Dr. Haydar Dümen Evlilik ömür boyu...
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik ömür boyu...

Haberin Devamı

Karşı cinsle arkadaşlıklar, flört heyecanlı ve iki tarafı da mutlu eder. Bunların sonunda evlilik önünüze çıkar. Önemli olan kişinin kendini tanıyıp doğru kararı vermesi. Kendinize sorun; onu ömür boyu sevip uzun yıllar birlikte yaşayabilecek misiniz?

BÖYLE SORU YOK!

Günde 2 ilişki sakıncalı mı?
44 yaşındayım, günde 2 kez ilişkiye giriyorum. Acaba sakıncası olur mu?

CEVAP
Değerli okurum, bunu bedenin, beynin, organın kanı ve canı belirler. Denge bozulursa, mide fesadı pusuda bekler, karşına çıkıverir. Düşünüyorum da işim, Stephan Hawking’den daha zor. Çünkü onun önünde evren ve fiziksel bir düzen vardı. Ya benimkinde?

Kargaşa, cehalet... Ayrıca takıntılar, büyüklük sevdaları sorma gitsin... Evli misin, kronik bekar mısın? Erkenden boşalıyor musun yoksa hem terliyor hem de partnerini terletiyor musun? Biz işimize, düzenimize dönelim, bugün de böyle geçti diyelim.

Acaba zarar verir mi?

Siz “Haftada 1-2 kez mastürbasyon yapın” diyorsunuz. 1 aydır yapmıyorum. Penisime ya da spermlere zararı olur mu?

CEVAP
Değerli okurum, yapana ölçü veriyorum, yapmayana da siz bilirsiniz diyorum. Bu öneriler yaşa da bağlıdır. İlk gençlik ve olgunluğa geçiş yılları farklıdır. Hiç yapmayanlar için önerim haftada 1-2, bazen 3-4’e kadardır. Zamanla bu sayı aşağı çekilir. Arada bir hatrını sormanız iyidir.

Ortam oluşunca hedef değişir, fizyolojik ilişki tercih edilir. İnsanların var oluşundan bu yana yaşanan bir eylemdir. Süre konusunda hâlâ kararsızsanız bilgi bakımından da eksik kalmışsınız demektir. Unutmayın, tecrübe en iyi hocadır, ne var ki ücreti fazladır.

Titreme tutuyor, neden?
21 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye girmek istedim, olmadı. Titreme tutuyor, korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Korktukça daha da korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP
Geçecek okurum. Böyle durumlar olabilir, pek çok gencin başına gelebilir. Genellikle ya böyle ya da benzeridir. Kimi titrer, kimi terler, kiminin dili, damağı kurur. Kiminde organ ölüm döşeğine uzanmış gibi olur. Acemilik, ilk olmanın heyecanı yani nedenleri boldur.

Olayın bir bölümü de ortam ve partnerine bağlıdır. “Korktukça korkuyorum” tanımın doğrudur. Haydi bakalım, biraz sabır, biraz hesap kitap yani akıl. Ortada sorun yok, süreye ihtiyacın var. Arkadaşınla gez dolaş, bu ortamlarda dolaşırken ona alış.

Evlilikten korkuyorum
28 yaşında kadınım. Erkek arkadaşım var. Konu evliliğe geldi. Ama ben erkek arkadaşımdan uzaklaştım. Acaba ben hasta mıyım? Korkumu nasıl yenerim?

CEVAP
Sevgili okurum, sadece korkuyorsun. Biraz kararsızlık, aşkı hissedememe, sorumluluk almaktan korkmak gibi sıkıntılar yaşıyorsun. Evlilik, kızlar için büyük değişimdir. Yaşın evlilik için çok uygun. Bugün “Evet” desen, evlenene kadar 1 yıl geçer.

Kendine sor: Erkek arkadaşını yeterince seviyor musun? Ona aşık mısın? Ömür boyu birlikte yaşamaya hazır mısın? Önce bunların cevabını ver, sonra aklına takılan bir şey olursa bana yeniden mail at.

Bozulmuş mudur?
22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın penisi 2-3 santim vajinama girdi, çok acı hissettim ve kendimi fazla sıktım. Kan geldi, acaba kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP
Sevgili okurum, ilk ilişkide bütün kızlar kendini kasar. Bana göre kızlık zarın zarar gördü. Ne yapacağız şimdi? Olan olmuş, biten bitmiş. Yaptığınız ya da yapacağınız her şeyi göğüslemeyi öğrenin. Sonradan pişman olacağınız işler de yapmayın.

İstemeden sertleşiyor
17 yaşndayım. Cinsel organım istemeden sertleşiyor. Zorda kalıyorum. Ne yapayım?

CEVAP
Değerli yavrum, elleşme. O bildiği yolda yürüsün. Senden daha iyi biliyor. Karışma ona. Sertleşsin, uyusun.

Çatlaklardan utanıyorum
32 yaşında kadınım. Eşimden ayrılalı 2 yılı oldu. 8 aydır sevgilim var. Ama doğumdan kalan çatlaklar yüzünden rahatsızım. Acaba bu çatlakların tedavisi var mı?

CEVAP
Sevgili okurum, o çatlaklar gideriliyor.

Kanama olmadı zar yırtılmadı mı?
22 yaşında kızım. Nişanlım 26 yaşında. Geçen hafta sürtünme yoluyla sevişirken penisi biraz vajinama girdi. Kanama olmadı. Acaba kızlık zarım yırtıldı mı?

CEVAP
Sevgili okurum, tabii ki yırtılmadı. Bana göre esnek. Evlendiğinde kanama olup olmayacağını ne ben bilirim ne de sen bilirsin. Onu belirleyen vajinanın kapısı ile penisin yapısıdır.

Hemen boşalıyorum
34 yaşındayım, 6 yıllık bir evliliğim vardı. Ayrılalı 1 yıl oldu. Ereksiyon olduktan hemen sonra boşalıyorum. İkinci kez evleneceğim, aynı sorunu yaşarım diye evlenmekten çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, erken boşalmadan söz ediyorsun. İkinci evliliğinde de devam edeceğini sanıyorum. Bunun için evlilikten vazgeçilmediği gibi, erken boşalma da tedavi edilebilir bir sorun. Her ikisini de kafana takma. Normal, olması gereken yolda yürü. Yürürken önüne çıkacak engelleri biz uzmanlar düzeltiriz.

Çok korkuyorum
25 yaşında kızım. Nişanlım cinsel ilişkiye girmek istiyor ama ben korkuyorum. Bu endişemi onunla paylaştığım için şimdi o da endişeli. Acaba bu konuda yapabileceğim bir şey var mı?

CEVAP
Değerli okurum, bana göre olayı ilk gecenin estetiğine, duygusallığına saklayın.

Kendime gelemiyorum
17 yaşındayım. Günde 3 kere mastürbasyon yapmadan kendime gelemiyorum. Her kızla ilişkiye girmek istiyorum. Ne olacak halim?

CEVAP
Değerli okurum, tedavi ol. Biraz da etik duygu ve sorumlulukları düşün.

Oğlumda sorun mu var?
İki oğlum var. Büyük 8, küçük 5 yaşında. Büyük oğlumun penisi gelişme göstermedi. Küçüğün ise epey büyük. Büyük oğlumda sorun var mı? Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, büyük oğlunu endokrinoloji uzmanına götür. Bu arada üroloji uzmanından da yardım alabilirsin.

Eşimi seviyorum ama...
10 yıllık evli kadınım. Şikayetim orgazm olamamak. Eşimle ilgili hiçbir sorunum yok. Bu sorundan nasıl kurtulurum?

CEVAP
Değerli okurum, orgazm sorunu bütün dünya kadınlarının başına bela. Çözümü zor. Biraz da erkekle ilgili ama klitoris orgazmı yaşıyorsun. Yine de şanslı sayılırsınz. En azından bunu gözünde sorun yapıp büyütme. Eşinle fantezilerinizi bulup keşfedin, biraz uçuk da olsa kullanın.

Cinselliği yaşayamıyorum
20 yaşındayım. Kızlar benimle ilişkiye girmek istiyor ama penisim 10 santim diye korkuyorum Her gün 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum, büyümüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, bütün kızların seninle cinsel ilişkiye girme isteğini gerçekten anlamıyorum. Yani “Hadi gel seninle cinsel ilişkiye girelim” diye yanına gelip soruyorlar mı? Penisin sana yeter. Kilo alma ki kasığın yağlanmasın. Çünkü 1-2 santim penisi yutar. Penis sadece ameliyatla büyür. O da öyle kolay ve yapılası bir şey değildir.

GÜNÜN SÖZÜ
Dağ dağa yaslanmazsa küçülür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder