Dr. Haydar Dümen Evlenince sorun kalmıyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlenince sorun kalmıyor

Erken boşalma erkeklerin yarısının sorunu. Bu konuda evlenmeden önce fazla bir şey yapılamıyor. Erkek heyecanlar son bulup uygun ortamda kendini rahat hissedince işler yoluna giriyor ve boşalma süresi uzuyor. Kadın da mutlu oluyor, orgazmı tadıyor. Panik yapmayın, düzelir.

BÖYLE SORU YOK

Sertleşiyor ama hemen bitiyor

30 yaşında, 7 senelik evliyim. Birkaç ay önceye kadar sertleşme sorunum yoktu. İlişkiye gireceğim zaman sertleşme olmuyor olsa bile hemen bitiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, biraz bıktı ya da incindi. Kadınında değişimler, davranışlarında bilmişlik var mı? Her neyse sorunun çözülecek. Önce kan şekerine bakılacak, durum bize yazılacak. Hocanız da yardımı yapacak. Böylesine önem verdiğiniz bir konuda çoğunuz uzmana bile gitmiyor, kahvedeki amcalardan yardım eli arıyor. Diyelim ki eşine evlilik hediyesi bir pırlanta yüzük aldın. Yüzüğün taşı matlaştı. Aktara mı gidersin yoksa bu işin tezgahtarına mı? ‘Görmeden karar, ne yersen yarar’ sözü gibi, ruh ya da mide fesadına çağrı yaparsın.

Haberin Devamı

Midem bulanıyor

25 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Evlendiğimizde eşimle 2 ay ilişkiye giremedik. Zamanla korkumu yendim. Şimdi tek sorunum ilişkiye girdikten sonra çok fazla sancım olması ve midemin bulanması. Sizce bu büyük bir sorun yaratır mı yoksa geçici bir durum mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, istem dışı vajina kasların kasılıyor, acıyı o yüzden duyuyorsun. Mide bulantın da acı korkusundan, kendini bu işe tam hazırlayamamandan kaynaklanıyor. Beyin ya da beden kabul etmiyor, itiyor. Sanırım profesyonel yardım alman gerekir. Unutma zaman lehine işleyecek.

Nasıl dayanıyor?

Bir arkadaşım var. Ne kızlara bakıyor ne de mastürbasyon yapıyor. Biz kendimizi frenlemeye çalışırken o hiçbir şeyi umursamıyor. Hiç mastürbasyon yapmadan nasıl dayanıyor, merak ediyoruz. Biz mi sapığız, o mu normal?

CEVAP

Değerli okurum, size ne elalemin düşündüklerinden, isteklerinden? Bak çocuk güzel güzel derslerine çalışıyor. Hayatın zorluklarına alışıyor. Bu zevkleri bir süre ertelemiş. Nedense derdi de sizi dillendirmiş. Herkes kendi yoluna. Ne sapıksınız ne de kopuksunuz. Sadece meraklısınız.

Haberin Devamı

Evlenince dert olur mu?

23 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bir gün evlendiğimde bu durum bana sorun yaratacak diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, olacağını sanmıyorum ama yine de bir doktora görünsen, kasık yağın fazlaysa onu aldırsan. Ya da bire bir moral yani teknik bilgilerle kendini kompleksten kurtarsan diyorum.

Kız hamile mi?

Kız arkadaşımla düzenli ilişkimiz var ama korunmuyoruz. 2 haftadır onda bazı değişiklikler var. Sanırım hamile. Mide ağrısı ve bulantısı çekiyor. Sürekli yorgun ve iştahsız. Akıntısı var. Ne yapmalıyız? Çocuğu düşürmesinin bir yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, anlattığın bulgular gebelik değil, yalancı gebelik bulguları. Psikolojik kaynaklı. Ama yine de çok düşük de olsa risk var. Bunun için görmesi gereken adetini görmez, aradan 15-20 gün geçtiği halde kanama olmazsa bir gebelik testi yapılır. Gebelik kesinleşirse sadece kürtajla sona erdirilir. Ama üzülme, bunlar olmayacak. Sen dikkatli ol.

Haberin Devamı

Penisim yara oluyor

18 yaşındayım. Ben çok mastürbasyon yapmak istiyorum ama her seferinde penisim yara oluyor. Bunun çaresi yok mu?

CEVAP

Yaralı yavrum, penisini yaralarken ruhunu da yaralama. Korkum o. Bu ne hız yahu? Ne kaçıyor ki? Önünde dağlar gibi yıllar. Dağlar gibi kaşıklanacak pilavlar var. Sen şimdiden kaşığı kırmaya yönelmişsin. İrade, denge, akıl, iş okul ve aile köşeleri arasında mekik doku. Arada bir de mastürbasyona selam ver.

Kavgamız bitmiyor

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye başladığımızdan beri yani 2 yıldır erken boşalma sorunu yaşıyorum. Daha ısınma turu atarken rahatlıyorum. Bu yüzden sevgilimle sürekli tartışıyoruz. Acaba niye böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, heyecan faktörüyle birlikte erken boşalma tahtına oturmuş. Onu oradan indirmek gerekiyor. İster istemez sen buna kafayı takıyorsun. O şartlanmayı da bozmak kolay değil. Ama hiç merak etme. Evlilik koşullarında bu olayı düzeltme şansımız var. O zaman ona çare buluruz.

İnandıramıyorum

22 yaşında, nişanlı kızım. 1 hafta önce nişanlımla ilişkiye girdik. Ama benden kan gelmedi, neden? Onu bakire olduğuma inandıramıyorum. Doktora gitsek belli olur mu? Ona bakire olduğumu söyler mi?

CEVAP

Değerli okurum, zarın esnektir. Sana inanmak zorunda. Çünkü eylemi yapan o. Yani bir bakıma sen mağdur durumdasın. Hem bir iş yapacak hem seni suçlayacak! Kanasa seninle evlenecek miydi? Bana göre hayır. Peki sen ona sordun mu? Daha önce ilişkin oldu mu diye? Olduysa ayrılacak mısın? Yine bana göre hayır. Herkes gerçeği bilmeli. Kendisini iyi hesap edip tartmalı. Ruhu ve duygularıyla yüzleşmeli. Ne yaptığını da bilmeli.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Çok hızlı bir cinsel hayatım var. Nişanlıyım ama bir kadınla daha birlikte oluyorum. Erken boşalıyorum. Bu sorundan nasıl kurtulurum?

CEVAP

Değerli okurum, mutlaka tedavi olacaksın. Bunu tedavi ediyoruz diye defalarca söyledim. Gelmeden, yüz yüze olmadan ilaç verilemiyor. Çözüm sizin elinizde.

Riskim var mı?

19 yaşında, bakire kızım. Adet döneminden 1 gün sonra sevgilimle sürtünme yolu ile ilişkiye girdik. Vajinamın üzerine sperm bulaştı. Size hamile kalma riskim var mı?

CEVAP

Yok yavrum.

Beni kötü tanımasın

20 yaşında kızım. Uzun zaman önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, kan gelmedi. Bu benim ilk ilişkimdi. Acaba kızlık zarıma bir şey oldu mu? Ne olur bana yardım edin. Beni kötü tanımasını istemiyorum.

CEVAP

Ne demek sevgili okurum “Beni kötü tanımasını istemiyorum.” İyiyi de kötüyü de siz yapmışsınız. Kanamadan cinsel birleşme olmuş. Kızlık zarı yerinde duran kızsın. Eni, boyu, sonu bu. Bundan sonraki hayat yolculuğunda yolun açık olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Dalında gül her zaman koparılmış güllerden daha güzel ve canlıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder