Dr. Haydar Dümen Gençliği yaşamazsanız
HABERİ PAYLAŞ

Gençliği yaşamazsanız

Aşık olmak ve sevmek çok güzel. Evlilik ise üzerinde uzun süre düşünülmesi gereken bir konu. Gençler ilk karşılarına çıkan, aşık oldukları kişiyle evlenmeye kalkıyorlar. Bu çok yanlış. Çocukluk ve gençliğini doya doya yaşayamayanlar ileride evliliklerinde sorunlarla boğuşuyor

BÖYLE SORU YOK!

Her gün ilişki zararlı mı?

48 yaşındayım. Karımla her gün birlikte oluyoruz, zararı var mı? Geçenlerde rahatsızlandım. Her gün birlikte olmaktan olabilir mi diye düşündüm.

CEVAP

Koçum benim, ne oldu da rahatsızlandın? Tansiyonun mu yükseldi, soğukların etkisiyle grip mi oldun? Her gün size kalmış, olabilir de, gün aşırıya da ertelenebilir. Bunlar sorun değil. Acaba bir ilişki kaç dakika sürüyor? Kaç ilişkinin kaçında eşin orgazmı yaşıyor? Kilondan naber? Son zamanlarda check up’tan geçtin mi? Tansiyonun nasıl? Sigara içiyorsan bugünden tezi yok, vedalaş. Ya çocuklar? Madem hekimlik yapıyoruz, bunları da bilmem gerekir. Okurum, tam teşekküllü bir hastanede check up yaptır, bana da sonuçları yolla.;

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Benden soğur mu?

Sevgilimle 1.5 yıldır birlikteyiz. O ilişkiye girmek istiyor. İstekliyim ama benden soğur diye korkuyorum. 22 yaşındayız, 3 yıl sonra evleniriz. Ne yapmalıyız?

İşte aşkta evrensel bir hikaye. Daha doğrusu bir kural. 22 yaşında bir genç, bulduğu çukura yumurtlayan tavuk gibi hemen evliliği düşünürse önümüzdeki 60 yılda bıkmayıp da ne yapacaksınız? 3 yıl sizlere neler getirecek, neler götürecek? Bunları düşünürken bana sorduklarınızı ailenize sorun. Böyle bilmecelerde halkın ‘Kim öle kim kala’ diye bir yorumu vardır ki bu ölüm sizlerin değil, ölümsüz sandığınız aşkınızındır. Karanlık bir yoldasınız, duvara toslamayın.

Çok korkuyorum

28 yaşında kadınım. 6 ay evli kaldım, birlikte olmadık. Eşimin sapıkça teklifleri vardı. Hayatıma birini istiyor ama cinsellikten korkuyorum. Yol gösterin.

Sevgili okurum, vajinismuslu kadınım, iki kere şanssızım. Biri kendinden, biri eşinden yana. Adama bak sen. Daha oturmadan sofraya ne saçmalıklar koymuş ortaya. İyi ki ona uymamışsın. Gençliğine doymazdın, geleceğine umutlar koymazdın. Erken kurtulmuşsun. Hadi el ele verelim. Evlendiğinde seni mutlu edelim.

Haberin Devamı

Midem bulanıyor

18 yaşında kızım. Nişanlımla aramızda 12 yaş var. Onunla seks yaptığımızı hayal ettikçe nişanı bozmak istiyorum. Sizce bu korkuyu ve mide bulantısını nasıl yenebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, nişanlınla arandaki yaş farkı ideal. İleride o genç kalacak, sen kadın olduğundan biraz yıpranacaksın. Çünkü doğum ve hayatın çilesi böyle. Ama 18 yaşında evliliği düşünürsen ruhuna ve bedenine de ihanet etmiş olursun. Nitekim onun sinyallerini veriyorsun. Cinsel yaşamsız evlilik olmaz. Üstesinden gelebilirsen 25 yaşından önce evlenme, meslek sahibi olursan iyi olur. Bir de gençliğini yaşamayan kızlar en büyük aşklarda bile daha sonraları kocalarından nefret ediyorlar. Bilinçaltı bu.

Gece boşalmadım

28 yaşındayım. Çok sık mastürbasyon yapmıyorum. Haftada 2 yada 3 kere. Şimdiye kadar gece boşalmadım, normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, haftada 1-2 kere mastürbasyon yapmaya devam. Gece boşalmalarını unut. O bünyenin kendi düzenlediği mekanizma. Olup olmaması erkekliğinle ilgili değil. Ama ne zaman kadınla ilişki kuracaksın ve normal cinsel birleşmeye geçeceksin? İşte asıl sorun burada düğümleniyor.

Haberin Devamı

İlişkiye giremiyorum

25 yaşındayım. Penisim 22 santim. Kız arkadaşımla birbirimizi çok seviyoruz. İlişkiye girmek istiyorum ama penisim büyük olduğu için vazgeçiyorum. Kızın beni istememesinden korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kork. Çünkü evlilik öncesi bu tür deneyimlerin (eğer evlilik olmazsa) kızda yaratacağı şok ve korkular, onu hayatı boyunca cinsellikten soğutabilir. Buna hakkın yok. Evet, cinsel organın büyük, bu senin sorunun. Onu tıbben küçültemiyoruz. Büyük penisler, kadınlarda karın ve kasık ağrılarına sebep oluyor, kadınları cinsellikten soğutuyor. Ama ne hazindir ki bütün Türk erkekleri genciyle yaşlısıyla büyük penis özlemi içindeler.

Yeterli mi?

25 yaşındayım. Yakında düğünüm olacak. Hiç ilişkiye girmedim. Penisim 12 santim. Partnerimi tatmin edemem diye korkuyorum. Penisim uygun mu?

CEVAP

Uygundur değerli okurum, güle güle evlen. Sen de, eşin de mutlu olacaksınız. Bu bir teselli değil, uzman görüşüdür. Tabii çocuklarınız da olacak.

Kokudan iğrendim

26 yaşındayım, 5 ay önce kız arkadaşımla defalarca ilişkiye girdik, problem yoktu. Ama son zamanlarda kızın vajinasından kötü bir koku geliyordu. Çok iğrendim. İleride evlendiğinde böyle bir sorunla karşılaşırsam diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, büyük olasılıkla kız mantar türü bir iltihaba yakalandı. Kadınların ve kızların başına gelen bir olay, tedavisi var. İğrenmen doğaldır, olabilir. Ama bu hayat boyu sürmez. Başka kız arkadaşların ya da evleneceğin kadın, sana eski günlerini yeniden yaşatacaktır. Kafana takma ve zamana bırak.

Gözü dışarı kayarsa?

30 yaşında, 2 kız çocuk annesi kadınım. 7 yıllık evliyim. Eşimle ilişkiye girerken acı çekiyorum. Çünkü vajinamın girişi biraz gevşek. Bunun için ne yapabilirim? Eşimin gözünün dışarı kaymasını istemiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, çözümü estetik operasyonlar. Bunlar yapılarak daralma sağlanabilir. Bu işte yetenekli bir hekim, bir kadın-doğum uzmanı sorunu çözecektir.

Çocuğumuz olursa?

20 yaşındayım. Ben kız arkadaşımla ilişkiye girdim ama o her gün birlikte olmak istiyor. Ben çocuğumuz olmasından çok korkuyorum. Bu yüzden sevgilimden ayrılmayı bile düşünüyorum. Akıl verin.

CEVAP

Değerli okurum, ayrılabilirsen ayrıl. Çünkü bu işin sonu yok. Sonsuz boşlukta, dipsiz bir kuyuda zaman tüketmek ve bir şeyler aramak ikinizi de belirsizliklere sürükler. Yaşanacaklar yaşanmış ama bunun bir adım ötesi tehlike çanlarının çalmaya başladığının işareti gibidir. Bence sen kurtul, kız arkadaşının da aklı en kısa zamanda başına gelir umarım.

Etkiler mi?

26 yaşındayım, düzenli kan veririm. En son birkaç gün önce kan verdim. Sürekli kan vermemin sağlığıma ve cinsel hayatıma zararı olur mu? Ya da yararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, bu konuyla ilgili uzmanlar karar verir. Ama penise gelen kan de ki 20 santimetre küp. Yani sen yarım kiloya yakın kan veriyorsun. Bu durum ne cinselliğini azaltır ne de tansiyonunu düşürür. O kadar kan, güzel bir yemekten sonra garsona verilen bahşiş gibidir. Hadi keyfine bak.

Hayaller bitmiyor

Bu aralar cinsel isteğim arttı, sürekli hayaller kuruyorum. Hayallerimde karşı cinsle cinsel ilişkiye giriyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?

CEVAP

Değerli okurum, başka şeyler düşün. Ders çalış ve geleceğini düşün. Türkiye’nin durumuna kafa yor. Bilime ve insanlığa katkım ne olur diye kendinle hesaplaş. Biraz iradenle savaş.

Bozuldu mu?

20 yaşındayım. Çok uzun zaman önce bisikletten düştüm ve vajinamdan biraz kan geldi. Acaba kızlığım bozuldu mu? Bozulduysa diktirmeli miyim? Bir de kızlık zarım bozulduysa ilişkiye girince acı çeker miyim? Yol gösterin.

CEVAP

Bozulmadı kızcağızım. Kızlık zarı bozulsa da dikilmesi sandığınız gibi sıradan bir olay değil. Acı ise bünyeyle ve kişinin psikolojik yapısı ile ilgili.

GÜNÜN SÖZÜ

Işık göz kamaştıracak kadar fazla ise gözünüzü karartır. Tehlikeli olan da budur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder