Dr. Haydar Dümen Geleceğinizi tehlikeye atmayın
HABERİ PAYLAŞ

Geleceğinizi tehlikeye atmayın

Cinsellik ancak iki kişinin karşılıklı isteğiyle, aşkla yaşanır. Çiftler saygı sınırını aşmadan, sevgiyle istek ve beklentileri göz önüne alarak ilişki yaşarsa sorun çıkmaz. Gelecek günleri tehlikeye atmayın ve kimseyi üzmeyin.

Ağrı oluyor

24 yaşında kızım. Sevgilimle cinselliği yaşamak istiyoruz ama ağrılarım yüzünden olmuyor, erkek arkadaşımın hazzı gidiyor. Evlenince sorun olmasın diye doktora gittik. Bana “Kızlık zarın bozulmamış” dedi. Benimki bir hastalık mı?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım vajinismus. Vajina iradeye bağlı olmayan kaslarla çalışır. Kapısını kapatmışsa, açamazsın. Evlendiğinizde bu sorunu yaşarsanız çözeriz. Gözyaşlarını kesin, ruhunuzu ve bedeninizi incitmeyin.

Haberin Devamı

Orgazmı yaşamadım

30 yaşında kadınım, 3.5 yıllık ilişkim var. Mutluyum ama ilişkiden zevk almıyorum. O zevk alıyor, ben başaramıyorum. Orgazmı hiç yaşamadım. Hep zevk alırmış gibi davranıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, geçmiş olsun. Ya senin ruh yapın soğuk ya da arkadaşın da acemi. Ayrıntıları bilmiyor. Ama bana göre bu iş böyle gitmez. Bir düşün, zamanını kötü kullanma. Hep böyle olacaksa evlenme. Evlenirsen bile mucizeler bekleme.

Nasıl davranayım?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeyi planlıyoruz. Ama bu konuda bilgiye sahip değiliz. Korunma yollarını ve nasıl davranılacağını anlatır mısınız?

CEVAP

Değerli okurum, niye yardımcı olayım size? Siz yasal yolda değilsiniz. Ama yasalara aykırı da değil. İki ruh, iki gönül istemiş. Bundan sonrası sizi ilgilendirir. Ben evli olmayan iki şaşkına buradan şöyle gebe kalınmaz, böyle gebe kalınmaz diye mi öğreteceğim? Sizin ilişkinizin bu bölümüne ortak olacağım. Varsayalım ki buna rağmen kız gebe kaldı. İyi düşünün, taşının. Kendi yolunuzda ne yapacaksanız bunu ben duymamış olayım. Çünkü sizi ilgilendirir.

Kadın peşimde

29 yaşındayım. Geçen yıldan beri benden yaşça büyük bir kadınla günde 2-3 kez ilişkiye giriyorum. Ben artık bitirmek istiyorum ama o istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, kadın ellerine kelepçe mi bağladı? Ne oldu da kurtulamıyorsun? Böylesini duymadım. Bana biraz da buradan propagandanı yapıyorsun gibi geldi.

Haberin Devamı

Konuşurken boşalıyorum

22 yaşındayım. Erken boşalıyorum. Sevgilimle öpüşürken hatta telefonla konuşurken bile boşalıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, evlilik şartları oluştuğunda ya da evlendiğinde tedavi edilecek. Şimdilik idare et, komplekse girme.

Neden sonra kanadı?

26 yaşında kızım. Nişanlım 30 yaşında. İkimiz de ilk cinsel deneyimimizi yaşadık. Kanama olmadı, zarın esnek olduğunu düşünüp umursamadım. Ama 10’uncu gün kan geldi. Neden ilk gün değil de 10 gün sonra bu kanama oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, oluyor böyle. O gün senin biraz kasılman, hareket açısının değişmesi, basıncın etkisi ile bir şeyler oluyor. Sonunda doku bu. Kanamış. Aklından da silmen için güzel bir fırsat. Daha ne istiyorsun? Hadi kolay gelsin.

Hamile kaldım mı?

Adet döneminin beşinci gününde ilişkiye girince hamilelik riski var mıdır? Adetimin bitmesinden bir gün sonra ilişkiye girdim. Korunmadım. Acaba hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, büyük ihtimalle bir şey olmadı.

Penisim küçük

18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Arkadaşlarıma oranla benimki küçük gibi geliyor. Bana erkek muamelesi yapmıyorlar. Tıbbın buna bir çaresi var mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli yavrum, ekipmanların tam, yola devam. Erkekliği elden bırakma. Arkadaşlarının geyik muhabbetine kafanı takma. Sakın ola yoldan sapma.

Boyu yeterli mi?

20 yaşındayım. Penisim 14 santim. Sizce boyu yeterli mi? Sürekli seks yapmak istiyorum. Patlamaya hazır bir volkan gibiyim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, volkana karışmıyorum, patladıktan sonra akan lavların yapacağı zararlara da karışmıyorum. Bir masum kızı yakabilir çünkü. Volkanların yarattığı öncü ve artçı depremler de beni ilgilendirmiyor.

Diktirsem mi?

Sevgilimle ilişkiye girdim ve kızlığımı kaybettim. Sonra ayrıldık. Ben kızlık zarımı diktirmek istiyorum. Doktora gittim, bana “Uzun süreli olmaz, düğünden önce gelmen lazım” dedi. Sizce de öyle mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bence de öyle. Bakalım ne zaman evleneceksin? Zaman insana neler getirir ve neler götürür bilinmez.

Sıvı geldi

Sevgilimle öpüşürken kıyafetinin üzerinden vajinasını elledim. Elime erkek menisine benzer bir sıvı geldi, nedir? Bu sıvının olması normal midir? Bakire kızdan bu sıvı gelir mi?

CEVAP

Gelir çocuğum. Vajinanın da akıntıları vardır. Kimisi zararsız, mikropsuz temizdir. Kimi de mantar gibi enfeksiyonlardan kaynaklanır. Bir süre vajinada kalan sıvı pıhtılaşabilir de. Bu ne şüphe, dedektifliğe mi özendin? İnsancıl, sevecen ol, kendinle yüzleş. Gerisi kolay.

Büyükleri beğeniyorum

22 yaşındayım. Benden 3-4 yaş büyüklere ilgi duyuyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Yavrum, ilgi duymanın zararı yok. Böyle eyleme geçmemiş olaylar için kendini üzme. Onlar beynin düşünce fırtınalarının anaforlarıdır. Zamanla düzelir. Yeter ki o anaforlardan biri kaptığı gibi seni havaya kaldırıp yere çarpmasın.

BÖYLE SORU YOK!

Doymuyorum

28 yaşında kadınım, 2 yıldır sevgilimle ilişkiye giriyoruz ama ben bir türlü doymak bilmiyorum. Sevgilimden ayrıldığımda gözüm hemen başka erkeklere kayıyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, sevgilin ya erken boşalıyor ya da sana lokmaları kepçeyle değil, gıdım gıdım yutturuyor. Sen de bir türlü doymak bilmiyorsundur. Anlattıklarına göre cinsellikte nemfoman diye nitelediğimiz gruba uyuyorsun. Biz yine partnerine dönelim. Sana ne kadar zaman ayırıyor? Organın aç kalsa bile ruhunu doyuruyor mu? Biz önce ona bakalım. Ruhunu doyuruyor ama organını doyuramıyorsa, partnerini de performansının üzerine çıkmaya zorlamayalım. Yaşın gelmiş 28’e. Tehlikeli yollarda ve sularda dolaşıyorsun. Dikkatli ol.

GÜNÜN SORULARI

Erken boşalır mıyım?

23 yaşındayım ama cinsel deneyimim yok. Artık mastürbasyon yapamaz oldum, konsantrasyon sağlayamıyorum. Geç kalmışlığım erken boşalmaya neden olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, acele etme, çok da hızlı koşma. Şimdilik ayrıntılar üzerinde bu kadar durma. Önce temel yapıyı oluştur. Bir kız arkadaş edinmeye çalış. Önce flörtle başla, romantik duygular öne çıksın. Konuşun, bir yerde oturun, muhabbet edin, çay için. Onlara duygusal açıdan yaklaş ve alış. Cinsellik yolu kendiliğinden açılır. Çünkü cinsellik zorlamaya gelmez. Zorlandığında da bozuk çalar. Mastürbasyonu haftada 2’den fazla yapma.

Kızlara açılmaya korkuyorum

24 yaşındayım. Bugüne kadar hiç sevgilim olmadı. Birkaç kere hayat kadınlarıyla ilişkiye girdim. Kızlara açılmaktan çok korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, vallahi sen ruhuna ihanet ediyorsun. Genelevdeki kadınlarla birleşmeyle sadece tenini tatmin ediyorsun. Ona da tatmin denirse tabii. Oysa kız arkadaşların olsa, güzel güzel bir yerde otursanız, konuşsanız, şakalaşsanız, doğayı seyretseniz, arada el ele tutuşsanız genel kadınlardan aldığın zevki on katını alacaksın, benden söylemesi. Çünkü bu duygular kalıcı olacak ve ruhunu besleyecek. Eğer cinsellik düşünmeden yaklaşırsan kızlar sana hayır demez.

GÜNÜN SÖZÜ

Alkış alkol gibidir. Fazlası sarhoş eder. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder