Dr. Haydar Dümen Evcilik oynamıyorsunuz
HABERİ PAYLAŞ

Evcilik oynamıyorsunuz

İki kişiyi hastalıkta, sağlıkta, iyi ve günde bir arada tutan, ruhu ve teni buluşturan evlilik hafife alınacak bir kurum değil. Evlenmek isteyenler öncelikle eş olarak seçecekleri insanın huylarını bilecek ve uyumu yakalayacağına inanacak. Çünkü bu oyun değil, sağlam temeller şart.

BÖYLE SORU YOK!

Kuşum kanatlanmıyor

26 yaşındayım ama mutsuzum. Kuşum kanatlanmıyor. Her türlü vitamini içtim ama hareket yok. Psikolog "Stresten" dedi. Neden böyle oldu?

CEVAP

Değerli okurum, sen şu 26 yaşınla, sıraladığın bütün kusurlarını bana ver. Ben de sana neyim var, neyim yok vereyim. Oysa stresin bile yokmuş ama psikolog teşhisini koymuş. Adam öldü sanmışlar, doktor öldü raporu vermiş. Tabutta giderken adam dirilmiş. Başını kaldırıp "Ben ölmedim" demiş. Biri"Arkadaş, elimizde kapı gibi rapor var, sen ölüsün, gerisi bizi ilgilendirmez" diyerek adamı diri diri gömmüş. Arkadaş şimdilik bu kadar. Hele sen dinlen. Zamanı gelmek üzere, hemen evlen. Sorun çıkarsa çözüm biz hekimlerden.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

İsteği artar mı?

Sevgilimle aramız bozuktu, barıştık. Ama kız cinsellikten soğudu. İstek artıran ürünlerden alsam mı? Bu tür ürünler güvenilir mi?

Değerli okurum, formülü yazacağım, üstelik yan etkisi yok. Güzel sözler, güzel çiçekler gibi olmalı. Asla bencil olmamalısın. Sevgilini adam yerine koymalısın. Üstüne düşüp özgürlük ve kimliğini bozmamalısın. Doğum ve sevgililer gününü asla unutmamalısın. Geldik el ele tutuşmaya. Ne dedin? "Hadi bizim eve gidelim mi?" dedin. İşte ayvayı yedin. Niyetini at bir kenara, gel karşıma, sana hayatı öğreteyim.

Penisimde tık yok

18 yaşındayım. Penisim 12.5 santim. 16 santim olsun istiyorum. Bunun için bitkisel ilaçlar kullandım, fayda etmedi. Babamla geneleve gittik, tık yok. Kız arkadaşım bu yüzden ayrılmıştı. Yardım edin.

Yavrum, 12.5 santim diye yakınıyorsun. Buna rağmen kıza gösterecek kadar yakınlık kurmuşsun. Bir de hayal ettiğin gibi 16 santim olsaydı? Madalya takıp "Bakın kızlar" mı diyecektin? Doğa denge kurmuş, birçok kızı korumuş. Her bitkinin özellikleri vardır da sağlıkta gözü kara atlamak olmaz. Nitekim sonuç alamamışsın. Genelevde de öyle. Gir içeri, 1 bardak limonata iç, çık dışarı değil bu iş.

Haberin Devamı

***

Geçmişi unutsam mı?

Kız arkadaşım geçmişte biriyle aşk yaşamış, onunla sevişmiş. Kız olduğunu söyledi. Onu çok seviyorum. Geçmişi unutup onunla evleneyim mi yoksa ilişkimi bitireyim mi?

CEVAP

Değerli okurum, kuşkularla evlilik olmaz. Evlilik demek uzun yıllarını bölüşeceğin, hastalıkta, sağlıkta, sıkıntıda, mutlulukta el ele yürüyeceğin biri, çocuklarının annesi demektir. Kimin ne kadar, kiminle seviştiğini nasıl anlayacaksın? Temel hareket noktan kızı sevmiş olman. Bu duygunu yok etme. "Ya kız değilse?" soruna karşılık şunu düşün. Birçok kızda zar kanamaz. Varsayalım ki sevdiğinle evlendin. Kızlık zarı da esnek. Ne yapacaksın? İpuçlarını verdim. Yüreğin dolu, kızı kaçırma.

Evlenmemi istiyorlar

26 yaşındayım. Askere giderken geneleve gitmiştim, başarılı olamadım. 1.5 yıl sonra yine denedim, iyi gitmedi. Mastürbasyon yaparken sorunum yok. Ailem beni evliliğe zorluyor. Lütfen bana yardımcı olun.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, sosyal şartların uygunsa ben de evlen diyorum. Tabii genelevde başarı olmaz. Oradaki koşullar, ortam, psikolojik yapın, biraz da kaliten, heyecan ve tecrübesizlik başarısızlığa neden olmuştur. Hayatın aslanlar gibi devam edecek. Çocukların olacak. Sen bize lazımsın. Annebaban için bir can ve hayat kaynağısın. Birazcık bilgi, akıl, biraz bizden eklemelerle önüne konulan bir aşureyi kaşıkla bakalım.

Ailem baskı yapıyor

20 yaşında kızım. 3 yıldır ilişkim var. Erkek arkadaşım 25 yaşında. Ailemin baskısı yüzünden ilişkimi sürdüremiyorum. Sevgilim elimi bile tuttuğunda aileme karşı suç işlemişim gibi hissediyorum. Sizce bu doğal mı? Oysa ben sevgimi doya doya yaşamak istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, duygularla aldığın eğitimin arasında gidip geliyorsun. Kendince bir savaş veriyorsun. Her iki yönden de haklısın. Duygular, önlenemez bir güçle akan nehir gibidir. Sevgini ve sevgilini gözden çıkarmana doğrusu kıyamıyorum. Zor bir yoldasın. Şöyle ya da böyle bir adım önünü, sonunu iyi hesapla. Biraz yol al. Mümkünse hem aileni ve sevdiğin kişiyi evlilik için hazırla. Kolay gelsin diyorum ve pes etme diye ekliyorum.

Ya zevk alamazsa?

26 yaşındayım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır cinsel hayatımız var. Onunla birlikte olmaktan çok zevk alıyorum. Cinsel organımın dudakları uzun. Bu yüzden sarkık görünüyor. Bir de cinsel organınım geniş olmasından ve erkek arkadaşımın zevk alamamasından korkuyorum. Geniş olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Ameliyatla düzelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, yanıtlarına sondan başlayacağım. Evlilik ve sonra da doğum yapacaksın. Ardından eşinle ortak karar vereceksiniz. Kadının cinsel organı doğum yapmaya uygun yaratıldığından biraz genişlik doğaldır. Ama zamanla ve bazı antremanlarla olumlu kazanımlar elde edebilirsiniz. Eğer istediğin tabii erkeklerin de istedikleri gibi dar bir vajinaya sahip olsaydın bu erkek açısından çok keyifli olabilirdi ama doğum ne olacak?

Hemen sertleşiyor

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşım bana dokunamadığı halde cinsel organı hep ereksiyon halinde. Acaba neden böyle?

CEVAP

Sevgili okurum, sana karşı fazla tahrik oluyor. Yemeklere karşı iştahı çok olan, aç birini düşün. Çok beğendiği bir yemeği görünce ağzı nasıl sulanıyorsa, senin yaşadığın olay da bu. Refleks olarak penisi sertleşiyor. Bunda ne şaşılacak bir şey var ne de övünülecek bir yan.

Bir saat sonra kan geldi

23 yaşında kızım, bekarım. Erkek arkadaşımla kısa bir süre önce ilişkiye girdik ama kızlığımın bozulmamasını istedik. İlişki bitttikten 1 saat sonra benden kan geldi. Bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, bilemiyorum. Büyük ihtimalle kızlık zarı kanaması değildi. Ama bu tür sorunlar bire bir doktor tarafından görülerek çözülür.

İlişkiye girmiyorum

28 yaşındayım. Kadın karşısında ereksiyon olamıyorum. Porno ve mastürbasyonda her şey yolunda. Evlenince sorun devam ederse ne yaparım? Bir de penisimin boyu 14 santim. Acaba kısa mı? Ne olur cevap verin.

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal. Penisin de, çizdiğin tablo da normal. Artık yavaş yavaş düzenli beğendiğin, olumlu koşullarda evlilik gibi bir birliktelik ya da evlilik yakalarsan hiçbir şeye ihtiyacın olmadan olayın su gibi akıp gidecek. Her şey yolunda girecek.

Sevgilim ilişkiye zorluyor

20 yaşında kızım. Bir aydır kendimden 11 yaş büyük bir sevgilim var. Beni sürekli ilişkiye zorluyor. Evlenmeden cinselliğe karşıyım. Çok tedirginim. İki günde bir mastürbasyon yapıyorum. Ne olur çare bulun.

CEVAP

Sevgili okurum, erkekleri elde tutmak için bol keseden yardım mı dağıtılacak? Hayat felsefen, dünya görüşün neyse o yolda yürürsün. Ama içimdeki bir ses bu arkadaş mutlaka sonunda istediğini alacak diyor. Ben bu kadar söylüyorum. Gerisi sana kalmış.

Bozulmuş mudur?

24 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Bir gün sevişirken penisinin vajinama gireceğini hissettim ve onu ittim. Aradan 1-2 saat geçtikten sonra idrarımı yaparken yanma oldu, biraz da kan geldi. Sizce kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, pek belli olmuyor bu işler. Belki zedelendi, belki de hiçbir şey olmadı. Bu arkadaşınla evleneceksen ve kesinse yıllar sonra sürtünme biçimindeki birleşmelerin iki yanlı zararı oluyor. Kadın vajinal orgazma alışımıyor, geçemiyor. Erkekte başarısızlık ve performans düşüklüğü oluyor. Tabii evliliğin temel kuralı böyle kurulduğundan sonuçlar yüz güldürücü olmuyor. Her şeye dikkat edip hesaba katmak gerekir.

GÜNÜN SÖZÜ

Dürüstüm demek kolaydır zor olan onu taşımaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder