Dr. Haydar Dümen Evliliğiniz eksik kalırsa
HABERİ PAYLAŞ

Evliliğiniz eksik kalırsa

Birbirini seven, hayatı birlikte göğüslemeye karar veren çift evlilik çatısı altında buluşuyor. Bu yuvayı ayakta tutan en önemli nedenlerden biri cinsellik. Eğer yeterince tat vermez ya da yeteri kadar yaşamazsa huzursuzluk başlar. İlişki kopma noktasına kadar gelir, üzülürsünüz.

Boyu sıkıntıya sokuyor

26 yaşındayım, sertleşme sorunu yaşıyorum. Günde 6-7 defa ilişkiye giriyor, doymuyorum. Penisim biraz büyük. Kızlar acı çektiklerini söylüyorlar. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyuna yapılacak bir şey yok. Kızlarla her gün bu kadar ilişki nereden, nasıl, kiminle? Herkes seni hazır mı bekliyor? Bunun hiçbir yaptırımı yok mu? Mahallesi, ailesi ya da maddi sorunlar? Hadi oradan be!

Haberin Devamı

Şapın zararı olur mu?

23 yaşındayım, askerdeyim. Böyle yerlerde şap kullanımı söz konusu mu? Dışarı çıktığım zaman problem yaşarım diye korkuyorum. Şap zararlı olur mu?

CEVAP

Okurum, şap olayına inanmıyorum. Şöyle bir mantık yürütüyorum. Eğer şapın böyle bir etkisi varsa tabletler halinde eczanelerde satılırdı. En azından kadınlar yemeğe atar, çok istekli erkeklerden kurtulurdu. Sandığın ve dediğin doğru da olsa şapın bütün kimyasallığı 3-5 gün içinde kandan temizlenir ve atılır.

Neden küçüldü?

27 yaşındayım, 2 yıl önce penisim büyüktü ama küçülüverdi. Cinsel ilişki için istekliyim, mastürbasyonda da sorun yok. Çok iyi bir penise sahiptim ama yarı yarıya küçüldü. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, penis küçülmez. Boyutuna oturmuş penis de büyümez. Kilo almışsındır. Gözüne öyle gözüküyordur. Cinsel birleşme yaşına gelmişsin. “Her şey yolunda” diyorsun. Çok merak ettim benden ne istiyorsun?

Kendini onardı mı?

Üç yıl önce erkek arkadaşımla ilişki yaşadık, benden biraz kan geldi. Doktora gittim “Kızlığın yerinde duruyor ama biraz yırtılmış” dedi. Nişanlıyım, 6 ay sonra evleneceğim. İlk gece kan gelir mi? Acaba kızlık zarının kapanma ihtimali olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kapanma ihtimali olmaz ama kan gelme ihtimali olabilir. Bunun da oranı yüzde 50’dir. Her iki sonuca da hazırlıklı ol. Birçok kızlık zarının esnek olduğunu biliyorsunuz. En azından ona sığınır, öyle söylersin.

Haberin Devamı

Engeller mi?

25 yaşında, 1 yıldır evliyim. Sorunum erken boşalma. Eşim “Beni tatmin edemiyorsun” dedi. Televizyonda gördüm. Amerika’dan ithal ilaç varmış. Yüzde 100 garanti veriyorlar. Sizce bu ilaca ne kadar güvenmeliyim? Bir de geciktirici spreyler var, hangisini tavsiye edersiniz?

CEVAP

Okurum, öncelikle şu sömürü düzeni üzerine kurulmuş reklamlara inanma. Eşinin bunları sana söylemesi bence doğru. Evlilik yaşamın paylaşımıdır. Belki üslubu sert olmuş olabilir. Onu hoş karşıla. Erken boşalmanın tedavisi var, kurtulacaksın.

Penisim kısa

18 yaşındayım. Yaşıtlarıma göre penisimin kısa olduğunu düşünüyorum; sadece 9 santim. Sizce düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ereksiyon hali mi 9 santim onu anlayamadım. Onu kesin olarak bana yeniden bildirmeni rica ediyorum.

Kızlar beni çok etkiliyor

18 yaşındayım, 3 yıldır her gün mastürbasyon yapıyorum. İzlediğim filmlerdeki kadınların dekolteleri beni tahrik ediyor. Ama en çok da etrafımdaki kızlardan etkileniyorum. İleride sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, oburluğa alışmışsın, gözün doymuyor. Bunları bahane ederek mastürbasyondan vazgeçmiyorsun. Bunun bir de mantığı var. Mantık da ölçülerden geçer. Ölçülere uyanlar rahat eder. Haftada 3-4 kere mastürbasyona izin veriyoruz. Kızlara, kadınlara da daha insancıl gözlerle bak. Tabii arada beğendiklerin olacak. Bu kadar nasihat yeter. Hadi biraz kendine gel.

Haberin Devamı

Boşalamadım

22 yaşındayım. Birkaç gün ilişkiyi denedim, boşalamadım. Biraz alkol almıştım. Acaba alkolün etkisi olabilir mi? Ya da kadının isteksiz olmasından olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, her ikisi de olabilir. Bu gibi kararlarda ortam uygun değil. Şimdilik söylediklerinden anlamlı bir yorum yapamıyorum. Yani keyfine bak.

Vajinası geniş

20 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdiğim zaman hiçbir zevk almıyorum. Çünkü vajinası çok geniş. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, seni ilgilendirmez. Çünkü eşin değil. İş bana şikayet etme durumuna gelmişse ilişkiniz sona ermiş demektir. İncitmeden kızı terk et. Böylece umut urganına onu serme. Kanına da daha fazla girme.

Hamile kalır mı?

20 yaşındayım, 1 yıldır ilişkim var. Kız arkadaşımın kızlık zarı esnek, yani kız. Merak ettiğim şey, korunmadan ilişkiye girersek ve ben içine boşalırsam hamile kalıp kalmayacağı. Herhangi bir sorunla karşılaşır mıyız?

CEVAP

Değerli okurum, kanamasız, bol bol seks yaparsınız. Kız “Yine kızım” diye biraz çalım satar. Ama her an gebe kalma tehlikesi söz konusu olur. Ona garanti veremem. Dikkat et.

Unutamıyorum

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ayrılalı 1 ay oluyor. Onunla sadece öpüştük ama ben onu unutamıyorum. Başka kimseyle de ilişkiye girmek istemiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, geçmiş olsun, bu da geçer diyelim. Ne yapacaksın oğlum? Elbette kendine zaman tanıyacak ve bekleyeceksin. Ne dünyanın sonu ne de bir kasırga tehlikesi var ortada. Hayat sürüyor. Gençlikte olur böyle şeyler.

Böyle soru yok!

Yapabildiğim kadar yapayım mı?

65 yaşındayım, cinsel olarak aktifim. 60 yaşında eşim var. Ayda bir kez birlikte oluyoruz. Gün aşırı mastürbasyon yapıyorum. Ayda 20 kez boşalmanın prostat ve sertleşme sorununu önlediğini, libidoyu sürdürmeye yararlı olduğunu biliyorum. Cinsel olarak aktif kalmak beni dinç tutuyor. Cinsel perhiz yapmalı mıyım? Sertleşme zorlaşırsa ilaç alayım mı? Özetle “Yapabildiğin sürece yap” der misiniz bana?

CEVAP

İhtiyar, yok yok orta yaş delikanlı. Yok canım çakı gibi delikanlısın. Sen ihtiyarsan ben ne olurum? Hoca’na saygın yok mu? Acele etseydim, oğlum olurdun. Neyse, yıllar utansın. Şöyle sokul yanıma, biz birbirimizin derdini daha iyi anlarız. Sahi mi söylüyorsun? Yalan söylüyorsan, ölümü gör. Vallahi mi? Peki, inandım. Hadi öyleyse, ‘ yapabildiğin sürece yap’ , güçlü ödülünü al.

Günün soruları

Bozuldu mu?

18 yaşında kızım. Banyo yaparken yere düştüm ve bir şey battı, vajinamdan kan geldi ve çok ağrıyor. Kızlığım bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Ah yavrum, ne ettin ne eyledin? Gözün mü karardı da yere düştün, nazik yerini hedefledin? Olur ya kaza işte. Ama bu kazanın da vardır bir hesabı kitabı. Nasıl bir düşüş ki bu öfkesini senden aldı? İşi bitirdi, seninkini kanattı. Düşüş sert miydi, yumuşak mıydı? Büyük düşüş müydü, ayak kayması mıydı? Başın mı şampuanlıydı, vücudun mu sabunluydu? Bunların yanıtı verene kadar, Haydar Hocan bir uzmana gidiver der.

Çok küçülüyor

20 yaşındayım, penisim 14 santim oluyor ama sertleşme bitince çok küçülüyor. İlerde sorun olur mu?

CEVAP

Nasıl bir sorun olmasını bekliyorsun okurum? Sertleşme güçlüğü mü çekeceksin, erken boşalma sorunu mu yaşayacaksın? Yoksa daha geniş kapsamlı düşünüp dişlerinin çürüyeceğini, saçlarının döküleceğini, aşırı kilo alacağını, şekerinin çıkacağını mı hayal ediyorsun?

Yaş 20, bir üniversitenin beslenme ve diyetetik bölümünde okuduğunu ve bitirmene 2 yıl kaldığını varsayalım. Bunu bilen bir yakının da tavsiye için sana danışıyor ve “Yemek yedikten sonra, doyuyorum, canım daha fazla yemek yemek istemiyor. İleride bir sorun olur mu?” diyor. Buyur buradan yak.

Günün sözü

Şoför acemi ise arabanın kalitesi fazla işe yaramaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder