Dr. Haydar Dümen Evliliğin ilacı zaman
HABERİ PAYLAŞ

Evliliğin ilacı zaman

Evliliklerin ilk başında bazı sorunlar olabilir. Bu çok doğaldır. Birbirini tanımayan iki ruh buluştuğunda bir de işin içine cinsellik gibi karmaşık bir konu girdiğinde sıkıntılar olabilir. Ama bunlar zamanla rayına oturur. Sıkılmayın, karşınızdakini üzmeyin. İçinizden geldiği gibi davranın.

BÖYLE SORU YOK!

2 ayda bir ilişkiye giriyorum

88 yaşındayım, eşim 5 yıl önce vefat etti. Sağlığım yerinde, 2 ayda bir karşı cinsel ilişkiye giriyor, çok zevk alıyorum. Herkesin 2 yumurtası varken, benim 4 tane var. Acaba bunun mu faydası? Haftada 1 kere de mastürbasyon yapıyorum. Mutluyum. Ne dersiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Cinsellikten yana şanslı okurum. Helal olsun sana bu yollar. Demek ki makineliyi fazla yormadan, dengeli kullanmış, atışlarını da ona göre yapmışsın. Keyfine bak, güle güle kullan ki dinç kalasın ve enerjini aynı ritimle koruyasın. Gelelim 4 yumurta olayına. Ekstra iki yumurtanın sana zararı yok ama ben faydası da olduğunu düşünmüyorum. Buna tıpta anomali denir. Hiç dert etme, fazla hırpalama ki zafer bayrağını gururla dikebilesin.

GÜNÜN SORULARI

Zevk almıyorum

20 yaşındayım. Pek çok kızla oldum, artık zevk alamıyorum neden?

Al işte gör derler buna. Al kızı, vur ötekine içerik aynı. Devrede ruh yok, teknik cinsellik üzerine monoton olarak yoğunlaşmış. Önüne bir tepsi baklava gelmiş, önceki gün akşamdan yedin güllaç. Sabah kalktın, karnın aç. Demek ki mekanik ve şekilsel ilişkilerle ruhsal doyuma ulaşılmıyor. Peki senin durumun ne olacak? Mutlu ve eşine sadık bir kimliğin olmayacak. Gönül alışmış ota. Şimdiden zevk almamaya başladıysan vah senin evleneceğin kıza.

İsteğim nasıl artar?

1 yıllık evliyim. Kocamı seviyorum ama istekli değilim. Eşim çok istekli. İsteğim nasıl artar?

Sevgili okurum, daha yeni evlisin, zamana ihtiyacın var. Elbette bir çare bulunacak. Ruhsal kökenli bir sorun olduğundan doktor da bir şey tespit edemiyor. Yine de iyi bir psikoloji uzmanı, kadın olursa daha fazla yardım alabilirsin diye düşünüyorum. Düzeleceğine inanıyorum. Çünkü teknik bilgileriniz zayıf. Evlilikte en önemli faktör cinsellik ne yazık ki görmezden geliniyor. Oysa tüm argümanlar o konu üzerinde yoğunlaşyor. Uzmana eşinle birlikte gitmeni tavsiye ederim.

Haberin Devamı

***

Yüzüme bakmıyorlar

22 yaşındayım. Kızlara karşı aşırı zaafım var. Sürekli mastürbasyon yapıyorum. Ne olur bana yardım edin. İşyerimde arkadaşlar bile artık yüzüme bakmaz oldu. Acaba bir kadınla cinsel ilişkiye girersem geçer mi?

CEVAP

Değerli yavrum, mastürbasyona alışmışsın. Artık birleşme yapma zamanın gelmiş. Yoksa mastürbasyona takılır kalırsın. “Arkadaşlar yüzüme bakmaz oldu” sözünü anlayamadım. Sen arkadaşlarına her dakika bunları mı itiraf ediyorsun? Ya da onlar seni 24 saat gizli kameralarla izliyorlar mı? Arkadaşlarına ne bunlardan? Birazcık çeneni tutarsan herkes rahat eder.

Geciktirici kullandım

21 yaşındayım. 7 aydır ilişkiye giriyoruz. İkimiz de zevk alıyoruz ama kız arkadaşım orgazm olamıyor. Geciktirici kullandım, yine olmadı. Acaba sorun hangimizde?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal ve yolunda. Zaman kız arkadaşının lehinde çalışacak. Orgazmı da öğrenecek, kadınlığını da yaşayacak. Biraz sabretsin. Sen aslan gibi delikanlısın hiç merak etme.

Haberin Devamı

Orgazm olamıyorum

25 yaşında, 6 aydır evli kadınım. Zevk alamıyor, alsam bile boşalamıyorum. Doktor sorun olmadığını söyledi. Sizce benim derdim nedir? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zaman lehine işleyecek. Evliliğin birbirine alışma aşamasındasınız. Tabii ki iki ayrı ruh bir arada, acemilik süreci yaşanır. Bazı kadınlar cinsel birleşmelerde orgazmı yakalayamazlar. Sanırım bu konuda bazı öneriler almak zorundasın. Her birleşmede tedirgin olursan işin sarpa sarar. Olacağı varsa da olmaz. Doğal olman ve içinden geldiği gibi davranman en güzelidir. Bana göre bir süre böyle devam etsin.

Kız küçük buldu

20 yaşındayım. 6 aylık ilişkim var. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama partnerim penisimi küçük buldu, dalga geçti. Bu hastalık mı? Çözümü var mı? Bir de mastürbasyonla alakası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, her şey güzel başlamış ama kız dalga geçmiş. İyi de sormadın mı kız arkadaşına “Kaç tane ve nerede penis gördün?” diye. Bana “Hocam penisim ereksiyon halinde şu kadar santim” deseydin, ben senin yolunu aydınlatırdım.

Yüzde 50 kan gelirmiş

20 yaşında kızım. 2 yıl önce başıma kötü bir olay geldi. 2 hafta sonra gittiğim doktor bana kızlık zarımın bozulmadığını ve ilk gecede yüzde 50-60 ihtimalle kan geleceğini söyledi. Siz ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili kızım, gittiğin doktorun teşhisine uyuyorum. Ama oradaki yüzdeler çok geçerli değil. Çünkü bu iş birazcık penisin çapıyla ilgili. Ama ilk gece kanama olmazsa senin bir kusurunun olmadığını anlatabilirsin. İstersen bir doktora gidebileceğinizi gelecekteki eşine söylersen her şey kökten çözümlenir.

İsteksizim

30 yaşında, 7 yıllık evli kadınım. 2 yaşında oğlum var. Evliliğimin başından beri cinsel birleşmeye karşı isteksizim, acı hissediyorum. Bu sorunum psikolojik olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, önce kadın-doğum uzmanının tetkikinden geçeceksin. Ondan sonra başka nedenler arayacağız. Başka nedenlerde de kasılma, erkeğin cinsel organı ve bu işteki tutumu rol oynar. Ama isteksizlik konusunda çok ama çok zorlanıyoruz. İstek kişinin huyuyla ilgili. Fantezileri de eylemin süsü olarak kullanın.

Nasıl uzayacak?

25 yaşındayım. Penisimin boyu yüzünden ilişkiye girmeye çekiniyorum. Kendimi tatmin ediyorum. Boyunu uzatmak için ilaçlar ve vakum işe yarar mı?

CEVAP

Değerli yavrum, eline bir cetvel al, boyunu ölç. Bu ölçüm işi senin 15 saniyeni alır. Bulduğun ölçüyü bir yere not al. Hemen bilgisayarın başına geç ve bana mail at. Bize gönder ki bulanık suda balık avlamayalım. Ona göre yakalayacağın balığın da milimetresine kadar boyunu yani şansını sana söyleyelim ki ciddi ve bilimsel oynayalım.

Çok kanaması oldu

21 yaşındayım. 10 gün önce sevgilimle ilişkiye girmiştim. İlişki sonrası sevgilimin aşırı kanaması oldu. Hastaneye götürecektim ama istemedi. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ilk gece kanamaları bazen korkutabilir. Bu gibi durumlarda steril bezle tampon yapılır. Kadın sırtüstü yatar. Ve bir süre sonra kanama durur. İkinci birleşme birkaç gün sonra yapılırsa daha iyi olur. Ama kan durmuyorsa vajina yırtığı olabilir. Böyle durumlarda yaşamsal tehlike söz konusudur. İki tarafın da acemilik ve bilgisizliğinden kaynaklandığını bildiriyorum.

Kızdan çekiniyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımın yanında çok çekingenim. O rahat davranıyor ama ben yapamıyorum. Neden böyleyim?

CEVAP

Acemilik yavrum bir. İkincisi korku. Üçüncüsü kendine güvensizlik ve heyecan. Sen şanslısın. Çünkü kız sana yüreğini açmış. Sevgi açısından söylüyorum (seks açısından değil) kız sinema biletini vermiş ama sen salona giremiyorsun. Sonra “Ne yapayım?” diye soruyorsun. O kız kadar olacaksın. Tabii erkekliğe leke sürmeyeceksin.

Hemen boşaldım

23 yaşındayım, sevgilimse 19 yaşında. Bir ay önce ilişkiye girdik, boşaldım. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, heyecanlanınca böyle olur. Önce kafaya takma. Sürekli bir kız arkadaşın olunca ve evlilik koşulları oluşunca ya da evlendiğinde aradan birkaç ay geçtiğinde hâlâ erken boşalman devam ediyorsa tedavi ederiz be yavrum.

GÜNÜN SÖZÜ

Bazen kalıcı bir söz üretmek, bir yıllık hasat üretmekten zordur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder