Dr. Haydar Dümen Evlilik zarar görüyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik zarar görüyor

Erkek mastürbasyona öyle alışıyor ki bırakamıyor. Evleniyorlar ama eşleriyle ilişki onlara tat vermiyor, banyoya koşuyorlar. Beyler, cinselliğe alışın, evlilik zarar görmesin. Siz mastürbasyondan vazgeçemiyorsanız kadının suçu ne? Düşünceli olun ki sorun çıkmasın.

Çok huzursuzum

45 yaşındayım, 7-8 yıldır sertleşme sorunu yaşıyorum. 23 yıllık şeker hastasıyım, insülin kullanıyorum. Şekerim düşük ya da yüksek olduğunda sertleşmiyor. Şeker normale dönünce kısa süreli sertleşiyor ama erken boşalıyorum. Sabaha karşı uyurken sertleşme oluyor. Çok huzursuzum, ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, anlattıklarına göre organik olarak sağlamsın. Bu teşhisin kesinleşmesi için büyük bir laboratuvarda renkli penil dopleri yaptır. Damarlarda kaçak var mı ona bakalım. Çünkü şeker hastalığı böyle sonuçlar yaratıyor. Sonucu bana bildir, çare bulalım.

Zarı yırtıldı mı?

19 yaşındayım. Sevgilimle üzerimizde kıyafetlerimiz varken sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Boşalma olmadı. Ama sevgilim çok az kan geldiğini söyledi. Çok korkuyoruz. Sevgilimin kızlığı bozulmuş mudur? Yoksa zedelenmiş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, bak dersini vereceğim ama tekrar denemeyeceksin. Bana söz ver. Sevgilin şu anda kız. Ne incindi, ne zedelendi. Aklı başında değil. Senin başında da kavak yelleri esiyor, ruhunuzda da cinsellik etkileri yoğun. Bu yol sizi bitirir. Aklınızı bile yitirirtir. Daha duygusal olun, aşkın kurallarına uygun. Sözlü, gözlü dolaşmalı, koşmalı ilişkiyi en az 2 yıl sürdürün. Ondan sonra da evlenecekseniz bunu ailenize bildirin.

Hiç boşalmadım

21 yaşındayım. Bir yıl önce kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Bugüne kadar boşalamadım. O orgazm olunca ilişkiyi bitiriyoruz. Mastürbasyon yaptığımda sorun yok. Kız arkadaşımla ilişkimiz gayet iyi gidiyor. Ama bu sorun yüzünden kendini kötü hissetmeye başladı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, sorun mastürbasyona alışmandan kaynaklanıyor. Hep söylerim kimi kahvaltıda çay, kimi kahve, kimi de çorba ister. Hani derler ya ‘Alışmış kudurmuştan beterdir’ diye onun gibi. Bu tür alışkanlıklar evlilikte de sürüyor. Evlilik bundan zarar görüyor. Mastürbasyonu elden geldiğince azalt. Cinsel birleşmeyi hem öğren hem de bedenini ona şartla. Çünkü doğalı o.

Haberin Devamı

Zar bozulur mu?

20 yaşında kızım. Mastürbasyon yapıyorum. Acaba kızlık zarıma zarar verir miyim? Evlendiğim zaman eşim bunu anlar mı?

CEVAP

Sevgili yavrum, mastürbasyon olabilir, yap. Vajinaya bir şey girmediği sürece kızlık zarı kanamaz. Mastürbasyon sayısı eğer çoksa haftada 1-2’ye indir. Evlendiğinde de eşin mastürbasyon yaptığını anlamaz. Kendinle barışık ol. Şimdilik kafandaki bu yanlış düşünceleri kov.

Eşimle mutluyduk

25 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Eşimle mutlu birlikteliğim var. Bende bir süredir isteksizlik başladı. 2 yaşında kızım var. Bu durum eşimle sorunlar yaratıyor. Ayrıca ilk zamanlarda eşimi çok istiyordum ama orgazm olamıyordum. Bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, bir süre kendini sorgulamadan, yargılamadan olayları onuruna bırak. Eşinin bu konudaki davranışı, sayısal istekleri ve ruhsal yakınlığı gibi bölümlerde bir sorun varsa onları eşinle konuşabilirsin. Ama mutlaka yatak odasına artı değerler koymak zorundasınız. Estetik fanteziler ne güne duruyor?

Haberin Devamı

Sık sık kanaması oluyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girdikten sonra vajinasında şişme oluyor. Doktora gitmesini söylediğimde bana “Sadece evlilere bakıyorlar” diye cevap verdi. Bir de çok sık kanaması oluyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, bir yumurtalık ya da rahim sorunundan söz ediyorsun. Doktorlukta evli kadınlara bakılır diye bir kural yok. Bekarlar hastalanırsa ölmeyi mi bekleyecekler? Bence de kız arkadaşın doktora gitsin.

Doktora gideyim mi?

25 yaşında, 6 aylık nişanlı kızım. İlk gece korkum var. Biz nişanlımla ilişkiye girmedik. Ben evlenmeden önce doktora gitmek istiyorum. Beni bekleyen bir zorluk varsa ortaya çıksın diyorum. Böyle bir muayene yapılabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, endişe etme. Hiçbir sorun çıkmayacak. Ama ülkemizde yaygın olan vajinismus denen bir olayla karşılaşırsan onu da biz çözeceğiz. Niye dert ediyorsun ki? Her şeyi kendi akışına bırak.

Acı çeker miyim?

23 yaşında, 6 aylık evli kadınım. Kasılmalarım yüzünden ilk gece ilişkiye giremedik. Bir ay sonra birleşme oldu, acı çektim. Bu yüzden şimdi de ilişkiye giremiyorum. Sizce ben vajinismus muyum? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinismus. Onu çözüyoruz. Kaygılanacak bir durum yok. Acısız sürekliliğini sağlarız.

Kızları tavlayamıyorum

18 yaşındayım. Ben kızları tavlama konusunda acemiyim. Kızlara açılamıyorum, biraz da utangacım. Ne zaman birine açılacak olsam sanki biri beni engelliyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, arkadaş ol. Onları flört gibi görme. Beğenilen, sevilen, hoşlanılan ama ilişkilerinde sanki erkek arkadaşınmış gibi dostça konuştuğun, dertleştiğin, espriler yapabildiğin, konuları sulandırmadan, diyalog kur. Bu engeli aşacaksın.

Kan geldi, korktum

Sevgilimle ilişkiye girdik. Ondan kan gelmeye başladı. Ben de korktum. Bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, kızlık kanaması ya da adet kanamasıdır. Ama sürekli dinmeyen kanamalar olduğu zaman bu kadın doğum uzmanı tarafından görülmeli ve müdahale edilmelidir.

BÖYLE SORU YOK!

Sekse doyamıyoruz

3 yıllık ilişkim var. Sekse doyamıyoruz. Pişman olsak da baş başa kalınca yine sevişiyoruz. Sevgilim de doyumsuz. Yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Doyarsınız be yavrum. İkinizde de bu gençlik, bu enerji varkan doyarsınız da doyurursunuz da. Ancak teknik bilgilere ihtiyacınız var. Elleri, kolları sıvadık, açtık masayı. Seçin bir kart. Ne çıktı? Ara vermek. Bana bu kadar kolay iş vermeyin, böyle basit sorular sormayın. Zaten hayat ara vermekle dolu. Ders arası, öğle arası, yemek arası. Ne yapacakmışız o zaman? Bir gün faaliyet, bir gün ara. Haydi hoşçakalın.

GÜNÜN SORULARI

Hasta mıyım?

18 yaşındayım. Sık mastürbasyon yapıyorum; haftada 6-7’yi buluyor. 10-15 saniyede boşalıyorum. Bu mastürbasyonla mı ilgili? Yoksa hasta mıyım? İleride sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ne yaptın sen yahu? Bataklığa saplanmışsın. İrade gücünü tamamen yitirmiş. Haftada 2-3 kere mastürbasyon yapmaya çalış. Süreyi uzatmak için hadi bakalım irade çarkının başına otur. Zamanı uzatarak iradenle el ele vererek marş marş iş başına. Yoksa ileride kof çıkar, ısınmayı bekler, her hamlede teklersin demedi deme. Kızma sonra Haydar Hoca’na.

Egzersiz yapsam mı?

18 yaşındayım. Daha önce hiç cinsel ilişkiye girmedim. Mastürbasyon yaptığımda kısa sürüyor, yaklaşık 1 dakika. Bazen daha da az. Ne yapmam lazım? Kegel egzersizi diye bir şey duydum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sen bırak Kegel egzersizini. Ama beyin egzersizi genç bir bireyin beden ve akıl sağlığı için çok gerekli. Kegel’in değil, bunun üzerine gitmeni öneririm. Oturduğun yerde, yemek yerken, TV izlerken, bilgisayar başında zaman geçirirken, yürürken her yerde yapabilirsin, üstelik bedava. Hadi canım benim, çalıştır kafayı, azalt mastürbasyonu.

GÜNÜN SÖZÜ

Akla destek veren akıl yine aklın kösteğidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder