Dr. Haydar Dümen Eski tadına kavuşur
HABERİ PAYLAŞ

Eski tadına kavuşur

Cinsel yaşam bir süre sonra monotonlaşıyor yani eşler birbirine doyuyor. Ama evlilik bu, uzun yıllar sürecek. Bu yüzden arada bir fantezilerle ilişkiyi renklendirmek şart. Romantik bir yemek, güzel müzik, neşeli konuşmalar, baş başa çıkılan tatiller cinselliği eski tadına kavuşturur.

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilim orgazm olmuyor

23 yaşındayım, kız arkadaşımla 7 aydır cinsel ilişkiye giriyoruz. Ama sevgilmi orgazm olmuyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Öğrenecek okurum. Onun yüreğinde dağ gibi sorunlar var. Biri “Yanlış mı yapıyorum acaba?”, öteki “Boşver, bas gaza” diyor. Usta sensin, bana göre acelecisin. Avcı silahı doğrultur. Hedef karşısında ama “Ya uçuverirse” diye erkenden tetiğe dokunur, gümm... Kurşun boşa gitti. Sen ilişkiyi sadece cinselliğe bağlamışsın. Konuşurken onu güldürüyor musun? Bazen motorun idaresini ona bırakıyor musun? Herkes için söylüyorum, öpmesini ve öpüşmesini biliyor musunuz? Ne var bunda demeyin. Kilidi açacak anahtar partnerinin dilinde ve yüreğindedir. Yanlış anlamayın, dilin iki yanlı özelliğini iyi öğrenin.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Kanatlanmıyor

42 yaşındayım, 1.88 boyunda, 85 kiloyum. Benimki kanatlanmıyor. Geçici mi yoksa yaşlılık belirtisi mi?

Değerli okurum, cinselliğin nankör yanı. Tutsak gibi partnerine bağlandın. Bıkkınlık çok önemli rol oynar. Evliliğin ilk yıllarında sayıca fazlalığın, stil ve teknik bakımından ‘Yeter gayri’ dedirten bir yanı vardır. Bu durum eşi sevme veya ondan soğuma anlamı taşmaz. Fanteziler, sofraya renk katacak etkinlikler de olmalıdır. Anatomik sebepler üroloji uzmanı, ruhsal olanlar bizim branşın sorunlarıdır. Bu konuda dil önemlidir, eşlere kök söktürmemeli, partner de öylece uzanıp “Hadi gel” dememelidir.

1 dakika sürüyor

4 yıllık evliyim. 1 dakika sonra boşalıyorum. Ne önerirsiniz?

Değerli okurum, erken boşalmanın kesin tedavisi var, oranı da yüksektir. Bu konuda psikoloji kişinin giysisi gibidir. Kim, neyi ve nasıl giyeceğini sanki anadan doğma bilir. Ne var ki bu bilgilerin üzeri örtülüdür. Ufacık bir yardım ya da teknik işi bitirir. Ana çizgiyi ise, partnerin doğuştan bilir. Sevgi, işlevin sihirli anahtarı rolünü oynar. Güven, anahtar sahibinin elindedir. Böylece ruhlar kenetlenir. Kilidin açılması da önemli rol oynar. Okurum, süre uzamış uzmanını bul, kadının hakkını yeme.

Haberin Devamı

1 dakika içinde boşaldım

23 yaşındayım, bekarım. Sevgilim olmadı. Geçenlerde biriyle cinsel ilişkiye girdim ama 1 dakikada boşaldım. İkinci boşalmam 3 dakika sürdü. Sizce erken boşalma mı?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma. Heyecandan olabilir. Erken boşalmanın tedavisi vardır ama evlilik koşullarında olur. Şimdilik olayı kendi haline bırak.

Bozuldu mu?

21 yaşındayım. Cinsel organım 3 santim kadar kız arkadaşımın vajinasına girdi. Yatakta kan yoktu ama kız arkadaşım 1 saat sonra kan geldiğini söyledi. Zar bozuldu mu?

CEVAP

Değerli okurum, galiba yırtıldı. Kızlık zarını bozmak için 3 santim girmesi yeterlidir.

Hamile miyim?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ve erkek arkadaşım vajinanım içine boşaldı. 12 gün önce adet görmem gerekiyordu ama kanama yok. Sizce hamile kalmış olabilir miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, gebe kalmış olabilirsin. Kesin cevap bir testle anlaşabilir.

Fazlasını istiyorum

26 yaşındayım. 9 aydır nişanlıyım. Nişanlımla öpüşürken sertleşme oluyor ama hemen boşalıyorum. Nişanlıma doymuyor, hep daha fazlasını istiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, heyecandan sertleşiyor, heyecandan boşalıyorsun. Nişanlına doymaman doğal. Daha fazla istemen de doğal olabilir. Ama karşı tarafın buna verdiği yanıt önemli. Herhalde dengeleri o kuruyor. Bence böylesi doğru.

Mutlu edemiyorum

34 yaşında, 10 yıllık evli, 1 çocuk annesiyim. Cinsel ilişkide mutsuzum, orgazm olduğumu anlamıyorum. 4 ay önce sürekli akıntım vardı, tedavi oldum. Ben zevk alamıyorum. Eşimi de mutlu edemiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, sorunun biraz uğraşı isteyecek. Hem psikolojik hem fizyolojik tedaviler gerekecek gibi. Burada bünye sorunu var. Eşinle birlikte bu tedaviye gidin. İbre senden yana dönene kadar tedaviye devam etmelisin.

Diktirsem olur mu?

25 yaşında kızım. 2 yıl önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olurken kızlığım bozuldu. Doktor “Esnek” dedi. Başka ilişkide kanamadı. Evlenirken zarı diktirmek istiyorum. İlişkiye girdiğim için vajinam çok genişlemiş midir?

CEVAP

Okurlarım, bilmelisiniz ki kızlık zarının yırtılmasında esnekliğin dışında penisin boyutu yani çapı ve ilişkide erkeğin sert hareketleri rol oynar. Tabii kadının kasılması da etkili olur. Zarı diktirebilirsin. Vajina esneklik kazanmış da olabilir. Bu dikimi engellemez ama sonucu her bakımdan da garantilemez.

Canım yanıyor

Kasım’da düğünüm olacak. Nişanlımla birlikte oldum. İlk denemede fazla kan gelmedi ama sonraki günlerde çok kanamam oldu. Acaba bunlar normal mi? Bir de çok canım yanıyor, hiç zevk alamıyorum. Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, evlen bakalım. Başlangıçta bu tür acıları çekeceksin. Penis vajinanın kalıbına uyacak. 15-20 gün hatta, 1 ay geçtiği halde hâlâ acı çekersen onun çaresini bulacağız. Erkeğin penisi biraz büyük olabilir. Senin de vajina tersine şimdilik daha sıkıdır. Bunların tümü düzelecek sorunlar. Evlendiğinizde sil baştan başlarsınız. Yine kanama olacağını sanıyorum. Sakin kalmaya çalış.

Hap kullandım ama...

20 yaşındayım. Penisimde tam sertleşme olmuyordu. Doktor bana bir hap önerdi. Onu kullandığım 3-4 gün etkisini gördüm. Bu kez de boşalamıyorum bile. İçimden seks yapmak gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kullandığın ilaç hormonlu bir preparattı. Hekim sana bunu gerek gördüyse işe o açıdan bakalım. Hem hormonal düzeyin ölçülsün hem de testislere bakılsın. Bunun yetkili hekimi de üroloji uzmanlarıdır. Bunları yaptır ki benim de gözüm arkada kalmasın.

Mastürbasyon zevkli

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğim zaman zevk almıyorum ama mastürbasyonda öyle olmuyor. Acaba ileride sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, olmaz mı, olur tabii. Evlendiğinde eşini yatak odasına bırakıp gizlice banyonun yolunu tutarsın. Aklını, başına topla. Haftada 1-2’yle idare et. Önünde yapman gereken çok iş var.

Başlamadan bitiyor

28 yaşındayım. 4 kez cinsel ilişkiye girmeyi denedim ama daha başlamadan boşaldım. Daha sonra isteksizleşiyorum. 15 dakika içinde 3 kez boşalıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, 15 dakika içinde 3 defa boşalman erken boşalma. Hepsi heyecan ve bünyenle ilgili. Bunlar uzaktan sihirli değneklerle düzelmiyor. Biraz daha kadına, kıza alış. Evlendiğinde sorun yaşarsan çözülür.

Aldatır mı?

33 yaşında, 6 yıldır evli kadınım. Eşimle cinsel hayatımız iyi gidiyor. Kocamın başka kadınlara baktığını fark ediyorum. Acaba beni aldatır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin başka kadınlara gidip gitmemesi ayrı sorun. İçinde varsa sen ne yaparsan yap, onun gözü dışarı kayar. İçinde yoksa monotonluğu kırar. Yatak odanızı renklendirirseniz iyi olur. Oda dışındaki paylaşımlarınızı da arttırın.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyin hayalle beslenirken peynir ekmek damağa bal börek gelir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder