Dr. Haydar Dümen Fazla istek ruha zarar
HABERİ PAYLAŞ

Fazla istek ruha zarar

Kadınlar cinsel ilişkide her zaman daha geri planda kalmayı seçer, ilk adımı karşı taraftan bekler. Kadının istekleri de artabilir, ilişki ya da evliliğini renklendirmek için fantezilere yönelebilir. Ancak cinsel istek ve beklentilerin fazlası hem ruhunuza hem de bedeninize zarar verir.

Hemen boşalıyorum

6 yıllık evliliğim vardı. Ayrılalı 1 yıl oldu. Ereksiyon olur olmaz boşalıyorum. Üroloğa gittim, tahlillerde bir şey çıkmadı. 32 yaşındayım. Sorun sürüyor. İkinci kez aynı sorunu yaşarım diye evlenmekten çekiniyorum. Bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmadan söz ediyorsun. İkinci evliliğinde de devam eder. Ama bunun için evlilikten vazgeçilmediği gibi, erken boşalma da tedavi edilebilir bir sorun. Her iki yönde de kafana takma. Normal, olması gereken yolda yürü. Bu yolda yürürken önüne çıkacak engelleri de düzeltmeyi biz uzmanlara bırak.

3 dakika sürüyor

20 yaşında kızım. Bir yıldır sürtünme yoluyla sevişiyoruz. Öpüşmeye başladıktan 3 dakika sonra boşalıyor, onu tatmin edemiyorum. Sizce bir jinekologa gitmeli miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, kadın hastalıkları uzmanına neden başvuracaksın? Senin danışacağın da bir şey yok. Üstelik avantajlı ve şanslısın. Çabuk orgazm oluyorsun. Yalnız partnerini tatmin edememek ne?

Orgazm olduktan sonra öpüşmeye devam edersen buradaki sorun ve kaybın ne onu anlayamadım? Erken yola çıkmışsın. Umarım, olumsuz sonuçlardan dolayı ileride gözyaşı dökmezsin.

Bozuldu mu?

21 yaşında kızım. Sevgilimle defalarca ilişkiye girdik, kızlığım bozulmamıştı. Mastürbasyon yaparken vajinamdan kan geldi. Ağrım olmadı. Kızlığımın bozulmuş olmasından endişeleniyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, doktora gitmene gerek yok. Mastürbasyonun tekniği burada önemli. Vajina içine herhangi bir cisim (hem de zarın esnekliğini aşacak biçimde) girmemişse gördüğün kan kızlık zarının kanı değil.

Zevk almıyorum

Bir yıldır evliyim ve eşimle ilişkide, karım beni tatmin etmiyor. Ama ben bir türlü zevk alamıyorum. Bu konuda ne yapmam lazım? Yoksa ilişkide onu benden uzaklaştıracak bir şey mi yapıyorum?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, sanırım mastürbasyona şartlanmış birisin. Yaşını yazmadığın için daha net bir şey söyleyemiyorum. Ancak toplumda çok gördüğümüz olaylar olduğu için böyle uzaktan bir teşhis koydum.

Eşinle fanteziler keşfedin. Ve sen de kaçamak mastürbasyon yapıyorsan bunu eşinden gizleme. Belki aranızda ortak bir çözüm bulabilirsiniz. Not: Ayrıntıya giremiyorum.

Acaba normal mi?

22 yaşında kızım, 4 yıldır ilişkim var. Haftada 2-3 kez birlikte oluyoruz. Erkek arkadaşım erken boşalıyor, sık görüşemediğimiz için mi? Ona karşı sürekli cinsel istek duyuyorum. Onu görmediğim zaman mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu normal mi yoksa alışkanlık mı? Bunu söyleyince kırıldı.

CEVAP

Sevgili okurum, anlattıkların doğal ve tıbba uygun. Birçok kadın gibi klitoris zevkin vajinal zevklenmeden daha fazla. Burada doğal olmayan arkadaşının kırılması. Ne yaptın ki? Bu senin kendi bedeninle olan bir alışverişin. Cinsel performans ve duyguların yüksekliği yine de birçok kadının arayıp da bulamadığı avantaj. Bildiğin yola devam.

Haberin Devamı

Tiksiniyorum

18 yaşında kızım. İlişkiye girmekten çok korkuyorum, içimde bir tiksinme var. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ama içimde onun organına karşı bir tiksinme var. Bu yüzden bütün erkeklere o gözle bakıyorum. Sizce bunun nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, bence nedeni çok. Daha gençsin, hazır değilsin, zamana ihtiyacın var. Önyargılarını ve korkularını da buna eklersek olabilecek risklerden de böylece uzaklaşmışsın demektir. Ancak bu tiksinmeye de sınır koymak gerekir.

O bakımdan erkekleri cinsel varlıklar gibi değil, hoş arkadaşlar, güvenilir dostlar gibi gör. Ama unutma ki herkesin eli, ayağı var. Ve senin de bir şeylerin var. Zamanı gelince uyum sağlayacaksın. Dahası büyük bir gönül açılımı ile bağımlı hale bile gelirsin.

Orgazm olamıyorum

27 yaşında kadınım. İlişkilerimden zevk alıyor, vajinal orgazm olamıyorum. Klitoris orgazm oluyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, bu kadının doğal vajinanın dokusunun özelliğinden kaynaklanıyor. Çünkü vajina doğuma programlanmış organdır. Zamanla bazı aşamaları öğreneceksin. Bildiğin yönteme devam et. Çok kendini sorgularsan işin biraz daha zorlaşır. Unutmayalım ki, burada erkeğin ustalığının da büyük bir rolü vardır.

İçim kıpır kıpır

18 yaşındayım. Sürekli mastürbasyon isteği duyuyorum, kendimi tutamıyorum. İçim kıpır kıpır, sürekli boşalma isteği duyuyorum. Ama ben böyle olmak istemiyorum. Sizce bu bir sorun mudur? Bu bir sorunsa nasıl çözebilirim?

CEVAP

Oğlum, içinin coşkulu kıpır kıpır akışkan musluğu aşağı doğru. O musluğu kapat, kıpırtılar yukarı doğru aksın. Beynin kıpır kıpır olsun, kazan dolup patlar duruma geldiğinde arada da emniyet sübabını açar gibi aşağının musluğunu açıver. Bunu haftada 2-3 yaparsan mis gibi bir delikanlı olacaksın. Hem sen mutlu olacaksın hem de eşin. Ben de size uzaktan alkış tutacağım.

Koku ve kaşıntı var

Üç doktora gittim, iltihap olduğunu söyleyip ilaç verdiler. İlaçları kullandım, geçmedi. Cinsel organımdan kötü koku ve kaşıntı var. Bana yardım edin. Nasıl geçer?

CEVAP

Okurum, vajinal iltihap ya da mantardan söz ediyorsun. Kolay geçmez onu haber vereyim. Uzun süre tedavi gerekir. Ancak kural teşhisin tam konulması ve ilacın ona göre seçilmesidir. Bunun için yetkin bir uzmana başvurmalı, onun önerilerine uymalısın. Hemen bir kadın-doğum uzmanına başvur.

BÖYLE SORU YOK!

Acaba beni aldatır mı?

28 yaşındayım, eşim ise 24 yaşında. İki yıllık evliyiz. Eşimin isteği çok. Her gün 2 kez ilişkiye girmek istiyor. Her gün yeni fanteziler üretiyor. Beni aldatır mı?

CEVAP

Okurum, eşinin seni aldatacağını sanmam. Ama senin için dua ediyorum. Böyle tempoya dayanacak bir erkek daha dünyaya gelmedi. Bazı insanlar çok paraya düşkündür. Bankası vardır, iki tane ister. Bu onların ruhsal açlığından kaynaklanır. “Allah gözünü doyursun” derler ya.

Okurum, karın hiperaktif. Nemfoman (kadında cinsel doyumsuzluk) tipte dediğimiz bir kimliğe sahip. Biraz sakinleştirici ilaç alabilir, ayrıca her dediğine uyarsan, ileride dozunu arttırır. Uymamaya çalış, tersle. Gerekirse ufaktan kalbini kır, küstür. Böylece zaman kazanarak taşları yerine oturt.

GÜNÜN SORULARI

Sperm gelmiyor

23 yaşındayım 14 yaşından beri tip 1 diyabet hastasıyım. Dört yıldır sperm gelmiyor. Doktora gidip tedavi olmaktan çok çekiniyorum. Çözümü ilaçla mı, ameliyat mı?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle geçmiş olsun. Ama bil ki bu hastalıkla bir ömür kol kola yaşayacaksın. Bu konu öncelikle üroloji uzmanlarını ilgilendirir.

Uzmanla görüşecek, asıl öneriyi ondan alacak ve yola onun sana yaptığı tüm önerilerle devam edeceksin. Bir ömür sürecek profesyonel bir öneri paketi seni mutluluğa taşıyacaktır. Hesaplar incedir ama asla olumsuz değildir.

Zevk almıyor

21 yaşındayım, penisimin ereksiyon hali 10 santim. Kız arkadaşım cinsel ilişkiye girerken zevk almıyor. Bunun için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organının boyu normaldir, öyle kafana takacak bir durum yok. Kız arkadaşın kaç yaşında, onun standardı ne? Bu konularda ne biliyor, hiç düşündün mü? Senin de acemi olduğunu sanıyorum.

Sertleşme sorunun ya da erken boşalman yoksa eğer problem kız arkadaşındadır diye düşünüyorum. Sen için rahat yoluna devam et, boyunu asla kafana takma. Başka sorunlarla gel karşıma.

GÜNÜN SÖZÜ

Borç yiğidin kamçısıdır. Borçlu yiğitler uyanın kamçı saatiniz geldi. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder