Dr. Haydar Dümen Evlilik eksik kalırsa
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik eksik kalırsa

Birbirini seven, hayatı birlikte göğüslemeye karar veren kadın ve erkek evlilik çatısı altında buluşuyor. Bu yuvayı ayakta tutan en önemli nedenlerden biri cinsellik. Eğer cinsellik yeteri kadar yaşanmazsa o evde huzursuzluk başlar. İlişki kopma noktasına kadar gelir, üzülürsünüz.

BÖYLE SORU YOK!

Neden beni öpmüyor?

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 9 aydır süren ilişkim var. Ama sevgilim beni daha öpmedi bile. Nedenini merak ediyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, 1) Korkuyor

2) Cesaretsiz

3) Mikroptan iğreniyor yani obsesyonu var.

Haberin Devamı

4) Sabrını deniyor. Olur ya askere gidince 1 yıl kadar yokluğunda yaramazlık yapar mısın, yapmazsınız, sabırlı mısın, onu ölçüyor.

5) Eskiden Türk filmlerinde ilk öpüşmenin bedeli bir tokattı. Senden tokat yemekten korkuyordur. Peki sen ne bekliyorsun? Bir iki dene, baktın sonuç yok, ayrılıver güzel kızım. Sevgili okurum, böyle başa, böyle tıraş. Umarım, yazdıklarımı ciddiye almadın. Ya arkadaşın seni öpmüyorsa ben ne yapayım.

GÜNÜN SORULARI

Büyük diye rahatsızım

18 yaşındayım. Penisim 21 santim. Cinsel ilişkiye girmedim. Sokakta yürürken veya otururken kızları görünce sertleşiyor. Kızlarla düzgün iletişim kuramıyorum. Yardım edin.

Değerli okurum, geçmiş olsun, zor iş doğrusu. Ne yapıp ne edeceksin, nasıl, nerede kullanacaksın? Bir de varlığını kamufle etmek var. Kızlarla flört düzeyinde bile abes bir durum doğrusu. Orada bir şeyler kıpırdayıp duruyor. İster istemez dikkat kayar. Kadınların çoğu büyük penisten hoşlanmaz. Herkes boyu boyuma, huyu huyuma uysun ister. Erkeklere bir mesaj olsun. Buyrun sizin olsaydı ne yapardınız?

Sanki yok gibi

21 yaşındayım. Penisim 12 santim ufak halinde sanki yok gibi. Bitki, krem gibi öneri istiyorum. Psikolojim bozuldu. Artık uzamaz biliyorum ama yardım edin.

Değerli okurum, 12 santimlik penis normal diye geçer. Senin yorumun içindeki özlemden kaynaklanıyor. Büyük olsa ne olacak? Kadın cinsel organı yani vajinanın sadece girişteki 2 santiminin duyarlı, üstte kalan bölümde his olmadığını bilmelisin. Hissiz bir alanda 3 santim fazla olsa neye yarayacak? Senin insancıl, kadını anlayan, anlayışlı bir genç olman gerekiyor. Böyle olursan hayatın ballı börek olur.

Haberin Devamı

***

Erkekler düşman gibi

28 yaşında, boşanmış bir kadınım. Erkeklere karşı soğuk ve isteksizim. Hepsini düşman olarak görüyorum. Güzel olduğumu ve beni arzuladıklarını söylüyor ama ben istemiyorum. Neden böyle hissediyorum?

CEVAP

Sevgili okurum, sana bu tür tekliflerde bulunan erkeklere inanma. Mutlaka çekici bir kadınsındır. Ama sofraya önce çorba gelir, tatlı sona bırakılır. Birileri bu düzeni bozuyor. Erkeklerden nefret etmen geçici bir tepki. Bir süre daha devam edecek. Ama günün birinde karşına öyle biri çıkacak ki “İşte bu” diyeceksin. Hüner o kişiyi doğru anlayıp yorumlamanda. Biraz beklemede kal. Ruhunun yaralarını biraz dindir. Ve duygularını da yüreğine sindir.

İsteğim çok fazla

24 yaşında ve cinsel isteğim çok fazla. Her gün mastürbasyon yapıyorum. İki yıldır bir kız arkadaşım var, onu çok seviyorum. Ama 2 yılda bir kere bile öpüşmedik. Ona cinsel açıdan bir şey hissetmiyorum. Evlenmeyi düşünüyoruz. Yardımcı olun.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, niye evleniyorsun ki? Kim zorluyor seni? Üstelik evlilik yollarına asfalt döşenmemiş. Hâlâ taşlı, çamurlu. Bu yolda senin araba kayacak. Seni yarı yolda koyacak. Daha başlamadan motor duracak. Sevgilin, bu işe bozulacak. Yavrum sen aşkla kutsal sevgiyi birbirine mi karıştırıyorsun? Olmaz. Tümünün yeri ayrı. Cinsel sevgisiz seks olmaz, evlilikte de sekssiz karın doymaz. Yolun başından dön. Bu işi bitir.

Eşim gerçeği söyledi

25 yaşında, 1 yıldır evliyim. Erken boşalıyorum, eşim bu gerçeği yüzüme vurdu. Ben de farkındayım ama üzüldüm. Bir ilaç varmış, yüzde 100 garanti veriyorlar. Sizce bu ilaca ne kadar güvenmeliyim?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle reklamlara inanma. Yani ilaçları birileri bilecek, uzmanlar bilmeyecek. Böyle şey olmaz. Eşinin bunları sana söylemesi doğru. Evlilik yaşamın paylaşımıdır. Belki üslubu sert olmuş olabilir. Onu da hoş karşıla. Erken boşalmanın tedavisi var, kurtulacaksın.

Hamile miyim?

Erkek arkadaşımla, penisi vajinama girmeden seviştik. Ama o günden sonra adet görmedim. Hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, bekle. Büyük bir ihtimalle gebe değilsin. Bu süreyi beklemekten başka yapılacak bir şey yok. Psikolojik gebelik yaşıyor olabilirsin. Bu seni korkutmasın. Duruma göre karar veririz.

Kızlardan utanıyorum

20 yaşındayım, hiç kız arkadaşım olmadı. Kızların yanında utanıyorum. Kızlar yanımdayken cinsel isteğim olmuyor, onlar gittikten sonra çoğalıyor. Bu bende psikolojik rahatsızlık yarattı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kızların yanında cinsel isteğin olmaması senin insani kaliten. Biraz çekingen, utangaç ve saygılı bir gençsin. İşin bu yanı çok iyi. Yalnız kalınca kızları istemen, onlara ilgi duyman bu da senin doğan. Doğanın bu yanı da iyi. Yapılacak şey kızlarla konuşman, arkadaşlık kurman, onlara alışman ve de günlük yaşamı bulunduğunuz ortama göre paylaşman.

Zor boşalıyorum

22 yaşındayım. Günde bazen 1, bazen 2 kez mastürbasyon yapıyorum. Ama kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde çok zor boşalıyorum. Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sebebi mastürbasyona alışmış olman. Azalt biraz.

Zevk suyu geliyor

Kız arkadaşıma dokununca, sarılınca ya da telefonla konuşunca penisimden zevk suyu geliyor. Bunun çaresi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, normalin normali. Ne istiyorsun zavallı organdan, o sana karışıyor mu? Yemek yerken ağzının suyu akmasın diyor mu? Sakın ona karışma.

Bir şey anlamıyorum

30 yaşında kadınım. Sorunum nişanlımın geç boşalması. Benden 1 saat sonra boşalıyor. Bu kez de ben hiçbir şey anlamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, sana değil, nişanlına yardım etmek gerekir. Ama geç boşalmalar için de fazla bir şey yapamıyoruz. Hele evlenin bakalım. O zaman karı-koca olarak el ele tutuşup bir uzmana başvurursunuz. Hekime de tedavi fırsatı doğar. Şimdilik dert etmeyin.

Kadınlara ilgim çok

23 yaşındayım, kadınlara dayanamıyorum. İlgim çok fazla. İlişkiye girmeyi çok seviyorum. Bugüne kadar geneleve verdiğim paralarla küçük bir ev alırdım. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, genelev kapılarında ömür tüketilmez. O başka bir olay. Bence bu defteri yavaş yavaş kapat. İradeni devreye kat. Doğru yollardan adım at.

Faydası olmadı

26 yaşındayım, evliyim. Erken boşalıyorum, 1 dakika bile sürmüyor. İlaç kullandım, önceleri etkili oldu ama şimdi faydası yok. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bunu tedavi ederiz, hiç kafana takma.

Kan gelmeye başladı

1 hafta önce geneleve gittim. Orada bir kadınla ilişkiye girdik. Bu sırada penisimden kan gelmeye başladı. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, içeride polip, taş, kum ya da böbrekte, idrar torbasında bir sorun vardır. Bir idrar tahlili gerekebilir. Sonuç ondan sonra söylenir.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyninizi ya da ellerinizi kelepçeli olmaya zorlasak hangisini seçerdiniz? H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder