Dr. Haydar Dümen Evlilik labirent gibi
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik labirent gibi

Haberin Devamı

Evlilik çok zorlu bir kurum ve labirente benziyor. İki kişinin bir arada yaşamayı öğrenmesi, birbirinin istek ve beklentilerini karşılayabilmesi, cinsellikte uyum sağlaması zaman alıyor. Bir de aradan yıllar geçse de dengeleri kurmayı başaramayıp mutlu olamayanlar var...

BÖYLE SORU YOK

Koparıp atacağım

19 yaşındayım, kızlardan bıktım. Peşimi bırakmıyorlar. 2 günde bir farklı kızlarla oluyorum. Sıkıldım artık, vallahi koparıp atacağım. RUMUZ: KARAKUŞ

CEVAP: Değerli okurum, sakin ol, sakın ha koparma!!! Koparırsan da çöpe atma. Koparmak zor gelirse operasyon masasına yat. Peşin fiyatına organ nakli için birilerine sat. Eğer koparıp atar ya da ameliyat olursan onun yerine ne koyarsın? Yoksa öyle olmazsa böyle de olur havalarına mı kayarsın, onu da bilemem. İki günde bir kız temposuyla gidersen hiç belli olmaz, bu işi sana bırakmadan yaparlar! Haber vermesi benden, akıl senden.

Kızlar şikayet ediyor ama

22 yaşındayım, penisim büyük. İlişkiye girdiğim kızlar hep büyük diye acı çekiyor ve şikayet ediyorlar. Ama onların acı çekmesi benim hoşuma gidiyor. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP: Mazoşist, sadist, narsist, egoist. Yandaki 4 kelimenin ne anlama geldiğini biliyor musun? Onlar bir kişilik yapısının parçalarıdır. Acı çekmekten hoşlanma, acı vermekten zevk alma, kendini beğenme ve bencillik anlamına gelir. Bu dört özellik de değişik oranlarda sende toplanmış. Acı vermekten hoşlanıyorsun, bunu da sen söylüyorsun. Egoist olduğun da belli. Böylesine erkek bir toplumda büyük penisle narsist olman doğaldır. Kızlarda da biraz mazoşizim olabilir. Bu durumda bu çorbayı usulüne uygun içelim. İçerken üzerimize dökmeyelim. Çoğuldan tekile dönelim, sana zahmet öyle idare edelim.

Kızlık zarı patlamadı

1 yıldır karımla ilişkiye giriyorum. Ama kızlık zarı bir türlü patlamadı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Değerli okurum, o zar davul zarı değil. Trompet, darbuka, kulak zarı da değil. Mübarek narin ve ince. Sessiz ve dilsiz, esnek bir lastik gibidir. Bizim erkeklerimiz zarif, ince zarları pek sevmezler. Dinamit, tokat, silah patlatmaya alışık olduklarından zarda patlama olunca 7 mahalle duysun, kanama da öyle olsun ki ancak müdahale ile durdurulsun isterler. Erkekliğin şanı böyledir ülkemizde!!! Tokatın bile Osmanlı’sını icat etmişizdir. Değerli okurlarım diyorum ama benden başka bir şeyi okumuyorsunuz. İyi ki beni okuyorsunuz da en azından birkaç masumu kurtarıyoruz. İşte benim bilimim ve raporum: Yüzde 25 dolaylarında zar esnek olduğundan ne patlar ne kanar. Gerisi tantana, hepsi bu kadar.

Biraz kan geldi

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. 5-10 dakika sonra lavaboya gittiğimde iç çamaşırımda kan olduğunu gördüm ve bu 5 dakika kadar devam etti, sonra durdu. Arkadaşım hâlâ kız olduğumu söylüyor. Kız mıyım, değil miyim bilmiyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP: Sevgili okurum, sanıyorum kızsın. Ama yine de bir doktor olarak sorumluluğu almak istemiyorum. Bu tür organik konular kimi zaman jinekolojik bir muayene ile de anlaşılamıyor. Erkek arkadaşından destek al, onun duygusal yakınlığına ihtiyacın var. Sanırım ilişkiniz devam edecektir. Bu ilişkiniz onunla evliliğe giderse sorun yok. Gelecek ne gösterir onu kimse bilemez. Ama sen sağlam yere bas.

Kızlardan etkileniyorum

19 yaşındayım, sokakta yürürken ya da herhangi bir şey yaparken gördüğüm kadınlardan çok etkileniyorum. Sizce bu hastalık mı yoksa gençliğin verdiği bir şey mi? Kendimi bu konuda nasıl frenlemeliyim?

CEVAP: Değerli yavrum, kızlardan çok etkilenebilirsin. Doğrudur. Katı bir mücadeleye girme, bu tür mücadelelerde yenik düşersin. Ancak ruhun istediği her şey yapılmaz. Çünkü ruhun psikolojik istekleri sınırsız ve sonsuzdur. Kaliteli ve yararlı insan olma dengelerin korunmasıyla söz konusudur. Tabii ki cinsel ilişkilerin olacak, mastürbasyon yapacaksın ama bunu da dengeleyeceksin.

Kızlığım bozuldu mu?

18 yaşında kızım. Gün boyu çok sık aralıklarla mastürbasyon yapıyorum. Bu kızlığımın bozulmasına ya da zarar görmesine neden olur mu?

CEVAP: Sevgili okurum, kızlık zarın dış sürtünmeler şeklinde yapılan mastürbasyonla bozulmaz. Ama bazı kızlarda dış dudaklarda sarkma, pürtükler oluşur. Benim merak ettiğim her gün neden bu kadar çok mastürbasyon yaptığın? Yarın, öbür gün evlendiğinde de aynı sıklıkla kocanı istersen adamı 6 ay sonra öbür dünyaya gönderebilirsin haberin olsun!!! İradene hakim ol, hiçbir işin yoksa bile bir yerde işe gir, dikkatin dağılsın. Bunun sonu seksomaniye gider. Yani seks manyağı olur çıkarsın.

Eşim benimle hiç ilgilenmiyor

26 yaşında, 8 yıldır evli kadınım. Eşim 40 yaşında. Erken boşalıyor ve hemen arkasını dönüp yatıyor. Beni önemsemiyor. Cinsel hayatım kötü gidince her şeyden soğudum. Ne yapmam gerekli?

CEVAP: Sevgili okurum, işin zor ve sabır istiyor. Eşin çok yönlü bir bilmece gibi geldi önüme. Yani bir labirente giriyorum, önüm kapanıyor, çıkamıyorum. Başka bir yol deniyorum, yine çıkamıyorum aynı ona benziyor. Çünkü eşin sana uzak duruyor. Kocan ilgisiz. İlgi olmadan hiçbir şey olmaz. Peki kocan senin gibi gencecik kadın dururken neden ilgisiz, neden arkasını dönüp yatıyor? Bana göre ruhunda fırtınalar kopuyor. Erken boşalması çözülür ama düzenli bir seks hayatı lazım. Hayatını gözden geçir.

Bırakayım mı?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaparsam boyum kısalır mı? Bir de çok sivilcem var. Sebebi mastürbasyon yapmam mı? Bu işi bırakmak zorunda mıyım?

CEVAP: Değerli okurum, mastürbasyon yapmak ne boyu kısaltır ne de sivilcelere neden olur. Ne hiç yapmamak ne de çok yapmak iyidir.

Çok isteksizim

27 yaşında, 9 yıllık evli kadınım. Evliliğimin başından beri cinsel birleşmeye karşı isteksizim ve acı hissediyorum. Bu sorunum psikolojik olabilir mi?

CEVAP: Sevgili okurum, kadın-doğum uzmanının tetkikinden geçeceksin. Ondan sonra başka nedenler arayacağız. Genellikle senin kasılman, erkeğin cinsel organı ve bu işteki tutumu rol oynar. Onlar da çözülebilir. Ama isteksizlik konusunda çok zorlanıyoruz. İstek kişinin huyuyla ilgili olduğundan bu huydaki açılımları da sen ve eşin el ele vererek yapacaksınız. Tabii fantezileri de eylemin süsü olarak kullanılması koşuluyla.

Mastürbasyonla büyür mü?

17 yaşındayım. Hocam mastürbasyon yapmakla penis boyu büyür mü?

CEVAP: Sevgili okurum. Mastürbasyon yapmakla penis boyunun büyümesi arasında bir bağlantı yoktur.

Sperm gelmiyor

18 yaşındayım. Penisimden hiç sperm gelmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Sevgili okurum bir üroloji uzmanına giderek sorununuza çözüm bulmaya çalışın.

Zar bozuldu mu?

20 yaşındayım. 7 yıl önce bisikletle gezerken düştüm, bisikletinin önündeki demire çarptım. Hemen kan geldi. Acaba kızlık zarım bozuldu mu? Ailemden çekindiğim için onlara söyleyemiyor, doktora da gidemiyorum. 4 ay sonra düğünüm olacak. Kızlık zarı zedelendiyse gerdek gecesi az da olsa kan gelir mi?

CEVAP: Sevgili okurum, genellikle bu tür kazalarda kızlık zarı bozulmaz. Bunun için kaygılanmaya ailene söylemeye gerek yok. Ama bu ve benzeri kaygıları yaşayanlar pek çok. Keyfine bak işine yap.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk kimi zaman davetsiz misafir gibidir. Ne zaman geleceği ve ne zaman gideceği bilinmez. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder