Dr. Haydar Dümen Görev sayan mutsuz olur
HABERİ PAYLAŞ

Görev sayan mutsuz olur

Pek çok kadın baskı altında büyütüldüğü, cinsellikten korkutulduğu için evlense bile mutluluğu bulamıyor. İlişkiye görev gibi bakıyor. Korkarsanız, acele ederseniz, zevk alamayacağım hissine kapılırsanız mutsuz olursunuz. Görev saymayın, zevk almaya bakın.

Lekeler görmüş

21 yaşındayım. Geçen ay kız arkadaşımla korunmasız ilişkiye girdik. Tam boşalırken penisimi çıkarttım. Sonraki ay adet gördü ama birkaç gün sonra iç çamaşırında kana benzer lekeler görmüş. Acaba hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, hamile de değil. O kan da zardan değildi. Tamam mı delikanlım?

Haberin Devamı

Sperm kaybı olmasın

18 yaşındayım, mastürbasyon yaptıktan sonra fazla sperm kaybı olmasın diye penisimi sıkıyorum. Bu ileride bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, çok yanlış bir şey yapıyorsun. Bu ileride değil, hemen de sorun çıkarabilir. İç dokularda zedelenme ya da yırtılmalara neden olabilir. Senin sperm dediğin şey, tükürüğümüz gibi bir tür atık madde. Tükürük bezleri neden çalışır? Yemek yerken lokmaları yumuşatmak için. Ee ben tükürük bezlerini hiç çalıştırmayayım, tükürüğüm çok olsun diye bir kural yok. Bundan böyle deneme. Mastürbasyon sayını da haftada 2-3 kere de tut yeterlidir.

Canım yanar mı?

26 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla sevişmek istedik. Penisi çok büyüktü, canımın yanacağından korktum, kasıldm. Acaba zevk alır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum penis- vajina ilişkilerinde penisin ölçüsü önemlidir. Ancak doğa sistemi ona göre programlamış. Her kadının doğum yapabileceği kadar vajinasının esnekliğini ona vermiştir. Bu ilişki sırasında ne kadar kendinizi sıkarsan, ne kadar korkarsın acı o kadar çok olur. Evlilikte cinselliği görev kabul edersen işin zorlaşır. O sizin mutluluğa açılan anahtarınız. Kendini sıktıkça orgazm olma potansiyelin de azalır. Bunların tümü çözülecek nitelikte sorunlardır.

İlk olduğu için mi?

18 yaşındayım. İlk defa ilişkiye girdim. Kız arkadaşımla daha ön sevişme yaparken boşalacak hale geldim. Acaba ilk olduğu için mi böyle oldu? Sorunum mu var?

CEVAP

Değerli yavrum, heyecandan olur. Bir kimlik oluşurken uzun süreçlerden geçer. Bu bir öğrenme, alışma işidir. Cinsellikte heyecan ortam ve tedirginlik olumsuz rol oynar. Erken boşalma olabileceği gibi peniste ereksiyon zorluğu da yaşanır. Bunlar zamanla düzelir. Kafanı takarsan geç, aldırmazsan erken hallolur.

Haberin Devamı

Prezervatif yırtılmış

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ve korunduk. Ama ilişki sırasında prezervatif yırtılmış. Biz farkına sonradan vardık. Hamile kalınır mı?

CEVAP

Değerli okurum, zayıf ihtimalle gebe kalma olasılığı var. Adeti gecikirse 15 gün sonra gebelik testi yaptırırsınız.

Ne kadar kan gelir?

Kızlık zarını diktiren bir kızdan ne kadar kan gelir? Bu dikime göre değişir mi? Bir de hemen kan gelir mi yoksa birkaç kez gidip gelmek mi gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, bazen kan içeride kalıyor. Yani yatık bir şişeden dökülen sıvı gibi içerde kalan kısım ayağı kalkınca akıyor. Ve çoğu kız bunu tuvalette fark ediyor. Kan çeşmeden akan su gibi akmıyor. Birkaç damlayı geçmeyeni var, çok açık renkli olanı var. Kuşkusuz çok kanayanı da. Bunlar bir uzmanın bile tanımlama şansı yok. Neyi öğreneceksin ki? Dikilince birkaç damla geldi diyelim. Dikilmemiş ama kan gelmedi ya da daha az geldi, bu neyi kanıtlar? Biraz da beyninize ruhunuza bakın.

Haberin Devamı

Karım beni istemiyor

Karım cinsel organım kısa diye beni istemiyor. Piyasadaki büyütücülerden kullansam mı? Ameliyat tek çözüm mü?

CEVAP

Değerli okurum, ameliyatla taş çatlasa 2 santim büyür. Kalınlaşma olmaz. O ilaçların ya da ürünlerin sadece satana faydası var. Senin cebinden paralar akar, organ milim büyümez. Kadınların cinsel zevklenmeleri penis boyuyla ilgili değil.

Benden kan gelmedi

24 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birkaç kez birlikte olduk ama benden kan gelmedi. Biz ayrıldık. Şimdi başka biri ile beraberim. Ben sevgilimle cinsel ilişkiye giriyorum ama yine kan gelmiyor. Erkek arkadaşım kız olmadığımı söyledi. Doktora gitmeye cesaret edemedim. Acaba ben kız mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, esnek kanadı ve kanayacak diyelim. Ancak anlamadığım sen iki kişiyle cinsel birleşme yap, “Hala bakire miyim?” diye sor. Bakirelik zarın yırtılması değil. Bir ilişki olmuşsa bakirelik bitmiştir. Kişi kadın olmuştur.

Sperm kaçtı

Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimizde spermlerimin bir kısmı vajinasına kaçtı. Kız arkadaşım hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, bu soruna hemen bir cevap veremem. Umarım kız arkadaşın hamile kalmamıştır.

Sertleşmiyor

23 yaşındayım, günde 2 kez mastürbasyon yapıyorum. İlişkiye girerken sertleşme sorunu yaşıyorum ve geç boşalıyorum. Bana yardımcı olur musunuz? Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azaltmazsan haftada 3-4’e indirmezsen ileride sorunlar çıkacak. Ve bu sorunlar büyüyecek. Doktorun işi de zorlaşacak. Senin cinselliğin de kendi yolundan çıkacak. Aman yavrum biraz irade. Biraz da karşı cinse yönelme.

Bozuldu mu?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Sadece 2-3 damla kan geldi. Akşam birkaç damla daha gelmiş. Acaba arkadaşımın kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Galiba değerli okurum.

BÖYLE SORU YOK: Bir şans versem mi?

30 yaşında kadınım. Eşim de 38 yaşında. 4 yıllık evliyiz, toplam 10 defa ilişki yaşadık. Tam ilişkiye girecekken sertleşme bitiyor. Doktora gittik, düzelmedi. Eşim hep benden kaçtı. Boşanmak üzereyiz. Eşim mastürbasyon yaptığını, sertliği sürdüremediğini, mastürbasyonun psikolojik hastalık olduğunu söyledi. Bir şans daha versem mi? Yol gösterir misiniz? RUMUZ ZOR YOLCU

CEVAP

Değerli okurum, eşinin hem ereksiyon problemi hem de mastürbasyon bağımlılığı var. Bunlar meşakkatli ama çözülebilir sorunlar. Eşinle birlikte bir uzmana gidebilirsin. Eğer önündeki inişli, çıkışlı tedavi sürecini geçirip atlatmaya değer bulursan randevu al. Kalemim titriyerek yazıyorum. Bana göre ayrılmanız akla uygun, gerisini sen bilirsin.

GÜNÜN SORULARI

Hiç ilişkiye girmedim

20 yaşındayım. Bugüne kadar hiç kimseyle olmadım ama sevgilim çok istekli. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Bir de ben çok heyecanlıyım. RUMUZ: KÇÖ

CEVAP

Değerli okurum, ilk deneyim hayatın boyunca unutamayacağın bir anı olarak kalacak. Bu nedenle pozitif ve uygun bir ortamda, istediğin kişiyle, doğru zamanda ve yeterli cinsel eğitimle olması önemlidir. Her genç gibi bir tablo yaşıyorsun, telaşın niye? Bakalım yol haritan seni nereye götürecek? Bunlara siz karar vermelisiniz. Zira sorun senin vücudunu ve ruhunu doğrudan ilgilendiriyor. Sana öğüdüm şu: Bana sorduğuna göre hazır değilsin, acele etme. Durumunu anlatan yeni mektubunu beklerim.

Biraz büyüsün istiyorum

Penisim ereksiyon hali 11-12 santim. 20 yaşındayım, bu ileride cinsel ilişkide sıkıntıya yol açar mı? Biraz daha büyüme durumu söz konusu olur mu? Ben 14-15 santim olmasını istiyorum.

CEVAP

Genç delikanlım, hayallerini yıkmak bana kaldı. Hiçbir zaman büyümeyecek. Bir mucize olsa dahi büyümeyecek. Elinde olan neyse o. Onu sevip sahiplenmeyi, kullanmayı öğrenirsen her şey o kadar iyi olacak.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkın merkezi beyindir. Ama ona yürek sahip çıkmıştır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder