! Başın sana işaret veriyor. Anlamasan bir süre sonra isyan edecek. Onu da anlamazsan dizlerinin feri kesilecek. Bu şakadan sonra gelelim işin bilimine; mastürbasyon sırasında boyun kaslarını fazla germe. Bitince baş ve boynuna biraz masaj yap. Bir de şu işi düzgün bir yerde yap. Devam ediyorsa bize mail at.

Kızın canı yanıyor

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla haftada 2 kere ilişkiye giriyoruz. İki ay öncesine kadar birlikte orgazm oluyorduk. Şimdi ben boşalamıyorum. Farklı yöntemler deniyoruz ama olmuyor. İlişki uzun sürdüğü için kız arkadaşımın canı yanıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yakında düğünümüz olacak.

CEVAP

Değerli okurum, düğünün olana kadar kız arkadaşınla ilişkine ara var. İlişkinizi haftada ya da 10 günde bire indir. Hem ruhunuz dinlensin hem de yeni hamleye yeni bir düzenle girin. Bu çözülebilir bir sorun, sanıyorum daha birleşmeden önce bu konuyu kafana takıyorsundur. Şu anda yapılacak bir şey yok, çünkü sorun yok gibi. Ayda bir durum bildiren mailini bekliyorum.

Haberin Devamı

Kısır olur muyum?

Fazla mastürbasyon yapıyorum. Her gün 4-5 defa oluyor, bazen 6’ya çıkıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kısır olur muyum?

CEVAP

Yavrum, sınırı aşmış her eylem, her olay sorun yaratır. Günde 7 kere yemek yemek, 12 saat uyumak falan gibi. “Ne yapacağım?” soruna gelince; elini bağlamayacağıma göre sen düşüncelerini ve elini oradan çekeceksin. Aklına gelince hemen olduğun yerden uzaklaşıp düşüncelerini dağıt.

İltihaptan mı?

Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisin yarısı vajinama girdi, canım çok yandı. Kan gelmedi. Zarım esnek mi yoksa evlendiğimde kan gelir mi? Bir de ilişkide çok yanma oluyor. İltihaptan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Okurum, yanmalar iltihaptan. Bu birleşmede vajinan esnedi. İlerideki bir birleşmede penisi çapıyla da ilgili olarak kanayabilir de kanamayabilir de. Bence iltihabın dışında tedavide yapılacak bir şey yok. Esnekse “Esnektir” diyeceksin.

Yorulmak bilmiyor

36 yaşındayım. 5 yıllık ilişkim var. Sevgilim de 45 yaşında. Her buluştuğumuzda 3-4 saat birlikte oluyoruz. 3 kez orgazm oluyorum. Sevgilim yorulmuyor. Ben hem yoruluyorum, hem de vajinam tahriş oluyor.

CEVAP

Kızım, benden ne istiyorsun? Maşallah sevgiline alkış. Yani gem takıp onun enerjisini nasıl frenleyebilirim ki? Mübareğin freni yok ki frene basayım. Nazlan, cilveni duygusallığa kaydır. Bir süreden sonra yemek için mutfak bölümüne geç. Dünya böyledir. Kimi çokluktan kimi yokluktan yakınır. Hadi hayırlısı.

Gebe miyim?

Erkek arkadaşımla birlikte oldum ama kızlık zarım yırtılmadı. Spermler içime aktı, hamile kalmış olmaktan çok korkuyorum. Eğer hamile kaldıysam hap kullansam geçer mi?

CEVAP

Değerli okurum, gebe kalmış olabilirsin. Ama ihtimali çok zayıf. Yine bu konularda dikkatli olmak gerekir. Gebelik haplarla önlenmiyor.

Erken boşalıyorum

18 yaşındayım. Erken boşalıyorum. Mastürbasyon yaparken 1 dakika sürüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azaltarak düzeltirsin.

BÖYLE SORU YOK: Belimi kütlettim, kızlık zarı bozuldu mu?

Belimi kütletince kasıklarımda hafif ağrı oldu. İç çamaşırımda biraz kan vardı. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, bel kütletmek ne demek? Daha neler duyacağım sizlerden? Yok yavrum, bir tat tak, iki tıktıkla kızlık zarı bozulmuyor. Kendinizi kızlık zarına, kana endekslemeyin. Sürekli de ne alemde deyip durmayın. Bırakın zamanı gelinceye kadar uyusun, fazla rahatsız etme. Senin zar vakti gelince uyanır ve gereğini yapar. Haydi diğer işlerine koş.

GÜNÜN SORULARI

Spermde kan vardı

Haftada 7 defa mastürbasyon yapıyorum, spermden kan vardı. Doktora gittim, bir şey yokmuş. Çok mastürbasyon yüzünden mi?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 7 gün mastürbasyon yapmak hiç normal bir davranış değil. Tahmin ediyorum çok gençsin, bu işe konsantre olup zamanına kıyma. Enerjini daha faydalı ve başka konulara kanalize et. Seni muayene eden hekimi dinle. Fizyolojik olarak sorunun yok ama aynı şeyi mastürbasyon alışkanlığını için söyleyemeyeceğim. Dikkat et.

Sekssiz yaşanır mı?

24 yaşında kadınım. Yaşadığım son 2 ilişkide büyük kırgınlık yaşadım. Bir erkeğe ihtiyaç duymuyorum. Daha önce seks yapmış biri olarak bundan sonrasına hiç seks yapmadan devam edebilir miyim? Mümkün mü?

CEVAP

Sevgili okurum, yaşadığın kırgınlıklara üzüldüm ama öncelikle kendini toplayıp yoluna devam etmen gerektiğini hatırlatıyorum. Soruna gelirsek; tabii mümkün sevgili kızım. Rahibeleri düşün. Ancak böyle bir şeyi niye istiyorsun?

Cinsellik hayatın bir parçası. Türümüzün devamı için şart. Pire için yorganı yakmadan önce kararının artılarını ve eskilerini bir kez daha düşün, hatta bir kenara not et. Hangi taraf ağır basıyorsa ona göre hareket et.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayal ile gerçeklerin, eğriyle doğrularının kesiştikleri noktada tek hüner pusulayı şaşırmamaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder