Dr. Haydar Dümen Esir olup eşini üzme
HABERİ PAYLAŞ

Esir olup eşini üzme

Birinin gülüşünü, gamzelerini, bakışını beğenebilirsiniz. Eşyalarda da iç çamaşırı, ayakkabı bazen vazgeçilmez olabilir. Aşırıya kaçmadıkça bunlar aşkı güçlendirir. Bu tutkuya dönüşürse cinsellik çekilmez hale gelebilir, eşleri üzebilir. Dengeyi kurun, tutkularınıza esir olmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Çekingenim, sevgilim yok

23 yaşındayım. Bu yaşımda olmama rağmen kız arkadaş edinemedim. Çok çekingenim. Ne yapmam gerekiyor? Kızlara nasıl yaklaşmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, plaja gittin, denize gireceksin. Yapman gereken üstündekileri çıkarıp bir köşeye koymaktır. Aynen onu yapacaksın. Çekingenliğini yani üzerindeki giysileri striptiz yapar gibi tek tek çıkarıp atacaksın. Çünkü tümünü çıkaramazsın. Sana 6 ay en fazla 1 yıllık süre tanıyorum. Mutlaka arkadaş edin. İnsanları tanı. Ama gördüğün kızların resimlerini de beyninde karşı cinsin cinsellik objesi olarak canlandırma. Onlara insan ve arkadaş olarak bak. Arkadaşlık kurulunca beğeni oluşur. Beğeniler genellikle flörte dönüşür. Flörtten sonrasına bakarız.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Hiç isteğim yok

19 yaşındayım. 1 hafta önce kız arkadaşımla ilişkiye girdik. 1 haftadır hiç isteğim yok ve mastürbasyon yaparken ereksiyon olmuyor. Ne yapmam lazım?

Değerli okurum, daha gençliğinin deli dolu dedikleri halini yaşıyorsun. Ders alsan bu bile yeter. İlk deneyimlerde genellikle olan bir şey kafaya takacak bir durum değil. Zira kafana takarsan ileride daha büyük sorunlara yol açarsın. O yüzden sana tavsiyem tüm olumsuzlukları unut ve yediğin enfes tatlının damağında bıraktığı lezzet şölenini düşün.

Uykum geliyor

Birinci defa çok hevesli oluyorum. İkinci defa istiyorum ama halsiz oluyorum ve uyuyorum. Ne yapmalıyım? Değerli okurum, aslında sorun değil de erkeklerin yapısı gereği. Çünkü erkek boşaldığı zaman bütün gözenekleri açılır ve bütün hücreleri oksijenle dolar. Bu müthiş bir doğa olayıdır. Fazla oksijen erkekte melatonin hormonunu salgılatır ve uykun gelir. İş temposundan çıkıp gelmişsen buna karşı koyman genellikle imkansız olur. Bu durumda sana reçetem akşamları yerine sabahları seks yapman. Aksi halde partnerini kızdırırsın, ‘bu uykucuyla mı uğraşacağım’ der.

Haberin Devamı

Çocuk istiyoruz

3 aylık evliyiz. Çocuk istiyoruz, olmuyor. Bir defa o da zorla boşalabiliyorum. Evlenmeden önce çok rahat boşalıyordum ama şimdi olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, 3 ay ne ki? Bana göre bir 3 yıl geçsin. Rahatınıza ve keyfinize bakın. Ama bu boşalma olayı çözümlensin. Eşin biraz hareketlensin. Şu yatak odanızı bayram yerine çevirin. Gülün, şakalaşın, kovalamaca oynayın. Ama kendinizi de zorlamayın. Olayı akışına bırakın.

Kız bana tepki gösteriyor

18 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye girmeye çalıştığım zaman ters tepki alıyorum. Ayrıca erken boşalıyorum. Bu durum ileride de devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, önce kızı kutluyorum. Tabii ters tepki verecek. Ne oluyor sana öyle bu yaşta kızlarla uğraşıyorsun. Seni teklemediğine dua et. Erken boşalman evlenene kadar sürecek. Evlendikten sonra onu çözeceğiz. Hadi işinin başına.

Beni bekler mi?

21 yaşındayım, sevgilim de 23 yaşında. 4 yıldır birlikteyiz. Ben ilişkiye girmek istiyorum, o ise yüzeysel bir şeyler yaşamak istiyor. 3 sene sonra evleneceğiz. Sevgilim beni bekler mi? Bir erkek ömrü boyunca tek bir kadınla birlikte olamaz mı? Beni aldattığını düşündükçe ondan nefret ediyorum. Ne yapayım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, hem haklısın hem haksızsın. Duygularına, aile anlayışına ve yaşam değerlerine göre haklısın. Ama sevgilinin seni aldatabileceğini düşüncesinde haksızsın (boş yere kaygılanıyorsun). Cinsel baskılar içinde olan erkeğin evlilik öncesi bir kaçamağı bu denli mercek altına yatırılmamalı. Ayrıntılar özü ve temelini yıpratır. Onları yıpratmamaya bak. Çünkü o temel üzerinde 60 yıl yaşayacaksınız.

Sevgilimi aldattım

20 yaşındayım. Cinsellikte çok mutluyuz ama sevgilim bana bazen itici geliyor. Ben onu 3 kez aldattım. Her defasında pişman olup yapmayacağım diyorum ama yapıyorum. Bunu nasıl yenebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, ne yazık ki elimden bir şey gelmiyor. Dileğim aynı şeyleri evlendikten sonra yapmamam. Yapma yavrum diye uzun uzun nasihat çeksem uyacak mısın? Yine bildiğini okuyacaksın. O zaman ben kendimi ve bilimi neden yıpratayım? Hadi bakalım bildiğini oku. Ama hesaplı oku, dengeleri bozmadan oku. Bedenini, beynini yormadan oku.

Penisim eğri

21 yaşındayım. Penisim sola doğru eğik. Evlenince sorun olur mu, tedavisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, birleşmeye engel olmayan bu tür eğriliklerin tedavisine gerek yok. Ama birleşmeye engel olacak kadar eğri ise sadece ameliyatla düzeltiyor. Buna bir uzman hekimle karar verirsin. Bana göre de şimdilik dokunma. Denge ve düzenini bozma.

Bozuldu mu?

22 yaşında kızım. 9 yaşındayken bisikletin selesi vajinama çarptı, yere düştüm. Çok kan geldi. Sizce kızlığım bozulmuş mudur? Psikolojim bozuldu, doktora da gidemiyorum. Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, kaza geçirmişsin. Bunun utanılacak, saklanacak, sıkılacak, sorun olacak bir yanı yok. Bana göre doktora gitmene de gerek yok. Evlendiğin zaman kanama olmazsa olayı kocana anlatırsın. İnanmazsa doktora gidin. Yüzde 90 oranında doktor “Esnek” diyecektir. Yani kanamamasının kazayla ilgili olmadığını düşünüyorum. Neden dert ettiğini anlamıyorum.

İlişkimiz çok ciddi

20 yaşında kızım. Bir hafta önce erkek arkadaşımla bir şeyler yaşadık. Biraz ağrım oldu ama kanama yoktu. İlişkimiz çok ciddi, evleneceğiz. Bu durumu kendime dert ettim. Ben o gelinliğin hakkını verebilecek miyim diye korkuyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, eğer bu gençle evleneceksen bana göre ilk erkeğin de olduğundan zaten o beyaz gelinliğin hakkını vermiş oluyorsun. Derdin ne, sorunun ne? Zar esnekti, bu durumda sorumlu değilsin. Hadi işine ve keyfine bak. Dertsiz başına dert yaratma.

Sıvı akıyor

49 yaşındayım ve eşimi çok seviyorum. Cinsel açıdan da çok iyi anlaşıyoruz. 1 yıldan beri penisimden belli belirsiz bir sıvı akıyor. Eşimle haftada en az 3 kez ilişkiye giriyoruz. Sertleşme sorunum da yok. Bu akıntı için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, hemen bir laboratuvara git, idrar ve meni tahlili yaptır. Sorun çıkarsa sonuçlarını da bir üroloji uzmanına götür.

Sütyen tutkum var

26 yaşındayım, meme ve sütyen tutkum var. Bir de günde 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bundan vazgeçmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, karşı cinsin bir organına ve eşyasına düşkün olmaya fetişizm denir. Herkes her şeye fetiş olabilir. Bunların normal sınırda olanları makuldur. Örneğin; bazı erkekler kadının gözlerine, gamzelerine, ellerine daha çok değer verip beğenir. Eşyalarda ise, iç çamaşırı, sütyen, çorap özellikle ayakkabı başta gelir. Organ ya da eşya kadının yerini alırsa, cinsellik eylem olarak onlarla veya onlarsız bir duruma gelmişse hastalıktan söz edilir. Bu düşkünlüğün giderek beyninde yer ederse bundan hem kendin hem de eşin çok sıkılır, mutsuz olursunuz.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl baştan gidince yeri boş kalır, orayı da öteki akıllar doldurur. H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder