Dr. Haydar Dümen Eski günleri özlersiniz
HABERİ PAYLAŞ

Eski günleri özlersiniz

Aşkın ilk günleri her iki taraf mutludur. İlişki uzadıkça, çift birbirini tanıdıkça sorunlar, kıskançlıklar, huzursuzluklar baş gösterir. Cinsellik tat vermez, olur. O mutlu ve güzel günleri özlersiniz. İşte aşk böyle bir şeydir. Rüzgar bir kez yön değiştirip soğuk soğuk esmeye başlarsa üzülürsünüz.

Uzaklaşmak istiyorum

20 yaşındayım ve cinsel ilişkiye girmekten çok zevk alıyorum. Ama son ilişkiden midem bulandı. Cinsellikten uzaklaşmak istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, ara ver. Cinselliğini tatile çıkar. Amma sakın ha, midem bulanıyor. Bu iş bana göre değil. Bunun başka yolları var mı diye de başka arayışları düşünme.

Haberin Devamı

Döngü değişir mi?

18 yaşında kızım. Eğer kızlık zarım bozulursa adet döngümde bir değişiklik olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, adet görmenle kızlık zarının bir ilgisi yok. Ama evlendiğinde düzenli ilişkilerin olursa adetinin de düzene gireceğini söyleyebilirim. Ama bu konuda tedirginsen ailenle de konuşarak bir kadın-doğum uzmanına başvurabilirsin.

Yapmak istemiyorum

Benim sorunum mastürbasyon yaptıktan sonra tekrar kolay kolay canımın istememesi. Oysa arkadaşlarım 4-5 kereden bahsediyorlar. Benim sorunum nedir?

CEVAP

Okurum, ne mutlu sana. Ama bir tek sorunun var. Duyduğuna inanıp anormale hevesleniyorsun. Onu da yenersen aslan gibi bir delikanlı olursan.

Erken boşalıyorum

32 yaşında, 11 yıllık evli erkeğim. Bu kadar yılda hiç düzenli bir ilişkim olmadı çünkü çok erken boşalıyorum, 1 dakika bile sürmüyor. Başka kadınlarla birlikte olmadım. Sertleşmede de zorlanıyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, ciddi biçimde profesyonel yardım almak zorundasın. Bu konuyla ilgili uzmanları biliyorsun. Önerim bu yoldadır. Sözlü bir yardım olacağını sanmıyorum.

Pişman oluyor

21 yaşındayım. Çıktığım kız bana karşı çok çekingen davranıyor. Seviştiğimiz zamanlarda çok istekli ve normal. Ama üzerinde bir süre geçtikten sonra “Biz niye böyle yaptık” diye pişman oluyor, üzülüyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, kızı harcama. Onun uzun bir hayatı var. Seninle evleneceğini sanmıyorum. Şartlarınız da uygun değil. Kız çekingen, utangaç ve masum. Sen onun arsız, yırtık bir kız haline dönüşmesini mi istiyorsun? Bence onun üstüne çok gitme. Gönül eğlendireceksen sana uygun birini bul. Hem kız hem sen vicdan azabı çekmeyin sonunda. Eğer evlenecekseniz bu işi de evlenme zamanına doğru erteleyin.

Haberin Devamı

Eşim acı çekiyor

26 yaşındayım. Penisim büyük olduğu için eşimin canı yanıyor. İkimiz de çok acı çekiyoruz. Bu durum evliliğimi tehlikeye sokuyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Okurum, teknik öğreneceksin. Yarısını kullanacaksın. Eşinin acısını giderecek yöntem var. Ama buradan anlatamayız.

2 kez orgazm oluyorum

26 yaşında kadınım, nişanlım ise 28 yaşında. Bir yıldır cinsel ilişkiye giriyoruz. İlişki sırasında ben 2 kere, nişanlım ise 1 kere boşalıyor. Bu durum normal mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bu normalin ötesinde büyük avantaj ve şans. Umarım nişanlınla evlenirsin. Eğer öyle olursa, bu nişanlın için de şans çünkü komplekse kapılmaz. Bir bütünlük içinde bu şans kapısından da kaynaklanan mutlu bir hayat yaşarsınız.

Kanamış olabilir mi?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla parmağını vajinamın yarısına soktu. O sırada 4 -5 damla duru kan geldi eve gidip tekrar baktığımda iç çamaşırım da akmış şekilde değil de bulaşmış şekilde kan lekesi vardı. O sırada erkek arkadaşımın tırnağı derimi acıtmıştı. Acaba o kan deriden mi geliyor yoksa kız zarı ile alakalı bir sorun mu ?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, herhalde kızlık zarın zedelendi. Umarım normal bir cinsel birleşme sırasında kanaman olur. Belki de dediğin gibi başka bir yerden kan gelmiştir. Bütün bunlar uzaktan bilinmez. Bana göre unut bu yaşadığın olayı.

Cinselliği çok seviyorum

18 yaşındayım. Seksi çok seviyorum. Kızlara ilgi duyuyor ve çok mastürbasyon yapıyorum; günde 2-3 defa. Zararlı mıdır? Kafamdan seksi silemiyorum.

CEVAP

Yavrum, biraz rahatla, bolca spor yap, koş. İçine kapanma. Cinsellikle ilgili resim ya da televizyon programlarına fazla bakma. Haftada 3-4 defa mastürbasyon yap. Kendini hayatın zorluklarına hazırla. Şimdiden dağarcığa ne koyarsan ileride onu kullanacaksın. Tüpünü doldurmana bak. İleride karın da senden bir şeyler isteyecek. Dünya seksle idare edilseydi hiç kimse yataktan çıkmazdı.

Toparlanır mı?

28 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla 1.5 yıldır birlikte yaşıyoruz. 5 yıllık ilişkimiz var. Sevgilim artık sekse ilgisiz, bana dokunmak istemiyor. Onu zorlarsam ancak oluyor. Ben seksten mutlu olmuyorum. Gün boyu bilgisayar başında oturuyor. Haftada 1-2 kez ilişkiye girmemiz gerekmez mi? Nasıl ilişkiyi toparlayabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, senin adına üzüldüm. Çünkü bu ilişki soğukluk dönemine girmiş. Haftada 1-2 kez seks normaldir. Ama buna da zaman ayırmıyorsa ilişkinizde uzaklaşma söz konusu. Partnerin biraz soğuk ve acemi biri. Kadın ruhundan hiç anlamıyor. Üstüne gitmeden onu testten geçir ve bir karar ver, madem mutsuzsun artık zaman kaybetme.

Esnek olabilir mi?

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye girdik fakat hiç acı duymadım, kan gelmedi. Kızlığım bozuldu diye çok korkuyorum. Acaba kızlık zarım sizin yazdığınız gibi esnek olabilir mi?

CEVAP

Esnek yavrum, esnek. Bir daha yineliyorum esnek, esnek. Üzüntüye gerek yok.

Böyle soru yok!

Karım hep yorgun, ne yapayım?

29 yaşındayım, 1.5 yıllık evliyim. Karım “Sürekli yorgunum” deyip beni geri çeviriyor. Çalışıyor ve yoruluyor ama ayda 1 ilişki bile bir kadına çok gelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, şartlar uygunsa, ayda 1 kere bile çok gelir be delikanlı. Aman efendim, ne sancılı, ne sıkıntılı, ne bunalımlı bu aylar. Hele bir de orta direk ya da memursanız, ayın ilk günü başlar yorgunluklar. Yavrum bu yorgunluklara can mı dayanır? Evde çoluk çocuk bir de evin yükü, kadın da can kalmamış. Muhterem eşin beklentisini bu aya bağlamış. Belki “bu akşam, bu akşam“ diye de hayale dalmış. Yorgunluğun onda biri bu anlattıklarımda gizli. Onda dokuzu kredi kartlarında, banka borçlarında saklı. Bu yazdıklarımı iyi oku, bulacaksın doğru yolu. Desteğini esirgeme yavrum karından.

Günün soruları

Boyu mu, işlevi mi?

Kız arkadaşımla konuşurken “Boyu değil işlevi önemli” dedim. O da “Hissetmediğim şeyin işlevini merak etmem” dedi. Ne yapayım? Değerli yavrum, sevginin olmadığı yürekte aşk çiçek açmaz. Sevgili partnerine gerek bir etiket; seni pek sevmiyor. Sen bu etiketi alnına yapıştır, kendini de gerçeklere alıştır. Hissetmemesi sevgisizlikten kolay mı? Ne de olsa kalp bu, merak etmeyiverir hissetmediği sevginin işlevini. Hiç yaşama bu olayın şokunu, düşün şu dediklerimi eni konu.

Canıma tak etti

33 yaşımdayım, 6 yıllık evli, 1 çocuk babasıyım. Evlendik evleneli adam gibi boşalamadım. Acemilik dedim, alışır dedim, psikiyatıra gittim. İlaçla 45 saniyeye çıktı. Canıma tak dedi, kesip atacak noktadayım. Denemediğim çare kalmadı, bana yardım edin. Kendimi şartlıyorum ama sanırım kökten bozdum. Yardım edin.

Okurum, çözüm var. Kafana takma ciğerparem. Herkesin yöntemine bakma. Son kararı önerime sakla. Bu işin sırrını sana vereceğim, güller saracak evliliğini. Ancak şimdi sana bir şeyler diyeceğim. Acemilik falan derken, birden “Kesip atacağım” dersen, senin de içinde bulunduğun durumdaki erkekler bilmem sana ne derler? Bir düşün hele. Sakın paçayı kaptırma ele. El oğlu demişler adına, sakın düşme dillerine. Kökten çare Haydar Hoca’nda, senin dileğini yerine getireceğim.

Günün sözü

Gökyüzünün maviliğine bakın, orada kendinizi görmeye çalışın. Denemeye değer. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder