Dr. Haydar Dümen Evlilik derde derman
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik derde derman

Erkeklerin neredeyse yarısının dert yandığı erken boşalmanın tedavisi var. Kadın da bu yüzden zor durumda, zevk alamamaktan yakınıyor. Evlilik ortamı, düzenli yaşam, çiftlerin birbirine alışması ve şartlanmanın yönünün değişmesiyle her şey yoluna giriyor.

Geç boşalıyorum

29 yaşındayım. İlişkilerimde sürekli geç boşalıyor, karşı tarafı memnun edemiyorum. Yeni sevgilim artık ilişkiye girmek istediğini söylüyor. Onu tatmin edememekten korkuyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, herkes uzun süreyi mumla ararken sen yakınıyorsun. Ne yapalım böyle gidecek bir süre. Kız arkadaşlarının kimisi çok, kimisi daha az mutlu olur. Senin mutluluğundan naber? Önce ona bak. Fantezilerini kullanır, partnerinden de yardım görürsen ilişkilerinin süresi normale iner diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Tüp bebek denedik

33 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Vajinismusum. Bir kere tüp bebek denedik, tutmadı. Vajinismusum, transferi genel anesteziyle yaptırdım. Bundan dolayı mı tutmadı?

CEVAP

Sevgili okurum, önce vajinismusun çözümü olduğunu söyleyelim. Hayatın düzene girecek, çocuğun da olacak. Dert etmeyin, karı-koca birbirinizi üzmeyin.

Kan ne renk oluyor?

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olurken farkında olmadan biraz vajinama girdiğini anladım. Sonra iç çamaşırımda açık kahve renginde bir leke gördüm. Kızlık zarım bozulmuş mudur? Kızlık zarı bozulunca gelen kan ne renk olur?

CEVAP

Okurum, o kızlık zarı değildi. Ama 1 santim giriş de çok masum sayılmaz. Yani zarda zedelenme olabilir. Ama sende olmamış. Kızlık zarı açık pembe ya da tamamen kırmızı olur, yani elin kesilince akan kanın renginde.

Gebe kaldı mı?

Geçenlerde sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Ben bacak arasına boşaldım. Ertesi gün adet gördü. Bittikten 2 gün sonra açık kırmızı, pembe renkte kan gelmiş. Acaba bir problem olabilir mi? Gebe kalma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ne gebe kaldı ne de kızlığı bozuldu. Hayata dön, yarın işinin başına geç.

Her gün istiyor

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 1 yıldır çıkıyoruz. 8 ay ben ilişkiye girmeye korktum. Onun aşırı isteği üzerine ilişkiye girdik. Son zamanlarda her gün birlikte olmak istiyor. Bundan çok rahatsızım. Çünkü penisinin çok büyük olması canımı yakıyor. Ne yapacağım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili kızım, kale duvarından içeri girilmiş ama bari içerideki yapıları fazla zedelemeyelim. Ilımlı ve ağır ağır bir tempo ile ilerleyin. Bu arkadaşlık evliliğe mi gider yoksa biter mi bilemem. Her ihtimali düşünerek hem iradenizi hem de yaşama sevincinizi dozunda kullanın.

Yeter mi?

18 yaşındayım. Penisimin boyu 13 santim. Benimki yeter mi?

CEVAP

Değerli okurum, o sana yeter. Mutluluğunu sana yaşatacak ama senden bir şey isteyecek. Meslek sahibi ol, karnını doyur diyecek. Evlendiğinde eşinin de karnını doyur. Sana ters ters bakmasın. O yolda, o ortamda senin araban asfalt yolda gider gibi gidecek. Ama karnın doymuyor ve karını da doyuramıyorsan altındaki araba 16 tekerlekli tır olsa ne olacak? Çünkü yollar bozuk ve kavisli.

Genelevde olmuyor

İhtiyaçlarımı karşılamak için geneleve gidiyorum. Kızlarla da bir şey yapamıyorum. Geneleve gidince boşalmadan çıkıyorum. Mastürbasyonda sorun yok ama oradaki kadınlar acele ediyor. Ne olur yardımcı olun.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, geneleve gitmeni önermiyorum. O koşullar ruhunu etkiler. Mastürbasyona haftada 3 ritmiyle devam et. Kızlara fazla zarar vermeden arkadaşlığını sürdür. Zaman cinselliğini oya gibi işleyecek ileride güzel bir sofra gibi serecek. Ardınızda güçlü doğa var. Onun düzenini bozamayız.

İsteksizlikten dertliyim

18 yıllık evliyim ve çok mutsuzum. Erken boşalma, cinsel isteksizlik, buna bağlı olarak da eşimin de yanaşmaması, isteksizliği. Ne olur bana ilaç yazın.

CEVAP

Değerli okurum, bu tür bir sorunun ilacı yok. Örneğin; bir atın var. Hızlı ise dizginini çekebilirim. Yani erken boşalmasını tedavi edebilirim. Tembel ise kamçılayabilirim. Yani ereksiyon sorunların varsa üstesinden gelebilirim. Ama atın huyunu değiştiremem. İsteksizlik huya giriyor. Üstelik birçok evlilikte görülen olay. Belki fantezilerle, kimi değişikliklerle kendi kendine yardım edebilirsin. Aslında isteksizliği yaratan neden bana göre erken boşalma. Onu tedavi ettirirsen sorun düzelebilir.

Uyuyamıyorum

19 yaşındayım. Günde 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Yapmazsam uyuyamıyorum. Penisim eğrildi. Hiç ilişkiye girmedim. Bu durum beni azgın bir köpek balığına dönüştürüyor. İlişkiye girsem penisimin yamukluğu bana sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, penislerde belirli ölçülerde eğrilikler görülür. Eğriliğe büyük penislerde rastlanır. Cinsel birleşmeyi engellemez. Engelleyecek derecede olursa, operasyonla düzeltilir. Yani şimdilik sorunun yok. Ama günde 5 kez mastürbasyon senin delikanlılığın üzerine bir parça tuz biber eker. Sonuçta ne sen memnun kalırsın ne de gelecekteki eşin. Dikkat et! Düzeni bozma. Orta yoldan ayrılma.

Erken boşalıyor

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkide hemen boşalıyor. Tecrübesiz olduğum için benimle dalga geçiyor. Sorun bende mi?

CEVAP

Sevgili okurum, sende ne sorun olsun ki? Sevdiğin adam coşkuya kapılıyor. Heyecanları kontrol altına alamıyor. Olayın özü, sözü bu. Kendine toz kondurma. Erkekler çoğu zaman böyledir. Hemen cinsel konuda herhangi bir şey için hemen kadınları suçluyaverirler.

BÖYLE SORU YOK!

Benimkinin boyu hep sorun oluyor

25 yaşındayım. Cinsel organım çok büyük. İlişkiye girdiğim kadınlar bundan çok şikayetçi. Cinselliği istediğim gibi yaşayamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yavrum, ben ne yapayım? Bir, iki nasihat, elimden budur. At atılmaz, sat satılmaz, pazara çıkar, alıcı bulunmaz. Eğer varsa alıcısı, onda da zevki gider kalır sancısı. Acaba ne durumda şimdi bizim sucunun damacanası? Elimden gelen budur. İlacı yok ki vereyim, tekniği daha gelişmedi ki ameliyat edeyim.

Yani ben ne deyeyim, diyeyim? Fırsat bulmuşken büyüklük meraklılarına da birkaç şey söyleyeyim. El değil ki ona eldiven öreyim? Ayakkabı değil ki numarasına göre sipariş vereyim. En iyisi dua edelim, Allah’ım bana verdin, başkasına verme diyelim.

GÜNÜN SORULARI

İlişkiye giremiyoruz

Kocamla 1 yıllık evliyiz. İlişkiye giremiyoruz. Düğünden sonra birkaç kere denedik, acıyor diye ara verdik. Hep erteliyorum. Ne yapmam gerek? Bana artık bu durum yük olmaya başladı. Yardım edin.

CEVAP

Haklısın okurum. Yaşadığın sorunun adı vajinismus. Ne yazık ki ülkemizde sık görülen bir cinsel problem. Kız kendinde böyle bir sorun olduğunu bilmiyor. Evlenince yani cinsel ilişkiyle tanışınca anlıyor. Ve sadece korkuyor. Bu korku anonimdir ve köklüdür. Bazı kızlarımız vajinasına bile bakamıyor, organına dokunamıyor. Kişisel bakımını yapamayanlar bile var. Vajinismus tedavi edilebilen, geçici bir hastalıktır. İçiniz rahat olsun.

Nefret ediyorum

34 yaşındayım, 15 senedir evliyim. 1.5 senedir sertleşmiyor. Doktor “Psikolojik” dedi. Kendimden nefret etmeye başladım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, şikayetin yapısal bir özellikten kaynaklanmıyor. Doktorun psikolojik olduğunu söylediyse onu dinle. Zor dönemlerden geçiyor dünya. Gün geliyor, benim bile yataktan çıkasım gelmiyor. Zaman tanı kendine. Bence eşinle el ele vererek birlikte bir uzmana gidin. Orada olayı çözeceğinize inanıyorum. Önünüzde uzun yıllarınız var, mutluluğunuza gölge düşürmeyin.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk sevgi ve seks üçgeninde büyük açı sevgi köşesinde olmalıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder