Dr. Haydar Dümen Evlilikte tehlike çanları çalıyor
HABERİ PAYLAŞ

Evlilikte tehlike çanları çalıyor

Evlilikte bencilliğe yer yok çünkü bir ömrü paylaşmak için her iki tarafın da özverili olması gerekiyor. Cinsellik evliliğin olmazsa olmazı. Eşle geçirilen vakit azaldığında, televizyon karşısında uyunmaya başlandığında tehlike çanları çalmaya başlamış demektir, dikkat edin.

Bozulmuş olabilir mi?

20 yaşındayım, 6 aydır birlikte olduğum kız arkadaşım var. Beş gün önce sevişmeye başladık. Ben vajinasını zorladım. Adetinin son günleriydi. Yarım saat sonra kan geldi. Kız zarının bozulmasından çok korkuyor. Tuvalete gittikten sonra yanma oluyormuş. Ne yapmamız gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Okurum, kanadığını sanmıyorum. Ancak bu yanmalar iltihabi olabilir. Bir doktora gidip muayene olacağını da düşünemiyorum. Aslında kesin teşhis ve çözüm odur.

Engelleyemiyorum

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla birlikte olduğum zaman elini bile tutsam cinsel dürtülerim artıyor. Bunu engelleyemiyorum. Ön sevişmede kız arkadaşım çabucak orgazm oluyor. Bu normal mi veya zamanla düzelir mi?

CEVAP

Okurum, kız sana enerji veriyor. Her şey yolunda. Zamanla ve birlikteliğiniz uzadığında bu sorunlarınız düzelecek. Zaten şu anda beklentilerinizi fazla körüklemeyin. Yani sınırı aşmayın.

Tuhaflık yok mu?

28 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. Eşimle severek evlendik. Biz uzun aralar sonra birlikte oluyoruz. Her akşam yorgun geliyor, ona anlayışlı davranıyorum. Yemeğini yiyor, bazen hiç konuşmadan TV karşısında uyuyor. Çok rahatsızım ve isteklerim yoğunlaşıyor. Mastürbasyon yapmak istemiyorum. Beni aldattığını düşünüyordum, saçmaydı fark ettim. Bizde bir tuhaflık yok mu?

CEVAP

Sevgili okurum, doğru yoldasın, doğru düşünceler içindesin. Ancak evliliğin 15’li yıllarından sonra daha sık gördüğümüz resmini çiziyorsun. Eşinin cinsel enerji ve performansını artırmak kolay değil. Çünkü bu konuda eşinin doktora gidip yardım istemesi gerekiyor.

Ya da cinsel dünyalarınızın keşfedilmemiş ufuklarına yelken açmanız. Ama bu yolculuğa eşinin kolay katılmayacağını sanıyorum. Sizin evlilikte zincirin bir halkası kopmuş gibi. Ancak öteki halkalar da yavaş yavaş direncini yitirmek üzere. Evliliğinizin bazı zincirlerinde çatırdamalar geliyor kulağıma uzaktan. Hayat senin, karar senin.

Haberin Devamı

Neden ayrıldı?

Bir yıllık ilişkim vardı. Kız arkadaşımla cinsel hiçbir şey yaşamadık. Bir arkadaşına kalmaya gitti ve o günden sonra benden ayrıldı. Şimdi başkasıyla beraber. Sizce onunla ilişkiye girmemem yüzünden benden ayrılmış olabilir mi? Onsuz yapamıyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Okurum, bunun adı aşk. Sevmişsin ve tutkuyla bağlanmışsın. Ona karşı da erdemli durmuşsun. Zamanı gelmiş, bu ilişkinin bitmesi gerekiyormuş. Aşkı yaşayan ve ulaşamayan her insan acı çeker. Senin şansına bu kız evlilik gibi bir olay başlamadan ilişkiyi bitirmiş. Bunlar hayatın süreçleri. Sana zor gelir ama birkaç atasözü söyleyeyim: ‘Giden ağam paşam’, ‘Çivi çiviyi söker.’

Acı çekiyor

22 yaşındayım. Kız arkadaşım her ilişkide acı çekiyor. Ona nasıl davranacağımı bilmiyorum. Cinsel organımın büyük olduğunu da düşünmüyorum. Onun önceki ilişkilerinde böyle bir sorun olmamış. Sizce kondom kullandığım için olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, partnerini kadın-doğum uzmanına götüreceksin. Acı veren lokal bir neden var mı, yok mu onu öğreneceksin. Varsa zaten hoca onu tedavi edecek. Eğer yoksa olay biraz teknik işi. Kızda bilinçaltı kasılma ya da bilinçli korkular olabilir. Bunların giderilmesi de elimizde. Ama sen ılımlı, daha yumuşak davransan sanırım sorunu aşarsınız.

Haberin Devamı

İlişkiden mi bulaştı?

23 yaşındayım. Kendimden 10 yaş büyük bir kadınla aşk yaşıyorum. Sık görüşemiyoruz. Günde en az 5 defa mastürbasyon yapıyorum, zararı olur mu? Bir de bende tüberküloz görüldü. Sizce bu ilişki sırasında bulaşmış olabilir mi?

CEVAP

Okurum, tüberküloz bulaşıcıdır, bu bir. Hastalığı ilerlemesi için adeta zorluyorsun kendini, bu iki. Günde 5 kere mastürbasyonla ruhunu zedeliyorsun bu üç. Kendini zorlama. Şimdilik sevgililik oyununa nokta koy, bu dört. Bugünkü dersin bu kadar, bu da beş.

Beş defa yapıyorum

18 yaşındayım. Günde en az 5 defa mastürbasyon yapıyorum. Bazen üst üste 3-4 defa boşalıyorum. Kimi zaman bu durum beni yorabiliyor. Sizce bunun bana bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bu 5 sayısı beni çok rahatsız etti. Genellikle “Günde 5 defa mastürbasyon yapıyorum” klasikleşmiş bir söz gibi. Her birimiz zor çözülür birer bilmece gibiyiz. Bu nedenle bilime göre ve senin kimliğinin sağlam oturması için şunu haftada 2-3’e indirsen ne güzel olur. Bu 5 sayısını da haftalık için kullansan. Bunu görmemiş, duymamış olsam olur derim ama günde 5’e hayır yavrum.

Ne zaman diktireyim?

Kızlık zarını evlilikten çok önce diktirsek kanama olmaz mı? Diktirmek için belli bir zaman geçmiş olması mı gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, gerdek gecesinden 1-2 gün önce diktirirsen olur, yani kanar.

Sevgilim hamile mi?

Dört ay önce kız arkadaşımla korunarak ilişkiye girdik, kan gelmedi. Acı çekti. Sonra bana “Otobüste bozuldu, kanadı” dedi. Bana 2 aydır adet görmediğini söyledi. Doktora gitmiş “Normal” demiş. İkimizin de sinirleri bozuk. Ne yapmamız gerekiyor? Acaba hamile olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ortada sorun yok ki sinirleriniz bozulsun. Doktora gitmiş, bir şey yok sonucunu almış. Sıkıntıları psikolojik kökenli. Ama böylesine ciddi bir durumda rahatlamanız gerekiyorsa bir kere de başka doktora başvurun.

Böyle soru yok!

Kan gelince ilişki biter mi?

24 yaşındayım, 3 aya evleniyorum. İlişki deneyimim yok. İlk gece ilişkide kan geldiğinde ilişkiyi kesecek miyiz? Devam etsek olur mu? Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, şimdiden tebrik ediyorum. Ama o güne kadar biraz bilgilen. Ayrıca umudunu ilk geceye bağlama. Şunu bilin ki zar uslu, masum, narin, ince, esnek ve çentik çentik, ufacık tefecik bir doku parçası. Kanar da kanamaz da. O onun paşa gönlüne yani yapısına bağlı.

Diyelim ki kanadı ama senin de iştahın kesilmedi. Kan, suyu azalmış musluk gibi durmadan akıyorsa, vajina yırtıldı demektir. O zaman uzmana gidin. Bunlar çok nadir olasılıklar. Ama bazıları biraz kan gelince kız ölür sanıyor, korkudan paniğe kapılıyor. Bu durumda penis sönüyor. Tümü korkuların eseri ne yaparsan yap, bu korkuların olma esiri.

Günün soruları

Hemen sertleşiyor

19 yaşındayım. Kız arkadaşımdan ne zaman mesaj gelse ereksiyon oluyorum. Toplu taşıma araçlarına bindiğimde mesaj okuyamıyorum. Bu yüzden sevgilimle aram bozuluyor, utanıyorum. Sevgilim beni ya terk edecek ya da ben bir daha otobüse binemeyeceğim. Yardım edin.

CEVAP

Oğlum, çok güldürdün beni. Ya adam gibi kullan ya da at. Neyi mi? Tabii ki cep telefonunu. Atamaz mısın? O zaman kapat. Hem kızla hem de toplumla aranı bozma. Her zile senin ufaklık fırlamasın, otursun oturduğu yerde. Önce adam olsun, depolarını doldursun. Bu kadar ayakta nöbet yeter. Yolun açık olsun. İnşallah cep telefonunun şarjı bitsin, yollarda seni zorda koymasın.

Günde 4 çok mu?

19 yaşındayım. İlişkiye girmeye korkuyorum ama günde 4 kez mastürbasyon yapıyorum. Bunun sakıncası var mı?

CEVAP

Okurum, yok artık. Arkadaşların dedikodularıyla, abartılarıyla şişmişsin. Şimdiden şişip kabarırsan hindiye dönersin. Acelen ne? Günde 4 kere mastürbasyonla koşuya çıkmışsın. Şimdilik yollar düz gidiyor. Ayağın tökezlemeyecek. Ama bu at da bu çileyi çekmeyecek. Gün gelecek “Ben bu yoldan gitmeyeceğim” diyecek. Bu kadar derdi başına almana ne gerek var? Haftada 3 mastürbasyon sana yeter. Çözüm: Zamanını bekle. Ayrıca kızlarla ufak ufak flörtlere başma.

Günün sözü

En aldatıcı duygulardan biri sevgidir. Çünkü çok oynaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder