Dr. Haydar Dümen Evlilik büyük yara alıyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik büyük yara alıyor

Her evlilik hayallerle başlar. Mutlu olmayı, birlikte sorumluluk taşımayı, çocuk büyütmeyi isteyen ve birbirini seven iki kişi buluşur. Aradan geçen yıllar, tahammülsüzlük, çocuk sorunları eklenince cinsellik yara alır. Yatak odaları ayrılır, sorunlar büyür ve evlilik derinden sarsılır.

Geceleri boşalıyorum

26 yaşındayım. Geceleri uykuda boşalıyorum. Bu durum haftada 3-4 kez oluyor. Bunu nasıl durdurabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, niye durduracaksın? Maşallah kaynak zengin. Fazlası taşıyor. Onu durdurmak için uyku ilaçları yazmak gerekir. Bu sefer de başını kaldıramazsın. Bir süre sonra geçer. Mastürbasyonu hızlı yapma, kendini yavaşa alıştır ve sert yatakta yat.

Haberin Devamı

Kafam çok karışık

25 yaşındayım. Kız arkadaşımı çok seviyorum ama geceleri uykum kaçıyor. Sevgilimle ilişkide kan gelmedi. Birkaç gün sonraki ilişkide kan geldi. İlk ilişkide neden kan gelmedi? Acaba yanlış mı yapıyorum?

CEVAP

Değerli okurum, ilk gün kanayacak diye bir kural yok. O gün zarın esnek saatine rastlamıştır. Kız hakkında olumsuz düşünürsen onu boş yere karalamanın vicdan azabını çekersin. Evlenmeyeceksen acımasızlık, bencillik söz konusu. Biraz da kızı düşün.

Eşim ilişkide acı çekiyor

24 yaşındayım. İlişkiye girdiğimiz zaman karım hiç zevk almıyor, çok acı çekiyor. Sürekli kan geliyor. Henüz 3 haftadır ilişkiye giriyoruz. Bize yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, önce eşini bir kadın-doğum uzmanına götüreceksin. Bir şey varsa tedavi olacak. Sorun devam ederse düşünürüz.

Ayrı yataklarda yatıyoruz

Ben 30, eşim 35 yaşında. 5 yıllık evliyiz, 2 yaşında çocuğumuz var. Eşimle hiçbir zaman doğru dürüst bir ilişkimiz olmadı. Uzun zamandır ayrı yatıyoruz. Boşansam mı?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik bitmiş sinyalleri aldım. Bütünüyle bozulmuş bir denge ve düzen. Geçimsiz ailelerin çocukları risk altında oluyorlar. Yani ruh sağlıkları bozuluyor. Bu nedenle vereceğiniz kararda çocuğunuzu da düşünün.

Çözüm yolu ayrılık gibi. Ama ayrıldığınızda ekonomik ve sosyal durum, aile ilişkileri gibi birçok şeyi de hesap etmek gerekiyor. Ama bazı şeyler göze alınabilir. Öyle anlaşılıyor ki eşin de kafasında bu olayı bitirmiş. Bundan sonrasını siz bilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir anda sertleşiyor

Benim kobra çok zamansız harekete geçiyor. Sevgilimle dolaşırken bir anda sertleşiyor. Çok utanıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, adını koymuşsun, ben ne yapabilirim? Kobralar böyle işte. Solucan deseydin, çare bulmaya çalışırdım. Hintliler’in oynattığı kobralar zurnadan etkileniyor, ama seninki doğrudan gözden parolasını alıyor. Gözüne dikkat et, yarı yarıya sonuç alırsın.

Depresyona girdim

Cinsel organımın boyu yüzünden depresyona girdim, 6 aydır tedavi görüyorum. Ereksiyon hali 9-10 santim. Penisi uzatma yolu var mı? Ameliyat derseniz olurum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, keşke yaşını da yazsaydın. Bana bulanık su da balık avlatıyorsunuz. Biraz kıpırdayın da oltayı nereye atacağımı bileyim. Kilo alma, depresyondan iradenle hemen çık. Penisinin boyu ameliyatla 1-2 santim büyütülebilir. Ama şimdi değil. Bu iş evleneceğin zaman olmalı. Yani çare var.

Haberin Devamı

İleride sorun yaşar mıyım?

18 yaşındayım. Cinsel hayatım kendime göre iyi. Ama penisimin boyu normalden büyük. Bu durum bana ileride sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyunun ileride sorun olup olmayacağına partnerin karar verir. Çünkü ona dokunup değiştiremiyoruz.

Gebelik riski var mı?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdim ama prezervatif kullanmadım. Kızın içine boşalmadım, hamile kalma riski var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, nereden bileyim oğlum? Ben bilimadamıyım. Falcı mıyım? Çoğunuz üniversiteye gidiyorsunuz. Ruh, beden sağlığı ve geleceğiniz için birkaç kitap alıp okuyun.

Vajinal orgazm olamıyorum

Vajinal orgazm olamıyorum. Neden diğer kadınlar gibi orgazm olmayı başaramıyorum?

CEVAP

Sevgili okurum, vajina dokusunun özelliği ve kadının yetişme koşullarından kaynaklanıyor. Bu konuda fazla yapılacak bir şey yok. Ama usta bir eş, gerek bedenin gerek organın uyarılacak noktalarını keşfederse vajinal orgazma atlama yapılabilir. Ne yaşını yazmışsın ne de evli olup olmadığını. Bulanık suda balık avlatıyorsunuz. Hayret ki yorulmuyorum.

Geç boşalıyorum

29 yaşında, 3 yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye girdiğimiz zaman çok geç boşalıyorum, ilişkiye çok uzun sürüyor, bu yaşadığımız normal mi? Değilse bir çözümü var mı?

CEVAP

Değerli okurum, karının bu durum hakkında ne düşündüğünü yazmamışsın. Sevgili eşinin şikayeti yoksa sorun da yok. Bir talih kuşu senin başına konmuş ama kıymet bilmiyorsun. Eşin şikayetçiyse fantezilere yüklen. Olursa olur, olmazsa, ben buyum der, rahat edersin.

Çok pişmanım

21 yaşında kızım. Daha önce ilişkilerim oldu. Kendimi suçlu hissediyorum ve pişmanlık duyuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Kızım, aklın başına gelmiş. Hayat senin, çok gözünde büyütme. Önündeki yılları harcama.

Korunmasız ilişkiye girdim

Aralıkta genelevde korunmasız ilişkiye girdim. Genelevdeki kadınların haftada 2 kez sağlık kontrolünde geçtiğini öğrendim. Sizce hastalık kapmış olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, büyük olasılıkla hayır. Ama bir tekerleme vardır; olmaz olmaz deme, olmaz olmaz.

BÖYLE SORU YOK!

Bakire miyim?

Benim çamaşırım vardı, erkek arkadaşım çıplaktı, sürtünme yoluyla birlikte olduk. Penisi vajinaya girmedi, acı yoktu ama 2-3 damla kan gördüm. Bakireliğim bozulmuş mudur? Kafayı yemek üzereyim. Takıntı mı yoksa gerçek mi? Virüsten dolayı doktora da gidemem. Artık bakire değil miyim?

CEVAP

Sevgili kızım, taktım gözüme uzakları ve ayrıntıları görebilmek için gözlüğümü. Bir şey göremedim. Zar duruyor, biraz zorlanmış. Ah güzel kızım, bu nasıl derinden gelen istektir ki aklını başından alıyor.

Azıcık irade genç kızlarımız, sonra sonunda pişmanlık ve kafayı yemek kalıyor. Genç kızlarda bu durum çok görülüyor. Gül bahçesinde dolaşalım derken ayağınız büyük çalıya takılıyor. Sonra da ah vah.

GÜNÜN SORULARI

Hamile kaldı mı?

Bir arkadaşım ilişki yaşıyor. Aynı gün 3 defa aynı kızla ilişkiye giriyor. Boşalmadığı halde kız hamile kalıyor. Böyle şey olur mu?

CEVAP

Okurum, çoğunuz olmayacak duaya amin diyor, bana da onaylatmak istiyorsunuz. Bir arkadaş diyorsun, bu kişiden sana ne? Aslında o sensin, aklanmak istiyorsun. Peki bu işi yaparken aklın neredeydi? Kızımızla sen 3 kez birlikte ol. Hiçbir sorumluluğun olmasın.

Olmadı delikanlım olmadı. İşim bitti, hadi güle güle. Bu sana yakışmaz. Ailenin kızlarını düşün. Empati yap, ona göre davran. Hamile kalmış olabilir. Ben falcı değilim. Yumurta spermle buluşmuşsa doğru mu, yanlış mı görürsün o zaman.

Cinsel isteğim kalmadı

40 yaşındayım. 10 yıllık evliyim. Doğumdan sonra eşim aldığı kiloları veremediği için isteğim kalmadı. 6-7 yıldır bu sorunu çözemedik. Eşimi çok seviyorum. Ne yapmak lazım?

CEVAP

Değerli okurum, erkeklerde 40 yaş fonksiyon ve iştahın tepe noktasıdır. Tam sefanı sürecektin. Kadının sana ve kendine bir bebek verebilmek için kilo aldı. Eşinle birlikte egzersiz yapın. Kilolar gidecek.

Ama sen sen ol, hele bu zamanda bu salgın varken gözün dışarı kaymasın. Tek eşli olmak önemli. Ne olursa olsun, mesafeyi koruyalım. Eşine sarıl, dertleri birlikte aşın.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsana yakışan pek çok özellikten en güzeli gülümsemektir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder