Dr. Haydar Dümen Geç kalan da üzülüyor
HABERİ PAYLAŞ

Geç kalan da üzülüyor

Cinselliği yaşamanın yaşı var, kişi kendini hazır hissetmeli diyoruz. Ama çok geç kalmak da sıkıntıya yol açıyor. Belli yaşta yaşanmayan heyecanlar bir süre sonra erkeğin başına dert oluyor. Çünkü erkek kadından gün geçtikçe uzaklaşıyor. Bu döngü yüzünden erkek tükenmiş oluyor.

İsteğim çok arttı

18 yaşındayım. Şimdiye kadar biriyle birlikte olmadım. Bu aralar isteğim çok arttı. Günde bir kere mastürbasyon yapıyorum. Sizce ileride zarar görür müyüm? Bir de penisimin boyu 15 santim. Sizce ideal mi?

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, her şey yolunda, sağlık yerinde. Otur önüne konulan yemeği güzel güzel ye, şimdilik o yemeğe sos karıştırma. Zaman içinde hayatın o sosu yemekle geçecek. Bu yaşta da bedenini ve ruhunu o sosa alıştırma. Sonra mide fesadına uğrarsan demedi deme. Daha erken yaş 20’yi bekle.

Çok geniş

20 yaşındayım. İlişkiye girdiğim zaman hiç zevk almıyorum. Çünkü vajinası çok geniş. Bunun için ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, karar senin. Ya terk ya da devam. Düşün, taşın. Vajinayı terazinin bir kesesine, sevgilini öbür kesesine koy. Hangisi daha ağır geliyorsa onu tercih et.

Arkası gelmiyor

Mastürbasyon yapmaya başlamadan önce “2-3 kez yaparım” diyorum. Ama bir kez yapınca cinsellikten nefret ediyorum. Evlilikte de böyle sıkıntılarım olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, ilişki sırasında ne olur ne olmaz bilmem. Ama bildiğim şey: Birinciden sonra ikinciyi istememenin her bakımdan senin lehine olduğu. Bu senin cinsel sağlığını uzun yıllar koruyacağına işaret.

Başarısız oluyorum

29 yaşındayım. Kadınlara karşı aşırı istek ve arzu duyuyorum. Ancak hiç ilişkiye girmedim. Birkaç kez denedim, olmadı. Başarısız olunca denemek istemedim. Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, yine denesen başarılı olamayacaksın. Çünkü önyargılısın, kuşkulusun ve korkuyorsun. Ama bu deneme olayının da zamanı gelmiş de geçiyor bile. Bence iyi bir koşulda, iyi bir ortamda yeniden dene. Kendine güven duygunu kazan. Denemeden önce alacağın ilaç yardım eder.

Ailem şüpheleniyor

18 yaşındayım, 1.78 boyundayım ve 70 kiloyum. Penisim 16 santim. Aileme yakalanmaktan korkarak günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Haftada 4-5 gün geceleri boşalıyorum. Kızları görünce ereksiyon oluyorum. Ailem şüpheleniyor.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, fazla tedirgin olacak bir durum yok. Adı üstünde delikanlısın. Gece boşalmaları senin elinde değil. Ama mastürbasyon elinde. Bir alışkanlık durumuna getirip sayıları artırma. Mastürbasyonu haftada 3-4’e indir, gece boşalmaların da devam ederse buna tıbbi yardım gerekebilir. Bu sorun da böylece biter. Diğer yazdıkların tamamen normal.

Heyecan yüzünden mi?

23 yaşındayım. Daha önce 5 kez birliktelik yaşadım. Hiçbiri hayat kadınıyla değildi ama başarısız oldum. Mastürbasyon yaparken ereksiyon oluyorum. Psikolojik mi, çok heyecanlandığım için mi olmuyor?

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki psikolojik. Elbette heyecanlandığın için oluyor. Heyecanın kökeni de psikolojik. Olumlu koşullarda ve bir kişiyle uzun süreli, güvenli bir ortamda sık sık buluştuğunda sorun kendiliğinden çözülecek. Orada da bir takılma olursa, iştahsız atın önüne yem koyar gibi birkaç günlük ilaç alırsın. Atını yeniden şahlandırırsın. Yani hiçbir derdin yok.

Haberin Devamı

Nişanlım hep adet görüyor

1 yıllık nişanlıyım. Nişanlımın yanına gittiğim zaman sürekli “Adet dönemindeyim” diyor. Açıkcası benimle ilişkiye girmekten kaçıyor. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapsın? Kız evlilik öncesi birleşmeden korkuyor. Ya da ahlaki değerleri öyle. Tabii seni de kırmak istemiyor. Daima bir sebep bulunur. Sen de ileride eve geç geldiğinde “Arkadaşlarla biraz muhabbet ettim” yerine “Bugün işim çoktu” diye bir bahane uyduracaksın. Bazı yerlerde bu tür bahaneler işe yarar. Ama ciddi alanlarda gerçek her zaman doğru yoldur.

Hamile mi?

Kız arkadaşımla birlikte olurken penisim kondomun içinden çıktı. Spermlerim biraz içine kaçtı, adet günü de 5 gün kadar geçti. Yaptığım gebelik testinde negatif çıkıyor. Bu durum bizi huzursuz ediyor. Ne yapabiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, 15 gün daha bekleyin, sonra durumu bana yazarsın.

Bozulmuş olabilir mi?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, çok az kan geldi. Zar bozulunca turuncu kan gelir diye duymuştum. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, en azından kızlık zarın zedelendi. Üst tarafını ne sen sor, ne ben söyleyim. Ne sen kafaya tak ne ben yorulayım. Şimdilik unut. Bundan sonraki davranışlarında sebep sonuç ilişkilerini düşünerek bir yol izle.

Anormal mi?

25 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç kimseyle cinsel birlikteliğim olmadı. Ayrıca hiç mastürbasyon yapmadım. İlerde bu benim için sorun olur mu, yoksa normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, ileride cinsel sorunlar yaşayacağını sanıyorum. Tren hareket etmiş. Biraz hızlan ve yakala. Ayakların yerden kesilsin artık.

Kan gelir mi?

23 yaşında kızım. Yıllar önce birkaç kez ilişkiye girdim, kızlık zarımdan kan gelmedi. Şimdi evlenmeyi planlıyorum. Acaba ilk gece kan gelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnekti. Evlendiğin zaman da kanayacağını sanmıyorum ama kanayabilir de.

BÖYLE SORU YOK!

Kız ilişkiye girmek istiyor

Kız arkadaşım 18 yaşında ve birlikte olmak istiyor. Daha önce ilişkiye girmemiş, kızlık zarı bozulmamış. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sen kaç yaşındasın? Evde yalnız kaldığından müzik aç. Çiftetelliden başlayarak döktür yavrum döktür ve oyun havası bitene kadar devam et, göbek at. Heyecanın hafifleyince, ağzının suları çekilince al anneni karşına, bir sevdiğin olduğunu, onunla sözlenmek istediğini bildir. Asla bana sitem etme, bu bir uzman önerisidir. Söz, nişan, düğün dernek derken alacağın sorumluluk içinde biraz gerçekleri gör ve sınıfta kalmadan geleceğini planla.

GÜNÜN SORULARI

Azaltayım mı?

21 yaşındayım, günde 2-3 kere mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girince bazen erken boşalıyor ve sertleşme sorunu oluyor. Fazla mastürbasyon yüzünden mi? Azaltırsam sorun düzelir mi?

Okurum, erken boşalma erkeğin düşmanı sayılır. O keyfini sürdürürken mastürbasyon da içeride kendini saklıyor. Kolay iş yani. Masrafı, bedeli yok, zamanla sende kök salacak. Partnerinin vay haline. Davul senin, zurna senin. Vur tokmağı davulun derisine, nimet buldum diye vurdukça vurursan ya tokmak kırılır ya da zarı patlar. Anladın beni, gerisi sana kalmış.

Bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Kendimi kaybettim, mastürbasyon yaparken ileri gittim, kanama olmadı. Kızlık zarım bozuldu mu?

Sevgili okurum, irade nerede kaldı? Ya narin kimlik yapın? Yavrum, baktın bir tepsi tatlı, hepsini yemek istedin. Hiç düşünmedin mi? Şeker komasına girersin, hazımsızlık olur. Mide fesadına yakalanırım demedin mi? Ah benim saf kızım, orta yolu bulabilseydin bütün bunlar başına gelmezdi. Düşüncelerin sadece iş, okul, meslek olurdu. Yine de merak etmemen için yazıyorum, zarın yüzde 90 ihtimalle esnektir. Bir kadın doğum uzmanı seni bekliyor, hemen randevunu al.

GÜNÜN SÖZÜ

Arkaya bakmadan hep öne bakmak, kendinden kaçmaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder